Tävla om en rosett klänning


Delta i Queenpeach´s tävling om fin svart klänning, The Big Bow, i strl 34/36.

Klänningen har resår i ryggen, justerbara axelband och en ballongkjol i flera lager chiffon. Livet och rosetten är sydda av satin och klänningens längd från armhåla ned till kjolens nederkant är 73cm.

Allt du behöver göra för att vinna denna festblåsa är att kommentera detta inlägg innan fredag 3/10 klockan 12:00 och sedan lottar jag fram en vinnare! Easy peasy - lemon squeezy, lets go!!!

me love hummus


Det är något med mig och hummus. Vi dras till varandra som magnetfält. Jag blir inte så ofta sugen på chips, pizza eller glass men däremot kan jag få enorma cravings efter hummus, specielt med bulgur. Så min middag idag blev lite grillad kyckling, quinoa, tomat och en himla massa hummus. Mums!

Har också tränat vilket resulterar väl i att jag blir stel som en vandrande pinne de närmaste dagarna, det första jag ska fixa i Bangkok är gymkort och pt!

Ikväll blir en lugn kväll med kanske lite Idol, en himla massa grönt té och ska nog fixa till en liten tävling här på bloggen också, håll utkik!

sötare än sockervadd


Den här fina lilla saken fick jag av min kille när vi bodde i Thailand sist. Vi var på en marknad och när vi kom hem däreifrån fick jag denna sak i ett paket. Jag vet inte rikigt vad det är men tror att det bara är en prydnadssak.. Men det är iallafall två porslinsgubbar som passar perfekt ihop när de kramas, en ljusblå och en vit. När man särar på dem står de bara där och ser tomma och ledsna ut men när man sätter ihop dem blir det så här fint. Just nu har jag dem på mitt handfat och de kommer självklart få följa med i flyttlasset till Bangkok. Jag är övertygad om att de skulle smälta om de stod ute i regnet för de är ju sötare än socker :D

Nu ska jag rusa till bussen som tar mig till jobbet. Jag har faktiskt bara 13 dagar kvar att jobba, inte alls mycket när man tänker efter. Ha en underbar tisdag!!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Randig tunika med stor röd blomma - Queenpeach.com
Svart fodralklänning - H&M
Svarta tights - H&M
Vita Converse - köpta i NY
Svart skinnjacka - H&M

Fredrik Ljungberg - in love?


I lördags var Natalie Imbruglia och Fredrik Ljungberg på VIP klubben Whisky Mist i Mayfair i London. Fredrik blev enligt rykten intresserad av den snygga sångerskan och gjorde som man gör om man är en känd fotbollssspelare, nämligen beställer in en flaska fin champagne till hennes bord. Detta visade sig vara ett smart drag för snart satt de vid samma bord och tisslade och tasslade. De hade tydligen så trevligt att de glömde bort omvärlden och vid 04 var paret de sista som lämnade stället efter vaktens påtryckningar.

Och jag som alltid trott att han gillade killar mer än tjejer.. Och Fredrik, 90-talet ringde de vill ha sina jeans tillbaka!

Men kom ihåg var ni läste dett först :D

6 grader


Vet ni att min termometer visar 6, ja 6 grader!! Det är ju vintertemperatur i september + att det regnar. Kan lova att detta regn kommer övergå till snö vilken dag som helst, snälla låt det inte ske inom 19 dagar! För om 19 dagar går mitt flyttlass till Bangkok, jag flyttar mig själv, mitt liv och min webshop ;)

En av orsakerna till att jag alltid flyttar utomlands på hösten är att jag verkligen hatar vintern. Jag kan tycka att det är ok att det snöar 3 ggr/år, det är när jag fyller år, på julafton och på nyårsafton. Resten av de 6 vintermånaderna är en enda lång pina för mig. Fast jag kan ju sluta gnälla nu för om, som sagt, 19 dagar ligger jag vid en takterasspool istället :D

Idag har jag sovmorgon och behöver inte vara på jobbet flörrän vid 10, det är vardagslyx det! Före det ska jag äta mysfrukost med tända ljus, göra hårinpackning och ansiktsmask och bara vara.

Ikväll ska jag på Bodypump igen, ska bli intressant med tanke på att jag kan knappt gå nedför trappor sedan förra gången jag var där ;)

min webshop - Queenpeach.com


Dagens fråga kommer här...

Ni vet ju alla, och ni som inte vet får veta nu, att jag driver en egen webshop - Queenpeach.com. Meningen är att när jag nu flyttar till Bangkok om 20 dagar kommer min shop att expandera kraftigt + att min personliga shopping kommer starta upp igen.
Jag är nu intresserad av att veta vilken typ av plagg ni vill kunna köpa i min shop. Här ovanför ser ni ett litet urval på plagg som funnits/finns i shopen; är det något ni gillar extra mycket/någon stil som är bättre än någon annan/några färger som mer populära än andra/skor eller inte/väskor eller ej/vilka favoritmodeller på klänningar har ni osv osv.. Jag vill ju att ni ska tycka min shop är lika bra som jag tycker att den är (har ju nästan alla plaggen själv..) Och att ni vill ha fler storlekar det vet jag redan och jag jobbar på det, men det är inte lätt att hitta i Asien.

Så snälla ge mig lite feed back!


ISkallt


Varöf ri satans gata är det så kallt?? Jag fryser så det är synd om mig och min lägenhet är inte varmare än vad bilden här visar. Jag sitter med tre tröjor på, under ett duntäcke och dricker te. Och känner inte att jag får upp värmen för det. Jag har just kommit hem från jobbet och kan lova att jag inte kommer gå ut mer idag! Powerwalk och annat kan bara glömma att jag existerar. Jag har varit på biblioteket och lånat två böcker, jag ska roa mig med en utav dem + Idol om några timmar. Mer spännande än så blir det inte ikväll!

kissed by the sun














Detta mina kära läsare, är min räddare i nöden! Bronzing powder från St Tropez!
Jag fick det för ett tag sen av en kompis i England men glömde helt bort det, tills för någon vecka sedan, och nu vet jag inte hur jag har levt utan det?! Det räddar min morgon, min eftermiddag och min partykväll! Glåmig hy blir sunkissed, bleka axlar är ett minne blott och sådär vid 16 på eftermiddagen räcker det med två små borstdrag på kinderna och man ser som ny ut!

Och nej, man blir inte orange eller gul, det luktar inte konstigt och täpper inte till porerna. Queenpeach rekommenderar detta som en lifesaver och detta är inte reklam, detta är bara en god gärning :D

Queenpeach outfit


Dagens Outfit
Svart tröja med spets - Queenpeach.com
Svarta Acne Hex jeans
Svarta pumps - köpta i NY
Svart väska - köpt i Malaysia

snart

Igår kväll somnade jag 21:30 vilket medför att idag är jag inte lika trött som jag brukar vara på måndagar. Känns väldigt bra! Planen för dagen är jobb, sedan långpromenad om solen visar sig och avslutningsvis tédrickande med en kompis. Om jag orkar/vågar/hinner kanske jag slår till på en hårfärg också.

Om exakt 3 veckor landar jag i Bangkok den här tiden, very nice!


ny hårfärg


Geri Halliwell är inte längre Ginger Spice sedan hon igår visade upp sin nya look som brunett. Vad säger ni? Jag tror jag föredrar hennes ljusröda färg. Jag skulle nämligen vilja ha en exakt sån färg på mitt hår. Jag har varit och kollat på lite hårfärger idag men är rädd för att göra det själv. Kan bli hur fel som helst och kanske blir mitt ljusblonda hår helt orange?? Någon som har testat att haft i färg från ex Garnier på blont hår och vill dela med sig av sin erfareneht?? Och hur blir det med min fula utväxt..? Skeptiskt..

Förövrigt har min dag varit väldigt bra. Hann med att köpa klänningen på HM jag suktat över ett tag men lyckades inte hitta nån bra kalender. Ordning och reda har ju fina men jag vill inte betala över 200 för en liten minikalender. Var mer kan man hitta bra och snygga sådana, någon som vet?? Han med latte också och en till liten promenad i solen.

Nu ska jag lägga mig i soffan med senaste numret av Glamour och bara softa och dricka te i mängder!

min fina möbel


Här är en av mina favoritmöbler i min lägenhet, min skobyrå eller vad vi ska kalla den. Den ger mig lite Sex and the City feeling och så är det så fint att ha skor i lådor :D

Nu har jag ätit lunch i form av risgrynsgröt - älskar det - och det gäller att passa på för i Bangkok är det svårt att hitta.. Nu ska jag gå in till stan och leta efter en klänning jag såg på H&M för inte så länge sedan och köpa en ny, fin kalender för snart börjat MITT nya år! Och såklart kommer en latte hinnas med också med kompisarna, förhoppningsvis på ett av mina favoritfika ställen!

Queenpeach outfit


Dagens outfit (står visst lite snett i bild ;) )
Vit/lila randig blusklääning med rosett - H&M
Svart fodralklänning - H&M
Svarta tights - Lindex
Vita Converse - köpta i NY

no more party!


Vet ni att jag är så himla less på att festa! Jag har varit på fest typ varenda helg sedan augusti och nu har jag fått nog. Jag vill inte mer sminka mig, välja party kläder, dricka drinkar, dricka vin, åka taxi, stå i kö, dansa, komma hem sent, jag säger härmed upp mig från partyt! Jag har fått för mycket av det goda.

Detta kom jag fam till igår under festen jag var på. Jag fick knappt i mig ett glas rosé och vill bara åka hem till min sköna säng istället för att spela guitar hero. Nu blir det ingen fest innan flytten till Bangkok, punkt slut. Jag ska istället ta vara på helgerna på bättre sätt genom att fika med kompisar, promenera, gå på bio, äta middagar och vakna utvilad.

Detta har inget att göra med festen igår, alltså den var inte trist, men det känns som jag har fastnat i ett ekorrhjul av partyn. Igår tog jag iallafall tunnelbanan hem redan vid 24 och fattade detta beslut.

Nu frukost sedan promenad i solen!

klacklös


Alltså nåt är jättekonstigt med dessa PVC stövlar som VIctoria Beckham hade på sig härom dagen när hon lanserade sin nya parfym på Macys i New York. Stövlarna är skyhöga men saknar på något underligt sätt klack. Designern till skon heter Berardi och han hjälpte även till med att designa några av Beckhams bröllopsoutfits. Han säger att denna sko är perfekt balanserad, hur skön som helst och att ha en klack är bara en psykoligisk grej, den ger ingen stadga. Jag är inte övertygad...

Queenpeach party outfit


Party outfit
Prickig fluffig klänning - Queenpeach.com
Svarta pumps - köpta i NY
Svart clutch väska - köpt i Bangkok
Svart smalt lackskärp - H&M
Tror det blir svarta tights också för detta känns lite somrigt, även om jag ska ha svart skinnjacka också..

mina muskler gråter


Nu får man betala för att man är otränad. Käner redan att jag inte kommer kunna gå imorgon och ska strax hoppa i de högklackade skorna... Har ju inte köpt gymkort nu när jag bott i Stockholm för jag ska snart flytta igen. Men idag fick jag en testbiljett av en kompis till Sats och var iväg på pump.
Shit säger jag.
Lassade på vikter som vanligt och det kanske inte var det smartaste draget.. När jag bodde i Thailand var jag till gymmet typ morgon och kväll och nu har jag inte tränat på 5 månader.. Så imorgon är jag väl sängliggande.

Nu ska jag strax iväg på fest och vet inte ens vad jag ska ha på mig.. Dags att vända upp och ned på garderoben, lovar att outfit bild kommer ;)

jag har bott i alla städer


Här kan man se alla städer jag bott i sedan jag flyttade hemifrån. Och då menar jag bott i som bott och jobbat, inte som i att "jo jag var där i 3 veckor och bodde på ett guesthouse"..Inte så jättemånga kanske men mer än vissa..

1:a flytten: Gick till Manchester när jag var 18. Jobbade, bodde i stadens mesta posha område tillsammans med många fotbollsspelare. Hann med att hänga lite på Hacienda, festa med Oasis, träffa Take That, gå på fotboll, handla apelsiner med David Beckham, besöka otaliga pubar och klubbar och följa det tackiga engelska modet med PVC brallor, Dr Martens, blå slingor i håret och annat som jag helst vill glömma. Jag älskar fortfarande staden, besöker den då och då och även om det regnar massor får den 3,5 i betyg.

2:a flytten: Sundsvall för studier. Pluggade på universitetet, festade massor, delade en enorm 4:a + takterass med mina 2 bästa tjejkompisar, sände radio, åt nudlar och jobbade i Manchester under somrarna. Har inte varit tillbaka till Sundsvall sedan jag slutade plugga och det finnas många anledningar till det.. Staden är inte så där jättekul, det blåser alltid, det är vinter mer än 6 månader om året och jag känner ingen alls där längre. Inte mer än en 2:a tyvärr.

3:e flytten: Efter Sundsvall blev det Stockholm som för de flesta andra jag pluggade med. Fick ett första hands kontrakt på söder, hittade ett toppenjobb som jag blev kvar på i 5 år, levde Sex and the City liv med mycket drinkar, fest och singelmingel. Hängde på klubbar, barer, utforskade staden på helgerna och hade alla mina kompisar på samma ställe. Träffade min kille och insåg efter ett tag att Stockholm har mycket men inte allt.. men får helt klart 4,5 i betyg.

4:e flytten. Jag och min kille bestämde oss för att lämna Stockholm och drar till Thailand och reser runt. Bosätter oss i Chiang Mai, jag pluggar och jobbar som engelska lärare på thaiskolor, vi har ett enormt hus innan vi tröttnar och flyttar in i lägenhet med pool och gym istället. Hänger mycket på Roof Top Bar, Nimmanhemin Road, Starbucks, karaokeställen och Warrot Market. Staden är ursöt, har det mesta, inte lika hög luftfuktighet som södra Thailand men saknar bra shopping och det är svårt att träffa vänner då alla verkar vara på väg någon annanstans. Betyg 4.

5:e flytten går till London. Jag har enorma förhoppningar på denna stad då jag varit där massor, har mycket kompisar där och det är där allt händer. Till viss del var det så och till viss del inte alls. Jag jobbar på en språk skola och sedan i en boutique och med personlig shopping över nätet. Hampstead Heath, soliga söndagar, Marks and Spencer, Holland Park, Notting Hill och vinkvällar är det bästa. Det sämsta är regnet, levnadsstandarden ( 9000kr/månad för ett rum..) och att pundet då stod i 14 kr. Men jag längtar ofta tillbaka, men mest till att göra en weekendtrip, inte till att bo där igen. Får bli en 3:a.

6:e flytten går till Bangkok. Jag och killen lämnar London för solen, värmen och något helt annat! Vi bor på Sukhumvit, jag jobbar med min webshop, vi träffar gamla kompisar, hänger på klubbar, barer, lokala thaihak och reser runt på öarna på ledig tid. Det är hett hett men bara man håller sig nära AC ställen är det inga problem. Detta är storstad på riktigt. 4,5 blir betyget.

7:e flytten blev hem till Stockholm igen och 8:e flytten sker om 22 dagar till Bangkok... igen.



my plans


Så var det 22 dagar kvar då tills mitt nya liv startar! Har i natt sovit 10 timmar och det borde väl räcka eller hur? Jag ska strax ut på en morgonpromenad på söder med sprillans nya musik i Ipoden, nya Hello Saferide plattan är kanon!

Planerna för dagen ser ut såhär:
  • Promenera.
  • Datahäng och grönt té :)
  • Latte och shopping med min favoritkusin.
  • Bodypump på Sats.
  • Duscha, basta, sminka, piffa, välja outfit..
  • Party i sjöstaden.
Sounds good to me.

die utväxt die!!


Jag tror att det snart är dags att slinga mitt hår igen, skit också! Tycker jag måste göra det hela tiden och dyrt är det. Bry er inte om att mitt hår även ser en smula otvättat ut också ;) Problemet med mitt hår är att det har lika fina hårstrån som bebishår. Så när jag försöker slinga mitt hör mörkare, vilket jag gjorde sist, fäster inte färgen lika bra och nyansen försvinner efter 2 veckor. Och när jag bleker slingor så blir det ju utväxt för att jag inte är så blond naturligt.. What to do?

Det är iallafall helg, jag äter vindruvor och njuter av lugnet. Hoppas helgen kommer bli superbra med fika, träning, kusinträff, fest och söndagspromenad. Men framför allt ska det vilas och sovas. Säger jag nu iallafall..

Kylies skor


Någon som håller med om att Kylies nya skor ser snäppet för stora ut? Och snygga var de inte heller..

uppiggande


Det här måste vara Stockholms finaste bänk. Den står nere vid Årstaviken på söder och jag älskar den! Och det lilla extra är att det även står med fin vit skrivstil "Jag ska måla hela världen lilla mamma" på den.

Tänk om gatukontoren i Stockholm målade bänkar, papperskorgar och annat i rosa, grönt, orange, gult och rött. Jag tror staden och människorna skulle se betydligt gladare ut!!

Vad tror ni?

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart stickad klänning - H&M
Svarta tights - Lindex
Svarta pumps - köpta i NY

Kanske ska man piffa upp det med en röd sjal..???

in love with a coat


Jag blev kär i en kappa igår.

Den kommer från Top Shop och är minsta lika snygg som tjejen som har den på sig. Men jag ska flytta till Bangkok, världens varmaste huvudstad, så en kappa som inte kan användas på några år känns lite onödigt. Men om jag vore er och går en kall höst och vinter till mötes skule jag köpa denna omedebart. Bara spana in de perfekta puffärmarna och den snygga skärningen framtill!! Och i svart är den näst intill ännu bättre :)

TGIF


När man googlar på TGIF får man upp den här bilden. Den är så jäkla ful att jag måste ha med den i min blogg idag.

Har sovit superdåligt i natt, magsmärtor!! Jag vet inte varför men kändes som mina tarmar vreds om av en elak figur därinne. Men nu är det bättre och snart är det jobb som gäller, sista gången den här veckan!

Jag har just ätit god yoghurt till frukost och nu ska jag leta på något att ha på mig, tror jag ska köra snygg fredag idag :) Tvärtom mot när jag jobbade i London och man hade casual fridays och alla killar slapp ha kostym och man fick till och med ha jeans.. WOW, stort!

åh vad fint

Åh filmen var helt underbart bra! Så mysig och jag som jobbar med barn satt med en klump i halsen mest hela tiden. Dessutom intressant att det är år 2008, folk säger att de är så fördomsfulla och openminded men när två killar ligger nakna i en säng tillsammasn då harklas det och skruvas en hel del inne i salongen. ;)

Nu ska jag strax gå och lägga mig så det bli fredag nån gång. Nu börjar det gå upp för mig att jag flyttar till Bangkok strax.. känner stressen komma krypande över allt jag borde fixa. Men jag ska försöka beta av en del i helgen, eller mer jag måste beta av saker och ting i helgen :)

Kram och Godnatt!

hoppas på bra bio


Snart ska jag också se den omtalade Feel Good filmen Patrik 1,5. Känns som alla sett den innan mig.. men tillslut så. Hoppas man blir glad av den för behöver en sådan film just nu känner jag. Tyvärr blir det en godisfri bio men kanske köper mig en smaksatt Loka eller ta med en frukt iallafall;)

Torsdag kvällar är riktigt sköna kvällar när man vet att snart snart är det helg och man får softa i hela 2 dagar. Hoppas det här fina solvädret fortsätter över lördag och söndag också.

Idag när jag var på väg hem så möts jag plötsligt av en lång lång kö. Jag trodde det var nån skivsignering på g men vet ni vad det var?? Jo ÖB har öppnat upp en affär vid Fridhemsplan och alla köade för att få komma in och få gratis kaffe och choklad. Svenskarnas motto måste vara "Gratis är godast" eller nåt.

Queenpeach outfit


Dagens (tråk)-Outfit
Jeans Acne Hex Silver
Vitt linne - H&M
Svart finstikad tröja - Zara
Marinblå stickad kavaj med puffärm - H&M
Brosch - mormors gamla
Vita Converse - köpta i NY


hiss eller diss sko


Vad tycker ni om denna sko? Det pratas mycket om den i England och i engelska modemagasin.. men nja jag är tveksam om den är så snygg som alla säger. Annorlunda- absolut, men snygg?? och användbar?? Ja, kanske om man har en helt svart outfit i övrigt.

Hiss eller diss?


biodag

Torsdag :D Yeah! Jag gillar ju denna dag som ni vet och det luktar helg!

Jag har sovit sådär i natt ska jag säga, mycket konstiga drömmar.. men känner mig ialafall inte medvetslöst trött. Idag är det fullt upp hela dagen vilket ska bli roligt efter att jag varit ganska asocial och tagit det lugnt resten av veckan. Efter jobbet ska jag träffa min bror en snabbis för att lämna över lite grejer. Sedan har jag blivit medbjuden på bio, Patrik 1.5, av en kompis so tydligen hade en biljett över. Har velat sett den filmen ett tag och ännu bättr när man får gå gratis :D Jag hoppas den är bra, men hade ju föredaragit Alexander Skarsgård istället för Gustav i huvudrollen ;)

Nu ska jag testa min nya jordgubb/passionsfrukt yoghurt!


glöm inte klänningen


Glöm inte att lägga bud på denna klänning, eller inte DENNA, men en likadan! Imorgon går auktionen ut, här är den!
Du kommer älska den, jag kan intyga :D

går i olika länder


För exakt ett år sedan bodde jag i London. Jag båda saknar och inte saknar den tiden. Mest inte faktiskt för det är ganska grått, dyrt och smutsigt där. Men vissa kvällar var magiska. Som när den här bilden togs, powerwalk i September vid 18-tiden på kvällen. Ska strax bege mig ut på en powerwalk på Kungsholmen men det är något mörkare och kallare än på bilden ska jag säga.

Dagen har gått jättesnabbt och jag har just kastat i mig en middag bestående av kycklingfilé, hummus, champinjoner och avocado. Very nice. Ikväll ska jag nog även försöka mig på att fixa matlådor till tors-fre, lägga ut lite grejer på Tradera som inte kan få flytta med till Bangkok och såklart kolla på Idol. (Även om jag tyckte gårdagens program var sådär...)

Vad gör ni för kul?

fruit passion


Idag när jag satt på bussen till jobbet fick jag ett sånt enormt sug efter Pomelo. Jag kunde liksom känna smaken i munnen och jag vill ha nu!! Snacka om att jag ska frossa i thai frukter när jag flyttar ner!

Pomelo: Sjukt god, som en giant mandarin med smak av grape och apelsin. Men det är galet svårt att skala dem, 1000 mil av fruktkött innan man når klyftorna.
Papaya: God i måttlig mängd. Godast när den är grön i sallad:)
Mango: Underbar när den är precis lagom färsk och gul!
Lychee: Smälter i munnen!
Mangosteen: Jobbig att få upp men det är värt det i slutänden!
Jackfruit: Favorit. Enorm frukt som när man öppnar den innehåller hemliga hål med frukten i. Smakar lite smörigt och very nice!
Guava: Jättegod när man doppar den i lite chili och socker!
Minibananer: Wonderful. Växte i min förra trädgård i Thailand och de smakar som en blandning av jordgubbar, krusbär och banan. Perfekt i youghurt också.
Rambutan: Hårig på utsidan men len och nötig på insidan ;)
Chompoo: Ser ut som små rosa paprikor och en är god men inte 10 i rad.

Till skillnad mot vissa andra som åker till Thailand och hänger på KFC så äter jag nästan bara inhemsk mat och älskar att flanera runt på lokala marknader, provsmaka konstiga saker och handla hem påsar av frukt och grönsaker! Har till och med gått en matlagninngskurs där nere fast jag suger på att laga mat. Bildbevis kommer någon dag, om jag vågar förstöra min coola image :)




Queenpeach outfit


Dagens outfit
Gul skjortglänning med solglasögon, Yellow Shades, - Queenpeach.com
Svart fodralklänning - H&M
Svarta tjocka tights - Lindex
Svart skinjacka - H&M
Svart väska - second hand
Gula Converse - köpta i NY

25


Onsdag, efter denna dag vänder veckan känns det som. Det utlovas ännu en solig, krispig dag och jag ska vara ute mycket på jobbet idag så jag är nöjd. Inte alls lika trött idag som jag varit tidigare dagar, kan det bero på att det var sol igår? Eller kan det bero på min kostomläggning? Vad vet jag, skönt är det iallafall!

25 dagar kvar, aldrig har nästan 4 veckor känts så långa.

årstider


Något jag alltid gillat med Sverige är årstiderna. Alltså att det skiftar så mycket och man får uppleva så mycket färger. Vintern är kritvit, luften är frisk, det knarrar under skorna och hela världen luktar pepparkaka. Sedan kommer våren med där hela landet exploderar i gröna löv, gula påskliljor, rosa tulpaner, vit äppelblom och det luktar nysopade trottoarer och jasmine. Sommaren träder in och det är blommor, midsommar, klänningar i alla färger, grönt gräs, klarblått vatten och doften är hav, solcreme och rosé. Och så hösten. Fyrverkeri i rött, orange, gult och brunt. Ljung blommar i lila, färgglada sjalar syns fladdra förbi, solen är riktigt klargul och det luktar krispigt och nystart. Tyvärr tycker jag Sveriges årstider på sista tiden försvunnit. Vintern är bara grå och slaskig, våren kommer och går på 10 dagar, sommaren regnar mest bort och hösten är superkall och regnig från början. Därför saknar jag dem inte så mycket längre när jag är utomlands.

Nu när jag ska flytta till Bangkok ser årstiderna lite annorlunda ut. November - Februari är det "kall säsong" eller vad jag kallar behaglig säsong och lite som svensk sommar men med högre luftfuktighet. Ibland kan man till och med behöva en kofta på kvällen vilket är stort! Mars-Maj är det "het och torr säsong" när temperaturen ligger runt 40, man blir blöt av svett bara att promenera i några minuter och det är mycket dålig luft. Juni - Oktober är det regnperiod. Det betyder inte att det regnar hela tiden men det regnar nästan varje dag och är stundtals mulet i veckor. Men eftersom Bangkok är världens hetaste huvudstad blir staden aldrig svalare än 30 grader vilket tilltalat mig. Och fast det alltid är varmt är det alltid växter som blommar för fullt, olika beroende på säsong.

Jag hoppas att regnperioden tagit slut när jag åker dit med mitt flyttlass, den 19 oktober, annars ska jag investera i det superläckra paraplyet här ovanför.

tack för keso


Alltså det är inte lätt att minska på kolhydraterna för en person som jag själv. Jag är van att äta mackor till frukost, mycket pasta till lunch och mackor o gröt till middag. Nu ska jag försöka hitta alternativ och det är inte deta lättste, tack för att det finns keso, bönor, quinoa och svamp!

Det blev tillslut en underbar höstdag idag med strålande sol och 18 grader, promenerade hela vägen hem från jobbet fast gångvägen ligger längs med motorvägen. När jag kom hem pratade jag lite med min kile på Skype och det här med distansförhållande är ju sådär måste jag säga. Men inte långt kvar nu.. Iallafall var det strålande sol i Bangkok och han satt och drack Starbucks latte. Själv åt jag tonfiskröra med quinoa och längtade bort.

Ikväll blir jag som sagt hemma och ska inte missa Idol! Jag har en förmåga att göra det varje varje gång!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart linne - H&M
Cerise pennkjol - Lindex
Svarta tights - H&M
Svart skinnjacka - H&M
Svarta pumps - köpta i NY
(och kommer även köra svart kofta för annars kanske man blir förkyld ännu en gång..)

höst asocial

Jag älskar att ha sovmorgon. Att få sova två timmar extra på morgonen en vanlig tisdag är guld värt. Idag ligger en tjock dimma över hela Stockholm men det sägs att det ska bli sol och 18 grader på eftermiddag så jag hoppas de har rätt.

Har just ätit det Fröiga brödet till frukost + fil med massor av kanel. Nu ska jag strax kila till tunnelbanan och göra det bästa av denna dag. Ikväll ska jag ut på powerwalk igen. På något sätt har hösten satt sina spår i min personlighet och jag orkar inte boka in mig på någonting. Jag vill softa, vara hema och dricka té, mysa i soffan och på sin höjd ta en promenad. Håller kanske på att bli höst asocial..??

Varför Bangkok


Nu kommer inlägget jag lovat att jag skulle skriva, var, varför och hur länge ska jag flytta till Asien??

Jag ska alltså flytta till Asien, närmare bestämt till Bangkok om 27 dagar !! Jag längtar längtar längtar. Jag har bott i Bangkok förrut i två olika omgångar och har nu bestämt mig för att flytta tillbaka ännu en gång. Jag vet inte hur länge jag kommer stanna, först och främst fram till sommaren. Eller på obestämd tid, vilket som helst går bra. Vad ska jag göra i Bangkok då? Jo, jag startade ju upp min webshop Queenpeach.com förra gången jag var där och känner att jag verkligen vill utveckla idéen och det är svårt att göra det från Sverige. Queenpeach.com är en webshop som säljer unika plagg, dvs jag kommer aldrig sälja 100 upplagor av ett plagg utan max 3-5 stycken för att man ska vara ensam om det man shoppat hos mig. Jag vill komma bort från klädkoden som råder i Sverige där alla traskar omkring i exakt lika kjolar från HM, spetstoppar från Gina etc. Jag jobbar även med personlig shopping då många av mina kunder vet exakt vilken typ av klänning/väska/sko de vill ha med inte har tid/råd att åka till Bangkok för att köpa varan själv. Så håll utkik i min webshop, efter den 20/10 kommer du kunna shop til you drop där! Jag kommer inte att åka själv utan min kille har också fått jobb där och åkte ned för en vecka sedan. Så dels flyttar jag pga jobb men även för att bli en mer positiv och lugnare person. Jag tror på fullt allvar att männsikor som får solljus året om mår bättre i både kropp och själ.

Ovanför detta inlägg kan ni se några av mina bilder från Bangkok tagna tidigare år, jag har även bott i Chiang Mai i norra Thailand. Jag har hela tiden jobbat även om jag såklart haft semester också. Innan jag startade upp min webshop jobbade jag som lärare på Thaiskola och hade elever som var 2 till 62 år gamla. Och nej, jag pratar inte Thai (men har beslutat mig för att lära mig) men har ett TEFL (teaching english as a foreign language) certifikat vilket ger mig lärarbehörighet i Asien.

Många jag träffar säger att Bangkok är den värsta stad de någonsin besökt och för mig är det precis tvärtom. När man lär känna det riktiga Bangkok, bortom Koh San Road, MBK, flygplatsen och Patpong öppnar sig en helt ny värld. Det finns storstadspuls, nattklubbar som slår det mesta, fridfulla tempel, fantastisk mat, ett kallt sky train, världens bästa shopping och framför allt de mest underbara och gästvänliga människor jag någonsin mött (med undantag för taxichaufförer ;) )

Så nej, jag har inte blivit helt galen och jag är inte modigare än er andra. Det gäller bara att ta chansen och våga när den dyker upp, för om man inte gör det tror jag man slutar i bitterhet. Och vad är det värsta som kan hända? Att webshopen inte fungerar, att jag vantrivs eller får hemlängtan? Ja och då är det ju bara att flytta hem igen.

Och har ni några mer frågor kring detta är ni så välkomna att fråga på, jag svarar på allt :D


ToppForm


Dagen har flugit fram på jobbet och nu har jag just ätit middag här hemma och väntar på att en kompis ska komma hem från jobbet så vi kan gå ut på powerwalk. Då min hälsovecka gick sådär förra veckan testar jag en annan metod denna gång för att övervinna mitt sockersug och trötthet, nämligen färre kolhydrater. Jag är ju inte så bra på sånt här men testar och ser hur det går. På lunchen bytte jag ut potaisen mot bönor och till middag blev det tonfisk, sallad, ägg och yoghurtsås.. Det gäller ju att testa olika metoder innan man dömer ut dem :)

Ikväll börjar mitt absoluta favorit tvprogram på tv - nämligen ToppForm! Jag har inte sett det på några år då jag bott utomlands men ikväll ska jag spana in den vältränade Blossom igen.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart fodralklänning - H&M
Grå/lila blommönstrad tunika/miniklänning, I love Vintage - Queenpeach.com
Svarta tights - H&M
Svarta pumps - köpta i NY
Svart stickad sjal - TopShop

fröig frukost


Jag är så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen. Att gå upp 05:30 på en måndag borde vara förbjudet. Men nu har jag iallafall tagit mig till jobbet och även ätit lite frukost. Har hittat ett nytt favoritbröd, Fröig. Supergott och nyttigt!

Det var alldeles svart idag när jag fick gå upp ur sängen och det enda jag kan tänka på är att snart snart kommer jag väckas av solstrålar på morgonen, ska bli så underbart! Och när man går upp extra tidigt i Bangkok är staden helt magisk; när solen börjar gå upp, gatuförsäljarna rullar ut sina vagnar, munkarna samlar in sina gåvor, longtailbåtarna puttrar på floden och luften börjar sakta sakta värmas upp. Åh vad jag längtar tills jag flyttar!!

måste sova

Jag är slut som artist! Jag är så trött och kommer somna så fort jag lägger huvudet på kudden. Har varit ute på långpromenad och fikat på 7 Knop på söder. Deras mackor med grillad kyckling och pesto är helt fantastiska! Det känns att man inte fått sina riktiga 8 timmars sömn i natt. Imorgon lovar jag ett inlägg om min flytt till Asien och vad jag ska göra där, har fått många frågor om det. Men just nu ska jag bara dricka fanta, slökolla lite på TV och läsa nya DV.

Imorgon måste jag vara på jobbet 07:30, vet ni hur tidigt det är? Och måndag betyder att jag  försöker ännu en gång med en hälsovecka ;) Har hört att det ska bli finare väder denna vecka så finns chanser för mig att ta fler promenader iallafall..

Engla, Kenza and the rest



Här är en bild på Sveriges största bloggare antar jag. De som har mest besökare och de som får över 100 kommentarer för ett inlägg som handlar om en ny kajal, en kväll med cola eller en bild på ett djur. Jag säger inte att deras bloggar är dåliga på något sätt, jag läser dem själv också. Men nu kommer en Queenpeach analys av dessa bloggar och vad jag önskar skulle hända i deras liv för att locka ännu fler läsare;)

BlondinBella: Jag gillar henne. Hon är driftig, duktig i skolan, söt och skriver bra. Är dock lite orolig för henne för hon verkar ha massor att göra och hon ser ut att minska i vikt för varje inlägg.
Vad jag vill ska hända: BlondinBella gör slut med Nils, blir störtkär i en målare/elektriker/kaklare som går omkring i blåställ mest hela tiden och har aldrig hört orden blogg och GI-kost. Hon slutar gå på parmiddagar och börjar hänga på Carmen på helgerna.

Stina Lee: Sjukt trist blogg så vet inte varför jag fortfarande läser den. Det händer liksom inget i Stina Lees liv förutom lite gos med hundar, middag hos mamma och en snabbtripp till Sthlm. Hon festar inte, jobbar inte, pluggar inte och tiden verkar liksom bara stå still. Hon ser bra ut, är naturligt smal och ställer upp på reportage när någon ringer henne..
Vad jag vill ska hända: Stina släpper kommentarerna fria så man får läsa smaskiga saker, hon berättar hur det står till mellan henne och killen och börjar jobba som undersköterska. Så det blir lite mer Cityakuten över hennes blogg ;)

Kissie: Tror inte på fullaste allvar att hon kan vara så korkad som hon utger sig för, det är ett PR trick. Hur smart det är att visa upp en sån sida av sig själv får framtiden utvisa... Just nu är hon i Thailand och jag blir rädd när jag läser hennes inlägg därifrån som är helt befriade från intelligens.
Vad jag vill ska hända: Kissie får en personlig kris, hoppar av skolan, blir biståndsarbetare i Burma och får uppleva den riktiga världen.

Kenza: Sjukt söt tjej som verkar stå med fötterna på jorden. Hon tjänar pengar på sin blogg och spenderar upp dem, som man ska i den åldern. Festar, röker och är modell - tonåringarnas dröm.
Vad jag vill ska hända: Kenza flyttar till Theo och hans familj i Grekland. De får ett eget litet vitt stenhus bredvid hans släkt där Kenza och Theo startar eget företag. De har stort grekiskt bröllop och får söta bebisar med nötbruna ögon.

Engla: I en annan klass än övriga då hon är mycket mer mogen. Fin blogg som ibland känns lite som den går på sparlåga då det visas upp rosa strumpbyxor, Hello Kitty mössor och drömväskor. Önskar att den var lite mer personlig och att man iallafall ibland kunde ana att Engla också har känslor.
Vad jag vill ska hända: Engla och R ger sig av på en backpacker resa runt jorden med lilla J. Engla får bara ha med sig en ryggsäck med kläder, som såklart kommer vara rosa. De får sova på smutsiga guesthouse, åka tåg i Kina och använda toaletter som bara är ett hål i golvet.

Vad skulle ni vilja läsa om i deras bloggar??

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vit klänning med prickar - Queenpeach.com
Jeansskjorta - H&M
Svarta tights - H&M
VIta converse - köpta i NY
Svart väska - second hand

morgon med dåliga vanor


GodMorgon! Eller kanske god eftermidag för en del men jag vaknade precis. Hade en mycket kul kväll igår och kom inte hem sådär jättesent och det känns bra idag. Var väl hemma runt 02 och det känns så mycket bättre än när man kommer hem förrän vid 04-04:30.. Vi var ute och dansade på ett ställe på Kungsholmen ett tag efter vår vin och snacks kväll och aftonen avslutades på McDonalds såklart. Och nu dricker jag Tropicanas äpplejuice (som förövrigt är sjuk god) och äter jodnötsringar så man kan säga att min hälsovecka föll på slutet. Men imorgon tar jag nya tag!

Planerna för dagen är inte många men en promenad och en latte ska jag hinna med min kompis som precis flyttat hem från London. Saknar söndagarna när jag bodde i London och hon och jag möttes upp i stan, fikade på Scandinavian Kitchen och strosade runt i massa affärer och shopade roliga saker.. Men skulle i helhet inte vilja bo i London igen, iallafall inte just nu!

Queenpeach party outfit


Party outfit!!
Cersie volangklänning - köpt i London (här kan du buda hem din egen men annan strl)
Svarta tights - Top Shop
Svarta peeptoes - köpta i NY (testade med rosa skor men det blev lite too much ;) )

höstdag på Kungsholmen


Här är min lördags eftermiddag i bilder. Var underbart höstväder ute så köpte mig en latte och strosade runt på Kungsholmen. Hittade mina favoritnötter från Thailand med kokosnötssmak i en thaiaffär som jag köpte hem till kvällen för att bjuda tjejerna på. Såg massor av kanoter i strömmen och folk satt längs med vattnet och bara njöt av att solen äntligen visade sig.

Har bestämt mig för att ha min underbara cerisa volangklänning ikväll så ska strax börja lacka naglarna rosa också ;) Självklart kommer bild på partyoutfit senare. Ska ju ha mina två bästiga bästisar här på snacks och vin ikväll och sen blir det utgång. Vi tre har inte träffats bara vi sen London tror jag, så det är verkligen dags för lite kvalitetstid.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart linne - H&M
Randig kjol - köpt i Bangkok
Svarta tights - H&M
Vita Converse - köpta i NY
Svart skinnjacka - H&M

det tar sig


Äntligen är min lägenhet skinande ren och jag kan ta emot gäster ikväll utan en massa damm under sängen. Som ni ser är det nu 29 dagar tills jag flyttar till Bangkok och tillslut är allt fixat. Jobbet är uppsagt, lägenheten är uthyrd, biljetten är betald, bostad där nere är på gång och det enda jag jag har kvar är rensning av garderoben. Även fast jag har massor av sommarkläder funkar inte alla sommarkläder där för hettan som kan vara i Asien går inte att beskriva med ord. Speciellt under den heta perioden i mars-maj då går det nästan bara att ha på sigbomullskläder. Allt som är tillverkat av annat material bara klibbar fast på kroppen, så kommer nog sälja av mycket på Tradera.

Nu ska jag strax ut på promenad och shoppa lite nödvändigheter för kvällen. Solen har kommit fram så det gäller att passa på!

städning pågår


GodMorgon alla underbara personer! Jag kan inte sova fast jag får men har iallafall en mysig morgon med Sophie Zelmani, fil, mackor och gönt té. Tyvärr kan jag inte säga att höstsolen visar sig i Stockholm men jag har mycket att göra inomhus så det är inte ett jätteproblem. Till att börja med ska jag storstäda min lägenhet.. Det är bara 35 kvm men det känns som ett jätteprojekt. Är inte avundsjuka på er som har hela hus att städa!

När det är färsigstädat ska jag försöka att hinna träna, handla vin, uppdatera mig på bloggar (både min egen och andras), softa och välja outfit för kvällen.


softish

Sitter här och har en sån här riktig myskväll med bara mig själv som sällskap. Har just ätit couscous sallad och håller nu på tvättar, surfar och dricker cola .. allt på samma gång. Ska inte gå utanför dörren mer idag utan bara slappa runt i mina rosa pyjamasbyxor.

Jobbdagen gck fort och när jag slutade bestämde jag mig för att promenaera en bit hem. Gick i en timme och tog sedan buss sista biten men måste säga att vädret varit underbart idag!! Sol, varmt och bara sån där bra höstdag som jag har efterlyst ett tag.

Nej nu ska jag fortsätta njuta av min fredag och längatr tills imorgon bitti då jag får sova utan något alarm.. :D

gör det själv


Jag brukar inte riktigt tro på att saker och ting i hudvårdsväg är lättare att göra hemma än att köpa. Det är mycket prat om hemmaspa och avocadomasker för ansiktet etc men jag orkar aldrig ta tag i det där utan köper färdiga grejer istället. Men det finsn några saker som verkligen är bättre att göra själv, inte för att det är billigare men för att dessa grejer funkar bättre, enligt mig iallafall!

1. Göra egen scrubcreme genom att blanda i råsocker i tvålen. Jag har en liten skål med råsocker i badrummet och tar en nypa tillsammans med min palmolive tvål då och då och det ger superlen hy! Mycket bättre än de man köper som jag ofta tycker har för små korn.

2. Honung i ansiktet. Jag vet det låter äckligt, men det funkar. När jag bodde i London sa en av mina kollegor till mig att prova och ja ditt ansikte får en helt annan lyster. Lägg på ett tunt lager honung i aniktet i 20 min en gång i veckan och du kommer se skillnad, jag lovar!

3. Om man har fått en stor röd finne just innan en fest så kan man få färgen att lägga sig genom att ha på lite Clear Eyes på den :)

4. Använd balsam när du rakar benen istället för raklödder, 100 gånger bättre och lenare känsla!

Queenpeach tips är slut för idag nu ska jag springa till jobbet ;)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Orange/brun/guld höstklänning - H&M
Svarta tights - H&M
Spetsballerinas - köpta i Malaysia

friday morning


GodMorgon!
Äntligen står helgen för dörren som det så fint heter. Det är helt mörkt ute, som vi var inne i november och inte bara i mitten av september. Som ni ser är det idag exakt 30 dagar tills jag flyttar till Bangkok. Pratade med min kille igår och han har det så himla bra där och jag är avundsjuk!! Vill också vara där nu och inte bara ha trist vardagsliv här. Men snart så, och jag ska ha en toppenhelg så den kommer gå snabbt.

Ikväll ska jag bara softa hemma fter jobbet, läsa och ta det lugnt. Lördag ska jag träna och på kvällen blir det tjejfest och utgång. Söndag har jag inte så mycket planer för än förutom fika med en kompis. Kommer blir nice. Nu hoppas jag bara att solen ska visa sig också.

Ska nu äta lite frukost och sen försöka få en bättre hårdag än igår..

Mischa visar sig


Mischa Barton har problem att både ta sig ur en bil och behålla klänningen på när hon lämnade London Fashion Week igår. Men det intressanta här tycker jag är klänningen - amazing!!

kommer inte igenom


Det är något med denna bok och mig som inte stämmer. Bok nr 1 och bok nr 2 i Stieg Larsson serien sträckläste jag och tyckte de var sjukt bra. Jag läste dem för över ett år sedan och sen dess har jag försökt ta mig igenom bok 3 men det funkar verkligen inte. Jaghar vissa teorier om varför

1. Jag har den inte i pocket och den är alltså för tung att hålla i.
2. Det är alldeles för många termer och krånglig fakta för att upprätthålla mitt intresse.
3. Jag vet att detta är sista boken som finns och vill dra ut på spänningen så länge som möjligt.

Nej jag vet inte om det kanske är en kombination av alla 3 men det spelar ingen roll att alla säger hur bra den är den här boken och jag har ingen magisk kemi mellan oss. Men jag ska läsa ut den innan den 19e oktober för det är en omöjlighet att släpa med denna tegelsten i väskan till Asien. Och i värsta fall får jag köpa den i pocketform och läsa på planet i 16 timmar där det inte finns något som kommer att störa. Men jag ska klara det, ni kommer att bli förvånade!

Har nu kommit hem från mysig middag på söder där det blev pasta och god sallad. Jag fick även té så jag tinade upp och nu är det väl bara sängen kvar denna torsdag. Imorgon - FREDAG!!!


paus hemma

Jag är hemma en snabbis efter jobbet för att byta om innan middag på söder. Har en sån här riktig bad hair day och håller på att bli galen! Måste göra något åt det men inte ens att sätta upp det hjälper.. Och orkar verkligen inte blöta allt hår igen och föna om det.. får se om lite saltvattenspray kan hjälpa upp.

Har haft en bra dag på jobet med intensiv med många möten. Druckit otaliga koppar kaffe och bröt min hälsosamma vecka då jag inte kunde stå emot en halv, nygräddad kanelbulle :( Men den räknas väl inte.. Och kom nu på att åt ju inte riktigt lunch heller utan det blev en korv med bröd + en macka. Ok, jag får helt enkelt räkna bort torsdagen ur mitt schema.. ;)

Har dessutom frysit hela dagen så nu blir det helt klart mycket mer kläder på och hoppas min kompis har en varm lägenhet. Och att det blir varm mat ;)




not nice


Alltså detta är en bild som inte innehåller en endaste snygg klänning! Agyness Deyn och Jamie Winstone såg ut så här på London Fashion Week partyt igår kväll och jag säger nej! Efter att Agyness sett en annan modell gått runt på catwalken i denna klänning av Henry Holland gillade hon den så mycket att hon fixade den till efterfesten. Vi har tydligen inte samma smak. Hon kan även ha frusit lite när hon skulle hem för det är bara 8 grader i London också just nu..

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Röd klänning med pingvinärm, Red Vision, - Queenpeach.com
Svarta tights - H&M
Svarta pumps - köpta i NY
Svart skärp - köpt i Malaysia
(och jag går inte ut fläckig.. bara nåt från kameran ;) )

i like thursday

Och det är äntligen torsdag!! Jag ser ljuset av helg i fjärran!! Torsdagar är bra dagar för man vet att helgen ligger där framme och väntar men det har inte riktigt börjat än ;)

Min torsdag kommer bestå av jobb och sedan middag hos en kompis på söder. Jag har många snälla kompisar som bjuder mig på middag som ni märker, så jag slipper laga mat själv :D Kommer bli snålt med uppdateringar under dagen för ska vara borta på möten mestadels av tiden, men man vet ju aldrig..

Det är 7 grader ute, det är inte sån höst jag vill ha. Jag vill ha krispiga på morgonen och 15 grader + sol på dagen med röda löv och en late i handen. Jag har en kompis som bor i norra Sverige, hon sa att igår var det -4 när hon gick till jobbet. Gahhh!!

jag gillar honom

Nej nu är jag så trött att jag snart rasar av stolen så ska väl sova. Ska upp vid 06 imorgon igen och ska vara ute största delen av dagen så får väl klä mig i skoteroverall eller något. Får jag nämna att jag nu är nere på 32 dagar..

Idag kom det fram en man till mig på jobbet som sa att det är en förlust att jag ska sluta för att jag är en bra person men han förstår att ibland tvingar livet en att välja. Jag är så oerhört tacksam till honom. Han gjorde hela min dag när jag kände besvikna blickar i ryggen från många andra. Jag slutar inte för att jag inte gillar jobbet och dissar alla där utan jag slutar för att gå vidare till något helt annat, både jobbmässigt och själsligt!

Nu, pyjamas(ja det behövs, svinkall lägenhet), tidningar och Kristofer Åström på mjuk volym!

vilka himla krav


Hemma igen efter en supermiddag! Var hemma hos mina allra bästaste bästis och fick paj, guacemole och rött vin. Min hälsovecka fick en liten svacka då jag drack vin men ingen fara än så länge.. gällde ju bara sötsaker och chips ;) Fick med mig en hel kasse med tidningar hem vilket jag älskar så kommer blir många sköna kvällar i soffan framöver.

Satt och läste lite bloggar förut idag och förundras över en sak.. detta med när man lämnar kommentarer. En del bloggare har hela listor med saker man inte får skriva i deras kommentar fält. Känns som att lämna kommentarer där kan kvitta.. Att inte skriva kränkande saker och länka till reklam det kan jag ta men när det kommer till; inte göra reklam för sin egen blogg, inte skriva ointressanta saker eller inte säga något otrevligt.. Jag säger Lägg ner!



det är nu FÖR kallt

Det kan inte vara normal temperatur för årstiden, fast de säger det på tv.. Det är ju snorkallt! Man måste ju ha klänning, kofta, jacka och vantar när man är ute och jag vill även gärna ha mössa också. Så ska det väl inte vara i mitten av september?? Och det värsta av allt är att eftersom jag inte bott i Sverige på 2 vintrar har jag inga varma kläder. Jag har massor av sommarklänningar, kjolar och linnen men saknar helt stickade tröjor, snygga jeans och varma sjalar.. Och tänker inte köpa det nu heller när jag lämnar Sverige om en månad. Så, sammanfattning: Jag fryser!!

Sitter just nu på jobbet och värmer mig med té. Det är lite konstigt att vara på jobbet när man sagt upp sig. Man känner av en annars sorts stämning men jag låtsas som om allt är som vanligt, vad annat kan man göra??

Efter jobbet ska jag hem till en kompis och äta paj med guacemole, jag längtar redan kan jag säga. Åt kyckling och ris till lunch och det var inte alltför upphetsande..

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Grå/rosa klänning - köpt i London
Svarta tights - H&M
Svarta kängor - Diesel
Kan även vara så att både kofta och jacka åker på, kändes väldigt kallt ute..

im electric


GodMorgon! Jag har just stått och deat denna melon, något som inte hnder varje morgon. Jag ska säga att det är tufft att ha hälsovecka och försöka få i sig så mycket frukt och grönskaer som möjligt. Så till frukost idag blir det melon, en smörgås och grönt té.

Jag har sovit riktigt djupt och inte vaknat en enda gång men vaknade fem minuter innan alarmet gick och var förvånansvärt pigg måste jag säga. Idag har jag en sån här elektriskt dag, ni vet när håret klistrar sig mot kinderna fast man försöker döda det med hårspray. Och det känns även som min klänning klistarar sig mot tightsen.. Har hört att sköljmedel ska vara bra mot statisk elektricitet men just nu finns ingen tid att skölja mig elle klänningen i det. Detta är vad kallt klimat gör med mig :(

Ben o Jerry mania


Jo, jag har ju hälsovecka men det stoppar inte ett Ben o Jerry freak som mig själv från att recensera glassarna jag testat på under åren från det fenomenala glasskompaniet!

Chunky Monkey: Bananglass med valnötter och chokladbitar. För mkt valnötter för lite choklad. Betyg 2.
Peace of Cake: Vaniljglass med jordgubbssylt och krossade kex. Supergod! Betyg 4.
Phish Food: Chokladsås med kolasås, chokladfiskar och marshmallows. Kan bli för chokladig efter ett tag. Betyg 3.
Baked Alaska: Vaniljglass med marshmallows och vit choklad i form av björnar. Snäppet för söt. Betyg 2.
Fossil Fuel: Vaniljglass med chokladkaksbitar, chokladdinosaurier och chokladfudge. Outstanding. Betyg 5.
Bohemian Raspberry: Vaniljglass med hallonsylt och bitar av brownies. Alldeles för få brownies! Betyg 3.
Caramel Chew Chew: Vaniljglass med godisar som smakar som plopp + kolasås. Now we´re talking. Betyg 5.
One Cheesecake Brownie: Cheesecake glass med cheesecake brownies. Kan vara liiite mer bownies. Betyg 4.
Cookie dough: Vaniljglass med kakdeg. Supergod först sedan mår man nästan illa. Betyg 3.
Chocolate Fudge Brownie: Chokladglass med browniebitar. För mycket choklad på choklad! Betyg 1.

Min min absoluta favorit alla kategorier var en Ben o Jerry glass jag åt i New York med vaniljglass som var fylld med bananbitar och jordnötssmör. Tror den hette nåt med Monkey den med och jag drömmer fortfarande om den då och då ;)


im on a break

Har just nu lunchrast och måste säga att än så länge sköter jag min hälsosamma vecka. Till frukost idag blev det Kellogs Special K med mjölk och en smörgås och till lunch fisk och potatis. Fick såklart ett enormt sötsug efter att lunchen intagits men dödade det med kaffe ;) So far so good.

Jobbet är segt och lite trist idag men mycket att göra så dagen lär gå relativt snabbt ändå. Fick just ett sms av min kille som redan är i Bangkok att solen skiner och han äter färsk papaya, då känns 33 dagar som en lång tid. Men det gäller att sysselsätta sig så mycket som möjligt tror jag. Och har ju så mycket kompisar jag vill hinna träffa innan jag åker så det är nog inget problem. Nej back to work...


33


Dagar till flytt till varmare land! Lovar att inte tortera er med en advenstkalender blogg men lite nedräkning får man väl ha ändå ;) Goodbye grått väder, kyla och leggings. Hello ananas, bara ben och poolhäng!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Röd/vit randig klänning - Queenpeach.com
Svarta leggings - Top Shop
Svarta ballerinas med rosett - köpta i NY
Svart väska - second hand
(Ute blir det även svart kofta o svart skinnjacka då det bara är 9 grader i Sthlm idag.)

höst sko


Är den inte to die for? Fick mail av min kompis i London som köpt denna och är lyrisk! Den kommer från Pollini och kostar nästan 5000. Way over min budget just nu måste jag säga men hade jag råd skulle jag inte tveka. Riktig favorit i höst!! Tänk dig denna sko till svarta tighta jeans eller till svart axelbandslös klänning, vem behöver fler accessoarer då??

pack it up


God Morgon!
Jag har sovmorgon idag och behöver inte vara på jobbet förrän 10, its wonderful. Tror inte riktigt jag fattat riktigt vad som hände igår och vad som komma skal men bra känns det. Dock lite märkligt att vara på jobbet nu när man sagt upp sig.

Har massor att fixa innan flytten men ska ta det lugnt och inte hetsa upp mig. Det som gäller efter jobbet idag är att rensa mina garderober, kolla vad jag vill ha kvar, lägga ut oanvända kläder på Tradera och inspektera alla mina skor. Det som är bra med att flytta så mycket som jag gör är att man inte hinner samla på sig så mycket saker. En annan bra sak är att jag flyttar till sommaren. Tänk er om man skulle flytta till Kanada eller något och behöva packa vinterjacka, stövlar etc. Då skulle min resväska vara proppfull efter 5 plagg typ.

Dags för dusch och frukost!

Victoria på fotboll


Det finns inget vanligt över Victoria Beckham. Igår när hennes son Brooklyn, 9, hade fotbollsmatch tripade Victoria dit i designer klänning, ornage klackar och en Hermes Birkin väska som kostar runt 50,000 kr. Men jag måste ge henne cred för att hon orkar se perfekt ut hela tiden och jag lovar att många andra mammor var bra avundsjuka!

det går bra nu

Har jag haft en produktiv dag eller vad? Supermåndag blev verkligen supermåndag. Jag tog tag i mitt hälsosamma liv, sa upp mig från jobbet och bokade en enkel resa tillbaka till Bangkok. Jag har tänkt fram och tillbaka på detta länge länge men har tillslut bestämt mig för att göra slag i saken, jag flyttar tillbaka. Min kille jobbar redan där, jag har jobb där, det är alltid sommar och jag älskar ju staden och hela landet.

Jag kommer att utveckla mitt företag ännu mer i samband med flytten; webshopen kommer att utöka sortimentet betydligt, jag kommer återgå till att erbjuda personlig shopping och förhoppningsvis ska lite hemliga projekt komma igång. Jag känner mig gladare än på länge och tror verkligen detta är rätt för mig. Om 34 dagar påbörjar jag min tredje flytt till Asien, det kommer bli amazing.

Vad beträffar min hälsosamma vecka så har första dagen gått strålande. Bara bra mat och ett äpple, inte en smula godis och glass har intagits utan istället har jag gått på en 50 minuters powerwalk. Dock var det i kallaste laget med bara 8 grader, nästa gång ska jag se till att komma ut tidigare.

Nu ska jag lägga ut den underbara rosa klänningen på Tradera (se några inlägg längre ned) och sedan läsa en mycket bra bok! Sov gott!

I hear you calling


Min gyllene biljett.

Var beredda på en enorm resa, en shoppingupplevelse utöver det vanliga (för er och för mig), en blogg som inte är lik någon annan och en berättelse om en person som ännu en gång hittar hem till Asien igen.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart tubklänning med blommönster längst ned - köpt i London
Svarta leggings - Top Shop
Svarta ballerina skor i spets - köpta i Malaysia
Silverhalsband med fågelbur - köpt i London
Svart kofta (inte med på bild men välbehövlig en kall dag) - H&M

no more 9 to 5

Har precis gjort en sak jag kanske kommer ångra men just nu känns det så himla bra! Jag öppnar nya dörrar och jag stänger gamla. Jag går framåt, inte bakåt. Jag  fastnar inte och blir bitter. Det var extremt jobbigt, svettigt, pirrigt och hårt att få ur sig de rätta orden men när det var gjort föll tunga stenar från mitt bröst.

Jag har sagt upp mig. Om en månad finns inte detta jobb längre kvar att gå till varje dag. Om en månad blir det ingen mer morgonbuss vid 06 till jobbet och om en månad kommer förhoppningsvis miss Queenpeach vara lugnare, tryggare, mer harmonisk och se ljusare på sin tillvaro. Och inte längre ha en magkatarr.

Men läskigt, det var det.

nytt liv-bättre mat


Idag, på min supermåndag, ska mycket nya saker hända i mitt liv. En utav de sakerna är att jag ska ha en godis/glass/chips fri vecka. Jag ska äta hälsosamt i en vecka och se om jag kommer att må bättre, vara mindre trött etc. Det ska ätas mycket grönsaker, frukt och riktig mat - alltså inget McDonalds, mackmiddag eller Sandys. En vecka ska man väl kunna klara, jag är taggad iallafall! Så på min meny för dagen står viktväktarnas lasagne till lunch med extra sallad och till middag ska det bli spaghetti och köttfärssås som blev kvar sedan igår. Inte så varierande kost kanske men mat är det iallafall ;) Och minst två frukter däremellan. Detta är ett steg till mitt nya liv, berättar mer om de andra stegen lite senare under dagen.

super måndag

Gah! Det är inte mänskligt att behöva gå upp före 06. Det känns som det fortfarande är natt, mina ögon har ännu inte vaknat och hela min kropp skriker nej. Men nu sitter jag här och försöker få i mig frukost i form av macka och té. Kommer dock inte orka ta någon outfitbild innan jag åker till jobbet så den får komma upp efter 16 när jag är hemma igen.

Hoppas alla får en super måndag!

nytt liv ska ske

Åh nu börjar ju Bridget Jones på TV och jag som tänkte lägga mig och läsa.. Har ätit en superb middag här med en kompis och till efterrätt hade hon med sig fruktsalld, yoghurt och honung. Så nu är jag mätt som få och har haft en superhelg. Hunnit med så himla mycket att det känns som jag varit ledig 3-4 dagar, såhär ska ju helgerna vara! Åh vad jag uppskattar att hinna med saker och inte bara festa och ha ont i huvudet!

Imorgon börjar mitt nya liv, jag är sjukt taggad! Fortsätt läsa här och ni får se vad som händer ;)

dröm klänning alla kategorier


Den här alldeles underbara klänningen köpta jag i London för inte alls länge sedan, jag har aldrig använt den för jag insåg att den var för stor och nu är en mindre version på väg hem till mig. Jag tycker det är den mest fulländade klänning man kan hitta, med massor av volanger som slutar ovanför knät. Denna klänning är i strl 10/38 och jag funderar nu på att sälja den antingen via Tradera eller direkt här. Brukar ju alltid ha strl 10 i England men denna var snäppet för stor, speciellt över bysten.. Är det någon som redan nu känner som jag " wow, måste ha" kan man maila mig på [email protected] med en prisförslag annars kan man hitta den på Tradera ikväll eller imorgon, under alias queenpeach1 ;)

fin walk

Har just varit ute på en mysig höstpromenad, tyvärr gick solen i moln men det var fint ändå. Promenerade till söder, upp vid Slussen, längs Fjällgatan, till VItabergsparken och sedan en fika på Katarina Bangata. Helt perfekt eftermiddag.

Har även handlat hem grejer så jag kan bjuda min kopis på min bästa köttfärssås ikväll för är det nåt jag kan laga så är det köttfärssås och spaghetti. Hemligheten är chili och creme fraiche ;) Vi har bestämt att vi ska kolla lite på Sex and the City efter middagen, var alldeles för länge sedan man såg de första avsnitten. Och kanks ekan man få lite naturgodis till det.. imorgon är det måndag och då kör nyttiga veckan igång igen!


Queenpeach outfit


Dagens outfit (på utegården och det är kaaallt.)
Blommig tunika/klänning - köpt i London
Tjocka svarta tights - Lindex
Svart skinnjacka - second hand
Svarta tjocka strumpor med rosett - H&M
Svarta kängor - Diese

vill ha väska


Jag tror jag behöver denna väska! Den är så galet snygg och jag älskar väskor man kan ha diagonalt över kroppen ;)
Sedan är färgen helt rätt i höst och skitsnygg till min svarta skinnjacka! Den kostar bara runt 120 kr synd bara att jag måste åka till USA för att handla de, kanske kan man smöra in sig hos nån vän man har där..

flytt, sol och nerver

GodMorgon!
Hann inte med så mycket bloggning igår efter jag kom hem från landet. Kvällen spenderades mest i soffan med min kille då han idag flyttar tillbaka till Bangkok igen, inte runt hörnet kan man säga. Han åkte till Arlanda för någon timme sedan och jag är så avundsjuk! Och kommer sakna!

Min söndag kommer bestå av långpromenad i solen med en kompis, sedan lite städning och ska ikväll bjuda en annan kompis på middag och filmkväll. Kan bli mysigt.

Ska även ta tag i projektet rensa garderober men tror jag skjuter upp det till en mindre solig dag.

Imorgon är det måndag och då ska något stort hända, skriver mer om det när det väl är gjort. Är något nervös...

Queenpeach outfit


Dagens outfit ( i ett grått o kallt Sthlm)
Svart långärmad tröja - H&M
Grå/blå klänning - köpt i London
Svarta tights - Lindex
Grå strumpor - H&M
Svarta kängor - Diesel
Grå torgvantar - H&M


Amy is going down


Såhär såg Amy Winehouse ut igår kväll vid 02 när hon kom till sitt hus i Camden, London. Efter en tung vecka med konserter där hon bivit utbuad och gig där hon bara klarat av att framföra 2 låtar festade hon tydligen rejält igår fast doktorer sagt åt henne att sluta knarka eller dö. Sliten och smal som en liten skata stapplade hon hem igår och jag är glad att folk inte ligger utanför mitt hus och tar kort mitt i natten!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Grå klänning med trumpetärm - köpt i Malaysia
Svart sjal - H&M
Svarta tights - TopShop
Svarta stövletter - köpta i London

vantar


Kolla in vilka sjukt söta handskar i senapsgult med rosett. De kommer från Oliver Bonas och kostar runt 350kr. Kan inte tänka mig något snyggare till en svart A-linjeformad kappa i höst!

för kallt

Thank god it is friday! Det är helt underbart att vta att man får vila hela två dagar. Mår bättre idag men ligger inte på topp. Har just packat ned en massa kläder som jag aldrig använder som jag ska ta till landet och förvara där istället för att de tar plats här hemma. Åker dit direkt efter jobbet och får åka bil, lyx!

Det är inte ens 10 grader ute idag och det är bara 12e september, man kan väl ändå inte kalla detta normalt? Jag är glad över mitt SL kort och att jag slipper cykla över Västerbron!

Elle in bed

Äntligen hemma igen och ska strax krypa ned i min sköna säng och sova många timmar, eller iallafall 8. Har varit ute och ätit himmelsk god grekisk mat på söder med massor av vitlök.  Håller nu på packar lite inför landet som jag ska åka till imorgon + småstädar lite fast jag bode vila bort min förkylning som fortfarande inte gett  med sig.

Men i helgen blir det vila det kan ni lita på! Ska sova till jag blir trött på att sova. Kommer tillbaka till Stockholm igen på lördag och ha en mysig kväll innan min kille flyttar långt bort på söndag :(

Nej sängen var det ja och nya numret av Elle, I love it!


Queenpeach outfit


Dagens outfit (på innnegården, ser ni löven gah!!)
Blommig klänning - London
Svarta strumpbyxor - Top Shop
Svart skinnjacka - second hand
Svarta ballerinas - köpta i Malaysia

tips till SL


SL är ju ett sånt här företag som man oftast inte tycker så mycket om, som SJ ungefär. Ofta är tågen/bussarna sena, kommer inte alls, gör så man missar viktiga grejer och är alltid för varma/kalla. Idag ska jag slå på stort och köpa ett nytt SL kort. Det kostar 690kr men för att komma till jobet behöver jag ett. Jag kan inte cykla med min förkylning i 40 minuter enkel väg och jag kan inte promenera 2 timmar enkel väg för då måste jag typ gå upp 04:30. Så SL kort it is. Om man jämför med London så är SL kort sjukt billigt. Men om man tänker ur miljösynpunkt tycker jag det är sjukt dyrt. Nästan alla på mitt jobb åker bil till jobbet men säger att om en resa med SL skulle kosta runt 10kr som det gör i Göteborg skulle de lämna bilen hemma. En kompis tll mig åker bil varje dag till sitt jobb och hon säger att hon aldrig skulle betala 700 kr i månaden när hon ändå har en bil. Förstår ni min poäng? SL går flera miljarder i vinst, skulle de då inte kunna sänka priserna en aning för att rädda miljön och visa vad som är viktigt år 2008? Det slår jag ett slag för iallafall.

nytt försök

God Morgon!
Tror min förkylning går åt rätt håll för har iallafall sovit en del i natt, men mina nadningsbesvär är fortfarande där. Har försökt med otaliga inpuffningar av astma medicin men icke. Ska iallafall göra ett nytt försök med att gå till jobbet igen, ska bara ta det lite lugnare när jag är där.

Ikväll ska jag bjuda min kille på försenad födelsedagsmiddag någonstans, jag hoppas han väljer en restaurang med hommous på menyn för jag har vait sugen på det i veckor ;) Eller sushi, det funkar ju alltid.

Jag ska sluta blogga om väder tror jag men det kan bara sammanfattas med ett ord, crap! Det är inte ok med 11 grader och spöregn varje dag!!

pizza o bikini=?

Jag har just klämt i mig en tonfiskpizza, för visst behöver man extra näring när man är sjuk? ;) Sen blir det té och kanske lite lakritsglass framför idol. Och sedan sova mycket och länge så jag kanske kan ta mig till jobbet imorgon.

Har just surfat runt på en massa modesidor och sett allt underbart höstmode som jag antagligen inte komerfå ta del av utan istället blir det väl bikini för min del. Men nu låter det som om det är negativt men så är inte fallet, just nu när det är 11 grader och regnet öser ned kan jag inte tänka mig något bättre:D

en till ny frisyr


Natalie Imbruglia har gjort som Posh och ändrat sin frisyr och färg. Från att vara mörkbrun i håret är hon nu blond och har klippt en bob med lugg. Men om jag ska vara ärlig var hon mycket snyggare i mörkt hår än gulblont!

det gick inte


Det blev som jag befarade, jag fick pallra mig hem från jobbet när jag kände tt febern var på väg uppåt. Nu har jag sovit i två timmar och det känns väl inte direkt bättre men känns som om jag tog rätt beslut. Det blir en kväll hemma med massor av té, nässpray och näsdukar. Vill inte vara sjuk men försöker tänka på att det antagligen försvinner snabbare om jag vilar mer.

sjukare

Sitter här i valet och kvalet, gå hem från jobbet eller ej?? Mår sjukt dåligt och har problem med andningen så borde kanske ta en buss hem och bara vila. Samtidigt som jag är tjej och känner att om jag gör det ökar ju andras arbetsbelastning.. Men skulle en kille tänka så, nej tror inte det.. Jag känner för stort ansvar ehlt enkelt och vill komma ifårn det, måste bli bättre att tänka på mig själv i första hand.

Ska nu äta lunch och se om det blir bättre, stor chans ;) Bara två dagar till helg iallafall och då ska jag till landet och vila. På söndag händer en inte alltför kul sak men orkar inte tänka på det just nu..


Queenpeach outfit


Dagens outfit (tagen på utegården)
Lila blommig tunika/blus - köpt i London
Fodralklänning - H&M
Svarta tights - H&M
Svarta stövletter med knappar - köpta i London
www.queenpeach.com

sjuk

Ännu en morgon.. Jag mår inte bra och borde nog inte jobba men måste verkligen gå dit för har viktigt möte, det suger. Så sitter här med te nu och hoppas det ska lindra halsen, näsan och värken i kroppen. Tror jag blir sämre för jag aldrig får vila, igår var det full fart mellan 8-23.. Jobb, födelsedagsmiddag och sen öl med gammal flatmate från London. Idag jobbar jag till 19 men efter det ska jag bara ligga i soffan och vila bort förkylningen.

Nu måste jag leta runt lite i garderoben, jag har verkligen inga kläder att ha på mig!

Kate Moss sjunde


Senare i år öppnar Top Shop sin första affär i New Yprk och alla hade hoppats att Kate moss nya kollektion skulle bli ett stort dragplåster. Och det ser ut som de fick rätt, Kate Moss 7e kollektion sägs vara hennes bästa med mycket rock chic influenser. Det kommer finas smala jeans, fusk pälsar, stora koftor och små klänningar. Kollektionen finns i affärer och på nätet nu och klänningen här ovan sägs bli en megahit.

posh nya hår


Victoria Beckham har en väldigt bra New York Fashion Week. Hon fick alla att titta extra på henne genom en ny frisyr, hon kom dit med Jennifer Lopez och hennes nya klädkollektion fick väldigt bra recensioner. Hennes kläder kommer finnas att köpa från februari men bara i begränsad upplaga. Hon hade på sig en svart fodralklänning med en framträdande dragkedja i silver över hela bakstycket och J Lo kom i vitt som kontrast. Vad tycker jag då om den nya Halle Berry inspirerade frisyren? JO helt ok men tror jag gillade hennes bob bättre ;)

same same

Jag var en exemplarisk flickvän imorse som sjäng, gav paket och fixade frukost till min kille som fylller år fast min förkylning satt i. Har inte sovit mycket i natt då det är svårt att andas när någon korkar igen näsan på en.

Blev heller inget av med att träffa min flatmate igår kväll men kanske hinner idag innan jag ska på födelsedagsmiddag.

Annars har inte mycket hänt.. åkte till jobbet, jobbade, åt just lunch bestående av lax och nu ricker jag grönt te.. Same same differnet day ni vet. Kommer en outfitbild senare!

birthday


Jag är äntligen hemma och inte mindre förkyld på något sätt. Jag har nu ätit grötmiddag och smider nu planer för min killes födelsedag som är imorgon. Hoppas jag mår bättre bara och orkar upp ur sängen innan han vaknar..
Kvällen kommer att spenderas i soffan med mycket té och jag lider inte för det regnar ändå ute. Kan säga att om 40 dagar gör jag nåt helt annat ;)

Britney is back


Äntligen går det bra för Britney igen! Igår kväll på MTV VIdeo Music Awards vann hon 3 priser för bästa popvideo, bästa kvinnliga video och video of the year alla för låten Piece of Me. Britney gjorde dock inget framträdande men öppnade showen med ett litet tal på typ 4 meningar där hon tackade publiken och sa att det var en ära att delta på 25års jubileet av MTV Video Music Awards. Jag måste säga att hon såg fantastisk ut i silverklänning, blonda lockar, mycket brun utan sol och nyblekta tänder. Trash Britney är borta, Halleluja!!

snörvel

Har just kommit till jobbet och mår väl sådär kan man säga. Något har hänt under natten med min hals och näsa och förkylningen är ett faktum. Ska nu dricka 10 koppar té och hoppas på att det hjälper.

Kvällen igår blev mysig med varm choklad, bullar och repriser av Idol som jag hade missat under veckan. Denna vecka som kommer är totalt fullspäckad varenda kväll så kommer inte hinna på  bli uttråkad iallafall. DIrekt efter jobbet idag måste jag iväg och handla lite presenter, sedan ska jag träffa tjejen jag hyr lägenheten av och ännu lite senare fika med en kompis och fd flatmate från London som är här på besök. Trevligt trevligt då vi inte setts sedan februari.

Nej nu ska jag väl snyta mig lite till..

copycat


Hur originellt känns de här? Danielle Lloyd, utvikningstjej i England, gör en tatuering på hebreiska i nacken, exakt vad Victoria Beckham redan har. Danielles tatuering betyder "Only God can judge me". Victorias betyder "I am my beloveds and my beloved is mine. He who pastures his flock among the lilies".

saturday night fever


Här kommer då rapporten om en galen kväll i Stockholm. Först blev det god hämtmiddag hemma hos mig med vin, sedan drinkar + oliver, chips och choklad. Sedan gick flickorna loss på Queenpeach sortimentet och köpte 3 klänningar var ;) De älskar att jag har en egen webshop kan jag tillägga!
Sedan blev det promenad Lokal där vi drack jordgubbsdrinkar. Sen hopp in i taxi och iväg mot vodkabar med schlager. Fanns ca 3 tjejer där inne och resten var män som var intresserade av varandra. Perfekt då det aldrig var kö till tjejtoaletten. Vi blev bjudna på både vodka hallon och vodka päron drinkar. Dansade och röjde loss till schlager med män som kunde texterna lika bra som vi. Vid 03 kindpussades vi hej då med våra nya vänner och tog en taxi till McDonalds som åts upp i min lägenhet innan vi stupade i säng vid 04.
Vaknade vid 11 i morse med huvudvär men det dämpade vi med cola, mackor, chips och ipren. Följde tjejerna till tåget vid 14 och sedan dess har jag mest slappat runt hemma med killen. Nu ska jag strax äta räkpasta och olivbröd och kolla om det finns nån skräptv att se !

Queenpeach outfit


Gårdagens outfit
Svart fodralklänning - H&M
Svart draperad klänning, Black Beauty - Queenpeach.com
Röda skor med guldklack - Queenpeach.com
Röd clutchväska - köpt i Bangkok

lever

Åh vad jag hade kul igår! Toppenkväll! Och jag lever idag men med huvudvärk. Blev svart klänning och röda klackar, blev mycket drinkar, många oliver och kul kul på gay schlager hak. Lovar att blogga mer om detta och visa outfitsbilder men just nu ska jag rusa till Sandys för sub med laxröra!! :D

party

Nu vankas det snart fest! Har suttit på Waynes mest hela dagen då det regnar regnar regnar. Men nu har vi pallrat oss hem med hämtmat och ska äta, piffa till oss, dricka drinkar och ut i natten!

Men vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig.. svart klänning, röd kjol eller rosa klänning.. svårt svårt.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Grå jeans - Acne
Rutig kavaj - köpt i Bangkok
Svart line - H&M
Vita converse - köpta i NY

duktiga jag

Produktiv morgon! Min lägenhet blänker av renhet och klockan är bara 10. Nu ska jag strax kila iväg in till stan för att möta upp kompisar och dricka latte, om min mage tål det vill säga. Ska ju till Apoteket idag och inhandla något för mina magattacker också.

Dags att sminka till sig.

åhh vad irriterande

Jag har en morgon som inte går min väg riktigt. Kan faktiskt inte bli mer klantigt. Skulle diska tandbortsmuggen och tappade tandborsten i toaletten, skulle bre smörgås och tappade smörkniven i min mugg fylld med nytt, gott grönt té, tappade en smörgås så den såklart hamnde upp och ned och skar mig i tummen när jag skulle skära gurka. Men nu kan väl inget mer gå fel eller hur?

Vaknade redan vid 07 och kunde inte somna om men man får se det psitivt, man hinner mycket. Håller på städar lägenheten för fullt då jag ska både ha middag och nattgäster. Klockan 11 ska jag möte min första kompis som anländer med tåg till huvudstaden och klockan 14 kommer nästa. Detta kan inte annat än bli en toppendag :)


nightie

Nej nu ger jag och mina blå ögon upp! Tvätten är fixat och det finns rena sängkläder i sängen så nu tar jag min Klick tidning och kryper ned.

Mina grannar bråkar och det låter som någon just blivit inslängd i ett element. Eller så har de en enorm fest på två .. who knows.

Godnatt!

tvätt på en fredag


Det är sjukt trist att tvätta! Man blir typ låst hemma men kan ändå inte koppla av för man ska springa fram och tillbaks till tvättstugan var 50e minut. Det är iallafall det vad jag roar mig med denna fredagskväll. Min mage mår mycket bättre nu och efter middag på nybakad ciabatta blev det lite sågodis också. Är alltid så sjukt sugen i affären men sen bär jag väl börjar äta det är det inte så fasligt gott längre.

Ljuvligt med helg iallafall och det första jag ska göra imorgon bitti är att besöka ett apotek för magmedicin. Så här kan jag ju inte ha det. Sedan komer det bli mysdag med mina tjejor från universitetestiden som kommer hit o hälsar på. Dagen kommer bestå av shopping och fika och kvällen av drinkar :)

Vi gör ni denna fredagkväll??

magen igen

Gah!! Sitter på jobbet och håller på avlider av magsmärtor. Vad detta än är, magsår, magkatarr.. så dödar det mig. Har försökt med hårt bröd, bana, mjölk o fil och inget hjälper. Kommer nog dröja innan jag går på sushi igen om det är så här jag mår dagen efter. Känns som jag vill kräkas och har en kniv i mellangärdet. Kan ju inte ens njuta av en fredagslatte.

Nån som har tips i denna fråga, då blir jag superglad!!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart fodralklänning - H&M
Svart randig längre tröja - Åhlens
Svarta leggings - Top Shop
Rutig kavaj - köpt i Bangkok
Svarta skor med grisar - köpta i Bangkok


suktning


Vet ni vad det värsta är när man står i valet och kvalet om var man ska bo i höst? Jo, man kan inte spendera hela sin lön på underbara höstkläder. VIsste jag med 100% säkerhet att jag skulle vara i Stockholm skulle jag klä mig som bruden på bilden. Jag älskar den stilen, från topp till tå. Men.. jag kanske befinner mig i ett tropiskt klimat om några månader och då behöver jag ju spendera pengar på små klänningar och kjolar och inte på stickade tröjor och färgade tights. Detta dödar ett shoppingfreak som mig själv, långsamt. Att alla andra går omkring och suktas med nya fina röda stickade sjalar, blanka stövlar och stickade klänningar gör mig inte på gott humör!

morgon té


Detta t är det som får mig att vakna varje morgon. Jag tror jag är beroende av grönt te med ingefära och citron faktiskt. Men hellre det än nypressad apelsinjucie :) Sen att jag måste ha kaffe när jag kommer till jobbet är en helt annn sak..

Idag är det fredag och det känns redan när man vaknar att allt kommer att gå lite lätare idag. Fast jag jobbar jättesent och börjar tidigt, fast kakan jag gjorde igår gick sönder och fast jag måste städa och tvätta hela kvällen.. Konstigt att man aldrig lär sig att ta hand om sånt i veckorna så man slipper på helgen. Men imorgon kommer två av mina kompisar hit från universitetstiden så då måste det vara fint.

Nu är det väl dags att ta den vanliga fighten med garderoben!

sushi time


Nu ska jag och min kille iväg och äta sushi. Vi ska sitta på uteservering och njuta av lax och avocadosushi. Det enda illa är att sushi alltid tar slut för fort. Helst vill jag ha som i Bangkok, buffé och ett helt band som snurrar runt runt med massor av sushi och man kan äta tills man rullar ut. Jag har för mig att det en gång i tiden fanns rullbandssushi i STockholm, undrar vad som hände med den restaurangen??

varm

Redan inne på dagens tredje kopp kaffe och klockan är inte ens 12. Så trött känner jag mig. O varm. Helt plötsligt har sommarvärmen kommit tillbaka till Sthlm och jag klagar inte! Bara så att jag klätt mig efter lite svalare temperatur så svettas något kan jag säga.

Och det kommer bli värre för snart ska jag ställa mig och baka inför ett möte vi ska ha imorgon och tydligen var det min tur nu..

Queenpeach outfit


Dagens outfit - på min innergård.
Svart fodralklänning - H&M
Stickad lång tröja - H&M
Leggings - Top Shop
Vita converse - köpta NY
Svart väska - second hand
Solglasögon - köpta i Bangkok

Keiras klänning


Vad tycker ni om Keira Knightleys outfit igår på premiären av The Dutchess? Jag är kluven. Alltså hon är ju smal smal men om man bortser från det tror jag att jag gillar klänningen. Jag kaske hade valt andra skor till men hon passar superbra i blått. Sedan tycker jag att hon är söt som socker och det hjälper ju upp. Och att hennes kille var md på premiäraen och hade en blå kostym var också ett plus ;)

stå ut

Gah, tröttheten har tagit över min kropp och varje muskel. Inte ens en duschkan få mig pigg längre. Måste hålla ut.. två dagar till bara. Var så trött när jag famlade mig mot duschen att jag slog huvudet i en garderobsdörr.. det gjorde inte min morgon bättre kan jag säga.

Men nu ska jag se det positiva.. inget regn, helt ok dag på jobbet (tror jag), sushi ikväll och ny god rabarberyoghurt till frukost.

Igår bestämde jag mig för att ändra en stor del av mitt liv och med start i mitten av oktober.. hade jag inte gjort det vet jag inte om jag överlevt en svensk höst/vinster. .

damn it


I våras när jag bodde i Bangkok sålde jag ganska många kavajer på Queenpeach i denna modellen. Då trodde jag inte jag själv skulle behöva någon då det aldrig var svalare än 30 grader. Men nu grämer jag ihjäl mig att jag inte köpte en till mig själv som jag kan glida omkring i under hösten. Säger bara: Ni gjorde ett kap, ni som köpte dessa i min webshop ;)


Darin


Snart börjar en ny säsong av Idol då.. jag har inte sett det på några år då jag bott utomlands men i år ska jag iallafall börja titta. Och hoppas det kommer en ny Darin in i programmet. För mig är idol nämligen Darin, han borde vunnit stort stort, för han kom bara två va?? Anyway Sverige behöver mer pojkpop och jag tycker det är synd att ingen fattade Darins potential och tog honom ut i världen. Han skulle slå hur stort som helst i Asien om han bara jobbat på lite. Nu hänger han på Stureplan och åker fast för fortkörning och jag hoppas inte det var allt han strävade efter.

outa

Dålig uppdatering idag, tell me about it! Men kom just hem från en intensiv dag och har nu ätit filmiddag. Idag har min mage mått mycket bättre och jag har nu en ny magstrategi, äta lite men ofta. Om jag äter ca var tredje timme slipper jag det där, onda, svidande som gör så jag bara vill falla ihop till en boll. Så nu tuggar jag knäckebröd, banan, mjölk (nja tuggar..) och flingor lite hela tiden. Hppas detta bara inte leder till en viktuppgång med 20 kr.. Såg nämligen ett program på 5an igår om en kvinna som vägde 450kg.

Ikväll blir det nog som vanligt en powerwalk och sen börjar ju Idol. Och eftersom jag är en så elak person gillar jag uttagningarna bäst för det är ju då folk som verkligen inte kan sjunga ställer upp ;)

Idag har jag gjort en stor sak för resten av mitt liv. Kan inte berätta det än men i mitten an september kommer jag ut ;) !!

het sko


Denna skos spås bli den mest eftertraktade skon i höst i London. Vad gillar ni den? Pierre Hardy är designer och den kan köpas hos Selfridges. Jag tycker nog den kan vara rätt så snygg till rätt outfit och den är def snyggare än den där fula hypade skon från Minimarket!!

Kates nya tatuering


Kate Moss har gjort en ny tatuering på handleden. Den föreställer ett ankare och jag är tveksam om jag tycker den var så snygg?!

aj aj

Seriöst det är något väldigt fel på min mage. Varje dag efter jobbet får jag gå dubbelvikt in genom dörren, kasta mig i liggande posotion och försöka få i mig lite yoghurt.. Det kallar jag inte normalt. Frågan är var felet liger.. är det för jag äter lunch o middag med 8 timmars mellanrum, är det för jag har magsår/katarr eller är det för jag äter fel sorts mat??

Har haft en bra dag på jobbet men sjukt stressigt, som alltid. Men imorgon är det onsdag sen är det bara två dagar till helg :)

Nu ska jag njuta av en kopp pepparmintste och försöka få min mage att slappna av.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart fodralklänning - H&M
Rutig volang blusklänning - Queenpeach.com
Skinnjacka - H&M
Leggings - TopShop
Spetsballerinas - köpta i Malaysia
väska - köpta i Malaysia

tuesday

Damn it det regnar. Och jag som strax ska hoppa upp på cykeln och cykla 40 min till jobbet.. Kanske får bli en buss dag ändå. Har just ätit frukost och sitter nu och sippar på grönt te. Fast jag hade sovmorgon idag gick jag upp vid 06 för känner mig så jukt stressad. Är stressad över jobbet, hösten, studier, pengar.. you name it!

Kvällen igår var mycket lugn. Först lång powerwalk kring Kungsholmen och sedan skräp tv och lite choklad. Skulle egentligen börja tanka över låtar till min nya fina Ipod men orkade inte ta tag i det.

Känner att även jag bör kommentera nya blogg.se som alla andra. Jag säger: snygg design men för mycket fokuserat kring modebloggar på framsidan. Jag saknar senaste inläggen men bra att de ändrat aktiva listan så man inte kan kommentera 100 ggr och hamna där lika lätt. Och så gillar jag Karins bild eller gillar hela henne förresten.

ny Ipod


Idag kom en fin silver Ipod Shuffle hem till mig. Jag gjorde ett mindre jobb för ett företag jag jobbat med förrut som är baserat i England. I gengäld fick jag en fin silver shuffle. Passar mig väldigt bra då min andra shuffle verkar ha gjort sitt och jag tycker de vanliga Ipodsen är alldeles för stora när jag ska ut o gå/springa. Lättade upp min dag mycket, presenter är alltid kul!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vit miniklänning/tunika - köpt i London
Svarta tights - H&M
Vita converse - köpta i NY
Svart sjal - H&M
Brunt armband - köpt i Bangkok

tired

Good Morning!
Sitter på jobbet och försöker vakna till liv.. inte lättt ska jag säga. Jag som skulle sova tidigt igår kom inte i säng förrän vid 24 då jag fastnade i en massa gamla idol avsnitt. Så blev inte ens 6 timmars sömn vilket känns idag. KVällen var som en söndagkväll borde vara, lugn, goda fajitas, mycket te och många levande ljus.

Inget regn, cyklade till jobbet, och slutar redan vid 16 så kan bli bra ändå. Hann inte slänga upp nån outfitbild imorse men det får göras när jag kommer hem i eftermiddag!

Ha en bra måndag!

RSS 2.0