Happy New Year

Gott Nytt År!!
Här är klockan nu 18 och jag ska vara borta på fest om en timme. Naglarna är målade röda, ny klänning är införskaffad på Forever 21 och jag ska ha mina fina röda skor till! Jag och min kille ska möta upp lite folk på en engelsk pub här i Bangkok för middag, drinkar och countdown.

Hade ju tänkt lägga upp massa bilder från min julsemester idag men bloggen har inte funkat så det får bli imorgon istället!

Ha en jättekul kväll och frys inte för mycket ;)

blä

Blogg.se funkar bajsdåligt dag! synd då jag hade massor att skriva :(

home


Nu har jag kommit hem till Bangkok igen. Efter båt, taxi, flyg ( Air Asia of course) och mer taxi är jag hemma och har just avslutat uppackning och tagit en lång varm dusch. Att bo i en sunkig bambuhydda i en vecka är min maxgräns måste jag säga. Men min julsemester har varit så skön. Stranden var nästan öde, vågorna i havet var stora, maten underbar, jag har sett den grymmaste sjärnhimlen någonsin och jag har läst ut 4 böcker. Imorgon kommer ni få se massor av bilder, det kan jag lova!

Nu ska jag svara på en himla massa mail, styra upp planerna för nyårsafton, läsa lite svenska tidningar som kommit som julklapp och bara njuta av att vara hema i en lägenhet med fyra vägger, riktig toalett och tak gjort av cement :)


vårskor


Jag är tveksam till Louis Vuittons nya heta sko? Vem kan gå i dem om man bortser från Victoria Beckham? Lite över 20,000 kronor går de loss på om du vill möta våren i dem ;)

update


Livet pa denna lilla o utanfor Burmas kust ar lugnt. Solen skiner, jag laser bocker, aker pa utflykt, ater god mat, far massage, slappar i en hangmatta, kollar pa solnedgangar som denna har ovanfor, sitter framfor brasor pa stranden och kunde helt enkelt ha det varre!

Internet har ar uruselt darav den daliga uppdateringen men pa tisdag ar jag hemma i Bangkok igen och da blir allt som vanligt nar det galler denna blogg!

Hoppas ni hade en underbar jul, nu ska jag hoppa in i duschen och sedan vankas bbq pa en strandbar.

God Jul från Starbucks


Sitter och väntar på taxin med vaniljlatte och kanelbulle på Starbucks. Det kommer inte finnas wifi på ön men hoppas de har någon form av internetgafe så jag kan uppdatera lite iallafall. Oftast när jag reser inom Thailand har jag åkt nattbuss så är så glad att vi ska flyga en timme idag istället för att åka buss i 12 timmar..

Vi passa på att önska alla en riktigt God Jul från Queenpeach! Ni vet att jag är avundsjuka på er när ni sitter och dricker glögg, äter knäck och lyssnar på julmusik.. Men jag kommer guppa runt på en rosa luftmadrass och inte heller ha det så tokigt :)

Queenpeach outfit


Dagens flygoutfit
Rosa sailorklänning - Queenpeach.com
Svarta balerinaskor - köpta i Malaysia

smygbild


Jag vet att man inte får men jag var tvungen.. Det är inte ok att gå runt såhär mitt i Bangkok även om man kommer från Ryssland och inte har känsla för stil. Jag säger nu inte att alla från Ryssland är utan stil men denna kvinna är det.. Visa skinkorna och magen i en storstad som tror på Buddha är ett no no.

Walt Disney was born


Här i Bangkok hör tydligen jul ihop med Disney, det är väl därför vi firar eller?! Var det inte Walt Disney som föddes 24/12 eller nåt? ;)

GodMorgon! Om 2 timmar sitter jag i taxin mot flygplatsen, ska bli skönt med semester på en strand.Storstad i all ära men det är skönt att slippa avgaserna ibland. Imorse hade jag o min kille miniulafton och öppnade lite paket och jag fick massor av fina saker. Nu ska jag packa min väska, svänga förbi posten med paket, måla mina tånaglar rosa och sen läsa svenska tidningar på planet, fick nämligen en hel bunt i julklapp hemifrån :)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Blommig klänning - Queenpeach.com
Skärp - secondhand
Bruna gladiatorsandaler - Vila

var jag ska


Jag har precis kommit hem igen och har nu slagit in min sista julkapp :) Jag och min kille ska öppna lite klappar här imorgon bitti innan vi åker på vår julsemester för kan ju inte släpa med hur mycket som helst. På kartan här ovanför kan ni se var jag ska, först flyg till Ranong och sova på lyxhotell och på julaftons morgon ta en båt till en paradis ö i the Andaman Sea. Idag har shoppat nödvändigheter till resan som ny solskyddsfaktor, reseförpackning av shampoo och balsam och en himla massa böcker.

Ikväll blir det alltså träff med lite kompisar och ev lite packning om jag inte gör det imorgon, planet går ju inte förrän vid 14. Och det blir lätt packning med bikinis, sarong, jeansshorts, strandskjorta, klänning, flipflops, stråhatt och och några linnen!

King Candy



Häromdagen när jag var och handlade mat i central world ramlade jag över denna monter, King Candy from Sweden, alltså Karamellkungen mitt i Bangkok. För mig är detta en stor gerj.. Jag veta tt är man på Koh Lanta eller i Phuket kan man väl få köttbullar, saltlakrits, lussebullar och lucia men här i Bangkok finns inget sånt alls. Det närmaste man kommer här är att gå till svenska kyrkan och fika med kanelbullar eller äta dansk/svensk mat på en restaurang på soi 8.



Men jag blev inte alls lika upphetsad när jag såg utbudet. Hallonbåtar med vit yta och bara det äckligaste godiset. Inga svart/röda döskallar, inga sura flaskor, inte choklad/jordnötsbitar och inga salta sillar. Då äter jag hellre malteser och M&Ms faktiskt och ber mina kompisar skicka hit äkta godis!

about me

Svara på frågorna om dig själv.

1. Vad gjorde du för 10 år sen?

  • Pluggade.
  • Var mycket i Manchester.
  • Åt väldigt dålig mat.
  • Älskade indie musik.
  • Hade säkert buffaloskor...

2. Vilka fem saker finns/fanns på att göra listan idag?

  • Köpa min sista julklapp.
  • Posta varor till kunder.
  • Slappa.
  • Träffa kompisar och önska God Jul.
  • Skriva ut flygbiljett.

3. Godis jag gillar

  • Saltlakris.
  • Kit Kat.
  • Marabou Digestive.
  • Maltser.
  • Haribo nappar.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär

  • Köpa lägenhet i NY.
  • Utöka min webshop enormt.
  • Bila genom USA.
  • Köpa stort hus i Stockholms skärgård.
  • Skämma bort mina vänner.

5. Städer/orter som jag bott i

  • Stockholm
  • Sundsvall
  • London
  • Manchester
  • Chiang Mai
  • Bangkok

skön dag

GodMorgon!
Jag har precis vaknat och idag ska jag ha en riktig jullovsdag. Jag behöver inte göra någonting om jag inte vill och jag ska bara göra det jag känner för ;) Men måste dock klämma in ett litet postbesök!

Så börjar med att ligga kvar i sängen med laptopen på magen, sen blir det nog häng vid poolen, besök på posten, shoppa julklapp till min kille, dricka latte på Starbucks med en bra bok och trägga kompisar från England för en Christmas drink ikväll. Låter helt ok tycker jag ;)

slingor
















Detta kan vara de två finaste ljusslingorna jag sett på mycket länge. Skulle vilja ha båda två för att få upp julstämningen här hemma i min lägenhet i Bangkok en aning! Men skulle nog tycka de var för söta för att bara ha över julen..



deg dag


Så här har min dag varit, degig! Mycket häng vid poolen, lunch på Au bon Pain, läst, lite mer häng vid poolen, McDonalds delivery och massor av Grey´s. Ibland behöver man sådana dagar också.

Det blir ingen outfitbild idag för har mest gått runt i bikini eller stort Hello Kitty linne.. Imorgon börjar den stora julveckan och det känns jättebra för det betyder av vi flyger bort på tisdag, till paradisö, sandstarnd, palmer och klarblått hav och kommer tillbaka till Bangkok lagom för nyår.

karaokekväll


Igår kväll var jag alltså på karaokeparty. Eller mer, man hyr ett karaokebås för några timmar och har himla kul :) Karaoke är ju väldigt stort här i Asien och att hyra ett bås/box är lika vanligt som att bowla eller gå på bio. Vi var fyra personer som sjöng oss hesa igår och tiden bara flög fram. Vi sjöng Spice Girls, Backstreet Boys, Its raining men, Michael Jackson, Stairway to heaven, Cardigans och en massa annat!



I själva båset/boxen får man beställa in mat och dryck och vi valde såklart ett Chang öltorn och lite drinkar. Man sjunger ju så mycket bättre då ;)



Sedan beställde vi också in en himla massa mat och vårt bord såg ut som ett slagfält. Det var verkligen en galet kul kväll och det bästa är att det är ett billigt nöje.. Det kostade runt 100 kr var för öl, drinkar, mat och 3 timmars sång :D

Queenpeach outfit


Kvällens outfit
Zebraklänning med svart sidenskärp - Queenpeach.com
Svarta peeptoes - köpta i NY

Nu är klockan 17:40 här och om en timme ska jag vara på karaokestället!! Shoppingen gick super, iallafall för mina kompisar,  jag köpte bara ett nytt nagellack och en ring. Sedan tog det nästan en timme (istället för en kvart) att komma hem då det var kaos i trafiken. Ikväll blir det alltså karaokebås med mat och drinkar i tre timmar och sedan fortsätter vi nog på klubb!
Vad gör ni med er lördagkväll?!

saturday shopping


GodMorgon!
Har sovit gudomligt, duschat, ätit bra och god frukost med mycket fullkornsbröd och nu snart ska jag bege mig mot MBK för att möta upp kompisar. Sedan blir det shopping på Siam Square, latte på Starbucks och japansk lunch. Mitt Forever 21 presentkort bränner i fickan så kanske spenderar det också, vill ha nya skor tills ikväll och gärna ny klänning också ;)

Antar alla alla ni i Sverige nu vaknar till julmusik, doften av lussekatter och med ett fluffigt snöfall utanför fönstret?! Och ja, jag är avundsjuk men gör det bästa av situationen att bo i stad som aldrig blr kallare än 30 grader...

färgat


Fö någon timme sen kom jag hem efter att ha ätit så mycket sushi med mina kompisar att min mage höll på att sprängas.. Innan sushin var jag och shoppade lite till webshopen och lyckades hitta Bangkoks bästa hårproduktställe. Blev tipsad om det på en community sida och den var verkligen hur bra som helst. De hade massor av västerländska produkter och både slingmedel och blond hårfärg. Då jag inte vill slita på redan solblekta hår valde jag färg.

Nu har jag just hängt över badkarskanten och sköljt ur färgen och blond är jag igen i rötterna vill jag lova.. Tog en gyllenblond färg och trodde håret skulle bli lite mörkare men ack nej det blev snäppet ljusare.. Jag är nöjd och gillar det mycket men bävar för nästa utväxt. Får nog be någon skicka över min bästa hårfärg av Loreal från Sverige.

Nu ska jag strax sova här för klockan är 23:30 och imorgon blir det en himla massa shopping och på kvällen karaokebås och utgång, det kan bli hur bra som helst!



Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart/vit volangklänning - Queenpeach.com
Vita peeptoes - Beyond retro

bad day


Fast det är fredag började denna dag riktigt sugigt! Först hade jag problem att sova i natt och vände och vred mig hundra gånger. Sedan pallrade jag mig upp ur sängen men halvslutna ögon bara för att se att det inte fanns någon som helst frukost i kylen. Och alla som känner mig vet att frukost är det viktigaste målet för mitt välbefinnande och jag har kanske missat frukost mindre än 5 gånger i hela mitt liv. Så jag fick avnjuta två kokta ägg och en svart kopp kaffe, någon GI profil hade säkert varit stolt över mig! Tog sedan en motorcykeltaxi till gymmet och Body Combat och fick sparka av mig min frustration, så nu känns det mycket bättre. Köpte även en smoothie på hemvägen för att undvika eventuella blodsockerfall.

MIddagen igår var jättemysig och jag har nu fullt upp hela helgen med kompisar som är här och hälsar på. Shopping, karaoke, bio, rullbandssuhi, utgång och massage ska hinnas med innan måndag. Nu ska jag strax hoppa in i duschen sedan in till stan för at leta efter någon form av hårfärg som inte bara är anpassat för asiatiskt hår, det är inte kul att vara blond i Bangkok kan jag lova ;)

Queenpeach outfit


Kvällens outfit
Svart puff klänning med rosett - Queenpeach.com
Röda peeptoes - köpta här i Bangkok

Nu ska jag strax iväg på middag här, vi ska gå på italiensk restaurang tydligen, smarrigt värre! Jag älskar att bo här i Bangkok för man kan klä upp sig hur mycket man vill för middag och ingen tittar konstigt på mig för det :)
Förövrigt är jag lite kär i min nya svarta puffiga klänning som sitter som ett smäck!! Tyvärr blev outfitbilden lite dålig då blixten förstörde så lägger ut bild på bara klänningen också.

teacher?


Jag läste precis i en artikel att VIctoria Beckhams främsta stilikon är the english schoolteacher och det är där hoon hämtar mest inspiration Hon referarar till pennkjolar, välsydda blusar, klassiska klänningar, välsittande jeans och byxor och såklart de höga klackarna. Tydligen äger Victoria bara ett par platta skor och det är flip flops och hon skulle aldrig drömma om att använda ballerinaskor.. Jag undrar var de där lärarna jobbar som är lika stylish och chica som fru Beckham?!

immigration office


Här har jag spenderat min morgon, immigration office i Bangkok för att örnya mitt visum. När jag kom dit var det kaosartat med folk och jag trodde jag skulle få vänta i timmar men det visade mest vara kö för thailändare som ville ha visum och för män med thaifruar. Mitt lilla visum gick ganska snabbt att fixa och jag hann till mitt body combat pass klockan 10:30. Nu är klockan 14:15 och jag har legat ett par timmar vid poolen. Ska käka lite lunch och jobba i photoshop rsten av eftermiddagen.

Ikväll ska jag på middag med kompisar och tror det är ett gandka fancy ställe så måste välja ut vilken klänning jag ska ha,men det lutar mot n svart puffig sak med rosett. Såklart kommer bild senare!

bra men finns bättre slut


Klockan är 23:30 och jag är tillslut hemma igen! Denna bild får stå för filmens snyggaste outfit! The Dutchess var riktigt bra och en dröm klänningsmässigt, helt fantastiska kreationer hade de på sig! Jag skrattade, grät och njöt av filmen men är inte helnöjd med slutet, vad säger ni som också sett den?!

Innan bion hann jag med BodyOump och BodyBalance på gymmet, hängde på posten länge då alla vill skicka hem julklappar, var på MBK och köpte säsong 3 av Grey´s, rekade karaokeställen inför helgen och handlade min sista julklapp! Intensiv dag kan man säga och imorgon blir det inte mycket bättre då mitt visum ska förnyas, jag ska hänga på gymmet och posten (börjar bli en daglig rutin) och på middag på kvällen.

Nej nu ska jag sova gott och länge ;)

Ikväll-The Dutchess


Ikväll ska jag se filmen The Dutchess, äntligen är väl det rätta ordet! Det står att den handlar om The Dutchess of Devonshire som var känd för sina starka politiska åsikter och sitt hektiska privatliv. Jag säger -det är bara en täckmantel- filmen handlar om Lady Diana! Och eftersom jag älskade henne och har plöjt massor av blcker om hennes liv ska denna film bli mycket spännande att se!

Det kommer att bli en orgie i England, kostymer, stora peruker och snygga Keira Knightley. Det enda smolket i bägaren att den bara går på en endaste bio här i Bangkok och såklart är det den sunkigaste av dem alla.. Jag får väga upp det med lyxigt snacks tror jag! Jag har börjat med en ny grej; nämligen ta med en Starbucks latte in till bion! Mycket bättre än godis och läsk och supermysigt att sippa vaniljlatte och kolla på film!


mot gymmet


GodMorgon! Så här snygg är jag just nu, på väg till gymmet! Ska köra bodypump om en halvtimme och det ska bli riktigt skönt. Onsdag idag och imorgon får jag besök av några backpacker kompisar över helgen, ska bli himla kul!

Idag efter träningen ska jag til posten.. igen, sedan hem och softa lite, i eftermiddag in till stan för att fixa lite grejer och ikväll ska jag gå och se the Dutchess på bio. Har höga förhoppningar på den filmen så hoppas de infrias.

Ha en bra onsdag, bara 1 vecka kvar till jul!

fina vänner


Den här lilla pepparkaksgubben hittade jag på ett cafe i helgen, äntligen! Hade gett upp hoppet om att få känna pepparkakssmak denna jul men så uppenbarade sig denna lilla Shrek-liknande sak! Den är egentligen alldeles för tjock gjord och jag avskyr russin men i denna stund, i Asien, smakar den ljuvlig. Jag försöker njuta av varje tugga och har därför bara ätit ett ben än så länge. Men så idag kom ett paket till mig.. från mina finaste vänner hemma i Stockholm och där i fanns riktiga pepparkakor tillsammans med saltlakrits, Gott o Blandat, marabou choklad och lite julsaker! I love them!

Klockan är nu 21 här, min kille slår in julklappar och vi lyssnar på julmusik.. måste ju försöka få lite julstämning fast det är 30 grader ute och man ska ligga på en sandstrand på julafton..

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Marinblå topp med rosa volangkrage - Queenpeach.com
Jeansshorts - H&M
Ballerinaskor med rosett - köpta i Malaysia

posten

GodMorgon!
Hos mig är dock klocna redan 13:30 och jag har just kommt hem från gymmet.Körde bodycombat och gym och det gick hur bra som helst! Nu håller jag på sorterar leveranser och ska snart ta en taxi till närmaste postkontor för kan inte gå med alla dessa paket ;) + att jag ska skicka hem en himla massa julklappar till min familj också.

Men när jag är klar med allt detta ska jag sätta mig på Starbucks med en bra bok och bara andas ett tag! Har varit väldigt intensiva dagar med webshopen, vilket är jättekul men det tar på krafterna ;)

vilken kanon serie


Jag trodde aldrig jag skulle falla för Grey´s Anatomy. Jag dömde ut den som en kopia av Cityakuten. Och nu är det kanske det bästa jag sett på länge. Det slår Prison Break, LWord, Gossip Girl och nästan nästan Desperate Housewives. (Sex and the City är en annan liga och räknas inte..) Jag har just sett klart säsong 2 och det slutar med att söta Izzy säger upp sig, snygga Meredith och McDremy får till det igen, Burke är skottskadad och hunk-Alex visar sig vara en riktig hjälte! Och jag grät floder! Jag måste nog köpa säsong 3 redan imorgon!!

Vilken är en favorit tv-serie?

Nu ska jag sova för klockan är 24 om en liten stund. Imorgon blir det mycket tid på gymmet och på posten :)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart kjol med hängslen och rosett - Queenpeach.com
Vitt linne - H&M
Svarta peeptoes - köpta i NY

Nu har jag äntligen kommit hem igen! Till alla som undrar, ja det finns nu fler rosettörhängen till försäljning ;) !! Jag har sprungit runt i stan, varit på posten i typ en timme och sedan var jag på ljuvlig bodyscrub så nu är jag så len så. Underbart skönt att bli scrubbad och masserad men de där papperstrosorna man får ha på sig är ju halvbekväma och inte snygga någonstans! Hann tyvärr aldrig med nåt gym så det får bli dubbelpass imorgon istället!

Nu är klockan 20:30 här i Bangkok och det är dags för Grey´s, mineralvatten och Gott o Blandet som jag fick i ett paket från Sverige förra veckan :D



pimp my phone


Igår hettade jag upp min telefon litegrann. Från metallic blå till underbar rosa för bara 20 kr. Ja, jag vet att jag kanske har den minst flashiga telefonen i universum men den funkar bra till det jag använder den för, ringa och skicka sms. Från början köpte jag den bara för att det var den billigaste telefonen som man kunde byta till utländska simkort i, men jag har nu haft den i typ 3 år och gillar den! Den har aldrig strulat, aldrig gått sönder, batteriet räcker länge och man kan tappa den i golvet hur många gånger som helst utan en skråma. Och eftersom jag aldrig använde mobilkamera när jag hade en på min förra, aldrig lyssnar på musik genom telefonen och inte skickar mms så älskar jag nu min lilla söta rosa nokia!

Nu är klockan 10:30 här och jag har en ganska hektisk dag vill jag lova. Nu håller jag på med leveranser; paketerar, svarar på mail och sorterar varor. Sen ska jag inhandla mer postpaket, till posten och posta, köpa inslagspapper till julklappar, shoppa lite grejer till webshopen, på bodyscrub klockan 16 och hoppas även hinna med gymmet! Jag är knapast ledig fast dt är jullov om man säger så ;)

strand


Det är bara en vecka sedan jag kom hem från Koh Samet och ändå längar jag till havet igen! Bangkok och poolen i all ära men det är specielt vid havet. Skulle inte kunna bo på nån av öarna för skulle känna mig isolerad men skulle gärna åka dit några gånger per månad! Som tur är åker jag till en ny strand den 23e så bara lite över en vecka kvar. Då åker jag och min kille på julsemester till en pytteö vid Burmas kust och ligger på varsin luftmadrass i minst en vecka ;)

Detta är verkligen fördelen med att bo här i Bangkok, storstad och metropol men bara några timmar till paradisöar. Tänk om man kunde ta bilen i ett par timmar från Stockholm och få vit sand, palmer och alltid strålande väder, då skulle jag kunna bo där hela livet!

bio kväll


Jag har just kommit hem från bion där jag såg denna film. Jag tyckte den var bra men så är jag en sucker för katastroffilmer också! Och Will Smiths son som är med är sötare än sockervadd!

Jag hann även med att leta rätt på lite fler örhängen som nu finns i shopen igen!

Jag är jättetrött ikväll och ska nu snart kolla på lite Lword, äta nudlar och sen sova. Imorgon har jag massor att göra med webshopen, posta paket, träna och på eftermiddagen ska jag på spa och göra en bodyscrub. Kommer bli underbart skönt och min kropp kommer att bli len som en persika ;)


the Dome


Här var jag igår kväll, baren The Dome på våning 65 (och inte 61 eller vad jag skrev tidigare). Utsikten är magisk däruppe och de hade ett liveband som spelade jazz. Vi drack mojitos och åt svarta marinerade oliver. Den runda gula cirkeln på bilden är själva bardisken och den ändrar färg var 30e sekund. De har strikta klädregler och inga flip flop, shorts, trasiga jeans eller linnen på män är tillåtna, jag gillar det ;) Alla var nämligen supersnygga däruppe och det kändes som man var med i Pretty Woman eller nåt!

Nu är klockan 11:00 här och jag har just kommit hem efter bagelfrukost på ett café. Ska strax till poolen nån timme och sedan försöka leta på mer rosett örhängen och lägga upp på webshopen ;)

Queenpeach outfit


Kvällens outfit
Blå klänning med rosett - Queenpeach.com
SVarta peeptoes - köpta i New York

2 olika bilder, 2 olika ljussättningar. Och inser att jag måste stryka klänningen lite, det är ju hård dresscode dit jag ska ikväll.

Kan berätta till alla som undrar, imorgon kommer nya rosettörhängen till webshopen, håll utkik!!

majskopp och tävling


Jag älskar att man kan köpa majs i kopp här i Bangkok! För 5 kr får man en stor kopp varm majs med de tillbehör man själv vill. Man får välja på socker, salt, smör och mjölk.. Av naturliga svenska själ väljer jag alltid smör och salt och hoppar resten ;) Mycket lättare att äta än majskolv och mättar bra när man har en lång shoppingdag framför sig eller behöver en snabb energikick!

Hoppas alla sett att Queenpeach har en tävling hos Kenza idag, tävla och vinn fina örhängen från min webshop!

lördag


Lite dålig uppdatering jag vet, men det ju helg..

 Igår kväll var jag ute och åt middag med en kompis från England. Jag ville ha sushi och det ville inte han så fick nöja mig med mexikanskt men det var också supergott. Drack såklart lite frozen margaritas till och var väl hemma vid 12. Idag har jag legat vid denna pool på förmiddagen och läst ut min bok. Vid lunch kom min kille hem från Malaysia med lite presenter ;) Resten av dagen har jag spenderat i stan och jagat julklappar. Det är himla kul när man hittar något perfekt till personen men desto mindre kul när det ska köpas för köpandets skull..

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och göra mig snygg för min kille ska ta mig på födeösedagsdrinkar i en skybar på våning 61 i en skyskrapa. Outfitbild utlovas :D

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vitt linne - H&M
Svart/vit rutig kjol - Queenpeach.com
Svarta peeptoes - köpta i NY

gran mania


Vilken färg ska man ha på granen i år då?
Så här såg det ut på affären Tops igår här i Bangkok, vid entrén. Jag är skeptisk till färgade granar över lag men skulle nog föredra en vit om jag inte fick en riktig...

Godmorgon förresten. Jag ska tydligen ha lektion idag iallafall men sen är det jullov i tre veckor, tjohooo!
Efter jobbet ska jag inhandla lite klänningar som det varit stor efterfrågan på och till posten. Sedan hoppas jag kunna chilla lite vid poolen i eftermiddag. Hade tänkt att träna men har grym träningsvärk så det får vänta tills imorgon.

Men det är fredag, det är jullov om några timmar och jag ska ha en fab helg, detta känns bra!!



sko örhängen


Kolla vilka fina örhängen jag har köpt in till min webshop!! Underbart söta små ballerinaskor med rosetter, Im in love! :)

snyggast


Jennifer Aniston är på nya omslaget till GQ Magazine, snyggare än någonsin! 40 nästa år och av det syns inte ett spår..

det tar sig


Har haft en väldigt busy dag ska jag säga men nu är jag äntligen hemma och har kastat i mig lite nudlar till middag. Efter jobbet tog jag flodbåten till en marknad och har nu nästan köpt alla mina julklappar. Måste ju skicka dem till Sverige så snart som möjligt så de hinner fram. Åkte direkt från shoppingen till gymmet där jag gymmade i 45 minnuter och sedan kördes en timme Body Combat. Det var en sådan där superdag på gymmet då jag kunde ta i hur mycket som helst, svetten rann och allt känder fantastiskt. Då är det kul att träna.

Just nu håller jag på försöker ta reda på om jag ska jobba imorgon eller inte. En del säger att jag har lektioner som vanligt, en del säger att det bara är en avslutning utan lektioner. Surt att gå dit till 08 om man inte ska ha nån lektion!

Ikväll blir det lugnt med lite bloggläsning, L-Word, rostade kastanjer och julklappsinslagning :)

räddare


Detta är verkligen min räddning vissa nätter, öronpropparna! Och nej jag är inte 80 än men finns det nåt värre än att inte kunna sova? Det är nämligen aldrig tyst i Bangkok. Det är bilar som tutar, hundar skäller, några byggarbetare spikar, någon har tvn på maxvolym och någon älskar att slå i dörrar och då är dessa min räddade ängel. Inatt när min granne kände för att kolla på actionfilm vid 02 på sorrund system så hjäpte dessa och räddade min granne ifrån att bli utskälld.

Klockan är 06:15 här och jag är tyvärr dödstrött. Börjar jobba om en timme och jobbar fram till lunch. Sedan ska jag handla de sista julklapparna och köra dubbelpass på gymmet har jag tänkt. Jag jobbar bara två dagar till och sedan är det jullov här, ska bli skönt! Ledig till den 6/1 fast har ju en massa jobb med webshopen men det är ändå inte på samma sätt.

Queenpeach outfit


Dagens födelsedags outfit
Röd/vitrutig klänning med vitt skärp - Queenpeach.com
Vita peeptoes - Beoyond Retro

Hemkommen från spa vilket var helt underbart, massage som fick mig att nästan gråta men på ett bra sätt och ansiktsbehandling som tog bort allt orent ;) Nu är klänningen på och det vankas middag!

finaste tårtan


Idag fyller jag år!! Och imorse fick jag den finaste tårtan någonsin av min kille, kolla in!! Det stod egentligen mer grejer i det blåa vattnet men vissa saker vill man hålla privata.. Iallafall är den så fin så jag inte vill äta upp den. Är det något de vet hur man gör här i Bangkok så är det tårtor :)

Jag ska ha en superdag idag har jag bestämt. Först ska jag jobba lite , sedan har jag bokat in tid på spa för massage, ansiktsbehandling och sushi lunch. Och i present fick jag massor av presentkort på Forever 21 så blir nog en tur dit och kolla in vad jag ska köpa!

Ha en underbar dag!!



Queenpeach outfit


Dagens outfit
Prickig halterneck klänning - Queenpeach.com
Svart skärp - Queenpeach.com
Vita peeptoes - Beyond Retro

Nu ska jag strax träffa min kille för middag vid Nana och sedan övertala honom till att dricka vanilla latte på Starbucks, jag fyller ju ändå år imorgon så borde inte bli så svårt ;)

winter wonderland


Kolla in vilket winter wonderland de har byggt upp i Emporium. Det är som att komma in i Hans och Gretas saga eller något. Stor silverjulgran med rosa och blå kulor, pepparkakshus, glittrande träd, tomtar och en himla massa julmusik. Jag fick såklart lov att gå in i pepparkakshuset och där brann en liten brasa och väggarna var klädda med bröd.. ehh?! Skorstenen är iallafall en sådan som jag skulle vilja ha på mitt riktiga hus!

Idag är det tisdag och jag har redan hunnit med att jobba och träna BodyPump och klockan är 13:30. Wonderful. Vet inte riktigt hur jag ska spendera resten av dagen.. jobba med webshopen, shoppa julklappar, slappa vid poolen eller hänga på Starbucks. Först ska jag iallafall äta nudellunch och surfa runt lite.

gravid?


Det osar heta rykten om att Kate Moss är gravid. Bevisen är klockrena; denna bild där hon ser något mer rund ut och att hon var på Vogue Awards i Peking och inte drack en droppe alkohol ;) Visst är det solklara bevis på att någon har en bebis i magen..?!

rosett diademet


Hur ställer ni er till dessa diadem med små söta rosetter på? Jag är kluven. På rätt person kan det nog vara hur fint som helst men jag själv skulle aldrig kunna bära upp det då jag skulle se ut som 5 år igen. Jag tror heller inte Victoria Beckham eller Kate Moss skulle fixa det, de har för hård stil på något sätt. Däremot kanske Geri Halliwell, Marie Serneholt och Sofi Fahrman skulle kunna använda det. Paris Hilton skulle bara se ut som vanligt i det..
Vem tror du skulle passa i detta?? Har du testat trenden?




glad

Jag blir så himla glad när jag kollar in i bloggar och ser att de har klänningar på sig som de köpt i min webshop och de ser fab ut i dem!! Sassy ser så snygg och cool ut i The Pink Tiger klänningen, mycket tuffare än vad jag ser ut i samma klänning :D

myrattack


En väldigt jobbig grej med att bo i Thailand är små djur man inte är van med. Massor av mygg, sandflugor, stora trollsländor kackerlackor och annat; men värst av allt är ändå myrorna. Dessa miniminimyror som finns överallt och som kan komma fram var som helst. Lämnar man minsta smula, läskdroppe eller havregryn framme är de där direkt! De tar sig in i oöppnade paket, de finns i vattenkokaren och i datorn. Detta resulterar i att musli, socker, kaffe, bröd och te måste man förvara i kylen och vi vet ju alla hur gott det r med kylskåpskall baguette.. Jag är så less på dem att jag nu går till attack med min hårspray så fort jag ser en endaste myra krypa runt i lägenheten.

Min måndag har varit väldigt bra hittills, jobb i skolan, gym i två timmar, lunch, jobb i photoshop och snart göra lite research. Ikväll ska jag nog ha en riktig slapparkväll med Grey´s eller LWord och hämtmat; känner verkligen för det!

Koh samet bilder


Båten över till Koh Samet.

Vår bungalow.

Vår strand.

Vi byggde en sjöjungfru.

Jag i havet.

Bästa baren.

Eldshow på stranden som man börjar ledsna lite på.. ;)

Min drömbåt :D

Thailändare älskar att posera!

Mina sandiga fötter.

var är julen

GodMorgon!
Har just vaknat av solen som skiner in genom gardinen. Mycket bättre än att vakna av regn och rusk kan jag lova :) Jag ska snart äta lite frukost, sen till jobbet i några timmar, till posten med paket, till gymmet och sedan hem för att fixa med nya grejer till webshopen! Massor att göra helt enkelt!

Jag hade fått en himla massa beställningar under min weekend på Koh Samet så mycket att paketera och fixa med.

Det är verkligen noll julstämningen här.. att det är nån lysande gran här och var räknas inte riktigt. Ska fixa till det och ladda hem julmusik någon dag och kanske köpa lite mandariner och nötter eller nåt..Önskar att jag kunde åka hem och fira jul i Sverige men det är alldeles för dyrt och för lång restid för att vara där en vecka. Men hoppas alla ni andra hade en mysig andra advent igår!

tillbaka


Jag är tillbaka i verkligheten! Kom hem till Bangkok igen för någon timme sen och har verkligen haft den bästa helgen på länge. Jag älskar Koh Samet, sanden är vitare än snö, maten är underbar, vattnet klarblått, drinkarna billiga och stämningen på kvällarna är oslagbar. På bilden ovanför kan ni se hur det ser ut i solnedgången när stranden börjar göras om till restauranger. Jag lovar att det kommer mycket fler bilder imorgon!

Jag, min kille och två kompisar från Sverige har solat, badat, druckit drinkar, softat, ätit massor, läst böcker och pratat om livet. Ville verkligen inte åka tillbaka till storstaden men om två veckor åker vi ju till nästa strand på julsemester så det är ju helt ok. Och jag har massor att göra här i Bangkok nu så det kommer gå snabbt!

Imorgon börjar sista veckan på skoljobbet innan det är jullov. Mysigt för de små barnen och skönt för mig.. Nu ska jag sova lite innan det är dags för vardagen igen;)

update stranden

Update fran stranden.. Koh Samet ar lika underbart som alltid! Himlen ar klarbla, vattnet svalkande och det blaser en latt  bris. Jag hittade en mysig bungalow pa stranden och ligger mest under ett vitt parasoll och laser. Snart kommer min kille hit och da blir det lunch under parasollet :) Man kan helt enkelt ha det varre den 5 december.

Idag fyller kungen ar har och det ar rod dag. Det betyder att det kommer snart komma massor av thailandare hit och fira, kvallen kommer vara belyst av fyrverkerier och eldballonger och jag alskar det!

Aterkommer...

snygg bandage klänning


Igår provade jag en klänning på Forever 21 som såg ut som ett andra skinn. Såg ut som någon hade rullat svart gasbinda i olika lager över min kropp. Skitsnygg var den men totalt opraktiskt då den minsta godisbit eller drink skulle få klänningen att spricka.. Men ändå snygg snygg och skulle jag bara stå på samma ställe en kväll och inte äta, dricka eller röra mig kanske jag skulle överväga ;)

time to go


GodMorgon!
Klockan är 7:00 och om en kvart tar jag en motorcykeltaxi till Ekkamai busstation. Det blir buss i två timmar och sen denna båt i en halvtimme. Jag åker dit med min killes kompisar och sen kommer han, som måste jobba idag, efter imorgon.

Ska nu leta på lite varmare kläder för man vet ju hur mycket ac det kan vara på dessa bussar och hur jäkla kall man blir. VIll inte sluta stelfrusen och sedan dra på mig någon värstingförkylning.

Ha en bra torsdag!

mot sängen


Nu är klockan 23:45 här och jag borde verkligen sova men har ju så mkt som ska fixas in i det sista! Tror jag nu är klar med packningen inför imorgon och denna bok ska jag sträckläsa på stranden, jag älskar nämligen den japanska författaren Haruki Murakami. Han skriver så fint och det handlar om underbara Japan.

Kvällen har varit jättetrevlig med shopping, sushi, öl och kaffe. Vi kollade också in Japan Street utanför Central World och gjorde ett ministopp på Koh San Roadn. Jag gillar verkligen inte den gatan, eller mer jag gillar inte folk som åker dit, bor där ett par nätter och säger att de varit i Bangkok. Koh San Road är som ett Phuket i miniatyr eller nåt och inte Bangkok!! Var iallafall där i typ 5 min med min killes kompisar och det räckte för det här året ;)

Nu ska jag sova sött så jag kan vara lite pigg imorgon iallafall och före det måste jag ta bort halvsnyggt nagellack så solen får göra under för naglarna några dagar!

Bloggar säkert nåt från Koh Samet också men vet hur frekvent det blir. Hittade förresten mer rosett örhängen så kolla in shopen ;)

koh samet


Hit åker jag imorgon klockan 08:00. Jag är nämligen ledig torsdag och på fredag fyller kungen år och då är det röd dag så tors-sön ska jag ligga på den här stranden! Koh Samet, en av mina favoritöar här i Thailand och bara 3 timmar från Bangkok! Sist jag var där var i april, det var också denna bild togs. Jag har aldrig varit där i december så det ska bli kul och se om det ser annorlunda ut med vattnet och om det är nån skillnad i temperatur. Skönt ska det bli ialafall och som ni förstår kanske det blir lite mindre bloggning fram till söndag..

Nu ska jag in till stan och shoppa lite före det blir middag! See ya!

min drog


Det här är min nya drog! Yoghurt smoothie med banan från Blu-Fah café. Stället ligger precis vid mitt gym så jag slinker ofta förbi och tar en take away smoothie. Så även idag :)

Jag har just kommit hem efter träning, jobb och posten besök. Nu ska jag jobba lite i photoshop med bilder till webshopen, sedan till stan för att leta efter fler av mina populära örhängen och sist men inte minst möta upp min kille och några kompisar till honom för middag. Tror det kan bli rullbandssushi, hoppas hoppas!

Bangkok är varmt idag kan jag berätta! Inte ett moln och inte en vindpust. Imorgon bitti, tidigt tidigt åker jag på minisemester till strand o plamer. So good!

I have a dream


Kolla in vilken jacka jag hittade på Forever 21 idag, det är min drömjacka alla kategorier! Och dessutom satt den så himla snyggt, var mjuk och hade en bästa kragen någonsin. Jag stod där i provrummet och drömde mig bort till ett storstadsliv i NY men sen öppnade jag ögonen, kom på att jag bor i världens varmaste huvudstad och hängde tillbaka jackan på galgen, satte på mig min tunna sommarklänning och gick vidare :(

Queenpeach favorit


Här är min favorit hos Queenpeach just nu! Denna kavaj är så himmla söt och siter som ett smäck!! Var det inte för att jag bodde i 35 graders värme skulle jag ha den jämt :)

munkar och utan regering


Det är tur att inte Dunkin Donuts inte finns i Sverige för då hade jag nog vägt 20 kg mer. Här finns det nämligen i varenda gathörn och dessutom bjuder de på små små provsmaksbitar som gör det omöjligt att stå emot... man blir helt tvungen att gå in och köpa en hel. Speciellt ni vet när klockan är 15-26 och man har ett sötsug som inte är av den här världen, då finns det massor av munkar mitt framför näsan på en!

Idag har jag jobbat 7-14 och sedan åkte jag direkt till stan för att shoppa lite grejer, presenter, smink och lite annat smått o gott. Nu har jag precis kommit hem och överväger om jag ska gå till gymmet eller om jag ska ta det imorgon istället. Lutar mot det senare då det blir så mycket folk där efter 18 och nu är klockan 17:15.

Förövrigt har det då tillslut hänt, regeringspartiet här i Bangkok har gjort sig skyldiga till valfusk och måste avgå med omedelbar verkan. Premiärministern stängs av från politiken i 5 år men detta betyder inte att det blir nyval.. Flygtrafiken kommer att komma igång så fort som möjligt igen men det kan ta 1-6 dagar beroende på om datasystemet skadats eller inte.



the moon is smiling


Exakt såhär ser månen ut här i Bangkok ikväll! Folk stannar och tittar och alla får ett litet leende på läpparna, jag tror detta är ett tecken på att världen ler mot Bangkok igen, att alla konflikter kommer att lösa sig. Detta fenomen uppstår tydligen när Jupiter och Venus korsar månens bana.. Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv, hur coolt som helst!

Nu ska jag krypa i sängs och sova sött i 6 timmar innan jag ska upp och till jobbet igen. Men bara två dagar kvar på den här arbetsveckan :)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Grön klänning - Queenpeach.com
Svart skärp - köpt här i Bangkok
Svarta ballerinas- Din Sko

Jul-del2-Paragon


Här kommer del 2 i juldekorationer i Bangkok. Såhär ser det ut vid Siam Paragon innan jul. Upplysta renar hoppar runt i en vattenfontän.




Utanför varuhuset har de byggt upp en jättefin julgång kantad med vatten där det fotas en hel del vill jag lova. Alla ska posera i denna snygga och belysta gång.

Och på andra sidan gången har någon lagt i XXXL julgranskulor i vattnet :) Som ni ser är det sista kortet tagen dagtid vilket inte alls känns lika mysigt.

Läget i Bangkok är ganska oförändrat. Natten mot söndagen exploderade två granater bland PAD demonstranerna utanför parlamentet och skadade ett 50tal personer. Igår började en stor motdemonstration med runt 4000 personer utanför City Hall.
PAD som ockuperat flygplatserna ser inte ut att röra på sig. De har hängnat in området med taggtråd, lastbilar och stora truckar och området vaktas av vakter med golfklubbor, påkar och andra redskap. Speciella transporter kommer dit med vatten och mat och inne på själva flygplatsen lever PAD ganska så gott med att spela badminton, fotboll och kolla på konserter. Det är helt sjukt att det gått så långt och ingen vågar göra något åt det! På fredag fyller kungen år och då håller han sitt årliga tal, ala väntar med spänning på vad han ska säga om denna situation. Turister som är fast i Bangkok har börjat slussas hem från en militärflygplats men den är ju inte alls lika stor som den andra så många blir kvar här i flera dagar till. Hittills har Thailand förlorat 50 miljarder kronor på detta...

5 frågor



Vill bara göra er alla uppmärksamma på att jag svara på 5 frågor på blogg.se just nu :D Check it out!

saknad


Igår var det tydligen första advent i Sverige, jag märkte inte av det alls. Men när jag sedan läste massor av bloggar där alla åt lussekatter, drack glögg, knaprade pepparkakor, kollade på julskyltning, pimplade julmust och myste med sina kompisar så fick jag ont i magen av hemlängtan. Det är oftast kul att bo i Bangkok, speciellt oktober-april när man vet att vädret i Sverige suger men just i december vill jag vara i Sthlm och ingen annanstans!

Idag är det måndag igen och jag ska strax till jobbet. Resten av planerna är att köpa bussbiljetter till min weekendtrip, posta lite paket, träna och fixa lite bilder till webshopen. Jobbar bara 3 dagar den här veckan och på torsdag bär det av mot vit sandstrand, palmer, hängmatta och grillade majskolvar :D

misstake


Geri Halliweel glömde visst att man ska spegla sig framifrån och bakifrån när man lämnar huset. Och vara beredd på vindpustar!

RSS 2.0