Hiss och Diss v. 8


Veckans Hiss och Diss lista

Queenpeach hissar

+ Stockholm. Man tänker inte på hur underbart det är förrän man inte är där längre.. Ren luft, god mat, gångavstånd till det mesta, underbart läge, behaglig temperatur, bra shopping, fina personer, cykelvänligt och oj vad denna stad slår de flesta andra städer!

+ Msn. När man bor utomlands är detta oumbärligt för att hålla kontakten med sina vänner. Skype är för opålitligt, mobilt är dyrt men msn har de flesta och bara ett par ord kan lätta upp vilken dag som helst!

+ Sizzler. Thailändsk restaurang med kött, kyckling, bakad potatis och korv.. men det är inte därför jag går dit.. Det är för deras enorma salladsbuffé som ingår till varje huvudrätt. Ät så mycket du vill av sallad, grönsaker, frukt, dressing, pasta, soppa, crackers och choklad/jordgubbsmousse! :)

Queenpeach dissar

- Hot season. Den har just börjat och varje gång kommer den som en total överraskning och jämnar dig med marken. Det är runt 38 grader och riktigt fuktigt, man är aldrig snygg, man flämtar i värmen, man blir supetrött och man längtar efter regnperioden.

- Trendiga volontärresor. Att volontärarbeta ska man göra för att man vill göra skilnad inte för att vara pretto eller för att ha nåt att berätta om på fester. Volontärresor på 1-3 veckor är ett skämt och du ska inte behöva betala för att volontärjobba. Åker du till ett barnhem i två veckor gör du mer skada än nytta, hjälper du till att måla om skolor eller skörda frukt gratis tar du arbetstillfällen från den lokala befolkningen. Sluta stöd denna form av semesterresor.

- Billig thaimat. Visst kan det finna bra sådan men du får aldrig de bästa bitarna när du köper något på gatan för 20 bath. Kycklingen är mer ben än kött, fiskbollarna krasar fint i munnen och biffen kan innehålla ett och annat gruskorn. Ska du köpa billig thaimat så satsa på vegetariskt som pad thai och som tam. De som säger att man kan leva på 100 bath om dagen i matväg i Bangkok kan inte vara kräsna med vad de stoppar i sig eller hur de kommer att må dagen efter.



Kommentarer
Postat av: bellisima

khao mung gai på soi 38, där snackar vi bra, billig, underbar thai street food med fantastiska kyckling bitar för 35 baht. Även Baa mee på soi 33 brevid 7-11 bästa red pork bitarna för 25 baht. Moo ping för 5 baht. Jag tycker 100 baht räcker gott och väl i bangkok, men det är klart att man lätt tröttnar och gärna drar till sizzler el. liknande. :)

2009-02-22 @ 12:41:09
URL: http://bellisima.webblogg.se/
Postat av: queenpeach

bellisima: soi 38 är bra men jag har svårt för pork. skulle aldrig klara mig på 100 bath, tycker det mest är fett man får.. o ja man tröttnar snabbt ;)

2009-02-22 @ 13:22:05
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Hanna B

Snygg design! :)

2009-02-22 @ 15:11:19
URL: http://bejlaperidott.blogg.se/
Postat av: Therese

jag håller helt och hållet med dig! jag hissar absolut stockholm och msn och jag är också med på dissen angående värmeböljan och den billiga thaimaten. hua hua!

2009-02-23 @ 15:32:41
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: queenpeach

Therese: bra vi håller ihop :)

2009-02-23 @ 15:40:05
URL: http://queenpeach.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0