Nytt hos Queenpeach


Två av ca 20 nya plagg hos Queenpeach.com och nu fri frakt. Klick klick.

fast på gymmet


Här sitter jag i gymmets restaurang och läser lite bloggar. Har just varit på hårt step up pass sedan var planen att äta lite lunch här, köpa vin tills i kväll och hem för att softa.. MEN den här jäkla thairegeln om att ingen alkohol får säljas mellan 14-17 kom emellan. Sjuk regel om ni frågar mig för finns det någon logik i det? Iallafall får jag nu lov att sitta här i 1,5 timme för att vänta på att få köpa mitt vin i butiken bredvid. Jag ska ju på tjejmiddag ikväll och kan inte komma tomhänt. Så det blir tomatsoppa, surfning och läsning. Lika bra det kanske för hemma fungerar inte internet och nån tekniker var där och rev och slet i kablar när jag åkte.

Festen igår kväll var kul men jag tog det väldigt lugnt och var hemma redan vid 00:30 för jag ville vara pigg idag och kunna träna. Festen var utomhus men vid 20:30 började det regna och åska så vi fick flytta in och det udden av festen lite grann. Det regnade sedan till 01 och åskade väldigt högt. As usual.

min sista fredag i maj


Direkt efter skoljobbet var jag till gymmet och körde ett svettigt Body Combat pass, denna bild är tagen direkt efter passet och svetten rinner. Men det bjuder jag på, den svettiga sanningen :)

Sedan blev det SOm Tam till lunch gjord på morot (!) och sedan klämde jag in min långa kropp i den lilla minibussen och åkte mot barnhemmet.

Persikan var på sitt bästa humör och hon har just gjort en ny upptäckt - spegeln. Här försöker hon gömma sig för sin egen spegelbild - dagens roligaste helt klart!

Solen sken hela dagen vilket kändes som ett mirakel men paraplyerna var uppfällda ändå för vem vill ha solens farliga strålar på sig?

Queenpeach outfit


Fest outfit
Svart klänning med drapering - Queenpeach.com
Svarta skor med nitar - Forever 21

fredag lite snabbt


Har ju helt glömt bort att visa min nya fina silverring som jag köpte i Chiang Mai, gillar den skarpt!

Det har varit dåligt med bloggning idag för jag har varit borta och när jag kom hem fungerade inte internet, men nu så jag med i matchen igen. Jag ska snart bort på fest men tänkte hinna med lite bloggning först. Har haft en helt vanlig dag med jobb, body combat träning och jobb på barnhem. Har tagit en hel del bilder men inte hunnit tömma kameran så de lägger jag upp imorgon.

Nej nu måste jag bestämma vad jag ska ha på mig på partyt, bild kommer strax :)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vit t-shirt - köpt på marknad här utanför Bangkok.
Ljusa jeansshorts med dragkedja - Queenpeach.com
Sandaler - Forever 21
Svart skinnväsa - second hand

tori spelling


Tori Spelling igår i Palm Springs.. Yuckii..

klart

God Morgon till er god eftermiddag till mig. Klockan är nämligen snart 14 här men jag har inte hunnit blogga förrän nu.
Jag sitter på jobbet och är äntligen klar med all rättning, betygssättning och portfolios! Men stannar här en stund till för ska jobba i photoshop och sen på Body Combat om 1,5 timme så onödigt att åka hem och vända.
Regnet öser ned (som vanligt) och jag hoppas det slutar. Väldigt dumt att inviga sina nya, fina, svarta sidenballerinas när man kunde räkna ut att regnet skulel komma vid lunch.

Ikväll är jag inbjuden till att se nya Terminator filmen men jag verkligen avskyr dem så tror det blir en afton med sallad och Greys istället. Håll förresten utkik ikväll då ca 20 nya plagg kommer in i webshopen :D

sushi set


Såhär såg min lunch ut idag, var på Fuji och åt sushi. Åt set meny med sushi, soppa, några andra tillbehör som jag inte smakade, färsk frukt och iskaffe - kanonbra.

Dagens har varit jättebra och jag har flängt runt på massor av ställen. Efter jobbet var jag och handlade nya grejer till webshopen och hittade en massa snyggt, håll utkik :) Hittade äntligen nya svarta ballerinaskor till mig själv också! Sedan var jag hem med alla sakerna, bytte om till träningskläder och var och körde stenhård step up till svetten fullkomligt rann på hela min kropp. När träningen var över mötte jag upp min kille och vi åt libanesisk mat och nu - äntligen - hemkommen och uppkurad i sängen i min fluffiga morgonrock.

Jag har fixat maxiklänningar, bikinis, jeansshorts, nya kjolar och klänningar till shopen och håller just nu på frilägger bilder så jag kan lägga upp dem ikväll/imorgon, ni kommer inte att bli besvikna! Speciellt inte eftersom ni inte längre betalar någon frakt :D

schyffert


Jag har nu som alla andra sett Henrik Schyfferts show om 90-talet. Är det inte helt fantastiskt att jag kan sitta här i Bangkok och kolla samma program som ni kollar på där hemma?? Hade inte varit möjligt när Henrik var liten och det bara fanns två kanaler som sände mellan 17:30-23:00 :) Iallafall gillade jag showen jättemycket och mitt hjärta klappar lite extra för den här mannen.

Nu sitter jag på jobbet., ska ha en lektion och sedan iväg till posten till en affär för business och gym. Kanske även testa en ny restaurang ikväll om jag hinner/orkar.

Igår satt jag och pratade i telefon med min bästa kompis i en timme. Saknar henne jättemycket och vill bara kunna flyga hem för en stund! Så mysigt att höra hennes röst igen och även om vi inte setts sedan oktober är allt precis som vanligt - det är vänskap det !

fri frakt


Nu så!! Nyhet hos Queenpeach.com från och med idag gäller fri frakt på allt du köper i webshopen!! Du betalar alltså endast priset för varan, frakt och emballage står vi för !!

Queenpeach outfit


Dagens outift
Rutig skjorta - Queenpeach.com
jeanskjol - köpt på marknad här i Bangkok
gladiatorsandaler - Vila

svt in my heart


När svt play fungerar är det undrbart för en person som bor utomlands. Man inser hur mycket kvalitet som svt faktiskt har om man jämför med thai tv som mest går ut på såpoperor och knasiga live shows. I eftermiddag ha jag kollat på de sista avsnitten av tonårsliv och jag njöt varje sekund! Det är så välgjort, varje musikslinga är klockren och det påminner mig om att jag är glad att jag passerat 17-18 års strecket. Nu vill jag bara veta vad som hände sedan. Blev Joanna frisk från ätstörningarna? Blev Monica och Magnus tillsammans igen? Fick Cecilia G i alla ämnen och hur gick det med hennes pappa?

regn hos mig


Hallå där!
Jag sitter här med en stor kopp kaffe och är ledig från skolan även idag, det är grymt skönt. Jag har jobbat lite på barnhemmet, varit på gymmet, sovit lite, läst och ska nu uppdatera webshopen.

Det regnar här som vanligt och jag utfärdar härmed en varning - åk inte till Thailand under er sommarsemester! Hur kul är det att sitta på en strand när det regnar kopiösa mängder, åskan smäller och saker och ting regnar sönder? Regnperioden brukar ju vara sol, nån regnskur och mer sol men denna månad har bjudit på mer regn än någonsin. Bangkok är ändå ok för det finns mycket shopping att göra men det kan vara en fördel att åka när man kan utnyttja hotellets pool också. Spar er Asien resa till efter september är mitt råd!

Min kväll kommer nog bli lugn med mer Greys tror jag, är inne på mitten av säsong 4 och vad kan jag säga mer är - LOVE!

lista

Lista

Snodde den här listan från H E N N E

SKOR: Gladiatorsandaler från Forever 21.SNEAKERS: Nike till träning, Converse till vardag.

JEANS: Acne. T-SHIRT: Lite oversize med snygga tryck. UNDERKLÄDER: Olika men mest från Top Shop.

VÄSKA:Svart secondhand skinnväska. PLÅNBOK: Zebrarandig från marknad här i Bangkok. SOLGLASÖGON: Tom Ford kopior, Ray Ban kopior och you name it, bor ju i Thailand! KLOCKA: - SMYCKEN: Silverring köpt i Chiang Mai.

TV: ? kollar aldrig MOBILTELEFON: Nokia MP3: Ipod Dator: MacBook

SMINK: MakeUpStore ANSIKTSKRÄM: Clinique
DEODERANT: nivea TANDKRÄM: Colgate white. SCHAMPO/BALSAM: Loreal TVÅL: Palmolive PARFYM: DKNY - den som ser ut som ett grönt äpple.

MINERALVATTEN: I Sverige ramlösa vettenmelon VIN: rött eller rose.
DRINK: Gin o Tonic. Mojito.

BRÖD: Mammas fillimpa. MAT: Mexican eller Svenskt som lax, köttbullar, potatis, köttfärssås.
GLASS: Ben o Jerry Fossil Fuel GODIS: choklad

SÄNG: ? LAKAN: ? Nåt thai antar jag. Hemma i Sverige har jag ikea säng och lakan från hemtex.

FRISÖRSALONG: min kompis T.

DAGSTIDNING: DN MAGASIN: Brittiska Vogue, Glamour


Nordkorea-illa.


Jag är ledig från mitt lärarjobb mån-tis och det är helt wonderful ska jag säga. Jag har idag jobbat 2 timmar på barnhemmet, ätit lunch med Sarah och Jenny från Skottland, fått mitt hår slingat och packat paket för webshopen. Så skön och slapp dag och snart ska jag ha Greys maraton. Imorgon får jag se vad jag gör men det blir minst ett besök på gymmet!

Ska också tömma kameran och få upp lite nya bilder här men just nu är batteriet stendött.

Förövrigt tycker jag att det är helt sjukt det NordKorea just nu håller på med. Nordkorea är ett slutet kommunistiskt land där ingen får komma in eller ut. De har sina egna lagar och just nu provskjuter de kärnvapen. Idag gjorde de en provsprängning, den störtsa hittills, som mätte 4.7 på Richterskalan. Lndet hävdar att de behöver kärnvapen för att skydda sig och bevara fred på sin ö. Jag säger; det är detta som leder till stora krig.

hatar teknik

GAHHHHH! Jag hatar teknik som inte funkar, det är bland det värsta jag vet och jag blir så arg så jag kan slänga datorn/telfonen/ipoden i väggen när det händer. Just nu: SVT play funkar i 2 minuter åt gången sedan hackar den och buffrar.. Sjukt irriterade när man försöker kolla på ett program som är en timme. Min mobil vägrar ladda. Det säger low battery och när man sedan sätter i laddaren blinkar det till med battery full, 5 streck lyser, man drar ur laddaren och en minut senare lyser low battery igen. Jag kastar snart ut den från balkongen!
Jag vill bara att saker och ting ska fungera som de ska är det för mycket begärt?
Nu går jag och lägger mig istället!

Ikea food


När man bor utomlands så är IKEA en räddare i nöden. När jag bodde i London bodde jag inte alltför långt ifrån ett IKEA och det var underbart att åka dit till deras matavdelning och köpa glögg och pepparkakor till julen samt bunkra upp med  lingonsylt, dillchips, djungelvrål, kaviar, polarbröd och messmör. Här i Thailand finns inget IKEA men det ska byggas tre runt Bangkok med start 2010. MIn kille var i Singapore på jobb förra veckan och där finns två IKEA så han kom hem med senapssill, kaviar, gravlaxsås, bilar, singoallakex, pepparkakor, knäckebröd, polarbröd och kexchoklad. Jag jublade! Så idag har jag en riktig seg söndag då jag njuter av SVT play och kexchoklad. Det var alldeles för länge sedan jag hade en dag när jag inte behöver göra något speciellt så jag njuter i fulla drag.

Poolfesten igår var så himla mysig och jag kom inte hem förrän vid 04:30. Vi åt grekisk mat, drack vin, lyssnade på bra musik, en kille spelade keyboard och vi körde allsång, vissa badade och det var en perfekt kväll helt utan regn!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Lila puffig klänning - Queenpach.com
Svarta peeptoes - köpta i NY

Nu drar jag iväg på poolparty men det kommer inte bli nåt badande för min del bara mingel på poolkaten. Jag hoppas innerligt Bangkok slipper regnet ikväll :)

sy trix


Jag har denna t-shirt i min garderob tillsammans med en vit och en corallfärgad. Då det stundtals är sjukt hett i Bangok är tight t-shirt out of the question, speciellt ljusgul. Ni fattar kanske själva hur mycket det synd på denna tshirt när det rinner svett längs ryggen ;) Men saken är den att jag älskar färgen och den är jättefin till jeansshorts och när man är lite brun så nu är planen att jag ska fixa om den. Tanken är att jag ska klippa till den till ett oversizelinne med brottarrygg, detta ska bli morgondagens projekt, tror ni det kommer att funka?

Nu är mina boenden bokade i Japan och jag säger bara, det är dyrt att bo i Japan! Men det är ju dyrt att bo i Sverige också om man skulle resa runt i 2 veckor. Det blir boende i Tokyo och i Kyoto och därifrån dagstripper med bullet trains. Alla ställen har wifi så lite på att det kommer uppdateras. Det är ju 2 månader innan jag åker men eftersom det finns ca 10 billigare och bra ställen att bo på säljer de slut direkt.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra i ordning mig för party, ska vara där om en timme..

japan dag


Godmorgon!
Klockan är 13 här men jag har inte kommit så mycket längre än att jag har ätit frukost och duschat. Idag ska jag ha en riktig Japan dag. Jag har varit så stressad över jobb att jag helt glömt av att boka boende i Japan och nu när jag kollar runt är mycket fullt så det måste jag ta tag i idag. Har något något guesthouse att rekommendera i Tokyo, Kyoto, Osaka, Kobe eller Hiroshima blir jag glad! Ska strax bege mig mot en sushibar med japanbok och min mac under armen, måste ju äta sushi när man gör sådana viktiga saker.

Bangkok är halvmulet idag men inget regn, hoppas det håller i sig för ska ju på party vid en pool ikväll.



detta regn


Detta är Bangkok just nu, fast kolsvart för klockan är ju 21:40. Spöregn, åska, blixtar och mer regn.

Jag kom just hem efter en heldag utomhus, tyvärr förstördes min shopping något av regnet då det inte går att gå mellan affärerna eftersom gatorna och skuwalksen svämmade över. Jag förstör ca ett par skor i veckan pga detta regn, jag skojar inte! Jag har sagt till mig själv 1000 gånger att inte lämna huset utan flip flops och paraply i väskan men ändå kommer jag bara ihåg paraplyet. Jag tror dte har att göra med att flip flop är för stora för att få plats i min väska.

Istället för shopping blev det middag med Oliver, amerikansk mat och sedan en drink vid Asok. Nu ligger jag och lyssnar på sköna låtar på youtube och ska snart sova lite, är trött! Kommer ju vakna i natt när min kille kommer hem från flyget men det är smällar man får ta. Imorgon är det poolparty :)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart playsuit med halterneck - Queenpeach.com
Svarta flätade peeptoes - köpta i NY

Idag sätter jag på mig min Kate Moss playsuit och hoppas på bra shopping.
Later alligator!

måste ha: nya skor


Godmorgon sockertoppar!
Bangkok är hett idag kan jag lova, soldis och runt 34 grader. Jag ska strax kila till jobbet och ha en lektion och sedan blir det shopping, starbucks och ikväll middag med min kompis Oliver från England. Sista jobbdagen och sen är jag led till onsdag, yes!

Jag måste hitta nya ballerinaskor idag för mina är verkligen mer trasiga än hela och nu när jag ska turista i Japan i sommar vill jag ha sköna skor! Hoppas på att hitta lite fina saker till webshopen också.

Jag sov som en stock inatt, ni vet man lägger huvudet på kudden vid 23 och slår sedan upp ögonen vid 07 och har inte vaknat en enda gång under hela natten?! Underbart.

 I natt kommer min kille hem från Singapore, förhoppningsvis med IKEA presenter :)

Bild: Limejuice i Chiang Mai under helgen. Allt blir så mycket godare när det serveras med stil!

beyonce vs madonna


Länge leve Beyonce och kvinnliga former! Madonna borde ta en vilovecka från gymmet eller vad säger ni?

popcornsdans


Så här har jag sett ut nästan hela dagen med undantag för barnhemmet.
Kjol m skärp - Queenpeach.com
Vitt linne - H&M
Ballerinas - din sko

Jag är nu hemma igen, klockan är snart 22 och det är väl sovdags. Dagen har gått jättesnabbt och jag har fått i ordning på massor av pappaer som jag skjutit åt sidan alldeles för länge. Peach var sötare än socker som vanligt och jag o Sarah hängde på Greyhound cafe i några timmar.

Har just dansat loss till Rihanna här hemma och det är något som aldrig händer.. Jag är en deppig person som gillar håkan hellström, moneybrother, a camp o dyl men så har jag en gym mapp på min Itunes med musik som är bra att träna till och där finns alltså Rihanna med Disturbia. Så jag fick ett ryck när låten spelades och min kropp blev popcorns poppig :)

Men nu ska jag lägga lock på popcorn, somna i min sköna säng och se fram emot en lugnare fredag. Jag är ledig mån-tis så det blir långhelg, finns inget bättre!

ojoj


Det här är vad jag vill göra just nu, hoppa i en luftballong och bara take off! Jag har så mkt att göra att det är helt sjukt men när den här dagen är gjord kommer det nog lätta något. Kolla bara in dagens schema

7:30-10:45 lektioner + fixa elevers portfolio
10:50-11:30 möte
11:30-12:50 lektion + gå igenom exams
13:15 ta buss till barnhemmet
14:00-16:00 jobba på barnhemmet
16:15 ta bussen tillbaka till Bangkok
17:30 träffa Sarah för middag på Emporium
Hem, rätta fler exams, jobba med webshopen, sova!

Crazy.. så hör ni inte från mig mer under dagen vet ni att jag inte dött utan bara springer mellan ställen!

why?

Hur kommer det sig att man är medvetslöst trött vid 17 tiden men nu vid 22 är jag ganska pigg? Men whatever pigg eller inte, här ska sovas ska ju upp före 06.
Good night chickens!

blogg vs reklam


Om jag ser den här bilden på en endast blogg till kommer jag att kräkas! Varenda stor blogg i Sverige verkar ha fått sin kyl fylld med dessa flaskor och alla verkar ääääääälska dem. Och nej jag är inte avundsjuk, har testat, tycker de är halvgoda och dessutom ganska så onyttiga.

Jag har länge tänkt på att de största bloggarna ser mer ut som reklampelare än personliga bloggar nuförtiden. Självklart förstår jag att företagare använder sig av bloggare men hur trovärdigt blir det när man aldrig läser något negativt om en endaste vara? Jag själv driver en webshop och har fått minst 100 mail av både små bloggar och de som ligger bland topp 10 på bloggtoppen, sk jag rear ut min själ allt ska bort mail. De flesta vill att jag ska skicka gratis kläder till dem och de ska "recensera" det i bloggen, en del vill att jag sponsrar tävlingar och andra vill ha varor för att länka till min shop. Hittills har jag inte gjort några större utskick för jag känner att man förlorar trovärdhet för varje utskick. Eller jag fungerar så, jag tror inte att en viss klänning som både Kenza, Blondinbella, Engla och Stina Lee har fått hem sitter som ett smäck på alla och då känns det bara som företaget är ute o fiskar kunder pga dålig försäljning.

När jag just startat upp min webshop var jag med i Kenzas julkalender med en vara och den varan sålde slut på 15 sekunder så det är svårt att veta var man ska dra gränsen. Sälja ut sig eller hålla fast vid sitt eget och hoppas att kunderna hittar hit ändå? Det är skitsvårt! Efter Kenza (som jag tycker verkar helsöt) historien valde jag att skicka ett gratisplagg till en blogg. Jag valde den blogg som jag läser varje dag, som inte känns falsk på något sätt, som inte recenserar schampoo, hudlotion, armband och nagellack i varenda inlägg och som faktiskt har något personligt att komma med. Den enda personen Queenpeach sponsrar, eller har skickat två plagg till, är till Karin. Baserat på att jag gillar hennes blogg och som person fast jag inte ens känner henne och att jag läst hennes blogg i flera år. Det ledde inte till att varor sålde slut på 15 sekunder men det kändes mycket bättre för mig personligen.

Vad tänker ni om sponsring på bloggar? Är det kul att läsa om den 10e personen som fått en kyl full med dricka eller vill man ha mer?

jobb jobb

Godmorgon gott folk!
Eller goddag som vi säger här i Bangkok där klockan snart är 13. Det har regnat hela natten och luften känns lite bättre men det är ingen markant skillnad, varmt så det förslår. Jag sitter på jobbet och rättar, skriver reports och fixar portfolios.

Svenska restaurangen igår var kanon, jag åt köttbullar och potatismoset var perfekt smörigt, såsen gräddig och lingonsylten perfekt! Mycket bättre än vad jag trodde!

Resten av dagens planer är nog gym, jobb med webshop och slingning av hår om min kompis T har tid. Min kille åker till Singapore idag med jobbet och där finns ett IKEA så längtar tills han är tillbaka på fredagkväll :)

Nej mer jobb nu!

nyinkommet Queenpeach.com


Denna ursnygga klänning finns nu i webshopen i marint, svart och kornblå, klick klick!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Lila randig klänning - Queenpeach.com
Vita peeptoes - Beyond retro

Nu har jag jobbat i photoshop non stop i några timmar, snabduschat och ska iväg på middag om 10 minuter. Jag och min kille ska träffa lite folk för skandinavisk mat. Jag har aldrig testat den restaurangen innan så det ska bli väldigt spännande, raport kommer självklart. Drog på mig min favoritrandiga klänningen kvällen till ära!



svensk film mitt i Bangkok


Igår kväll gjorde jag något som aldrig hänt förrut, jag var på svensk bio i Bangkok. Det kändes konstigt men oj så bra det var! Let the right one in, eller Låt den rätte komma in med engelsk och thai text men alla pratade ljuvlig svenska. Bangkok är ju inte känt för att ta in de mest tänkvärda filmerna utan det som går på bio här är ca 90% action men på en liten bio vid RCA går alternativa filmer och det där denna gick upp. Jag tycker boken är en utav de bättre böcker jag läst och filmen var inte mycket sämre och galet läskig!

Det är nåt visst med att sitta i varma Bangkok och kolla på snöig svensk film, surreal but nice som Hugh Grant skulle sagt :)

chiang mai söndag


I lördags kväll blev det ett årligt besök på roof top bar i Chiang Mai.

Det är en bar som ligger på ett tak och man sitter på golvet på kuddar, det finns miljontals ljusslingor och är helt enkelt urmysigt.


Min kompis L och hennes kille P drack gin och tonic i fin silverbucket.

På söndagen tog jag och min kille motorcykeln och körde upp i bergen.

Vi stannade vid en väldigt turistspot där man kan se hela staden från ovan. Berget vi åkte upp på ehet Doi Suthep och det har ett fint tempel halvvägs upp. Dock har vi varit där så många gånger att vi körde förbi det och satsade istället på toppet av berget.

Hittade ett mysigt vattenfall...

och ett hål till Kina.

Ett vackert tempel från 1300-talet med lotusblommor.

På toppen stod man faktiskt i molnen, häftig upplevelse. Det var som en blöt filt och man såg molnen dra förbi under en.

Munkar på väg till templet.

Och efter bergsbestigningen blev det lunch och sedan besök i buddist/munk affärer där vi handlade eldballonger och koppar. Om någon vill lägga in en beställning på en 2 m hög Buddha så är det bara att maila mig :)

Nu ska jag sluta tråka ut er med mina resefoton och vara tillbaka i vardagen igen. Nu ska jag rätta exams, skriva exams och skriva omdömen. Tillbaka i eftermiddag!


manikyr/pedikyr


I lördagsmorse när regnet stod som spön i backen i Chiang Mai slank jag in på en manikyr och pedikyr. Fick börja med att mjuka upp mina fötter i vatten och olja.

Sedan fixade hon händerna. Det fanns inte överdrivet mycket snygga nagellacksfärger att välja mellan men röd kändes mer jag än turkost, blått och lila om ni förstår :)

Sedan gick de loss på fötterna. Det klipptes, filades, smörjdes och målades. Tyvärr är Thailand landet som gör saker hellre än bra så en utav kvinnorna lyckades fila ner min häl tills det blödde...

Men tårna blev bra iallafall och det var väl värt 50 kr.

Resultatet!

vardag

Jag är hemma i Bangkok igen. Jag har massor av fler bilder som ska läggas upp men har inte hunnit så det får bli senare idag. Just nu sitter jag på skolan och jobbar och i eftermiddag ska jag till barnhemmet och jobba, kom inte hem förrän vi 23:30 igår kväll så är trött som ett djur i ide.

Är inte heller på mitt bästa humör idag så återkommer när det har lättat och bilderna är uppladdade :)

I heart Chiang Mai


Utsikte från hotellrummet. Pilen visar var det berömda Doi Suthep templet ligger.

Finaste lamporna på hotellet, jag behöver minst 2 själv!

Dagens började med att vi hyrde motorcykel för att åka och kolla in alla favoritställen. Efter ca 5 minuter kom världens regn så vi fick kasta oss in på 7/11 för att köpa snygga regnjackor. Jag försökte vara stylish och vade ett rosa.

Tiill och med gatuskyltarna är snygga i Chiang Mai.

Mötte upp bästa L för lunch på mitt favorithak på Nimmanhemin rd, laxmacka och banan buzz smoothie.

Deras meny är fantastisk! Åker ni till Chiang Mai får ni inte missa denna smoothiebar!

Solen kom fram och vi tog motorcyklarna mot Tha Pe gate.

Min kompis L på sin nya, snygga och röda Fino. De röda bilarna heter Songtaews och är Chiang Mais lokaltrafik/taxi. Man vinkar in dem, säger vad man ska, hoppas den är på väg åt det åt hållet och om chauffören säger ja hoppar man in där bak.

Ett av stadens alla tempel.

Dags för fika på café med mysiga gungor att sitta i. Vi behövde nya krafter för all shopping, jag har handlat mycket presenter, en fin klänning och en supersnygg silvering - bilder senare!

Min gamla lägenhet på Nimmanhemin road. Läget var outstanding, stor pool innan för den vita muren, gymmet på andra sidan huset och bästa shoppingen i stan längs gatan!

När klocna var 17 åkte vi tillbaka till hotellet för att chilla i poolen. Klockan är nu 18:30 och jag ska strax börja fixa iordning mig för ikväll ska L och hennes kille ta med oss på Chiang Mais bästa restaureng och sedan blir det roof top bar. Vill inte åka hemtill Bangkok imorgon!



CM

Jag ar framme i Chiang Mai och jag alskar det! Igar kvall at jag middag med min kompis L och bara njot av att vara dar det kanns "hemma".
Tyvarr har jag inget internet pa rummet men det ar gratis har i lobbyn. Idag blir det motorcykeltur, shopping pa NImmanhemin och fika, fika, fika :)
Men forst frukostbuff'e.
Och vadret mina vanner ar perfekt, som Hanoi, svalt och skont !!!

veckans bilder


För att komma in i Vietnam fick man fylla i en himla massa papper om sjukdomar och få en feber instucken i örat innan man fick gå genom passkontrollen. Jag hade ingen svininfluense. Och hur många tror ni fyller i att man haft huvudvärk, diarré och feber de senate två veckorna på lappen?

Jag i tisdags innan allt regn började falla.

Utanför Central World håller de på bygger upp en arena gjord av ölburkar...

Och n himla massa vatten. En pojke vadar hem från skolan :)

Nu ska jag strax åka ut till flygplatsen men bloggar självklart från Chiang Mai också så holl koll!


stan är full av vatten


Om ni visste hur mycket vatten det är i Bangkok just nu... Det har regnet i 3-4 dagar, det är oväder med åska och blixtar som får en att gömma sig under bordet och himlen är grå, grå. Det är tydligen inte regnperioden utan det är ett oväder som dragit in från Kina som stannat till över Thailand. I morse fick jag lov att ta taxi till jobbet för gatorna är översvämmade, de enda skorna som går att använda är flip flop då man måste vada fram och paraply hjälper knappast mot tropiskt regn.

Jag har nu jobbat klart på skolan för dagen och ska till båten till stan, antar att floden har stigit med några cm.  Ska ta mina flip flops och vada till piren.. I kväll lyfter jag mot Chiang Mai och hoppas innerligt att vädret är bättre där, för även om detta är skönt temperaturmässigt så blir man ganska isolerad av vattenmängden.

Hoppas ni har en toorrmajmorgon!

frukt och fika


Jag på mitt stammisställe i Chiang Mai 2006

Jag är äntligen hemma och ska strax krypa ned i min sköna säng, är helt slut! Jag var till barnhemmet och jobbade och sparven var sjuk och hade varit på sjukhuset men hon mådde lite bättre nu. Sedan åkte jag hem till Asok igen där jag träffade K på en fika i 3 timmar, hon är en underbar vän som man kan prata med allt om! När vi var klara kom min kille förbi och vi drack smoothies och sedan tog vi taxi hem i spöregnet. Det blev en snabbvisit till T där vi fick en massa god frukt och nu äntligen, 22:45 är jag hemma!

Nu måste jag förbereda mig för imorgon och packa, även om jag börjar bli expert på det vid det här laget :)

perfect weekend


Imorgon åker jag "hem" till Chiang Mai! Det känns verkligen som hem och det ska bli så grymt skönt! Jag ska träffa L, hänga på roof top, strosa på Nimmanhemin rd, träna på mitt gamla gym, besöka Doi Suthep och bara njuta av att slippa storstaden. Jag flyger imorgon kväll och kommer tillbaka söndag kväll, what a perfect weekend!


inte min bästa dag

Detta är en dag som kunde börjat bättre ... Imorse var det stopp i vår toalett och äckligt vatten flödade över kanten när man spolade (åh vad jag saknar en riktig svensk wc...) , jag saknade frukost och det spöregnade ute. På jobbet , där jag är nu, har jag superstressat med exams som ska skrivas, prov som ska rättas, papper ska kopieras och lektioner ska hållas. Men snart ska jag gå härifrån.. men ingen rast och ro för det för då blir det posten, barnhem och tillslut fika/middag med K. Som ni hör kommer det inte hinnas med att blogga förrän ikväll.


Jag hatar verkligen att stressa jag måste lära mig att göra saker i tid och inte i sista sekunden!!


it makes me sick

Läste just att två svenska slemgubbar i 65 års åldern geps igår morse i Pattaya (Thailands svarta får) för sexuellt utnyttjande av barn. Detta är Thailands hemska baksida och en dag när jag filat klart på mitt inlägg kommer jag skriva långt och genomtänkt om den hemska sexindustrin här. Det är något jag tänker på varje dag, något som är en del av min vardag och den biten med Thailand som jag verkligen avskyr! Jag hoppas svenskarna får 15 års fängelse i ett mögligt Thaifängelse och en kastrering vore också på sin plats.

Jag ska strax krypa ned och sova då jag har massor att göra imorgon och mina ben skakar från step up och gymträning. Har inte fått morotskaka idag heller förresten och kan berätta att mexico buffén igår var sådär 3 av 5. Maten var ok men för lite kryddat och betyget drogs ned av alla stora amerikanska män som öste i sig nachos med smält ost med thaiflickor i knät... Ska ni äta mexikanskt mat i Bangkok så är det fortfarande Sunrise Tacos som gäller :)

 

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Grå klänning med ankare . Queenpeach.com
Röda skor - köpta här i Bangkok

carrotcake in my head


I över en vecka har jag varit sjukligt sugen på morotskaka. Det började i Hanoi och jag har inte hittat ett enda café sen dess som faktiskt har kakan. Igår var jag helsäker på att Starbucks skulle ha det men nej.. "Sorry finish madame" Jag måste åka till Emporiums kakavdelning snart om detta inte går över för går omkring och liksom känner hur gott det skulle smaka! Galen? Ja kanske ;)

I natt och imorse har det regnat massor här i Bangkok och jag tror att regnperioden småstartar. Det är mycket svalar idag och jag njuter! Har just kommit hem från jobbet och ska nu jobba lite med skolarbete och svara på massor av mail. Vid 18 ska jag iväg på Step Up och jag kan verkligen inte fatta att det redan är torsdag imorgon, var tog denna vecka vägen? Förreten kanske det blir en liten resa igen till helgen, vi får se! Men min nya filosofi är att jag ska sluta slösa pengar på onödiga saker som dyr mat, vin, och utgångar och istället lägga det på resor. Bor man i Bangkok som är en central resehub för Asien kan man ju inte bara sitta i sin lägenhet!

mexico och ny kavaj


Det har varit si och så med uppdateringen här jag vet.. det ska ändras men idag har jag inte suttit ned vid datorn alls! Imorse så packade jag massor av paket och var på posten, de känner igen mig vid det här laget kan jag säga :) Efter posten var det jobb i skolan direkt och förbereda eleverna på exam som de ska ha på fredag. Efter jobbet tog jag flodbåten till stan och där blev jag kvar ett bra tag.. Åt lunch, handlade lite till webshopen, hängde på Starbucks, köpte världens finaste kavaj på Foever 21 (bild kommer), kollade in Centre Point och sedan tog jag skytrain hem. Nu har jag varit hemma i någon timme och ska iväg igen, min kille och jag ska testa en mexikanskt buffé på vår gata :) Är den bra kommer det ju vara livsfarligt, jag kommer äta tacos och burritos så det sprutar ur öronen på mig. Tex mex är bland det bästa jag vet!

Jag tror regnperioden har kommit till Bangkok förresten. Det regnar mängder på kvällar och nätter och varje eftermiddag tornar stora, svarta moln upp och det blir lika mörkt som på kvällen. Oftast brukar ju regnet göra så temperaturen blir mer behaglig men idag har det varit som att gå runt i en ångbastu med temperatur på 34 grader och superfuktigt...

Nej nu måste jag byta om och kasta på mig lite smink amigos!

Ni har väl förresten inte missat att en utav mina favoritbloggerskor har lämnat Thailand, helt utan förvarning, för Stockholm. Jag förstår precis varför kan jag säga men jag saknar att läsa om någon som lever på liknande sätt som utlandssvensk här nere.

bästa stället i Stockholm


Detta mina kära läsare är Stockholms bästa och nyttigaste café. Det ligger på Parmmätargatan på Kungsholmen, tvärgata till Hantverkargatan, och heter Bulleboden. Mackorna är to die for, juicen pressar när man beställer, brödet bakas med alla nyttiga ingredienser och kladdkakan är lite bättre än alla andra kladdkakor. Hittade bilden i en utav mina mappar på datorn och fick en sådan sjuk längtan till Stockholm, Bulleboden och kanelbullar med latte på deras fina uteservering!

hemma


Nu är jag hemma i Bangkok igen! Denna bild tog jag i Hanoi igår innan jag gick på marknad och avslutade min resa med världens godaste tonfiskbaguette. Är det något de vet i Vietnam så är det hur man bakar baguetter :)

Imorgon är det jobb som gäller igen men nu är det bara en månad till sommarlovet - även lärare får ju sånt! Nu ska jag packa upp, äta middag och hälsa på T på våningen ovanpå. Hoppas jag hinner blogga lite mer innan det är dags att sova!

Queenpeach goes video


Premiär! Queenpeachs första videoblogg!! Detta är hur det ser ut när man går över ett övergångsställ i Hanoi.. Tricket är att gå sakta så bilarna och motorcyklarna kan välja sida för stannar gör ingen och ni hör ju hur det tutas.. Här använder man nämligen inte blinkers, backspeglar eller annat, här tutar man!

my last day in Hanoi


Lunch söndag: Vegetariska vårrullar, cola och spännande läsning.

Sedan åkte jag till Temple of Literature. I parken utanför såg det ut såhär, wonderful!

Jag vid Temple of Literature, byggt 1070. Det var här Vietnams första univeristet låg och bakom mig i vattnet simmade både grodor, sköldpaddor och fiskar.

Eftermiddagen fortsatte i Leninparken som var så vacker att jag tappade andan lite kolla in:






Och mitt i allt fanns en stor sjö där folk fiskade och trampade svanbåt. Imorgon bitti åker jag tillbaka hem till Bangkok igen men skulle gärna stannat lite längre här, ser inte fram emot hettan, svetten och det klibbiga klimatet.

Vad jag ska göra sista kvällen här i Hanoi har jag inte riktigt bestämt än.. Min kiile fick lov att åka hem idag så jag är själv här och det lutar åt att det blir middag på takterass och sedan en del shopping på en marknad. Jag har hittat jättefina tavlor och smycken jag är sugen på att köpa. Nästa gång vi hörs är jag hemma i Thailand igen!


turist i Hanoi lördag

Gör er beredda på ett riktigt turistinlägg!

Lördagen började med en promenad till Red River och upp på bron Long Bien Bridge som byggds av fransmännen 1902. Där var det blåsigt kan jag lova!

I floddeltat bor folk som livnär sig på fiske.

Mitt på bron pågick ett photoshoot.

Promenaden fortsatte till West Lake där man kan hyra svanbåtar och trampa runt i.

Besökte Hanois berömda Tran Quoc Pagoda från 1800-talet. Vacket som en saga!

Jag framför Pagodan med rökelse i handen. Allt runt Pagodan var väl uttänkt kring Feng Shui.

Vi tände rökelse för lycka och välgång.

Sedan sög det lite i min shoppingtarm så jag besökte Dong Xuan Market. Jag är inte så imponerad av kläderna men väskor och skor i överflöd, jag är mycket sugen på en LV clutch!

Frukt och grönsaksmarknad i de gamla kvarteren.

Sista turiststoppet för dagen blev den kända röda bron som leder till Ngon Son Templet i Hoan Kiem sjön. Legenden säger att hjäten Le Loi fick ett gyllene svärd av en jättesköldpadda som levde i sjön. Le Loi bekämpda Kina med svärdet och gav sedan tillbaka det till sköldpaddan. I templet finns rester av sköldpaddan och varje år hittas jättesköldpaddor i sjön om det är inplanterade eller inte vet ingen.

Inne i själv templet.

hanoi friday night


Igår kväll var det såhär fint i Hanoi. Vackra röda lyktor överallt och såklart en massa trafik.

Vi åt middag på en takrestaurang mellan de gamla och de franska kvarteren. Vi valde att sitta inne vilket var tur för 10 minuter senare kom det regn, massor av regn.

Restaurangen hade tuffaste borden, jag vill ha ett!

Det regnade så mycket att nattmarknaden inte kunde ha öppet men det gjorde inte så mycket för vi hittade ett mysigt café där man avnjöt sin latte i ett fönster :)

something smells doggy




Här i Hanoi finns inga gathundar, jag undrar var de har tagit vägen?

fredag Hanoi


Flög från Bangkok i solnedgång.

När jag var framme i Hanoi var klockan runt 22 och jag o min kille gick ut och åt vårrullar på ett lokalt ställe. Jag tog vegetariska och man får rulla sina vårrullar själv med rispapper, nudlar och grönsaker.

Frukostbuffé imorse.

Vi blev fast i regnet i de gamla kvarteren och folk som bor här är vana och drog på sig sina plastrockar.

Söt tant.

Jag på fängelset Hanoi Hilton som numera är museum.

Vid 15 skulle vi försöka beställa lunch, det gick sådär för detta var vad vi fick...

Nu chillar jag lite på hotellet där wifi fungerar kanon och snart blir det middag och nattmarknad!

ready to go

Jag är framme i Hanoi! Trafiken är galen, uppkopplingen slö och det spöregnar ute men vad gör det när staden är som en fransk saga, maten underbar och alla har rishattar på huvudet??

Jag har inte hunnit sett så mycket av staden än då jag landade vid 20 igår men det lila jag sett bådar gott! Nu har jag precis avslutat frukostbuffé på hotellet som mest bestod av wienerbröd, chokladdoppade munkar och vita baguetter... Inte ett fullkorn så långt ögat når.

Planen för dagen är en promenad i de gamla kvarteren, flytta till annat hotell (visste inte att min kille skulle ha businesshotell till och med idag), dricka latte, ta en tur kring sjön i svanbåt om regnet slutar och bara njuta av den svala temperaturen. Det är ca 10 grader svalare här än i Bangkok men luftfuktigheten ligger på 75% så ni förstår ju hur håret ser ut efter en stund ;)

Ha en fin fredag, bilder kommer förhoppningvis ikväll!

Hanoi here I come





I eftermiddag åker jag till Hanoi. Äntligen! Hanoi är Vietnams huvudstad, har ca 3,5 miljoner invånare, massor av trafik och underbara franska kvarter :)

Jag är sjukt oplanerad inför resan, klockan är 08:30 och jag har inte packat en pryl. 11:00 ska jag vara på posten, 11:30 ska jag jobba på skolan och sedan ta en taxi till flygplatsen. Min kille är redan i Vietnam på businesstrip och jag vet inte vad hotellet heter eller hur jag tar mig dit, men det här ska nog gå bra!

Jag tar självklart med min dator för det stod att det skulle finnas wifi på hotellet men mina erfarenheter säger att det brukar vara si och så med att det fungerar.

Ha en fin torsdag!

diss och hiss
































Queenpeach dissar Rihanna till vänster. Jeans shorts, skinnjacka med märkliga ärmar, pvc stay ups och silverkedjor mellan öronen. Less is more anyone??

Men hissar henne till höger. Dolce and Gabbana kostym i svart satin, stora puffärmar och coola handskar. Jag känner vibbar av GirlPower och statement att hon klarar sig bra utan Chris Brown!

framförhållning


Här sitter jag i sängen och bloggar. Jag har haft en sjukt stressig dag och tyvärr är den inte slut än fast det enda jag vill göra är att sova. Började med att jag sprang till jobbet vid 07 för var lite sen, sedan hade jag lektioner 7-13 med tre olika klasser. Mitt i allt får jag reda på att jag måste förbereda stora prov för de olika årskurserna tills nästa vecka, vilket alla tydligen glömt säga till mig. Sedan blev det buss till barnhemmet, jobbade där två timmar och när jag kom skulle åka hem somnar busschauffören vid ratten så jag får slå till honom på axeln.. Vidare för att handla middag och lite andra grejer och nu måste jag strax börja packa för imorgon bär det av mot Hanoi. Men jag jobbar fram till klockan 13 så får släpa med mig packningen och måste också till posten med ca 15 paket, kommer se ut som ett fulllastad åsna.

Nu, mot väskorna!

bästa inlägget

Jag läste just det bästa inlägget på länge hos bloggkommentatorerna, kolla in! Tjejer är inte sämre och ni som inte förstår det än och höjer killarna till skyarna kommer en dag inse att ni hade fel :)
WORD!

sweet dreams

Jag älskar när man är på Step Up och det är precis rätt nivå på passet. Blocken är inte för lätta men heller inte för svåra. Det kräver att man använder hjärnan men tillslut sitter rörelserna där de ska. Tiden bara flyger fram och musiken är perfekt! Så var det på passet jag just kom hem ifrån och jag är glad att jag gick dit trots allt. Men nu finns det inget annat att göra än att sova, jag ramlar snart ihop av trötthet. Min kille brukar alltid säga att jag går och lägger mig alldeles för tidigt (läs 22:00) och att jag är mer kvällstrött än en bebis och det kanske stämmer?! Men nu har han åkt iväg på business trip och jag får sova hur tidigt jag vill och finns det något mer underbart än att krypa ned i sängen nytränad och nyduschad? :) och klockan är 22:15 om någon undrar, så tidigt är det faktiskt inte om man ska gå upp före 06 nästa dag.

Imorgon har jag fullt upp mellan 7-18 men ska försöka hinna blogga lite från jobbet.

Godnatt!

tisdagen i bild






Här kommer bilder från min tisdag. Dagen började med jobb i skolan redan vid 7 tiden men vid 9:30 hade jag lunch i 3 timmar innan nästa lektion.. Så då tog jag flodbåten till city, kollade runt på en marknad efter en viss kjol som jag inte kan släppa .. Men hittade den inte :( Åt en Som Tam (papaya sallad) som var så sjukt stark att min tunga krullade ihop sig, svetten rann och ögonen lika så. Väl tillbaka i skolan fick jag lova att köpa en banan/jordgubbssmootihe för att lugna min kropp och mun. Det var dagen och bilderna sammanfattade.

Efter jobbet åkte jag direkt hem och fixade med lite paket, mail etc och nu ska jag iväg på step up. Jag är egentligen alldeles för trött men vet att det inte blir någon mer träning denna vecka pga resa så lika bra att släpa sig dit.

I´ll be back!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Rosa t-shirts med fåglar - Queenpeach.com
Svart jeanskjol - köpt på marknad
Väska - second hand

Sjukt dålig bild och kvalité men det bjuder jag på.

skottskada i Bangkok


Detta föreställer Khao San Road här i Bangkok. En gata som mer är som Phuket eller Ayia Napa än Bangkok. Här ligger billiga guesthouse, billiga barer, många resebolag, secondhand bokaffärer och internet cafeer; allt för att en backpacker ska kunna stanna hela in Bangkoktid på en och samma plats. På gatan säljs vårrullar, majskolvar, billiga t-shirts, brända dvds, drinkar, iskaffe, frukt, fiskarbyxor och det görs flätor i hår på löpande band. Det är fest dygnet runt och drinkarna är billiga och smakar halvbra. Denna gata ligger egentligen lite off och jag tycker det är så synd att många som reser runt i Asien bor några nätter här och säger sedan att de varit i Bangkok. Detta är så långt ifrån det riktiga Bangkok man kan komma hävdar jag!

Men poängen med detta inlägg var att tydligen blev en svensk tjej skottskadad på just denna gata och tre andra dog i natt. SKotten var inte riktade mot kvinnan men hon kom emellan ett bråk och vårdas nu på sjukhus. Jag såg detta på DN:s hemsida, i thaimedier står det inte en rad. Antingen tystas detta ned för att inte skada turismen ännu mer eller så händer det varje dag och är ingen big deal?!

MET Costume Institute Gala 2009 - vilka klänningar!

 
Iggår var det dags för den mest glamourösa galan för modemedvetna i NY, Costume Institute Gala på NY Metropolitan Museum of Art. Tema "Mode as a Muse" och Kate Moss gick in för det och var klädd som en guldgudinna brevid Marc Jacobs och Victoria Beckham kom i prickig klänning med släp. Båda klänningarna är designade av Marc Jacobs himself. Den prickiga skulle jag gärna ha hemma hos mig!

Mary-Kate Olsen kom i silverklänning design Christian Lacroix och hennes syster Asley bar vitt (egen design), ingen utav dem var speciellt snygga måste jag säga. Hade väntat mig mer...
 
Madonna bar blå Louis Vuitton klänning och galna boots medan Jessica Biel var ursnygg i röd blåsa. I särklass snyggast av alla enligt Queenpeach :)

Anna Wintour, Miss Vogue herself, var en utav värdarna för galan tillsammans med Kate Moss, Marc Jacobs och Justin Timberland.

kalas och måndag


I söndags fyllde barnet som jag tar hand om på barnhemmet 1 år. Hon fick paket av mig, ny fin klänning och bitring. SOm ni ser blev hon som en liten prinsessa i sin nya, fina, rosa klänning. Det skär i hjärtat på mig när jag vet att hon om 15 år kanske måste försörja sig på Bangkoks mest smutsiga gator. Min lilla Persika. När jag återvänder till Sverige ska jag slåss med näbbar och klor för att få ett jobb inom adoptionssektorn, om du vill ändra något måste du börja med dig själv!

Idag har det varit en vanlig måndag här i Bangkok.. Jobb 7-9, BodyCombat, lunch, jobb 13-15, hem och jobba lite med webshopen, svarat på mail och nu är klockan snart 20:00. Det är tydligen någon form av röd dag här i Thailand imorgon men jag jobbar för är ju på internationell skola och vi har ledigt på jul/påsk/sommar istället. På torsdag kväll åker jag till Vietnam, Hanoi på minisemester och kommer tillbaka på måndag. Jag har velat åka till Hanoi jättelänge men det har inte blivit av så det ser jag fram emot. Jag har hört att staden fortfarande känns fransk sedan Frankrike hade det som koloni så fingers crossed för mycket crossianter, baguetter och lattes! Det utlovas även svalare klimat i Vietnam :)

From Sweden


Bor man utomlands är den här sången helt galet rolig! Speciellt hur bruden säger Sweden med den mest svenska accent jag någonsin hört :)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vitt linne - H&M
Blå kjol - Queenpeach.com
Vita peeptoes - Beyond Retro

svininfluensa - överdrivet?


Såhär såg det ut igår på Bangkoks flygplats Suvarnabhumi igår då 14 thaistudenter + lärare anlände från Mexico. Livrädda för svininfluensa och livrädda att föra med sig viruset in i landet. De blev upphämtade av ambulans och ska nu genomgå massor av tester och vara i karantän i 7 dagar. Viruset har DNA från svin, fågel och människa spridda från skilda delar av världen. Forskarna har aldrig sett det förut och ingen vet hur mutationen har ägt rum, än mindre dykt upp i Mexiko. Viruset är luftburet och smittar mellan människor, om du är/äter gris gör ingen skillnad. Tydligen kallas den svininfluensan för det har bara drabbat grisar förrut. I Mexico säger man nu att epedimin är under kontroll och att sjukdomen nått sin peak och nu planar av.

Men jag undrar.. är det verkligen så farligt som media försöker påtala? Alla vet ju att hysterisk panik säljer och jag vet även att varje dag dör 100 människor i influensor i USA. Omfattningen av det här är då inte så stor. Och när de säger att det finns troliga fall i flera länder, kan det då betyda att det finns förkylda personer i dessa länder? 

Vissa säger att  viruset är framtagit i lab och vissa säger att det var ingen slump att det dök upp i Mexico samtidigt som landet gick mot revolution och inbördeskrig. Andra saker jag hört är att viruset är framställt för att utplåna fattiga människor och få kvar en toppelit eller att viruset ska halvera världbefolkningen och på så sätt få slut på mycket svält, fattigdom och miljöförstöring.

Vad tror ni om detta? Är svininfluensan något man ska vara rädd för på riktigt? Försöker media skrämma oss eller ska vi kanske vara rädd för något ännu större som komma skall??

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vit topp med volang - Queenpeach.com
Jeansshorts - H&M
Ballerinaskor från Malaysia

Nu får det slut med att sitta inne och vara uttråkad. Middag på Kuppa, soi 16, om 10 minuter!

boring


Nu verkar internet vara up and running, på tiden kan jag säga! Denna bild visar hur jag ser exakt i detta ögonblick. Jag har verkligen trist! Magetrist! Jag vet, jag bor ju i Bangkok det finns 1000 saker att göra men nej inte just nu. Jag har inte pengar att shoppa för, jag känner inte så många tjejkompisar här så det finns inget att ringa och spontanträffa, det går inga bra filmer på bio, jag har just läst ut en bok och vet inte vad jag ska läsa.. ja så är det just nu.

Jag började dagen med ett besök på barnhemme vilket var mysigt men när jag sedan kom hem var det som om luften gick ur mig. Jag sov en tmme och sedan orkade jag inte lyfta min kropp ur sängen igen men ska snart göra ett nytt försök.

Någon som har en idé vad jag kan göra med min kväll?

strul

Mitt internet strular .. massor. Skit. Men jag klagar vidare o hoppas det ska vara löst snart.

nyshoppat


Nyshoppat dagen till ära:
Vita shorts med rosett, Vit/blå randig tshirt med volangärm (ska nog ta bort rosetten där fram), rosa linne, blå/vit randiga shorts, liten guidebok om Hanoi/Halong Bay och en bok av en kvinna som jobbar som lärare i Chiang Mai (precis som jag gjort!)

spa


Den här lördagen har bara försvunnit.. Började med bagelfrukost sedan åkte jag o min kille till Emporium och hängde på bokaffärer i nån timme eller två. Vi tog också en tur till Thong Lo men det var alldeles för varmt att gå omkring utomhus så vi flydde in på ett spa och fick massage. Jag tog neck and shoulder massage med hot compress (bild) och det var precis vad jag behövde. Hon mjukade upp mina stela dataaxlar och jag slapp bli kittlad under fötterna.

Efter massagen tog jag en liten shopping tur kombinerat med lunch.. hittade både det ena och det andra, bild kommer strax. Nu ska jag strax iväg på middag med min kille och Mr T, Kuppa here we come!

knowing


Det blev bio igår, Knowing med Nicholas Cage. Hade noll förväntningar men den var faktiskt bra, lite Sjätte Sinnet stuk. Satt som på nålar mest hela tiden. Sedan åkte vi hem och jag sov redan vid 23, dödstrött.

Nu är klockan 08, det är lördag och jag kan inte sova. Surfar runt lite, läser bloggar, läser om Japan och kollar på fina bilder. Jag vill att min kille ska vakna så vi kan gå och äta frukost på ABP men han skulle inte bli glad om jag väckte honom nu. Planer efter frukost är att köra ett pass eller två på gymmet, slapp och bra dag ska det bli!

thaitoa


Såhär ser en typiskt lokal thaitoalett ut. Man får stå hukad över den för att kissa vilket leder till kramp i låren. Man spolar genom att använda den bruna skålen som ligger och flyter i vatten av okänd kvalité. Dessa toaletter hittar man överallt som på bensinstationer, busshållplatser, restauranger, matvaruaffärer och jag försöker till varje pris undvika att använda dem men idag hade nöden ingen lag. Kom ihåg, ha alltid ett paket näsdukar till hands i väskan :)

Bingo in Bkk


Det sägs att Bingo är i stan för att trycka upp t-shirts och festa. Bäst att stanna inne.

valborg i poolen



Kvällen började på taketterassen med pizzaleverans och skumpa.

Det var galet varmt igår så fast klockan var runt 22 när vi ätit klart satt alla och dröp av svett så då blev det nedkylningen i poolen.

Sedan kom efterrätten fram, chokladtårta från Emporium. Tyvärr ser den mycket godare ut än vad den var.

Jag på taket. Vi var hema hos T & M och de hade kompisar på besök från Sverige. Sedan droppade min killes jobbarkompisar förbi så vi blev ett litet gäng. Satt och pratade om ALLT och tiden försvann så vi kom inte hem förrän vid 03.

Idag skulle jag upp 07 för jobb på barnhemmet och var något trött då men det gick fin fint och när jag kom hem vid 12 sov jag två timmar. Nu sitter jag här och undrar vad jag ska hitta på resten av kvällen. Jag är lite sugen på bio men det finns inga bra filmer att se så får se vad som händer. Det är så underbart att det bara är fredag även om det känns som lördag!

RSS 2.0