väder miss

Vad är det som händer med vädret så här på Valborg? Jag har jobbat hela dagen och solen har varit framme. Men klockan 17:30 när jag var färdigjobbad då kom stora moln in och nu regnar det till och med. Blä.

Det ska ju vara vårfint!

het kjol

image183

Har fått massor med frågor gällande denna kjol. La ut den igår i webshopen och några timmar senare var den slut. Jag har tyvärr ingen mer av denna och den var slut hos leverantören i Bangkok också. Däremot kommer det andra kjolar upp under helgen som också har hängslen och rosett men inte exakt lika som denna. Men de är supersnygga de med kan jag lova!

Tro mig, jag vet att den är eftertraktad och jag gör allt för att hitta liknade plagg :)

urtjatad klänning

image182

Den här klänningen tjatas det om överallt. Den finns med i varenda blogg och alla vill ha HM trasan. Jag säger Nej. Hur kul är det att trippa omkring i en klänning i sommar och möta massor av personer som trippar omkring i samma. Queenpeach säger Inte Ok. Mode ska vara unikt och det är mycket roligare att vara själv om ett plagg. Denna klänning finns på Tradera för typ 500 kr just nu, snälla sluta buda och köp något annat istället :)

hemma bra

Det är konstigt att vara i Sverige och att alla pratar svenska, men det underlättar :) Saker som är bättre här är tex vädret. Det är så skönt att kunna gå ut o vara snygg utan att svetten rinner på ryggen. Mina vänner är närmare vilken är bättre. Och det finns lakritsglass här. Men jag saknar redan shoppingen, sushibanden, vänligheten och såklart poolen. Men jag ångrar inte en sekund att jag åkte tillbaka till Sverige, det var liksom dags.

Kommer ha en jättebra svensk sommar och vet inte var jag hamnar i höst men Japan vore ju inte helt fel. Eller Nya Zeeland. Eller Rom. Eller kanske rent av att Södermalm räcker bra :) Det globa livet är här för att stanna.

klänningar och mer

image181

Denna underbara klänning och massor av annat fint finns nu på www.queenpeach.com.
Men som vanligt gäller att nästan alla plagg är unika så skynda er in och bli den första som klickar hem drömklänningen :)


träd o glass

image180

Åh vilket fint väder det har varit idag, värsta sommarvärmen. Och även om jag mest bara suttit framför min laptop så har jag hunnit med en promenad och kollat in körsbärsträden i Kungsan. Där var det såklart tjockt med folk som skulle äta glass men mysigt ändå.

Ikväll efter 22 kan ni räkna med många, nya och snygga plagg på queenpeach.com. Håller på fixar med bilderna just nu. Ska bara ha en Ben o Jerry paus först med Fossil Fuel glass. Jag älskar den och de söta chokladdinosaurierna hjälper ju också upp :)

flygningen

Rapport om flygningen:

Flygresan gick bra, först 8-9 timmar till Doha som är huvudstad i Qatar och sedan 7 timmar till Stockholm. Flög med Qatar Airways och det kan jag verkligen rekommendera. Superbra mat med en meny där man kunde välja mellan 3 förrätter, 3 huvudrätter och 3 efterrätter. Gratis drinkar i massor men jag hoppade det då jag var dödstrött. Fanns bra filmutbud och jag hann kolla på Juno, Enchanted och PS I love you. Bara tjejiga filmer :)

Gick även att sova då man fick både kudde, filt, öronproppar och ögonmask. Det enda man kunde önska var väl att sätet gick att fälla lite längre ned men antar att det är vad man får om man har råd med första klass. Tyvärr hade jag inte det så det var bara att gilla läget.

Handlade mascara (Lancome l´extreme såklart), St Tropez solpuder, ansiktsrengöring från Lancome och DKNY parfym i taxfreen :)

Sweden

Nu är jag tillbaka i Stockholm igen. Har varit helt däckad av jetlag, somnade 22 igår kväll och vaknade 05. Inte bra, hoppas det går över snart. Känns konstigt att vara hemma i Sverige igen efter nästan 2 år utomlands men det underlättar att vårvädret är underbart!

Håller på uppdaterar queenpeach.com så idag och ikväll hittar du mycket nyheter där kan jag lova! Håller även på att knyta kontakter med en mycket intressant levarantör, tror inte ni kommer bli besvikna!

flygning

Nu ska jag strax gå på planet. Mellanlandning i Doha men bara i en timme så det är ok. Hoppas på god mat och bra filmer. Fast klockan är ju mitt i natten så kommer nog somna snabbt!

Nya klänningar på Queenpeach.com, KOLLA IN!!

sista dagen

Oj vad mycket jag ska hinna med idag! Inatt bär det av på en 18 timmars flygtur till Stockholm och landar imorgon vid 14 tiden. Måste hinna shoppa det sista, köpa presenter, packa massor av lådor som ska skickas hem till mig (får inte plats i väskan) och såklart hinna ta ett sista dopp i poolen. Dock är det lite mulet väder så det ligger inte överst på min prioriteringslista.

Det första jag ska göra när jag kommer till Sverige är att äta fil och saltlakrits :)


Queenpeach outfit

image179

Dagens outfit
Prickig klänning med puffkjol  och sidenband - Queenpeach.com (finns i butik på tisdag).
Svarta skor - köpta i New York.
Svart clutch väska - BIg Bags, Bangkok.


Fat Girls

Som jag sagt förrut är det jättesvårt att hitta större storlekar här i Bangkok och Thailand med för den delen. Har man en storlek större än 36-38 är det supersvårt att hitta nåt som sitter bra. Jag får frågor dagligen om varför mina plagg nästan bara finns i storlek 36 och jag kan bara säga som det är; det finns inte att få tag på. En del affärer har specialiserat sig på större storlekar, typ strl 40 (inte så stort, jag vet), men de klänningarna är inte snygga någonstans. Dessutom heter de affärerna så töntiga namn som "Fat Girls", "Chubby Chicks" och "Big Lady", vem vill liksom handla på Fat Girls? Ibland undrar man hur de tänker.. Big Is Beautiful som H&Ms kollektion heter (som börjar på 46 tror jag?) är ju något mer tilldragande. Men nu när jag flyttar tillbaka till Stockholm och jobbar mot leverantörer ska jag verkligen försöka hitta någon som inte slutar sina storlekar vid 36. One size fits all är inte så passande när det är 34/36 skulle jag säga.

sushi rullband

image178

Min middag ikväll blev sushi i långa rader. Var på sushi buffé i Central World och åt sushi direkt från rullband. Det kommer sushi i långa banor och det är bara att ta för sig vad man vill ha. Mina favoriter just nu är lax (såklart) , avocado och rullar med rom runt. Och självklart ska det vara mycket wasbi i sojan. Till efterrätt fick man färsk frukt och den godaste kaffeglass jag smakat. Det enda felet är att jag överäter så nu är jag spymätt.


YES

Fick just ett samtal att mina varor kommit! Tjoho!! Räkna med MYCKET snygga kläder på Queenpeach.com efter helgen. Skjortklänningar, axelbandslösa klänningar, rosett kjolar, blommiga klänningar etc :)

Queenpeach outfit

image177

Dagens outfit

Gul skjortklänning med solglasögon - Hellooo, Bangkok (finns i rosa här)
Svart shorts - uppsydda av skräddare här i Bangkok.
Svart pumps - köpta i New York.



Hur jag hamnade här

Idag har jag varit på Chatuchack weekend market, en marknad som bara är öppen lör-sön. Hittade massor av bra presenter men det var olidligt hett.

Jag har nu bestämt mig för att lämna Bangkok för ett tag och åker hem till Stockholm imorgon. Självklart kommer queenpeach.com inte att påverkas då jag fixat med bra leverantörer. Efter helgen kan ni räkna med många fina nya varor i weshopen.

Många har undrat hur jag hamnade i Bangkok och såhär gick det till:
Jag var efter 6 år i Stockhoms innerstad, trött på Sverige och ville se något mer. Jag valde att åka till Thailand för att det var billigt, ingen snö och lätt att resa runt i. I oktober 2006 flyttade jag alltså till Bangkok med bara en ryggsäck i stort sett. Jag och min kille började med att resa runt en hel del och sedan fick jag jobb som i engelska lärare i Chiang Mai så då bosatte vi oss där ett tag. Det var även där jag startade upp min webshop men den låg då till mestadels på Tradera.

Efter ca ett år i Thailand flyttade jag till London i juli 2007 och fortsatte där med webshopen och med mycket personlig shopping till svenska kunder. Många ville att jag skulle handla varor till dem som de tex sett på internet men inte kunde få tag på. Såklart tröttnade jag även på London efter ett tag då det är fruktansvärt dyrt att leva där.

Så i februari 2008 blev det Thailand igen och denna gången Bangkok. Det var då jag startade sajten Queenpeach.com, ändrade konceptet något och förstod vad ni i Sverige saknade. Vad jag förstått saknar ni klänningar som inte alla andra har och som inte finns att köpa i Sverige. Jag började handplocka varje vara, gick på långa shoppingrundor och scannande marknaden och resultatet kan du se i min webshop. Men nu har jag alltså bestämt mig för att flytta till Stockholm igen. Jag vet inte hur länge jag kommer att stanna och var det bär av sedan men just nu blir det Kungsholmen för en tid.

bananträd

image176

I min trädgård i Bangkok finns två bra saker och en dålig. Det bra är att det finns både bananträd och mangoträd, så när man vill ha fruktsallad är det enkelt ordnat. Det dåliga är att det finns en sur landlord som ofta är på gården och han hinner oftast först till de flesta/bästa bananer och han har alltid en fet hund vid sin sida..

Queenpeach outfit

image175

Dagens outfit
Svart rutig klänning med rosett - Queenpeach.com (finns i butik inom 3 dagar..)
Svarta ballerina med vita prickar - köpta i London.

Idag blir det en lugnare dag. Idag ska jag svara på massor av mail som jag inte haft tid att ens läsa under gårdagen. Sedan ska jag kolla flygbiljetter till Sverige och kanske softa lite vid poolen.

bio

Oj vad jag har haft mycket att göra. Ber om ursäkt för blogguppehållet. Igår var det fullt upp hela dagen med personlig shopping, shopping till webshopen och besök på posten. På kvällen blev det bio.

Att gå på bio här i Thailand är lite annorlunda. Först är det ju så billigt, typ 20 kr för en film. Sedan finns det dyrare lyxbio för ca 100kr och då får man nästan ett säte som en säng och kudde, filt, snacks etc. Däremot är det så kallt när man går på bio så det gäller att klä på sig, de har nämligen AC på för fullt. Mellan reklamen och filmen måste man också visa sin resepkt för kungen. Kungasången spelas och på duken visas kungen i olika miljöer och då måste hela salongen stå upp, vara tysta och visa sin kungarespekt. Och så måste man se upp med att hitta hamna på en engelsk film som blivit dubbad till thai :)

inte än

Klänningarna hade inte kommit än :( Men de lovade att de skulle vara här innan veckan är slut så det hoppas jag verkligen.

Har spenderat mesta delen av kvällen framför tv:n med Desperate Housewives. Har köpt senaste boxen och den är så bra att jag verkligen inte kan slita mig. Men nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med mer shopping imorgon!




Queenpeach outfit

image174

Dagens outfit
Röd klänning - Key Store, Bangkok.
Rutigt skärp - H&M, Sthlm.
Röda ballerina - köpta i London.
Svart clutch väska i skinn - Pratinum Market, Bangkok.

Godmorgon! Här är det inte riktigt morgon längre men jag har tagit det väldigt lugnt på förmiddagen. Just ätit nudellunch som var så stark att tårarna rann. Nu ska jag bege mig till en affär där jag lagt en beställning på fina prickiga klänningar och hoppas de kommit in så kan uppdatera webshopen. Axelbandslösa är de i vitt och rött med prickar och skärp, superfina :)

chili

Som ni vet är jag galet avundsjuk på thailändska tjejer. Nästan alla har långt, blankt, svart hår som alltid ligger perfekt. De har supersmå kroppar på ca 45 kg. De har en skostorlek på 35-36. De kan ha varenda plagg i alla affärerna här. Deras hy har knappt sett skymten av en finne och deras smink rinner aldrig. Ja, detta är absolut en generalisering men till 90% stämmer det. Och ändå tycker jag att thailändare äter hela tiden, eller iallafall 5 mål mat/dag, och ändå är de smala som stickor.

Men nu vet ju hur de kan vara så små och äta så mycket; hemligehten heter chili. All mat är ju ganska kryddad med chili som sätter igång ämnesomsättningen rejält. De enda feta thailändare man ser är de som tagit efter den västerländska kulturen och hänger på KFC, McDonalds etc. Äter man bara vanlig thaimat i gatustånden tror jag det är omöjligt att bli annat än smal. Portionerna är nämligen ganska små och så var det ju all denna chili.

Vissa säger att man kan ha i lite färsk riven chili i allt för att få igång ämnesomsättningen men jag är tveksam.. chili i yoghurt tex känns inte aktuellt.

vilket kap

image173image172

Jag hittade superfina skor idag när jag var på väg till posten som jag bara fick lov att köpa. Såklart kunde jag inte bestämma mig för vilka som var snyggast, blå eller röda så det fick bli båda. Tur att de var billiga. Peeptoe, lack och guldklack, kan det bli bättre :)


Queenpeach outfit

image171

Dagens outfit
Röd rutig klänning - Queenpeach.com (finns att köpa här)
Röda ballerina skor - köpta i London.

Idag blir det mycket jobb med webshopen och marknadsföring. Jag ska även ut o leta mer kjolar till webshopen för har fått massor av mail från kunder som efterlyser mer kjolar med hög midja och rosett. Det kommer jag lovar :)

tävlingen är avgjord

Tävlingen om den röda fina sailorklänningen är avgjord!
Vinnare blev Kristin Schyllner med denna underbara motivering angående sommarens viktigaste plagg:

Det viktigaste plagget på sommaren - anser jag - är klänningen givetvis! Man behöver
inte ha den råsnygga kroppen för det, alla är lika fina och ser lika fräscha ut i
klänningar. Det är sommrigt, fräscht, flörtigt, gulligt, snyggt, fint, allt! Passar
som pricken över i:t, ett måste ungefär. Dessutom känner man sig väldigt snygg och
då mår man alltid prima!

Grattis Kristin, klänningen kommer snart hem i din brevlåda :)



Queenpeach outfit

image170
Dagens outfit
Prickig klänning - köpt i liten affär i NY
Vita skor - Beyond retro
Halsband med älva - köpt i Chiang Mai

Så här ser jag ut innan jag springer iväg för middag. Eller springa är väl att ta i, jag ska gå sakta sakta till en motorcykeltaxi för att inte bli det minsta svettig...

expat

Sen uppdatering idag, jag vet. Har varit på inköpsresa och är helt slut.. men det är bara att bita ihop för nu vankas middag med min expat klubb här i Bangkok. Vi ska gå och äta koreansk mat och sedan kanske ut för en eller annan drink :)

Queenpeach outfit

image169

Dagens outfit
Blå och vit rutig klänning med vitt skärp - Pretty Girls, Bangkok (fanns till salu för några veckor sedan hos Queenpeach.com)
Vita skor - Beyond retro, Stockholm (jag vet,  alltid samma skor men ett utav de få högklackade man kan ha o inte svettas supermycket i)

Försök att inte lägga märke till mitt hår.. skulle just sätta upp det i fläta men på bilden ser det ut som ett stort rufs.

sista tävlingschansen!

image168

Glöm för guds skull inte bort tävlingen om denna röda sailor klänning! Du kan tävla till klockan 24:00 i natt och du behöver bara svara på dessa frågor:
1. När startades Queenpeach?
2. Vilket är sommarens viktigaste plagg?

Maila svaret till [email protected]. (Klänningen är i strl 36)

heta Bangkok

Thailand är så varmt just nu att det inte går att föreställa sig. Speciellt Bangkok. Det är över 40 grader med en luftfuktighet på säkert 80%. För att ni ska förstå hur varmt det är och inte bara tänka "ja vad jobbigt hon har det som har sommaren året om.." :)

När man går utomhus längre än 5 min rinner det svett på HELA kroppen, man svettas där man inte visste att man kunde svettas. Det rinner på kinderna, på smalbenen, i hårbotten och på rumpan. När man ligger och solar vid poolen kan man max ligga 5 min innan man måste bada, då bränner man nästan fotsulorna av sig de 4 stegen till vattnet och vattentemperaturen är över 30. Har man något klädesplagg som inte är av bomull och som inte har väldigt lös passform så sitter plagget klistrat på kroppen inom kort. Man får väldigt lätt skoskav när fötterna alltid är lite småfuktiga och gnids mot skokanten. Utsläppt hår utomhus kan man glömma då det blir alldeles för varmt. Smink är också bara att ta bort då det ändå rinner av supersnabbt.

Detta är inte menat som ett klagoinlägg utan vill bara att ni ska förstå hur hett det är. Det är liksom inte sommar som det är i Sverige utan mer sommar som det är i en öken :) Men snart är den heta perioden över och underbara regnperioden tar vid!

guldbyxor

image167

Detta såg jag idag i ett varuhus. Det var öppen talangshow och vem som helst fick ställa upp. Dessa pojkar tog det väldigt seriöst i lacklinnen och guldbyxor. De var ganska bra på att dansa med usla på att sjunga. Många flickor uppträdde i pyjamaser vilket jag inte riktigt förstår vitsen med. Ingen uppträdde med engelska låtar utan det vara bara thaipop som spelades och publiken skrek mer än om BSB hade varit där. :)



Queenpeach outfit

image166

Dagens outfit (något konstig färg på bilden men ändå...)
Vitt linne - H&M
Svart randig kjol med hängslen - Kad San Kaew, Chiang Mai
Vit skor - Beyond Retro
Halsband med älva - Chiang Mai

Outfit bilden kommer sent idag då internet bråkat. Idag har jag tagit det ganska lugnt, jobbat mycket med queenpeach, träffat en kompis för glasspaus och läst ut en jättebra bok :) Nu är det äntligen helg!


ofrivilligt borta

Mitt internet har legat nere! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att det blivit dåligt på bloggfronten men ett oväder drog in över Bangkok i tors eftermiddag och internet dog. Men nu så tror jag att det är fixat och ska funka igen!

Ett regn här i Bangkok kan inte jämföras med ett regn i Stockholm. När det regnar här då REGNAR det. Himlen öppnar sig och varje vattendroppe innehåller ca en liter vatten. Det piskar och slår vatten överallt och oftast åskar det så mycket att man tror att det kommer slå ned nära nära.

Jag ska på inköpsresa i helgen för shopen. Hoppas på att kunna hitta många godbitar. Jag är jätteglad at alla mina klänningar sålt så bra på queenpeach.com men jag ber också om ursäkt för att det är lite urplockat just nu. Men håll utkik för snart fylls det på med massor av nya varor :)

väsk mania

image165

Denna bild föreställer ett väskberg. Bangkok måste vara en av världens väsk tätaste huvudstäder. Varannan affär är en väskaffär och allt finns. De dyra märkesväskorna, kopior av märkesväskorna, billigare väskor, resväskor, bagar, magväskor, aftonväskor, you name it. Vissa affärer är så överfulla med väskor att man knappt kommer in och de har oftast inget lager utan de förvarar de små väskorna i de större väskorna.

Själv köpte jag 3 aftonväskor idag, behövde egentligen bara 2 men blev billigare om man köpte 3 :)



konstig mat

image164

En del saker de äter här i Thailand är lite märkliga. Detta (bild) ser jag lite då och då, friterade insekter. De kommer förbi med sin vagn och frågar om man vill köpa. Jag har testat men inte min grej om jag säger så. Insekterna de friterar och äter är gräshoppor, vattenskalbaggar och bambumaskar...

Andra konstiga saker är torkade miniräkor, friterad torkad fisk, mjukglass med majs, jordgubbs popcorn, varm bönsås på glass, sushi chips, jordnötter med kokossmak etc Vissa saker är supergoda medans vissa inte faller in i  min svenska smak :)

Queenpeach outfit

image162

Dagens outfit:
Grå giraff klänning - queenpeach.com (tyvärr slutsåld)
Svart kjol - Squirrel, Bangkok.
Svarta pumps - Liten affär i NY

Städade dock inte idag utan borsten råkade bara bli lite rekvisita :)

Har haft en riktig shoppingdag med ca 15 nya varor till queenpeach.com och skor, sjal, klänning, kofta och väska till mig själv. Det är rea överallt här, "End of Season Sale" och det är ju inte fel. Mest skräp såklart men man kan göra fynd också.

Efter shopping på flera, långa och många timmar åt jag supergod sushi och nu är jag hemma och ska svara på era mail.


tidig morgon

Godmorgon!
Hade superkul på cocktail partyt igår och var inte för uppklädd. Alla hade gjort en effort vilket var kul. En tjej hade en drömklänning i gult på sig, så snygg!! Synd bara att jag är alldeles för blek för den gula tonen..
Fick många fina komplimanger för mina vita så jag gjorde rätt val :)

Nu ska jag springa ut och leta på en taxi för idag blir det stor shopping till queenpeach.com. Jättekul att så många handlat av mig redan !!

Cocktail outfit

image161

Kvällens outfit

Vit klänning - QueenBee, Bkk  (finns att köpa här i ca 24 timmar till..)
Vita skor - Beyond retro
Guldväska - Betty, Chiang Mai

Vad tycks? Jag tycker klänningen är grymt snygg och har kanonbra ringning. Vit klänning blir ju dessutom bara snyggare när man har en solbränna. Hoppas jag bara inte är för uppklädd men temat är ju Cocktail so why not?

Nu blir det taxi till Sukhumvit 22 där partyt äger rum, högt uppe i en skyskrapa ska jag sippa martinis eller vad det nu blir.

middag

image160
Kanske inte den bästa middagen men vad gör man? Jag älskar Frosties och har bråttom bråttom till cocktailfest. Ett tips är Frosties, banan och mycket mjölk :)

Nu gäller det bara att inte spilla på fina vita klänningen när jag ska sminka mig.

mat saknad

image159

När man bor utomlands kommer man på sig själv då och då med att längta efter vissa svenska saker som bara finns i Sverige. När jag bodde i London kunde man ju alltid åka till IKEA eller Scandinavian Kitchen och köpa det man saknade men här i Bangkok är det annorlunda. Det finns lite svenska grejer på svenska kyrkan men de är galet dyra. Vad jag saknar mest just nu är:
  • fil
  • ägg med kaviar
  • saltlakrits
  • hårt bröd med ost
  • grovt bröd med avocado
  • fetaost
  • smågodis
  • kanelbullar
  • köttbullar med potatismos

Queenpeach outfit

image158

Dagens outfit

Svart blommig boho klänning - Cico, Bangkok (Denna klänning finns bara i två ex, den ena äger jag och den andra finns att köpa här)
Stråhatt - köpt på Ko Samet.

Idag blir det en lugn dag hemma. Ska simma lite i poolen, jobba med webshopen, sortera upp vad som ska postas och bara ta det lugnt. Måste vila upp mig tills ikväll då jag ska på cocktail party hemma hos en kompis. Tema för festen är just Cocktail. Vet inte ännu vad jag ska ha på mig så ska väl prova lite finare klänningar här hemma också :)

Tävlingen fortsätter

Kom ihåg att tävlingen pågår fortfarande om den supersnygga röda sailorklänningen!

Klicka under kategorin Tävlingar till vänster för att läsa mer. Har fått in en hel del svar och många fina beskrivningar om sommarens viktigaste plagg :)

Deadline lördag!

Mola

image156

Det finns en superbra affär här i Bkk som heter Mola. Om ni har vägarna förbi så måste ni gå dit. Den ligger vid Siam Square, nära Hard Rock Café, och är lite som Ordning o Reda fast 1000 gånger bättre. De har pärmar, lådor, askar, block, anteckningsböcker, gem, häftstift, pennor etc i alla färger soch mönster man kan tänka sig. Och det skadar ju inte att det är billigt också :)

svårshoppat

image155

Såhär ser det ut i hela Thailand nu när det firas nyår. Och alla thailändare har på sig sina fina Songkran skjortor som han på bilden. Man kan köpa dem överallt och i alla färger men passformen är sådär och jag har hoppat över det :)

Shoppingen idag gick så där då de flesta av mina småaffärer var stängda. Men jag har lovat att vi ska göra ett nytt försök på onsdag innan min kompis åker hem till Chiang Mai igen. Men hittade iallafall tre klänningar som kommer hamna på queenpeach.com inom kort.

Vi avslutade shoppingen med att gå på bio och såg Fools gold med Kate Hudson och Mattew McConaughey (kanske världens svåraste namn att stava?). Iallafall var filmen sådär men man blev sugen på Karabien :)

Nu blir det pad thai och Prison Break.

Queenpeach outfit


image154

Dagens outfit, på väg till skytrain för att möta en kompis.
Grå kjol med rosett och avtagbara hängslen - Queenpeach.com
Vitt linne- Topshop, London
Vita skor - Beyond retro, Sthlm

Jag bara älskar den här kjolen och det bästa av allt är att man kan variera med eller utan hängslen. Nu ska jag träffa en kompis för en smoothie och sedan har jag lovat henne en shoppingtur där jag ska visa henne de små undangömda guldkornsaffärerna här i Bkk. :)

Ska försöka handla lite mer till shopen också och även till mig själv är tanken. VIsar upp fynden i eftermiddag!

webshopsfrågor

Har fått ganska mycket frågor kring min webshop. Jag kommer  nu göra en kategori till detta i bloggen för mer frågor och svar kring detta, här är de vanligaste frågorna.

F: Finns varje plagg i flera exemplar och storlekar?

S: Oftast finns plagget bara i ett exemplar och i en storlek. Varje vara är handplockad av mig och jag strävar efter varje plagg ska vara unikt.

F: Varför är de så få plagg i större storlek?
S: Jag strävar efter att erbjuda plagg i alla storlekar men tyvärr är det väldigt svårt att hitta plagg större än storlek 38 här i Bangkok. Men tro mig, jag håller ögonen öppna!

F: Hur betalar jag?
S. När du fått ett bekräftelsemail från queenpeach att din beställning är mottagen sätter du in pengar på mitt nordea konto och signerar med för och efternamn.

F: Hur lång tid tar det innan jag får min klänning?

S: Så fort jag fått in pengarna för din beställning på mitt konto postar jag varan, vanligtvis tar det 5-7 arbetsdagar tills varan anländer. Vill du ha din vara snabbare hjälper jag dig att ordna en expressleverans.

F: Är accessoarerna på bilderna också till försäljning? 

S: Vissa av dem är det, ja. Kontakta mig för mer information. 



F: Hur ofta lägger du upp nya klänningar här? 

S: Så ofta som möjligt, vanligtvis flera gånger i veckan!



F: Finns klänningarna att köpa i Sverige?

S: Nej, alla klänningar som säljs på Queenpeach kommer från Bangkok (Thailand).



F: Kan jag returnera en vara om den inte passar?

S: Ja om den inte använd. Då står själv för porto när du skickar tillbaka den och när varan når oss får du pengarna tillbaka såvida varan är i säljbart skick.



bra morgon

God Morgon!!

Även fast det är måndag och klockan bara är 9:23 är detta en mycket bra morgon. Har nytt besöksrekord på bloggen, webshopen har tagit fart och jag har en macka med jordnötssmör på i handen :)

Songkran fortsätter här i Thailand och man kastar vatten och ett vitt puder på varandra för att önska lycka till det nya året. De enda man nog inte ska kasta på är kungen, poliser och väldigt gamla personer. Igår när jag åkte motorcykeltaxi stog det personer på båda sidorna av gatan med vattenpistoler, hinkar etc. Men jag var förberedd och hade med mig extra plastpåsar i väskan som innehöll torrt linne, kamera och mobil. De säger att festivalen firas i 3 dagar, söntis men jag tror nog att det kommer pågå hela veckan.

Igår ägnade jag stora delen av dagen åt personlig shopping då kunder ville att jag skulle köpa väskor ock skor till dem inne på MBK. Sedan blev det en del jobb med webshopen som haft en del kunder under natten :)

Nej, nu blir det kall dusch och mer frukost.

fundering

En liten fundering.. många av era kommentarer syns inte på bloggen fast jag har en blogg där alla kommentarer ska visas. Igår fick jag ca 10-15 kommentarer men bara 5 visas, nån som vet vad det beror på?? Har provat att klicka i kommentarerna och trycka på godkänna men inget händer :S

Äntligen premiär och tävling!!!

image153

Nu är den här! Webshopen queenpeach.com har idag slagit upp sina portar. Kolla genast in!

Detta firar jag med en tävling här på bloggen, du kan nämligen vinna min dagens outfit.
Idag har jag på mig denna röda sailor klänning med fina fickor och krage (strl 36) och du kan vinna en likadan. Den enda du behöver göra är detta:
1. Svara på frågan: Vilket år startades queenpeach?
2. Vilket är sommarens viktigaste plagg?
Maila in detta till [email protected] och märk mailet Tävling1. Vinnare dras på lördag så du har 6 dagar på dig.
Lycka till!

Tyvärr finns klänningen bara i denna storlek men passar den inte dig kan den ju bli en fin present :)



Siam Paragon

image152

Siam Paragon. Jag skulle beskriva det som ett utav Bangkoks lyxigaste varuhus som ligger precis vid BTS Siam. I botten ligger Siam Ocean World som är ett jätteakvarium. På översta våningen ligger Bangkoks bästa bio med priser som är 4 gånger så höga som de andra biograferna. Men då får man ett säte som en säng, gratis drinkar, filtar, kuddar, eget bord där man kan beställa in mat etc :)

Butikerrna i Siam Paragon är mest designer så som Gucci, Versace, D&G, Armani men även Zara och Mango. Det finns supertrendiga restauranger med interiör som är utöver det vanliga och snygga glashissar.

Är det designer grejer man är ute efter är detta stället att gå till men för mig är det lite för dyrt och inte direkt unika saker utan mer tacky Italien mode..

Shopping och hängfaktor får båda betyg 3/5 för priserna drar ned. Men bion får 5/5 utan tvekan!

Queenpeach outfit

image151

Dagens outfit på balkongen
Blå blusklänning med volanger - Girly, Bkk. (kan köpas här)
Blå och vita skor - Platinum, Bkk

Idag är det lördag och jag vaknade av regn imorse. Så skönt att luften rensas lite men nu är det blå himmel och sol  igen och temperaturen ligger nära 40. Jag har redan hunnit besöka en marknad på morgonen och hittade fantastiska bikinis, håll koll i webshopen. Dum nog var så tog jag inte taxi från National Stadium utan gick en halvtimme. På vägen dit regnade det och var ganska skönt men på vägen hem trodde jag att jag skulle svimma av hetta. Tack för att det fanns kalla 7/11 med AC på vägen.

Imorgon börjar Songkran här, Thailands nyårsfirande. Du kastar alla vatten på varandra i ca 3 dagar. Då gäller det att hålla sig undan eller att klä sig i stänk vänliga kläder :)

Ikväll kommer en kompis hit och hälsar på så då blir det sushibuffe och kanske barhäng.

Queenpeach outfit

image150

Dagens outfit på väg ut..

Blommig klänning - Queen Bee Bkk (finns att köpa här)
Röda ballerina med prickar - Shoo shoo, Bkk.

I helgen kommer web shopen att öppna!! Håll utkik och håll även utkik här då det kommer anordnas tävling där man kan vinna fin fin klänning!

Blir så glad när jag har nöjda kunder och kollade in denna blogg idag och såg att klänningen hon köpt av mig sitter ju perfekt :)

Idag har det blivit lite poolhäng och postbesök och nu ska jag bege mig till city för att shoppa shoppa så butiken kan slå upp sina portar på lördag eller söndag!

Queenpeach outfit

image149

Dagens outfit på balkongen, på väg till posten.
Svart/vit/rödrutig skjorttunika med spets - Kikoo, Bkk. (kommer att finnas till salu i webshopen senare under dagen)
Svarta shorts - uppsydda av skräddare, Bkk.
Röda ballerina med prickar - Shoo shoo, Bkk.

Idag blir det en hel del paket att bära till postkontoret, många klänningar som ska skickas. Och till alla ni som handlat något i min webshop och tycker frakttidendröjer; det har varit en hel del röda dagar här i Thailand då de firar nyår.

Vädret lockar mest till att bara ligga i skuggan och dricka isvatten men det är väl bara att bita ihop och promenera till skytrainet. Håll utkik efter massor med snygga plagg ikvaäll i shopen förresten!

Queenpeach outfit

image148


Detta är min outfit idag. Jag har tyvärr inte hunnit ta något Dagens Outfit bild så ni får hålla till godo med denna. Till denna finfina klänning har jag vita tygskor. (Klänningen kan klickas hem här)

Har precis kommit hem från Koh Samet där jag tagit det lugnt, läst många böcker, solat på en sarong i den vita sanden och ätit mycket god thaimat. Nu är jag tillbaka i Bangkok igen och är inte överförtjust i att byta havsbris mot avgaser men man kan ju inte ha semester jämt. Har iallafall hunnit handla massor av fina klänningar till webshopen som ni kan se när som helst.

För att sammanfatt modet på Koh Samet så blir det mest trekants bikinis, tunna tunikor, flip flops, saronger och en och annan klänning.

uppehall

image147

Nu ar det langhelg i Thailand med lite roda dagar sa jag har tagit semester och flytt till Ko Samet i fyra dagar. Sa blogg uppehall tills dess men tillbaka pa onsdag!

MBK

image146


Idag har jag varit här och sprungit runt. MBK. Antagligen Bangkoks mest kända varuhus. 7 våningar högt och ALLT finns där inne. Det är vanliga affärer men även som en stor markand i mitten. Våning 1-3 är bara kläder, skor, väskor, smycken och annat viktigt. Våning 4 är teknikvåning med mobiler, kameror och datorer. Våning 5 har massor av mat och möbler. Våning 6 har en stor food court och thailänska hantverk och nummer 7 är bio, bowling, internet och karaoke. Jag håller mig mest på 1-3 och 7 som ni kanske förstår. Och det bästa med MBK är att det finns en gång till Siam Square och den gången innehåller grymt snygga marknadsstånd med kläder, solglasögon, klockor, väskor, piercingsmycken, grejer till naglar, plånböcker, mobilsmycken etc. Missa INTE!

Central World, Bangkok

image145

Detta är ett av de snyggaste varuhusen i Bangkok enligt mig. Central world heter det och ligger mellan BTS stationerna Chit Lom och Siam. Det är så snyggt och stylish på insidan och någon som har koll på deisgn har inrett. På översta våningen finns bra bio, massor av restauranger (vilken en serverar den bästa sushi buffén någonsin), mataffär fitness center och cafeer. Resten av våningarna innehåller massor av glassbarer, Starbucks, Black Canyon Coffee, KFC etc.

I shoppingväg är detta ett mer lyxigt varuhus med mycket märkeskläder. Våning 4 har mest teknik så det kan man hoppa över om man är på modeuppdrag :) Jag tycker klädutbudet är sådär, finns mycket roligare ställen att gå till men i sommar öppnar Top Shop här så då lär varuhuset få en helt ny kundkrets.
Men Central World är stället att hänga på för bio, glass, kaffe och du gör det med stil :)

Betyg: Shopping 2/5 Hängfaktor 5/5

Queenpeach outfit

image144

Dagens outfit, tagen på balkongen.
Ljusblå randig klänning - Queen Bee, Bangkok.
Skor - Beyond retro, Stockholm
Silverhalsband med Bambi - Portobello Road, London

Idag blir det nog lite lugnare än igår. Ska gå till posten och posta en massa klänningar till kunder, har just paketerat alla paket mina nya, fina rosarandiga påsar. Igår kväll la jag upp massor med nya klänningar  och bikinis så kolla in det här.

Queenpeach outfit

image143


Tisdagens outfit i trappan på väg från lägenheten
Ljusblå skjortklänning med svarta sömmar - Gorgeous, City Centre (fanns i webshop förra veckan).
Svarta shorts - uppsydda av skräddare här i Bangkok
Svarta skor - köpta i New York

Idag stressar jag runt för fullt. Fixar med bilder, jobbar med siten och ikväll lovar jag att mer klänningar finns i butiken. Kolla in queenpeach.com efter 18 och jag lovar att ni inte kommer bli besvikna, har hittat underbara klänningar :) Har just kommit hem efter en tur till Central World och lunch vid ett gatustånd, fick bli en som tam (papaya sallad) med grillad kyckling då jag hade bråttom.

Queenpeach outfit

image141

Outfit måndag på balkongen.
Vitt linne - Zara, Bangkok.
Prickig kjol - H&M
Prickiga ballerina skor - MBK, Bangkok
Svart paschmina sjal - Chatuchak Market, Bangkok

Måndagen består av shopping och shopping. Ska göra massor av nya inköp till queenpeach.com, nya klänningar men även finare påsar att paketera varorna i. Ska också jobba på att göra klart nya loggan så jag kan trycka upp fina klistermärken. Från och med denna vecka kommer vissa varor läggas ut på tradera som vanligt (alias queenpeach1) men jag kommer också köra igång med försäljningen från min riktiga webshop, queenpeach.com.

Nej dags att hoppa på en motorcykeltaxi och ta sig till skytrain!

Queenpeach outfit party

image139

Detta var min outfit i lördags kväll innan jag skulle till skyskrapebaren. Men blogg.se har ju legat nere så jag har inte kunnat uppdatera.
Klänning - Dress well, liten butik nära MBK
Skor - köpta i en liten boutique i New York
Guldhalsband - Brilliant, affär vid Siam Square

Kortet är taget i trappan ut från min lägenhet. I bakgrunden kan man se en tavla på Thailands kung som alla älskar. På måndagar till exempel har alla i Thailand på sig gula tröjor för att hedra kungen som är född på en måndag :)

Lördag kvällen var superkul med mycket god mat och goda rosa drinkar. Vårt sällskap var de enda som inte ar asiater och det gillar jag, inget turisthak liksom. Ramlade inte över kanten och som tur var kom det heller inget störtregn som det sen gjorde på söndagkväll, för när det regnar här duggar det inte utan varje droppe är som en hink med vatten...

RSS 2.0