lite bilder från idag


Dagen började på jobbet med lite lektioner. Köpte såklart en iskaffe utan socker på vägen dit.

Här ser man hur bra thaiplast är.. Den runda ringen mitt uppe på koppen är där sugröret ska stickas ned. Jag råkade dutta i sugröret lite på sidan, men det gick lika bra det med...

Plommon till mellanmål. Vanligtvis är plommon riktigt dyrt här men just nu är det plommonsäsong och helt ok pris.

På vägen till gymmet råkade jag titta in i min favoritsmyckasaffär och köpte en fint rosa armband med klackskor...

och rosa rosett örhängen. Armband och örhängen kan du också köpa här.

Nu har jag precis lackat klart naglarna och ska svira om för party. Det bästa med poolparty är att man inte behöver snofsa upp sig utan att det räcker med en bikini under :) Mitt hår är en disaster idag men med lite Dust It ska vi nog få fart på det! Jag hoppas även man får mat på partyt för jag är vrålhungrig.

surrogatbebisar


Sarah Jessica Parker och Matthew Broderick ska få tvillingflickor i sommar. Men det är inte Sarah som bär barnen utan en surrogat mamma, men äggen är Sarahs som man fryst och placerat i den andra kvinnan. Tydligen har paret haft svårt för att få fler barn efter sonen James de fick för 6 år sedan och nu vänt sig till en surrogat agency. Kvinnan som bär äggen får ca 250 000 kr av paret utöver kostnaderna de ska betala för lyxsjukhus (170 000 kr), pengar till surrogat agenturen (800 000 kr) etc. Ingen metod för oss som inte är miljonärer med andra ord.

Jag älskar Sarah Jessica Parker och hoppas allt kommer gå bra men ändå finns en liten liten skeptisk tanke hos mig som säger.. "hon kanske inte ville riskera viktuppgång och barnafödande när det ska spelas in en Sex and the City 2".. Men nej självklart är det inte så!

hemlängtan


Idag har jag Stockholmslängtan kan jag meddela. Hela min kropp vill gå från jobbet på söder i nya ballerinaskor med en glass i handen, bland gröna björkar i en vårsolsken. Sedan vill jag möta upp mina kompisar för ett glas vin på Medis uteservering, fortsätta hem till någon för grillning på utegården och sen besöka en majbrasa och få höra en kör sjunga "Sköna maj" sången...

Men det går ju inte att ordna så istället ska jag gå från jobbet nu, till Emporium och handla lite + äta lunch, till gymmet för Body Combat och sedan  iväg på poolparty. Det är inte helt fel det heller men det är inte Stockholm när våren är som bäst.

Nu är jag ledig i 3 dagar och sedan är det bara 20 dagar kvar av jobb innan sommarlovet tar vid och nästa vecka ska jag till Hanoi. Jag har inget att klaga på :)

znark

Jag är nu sönderkörd efter bodypump i morse och step up nu på kvällen. Avslutade dena träningsdag med att äta i gymmets restaurang, supergod pasta. Klockan är bara 21 :15 men jag vill sova.. ska iallafall krypa ner i sängen med en bok snart och kanske vara pigg imorgon bitti för en gångs skull.

Ser fram emot imorgon då det är valborg, inte för att det betyder ett endaste dugg här i Bangkok men en kul torsdag kommer det att bli. Jag skulle först med lite kompisar till svenska kyrkan på kvällen och kolla in deras valborgsmässofirande men nu är planerna ändrade, poolparty smäller ju något högre :) Ska försöka klämma in ett bodycombat pass mellan jobb och party, min träningslust är väckt, jippi!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Grå/rosa prickig tunika/blus - Queenpeach.com
svart kjol - från marknad här i Bkk
väska - second hand

äta det som simmar



Idag blir det god fisk till middag! Rökt och gravad lax med sötpotatis. Var till Siam Paragon och handlade idag och deras fiskavdelning gör så att det vattnas i munnen :) Kunde inte välja men tillslut slog jag till på min favorit, laxen!

I fiskrestaurangen bredvid kan man stirra in i ett akvarium medan man äter upp det som skulle simmat där i...Halvmysigt.

Jag har varit på bodypump och varje liten muskel gör ont men det stoppar inte mig från att åter åka till gymmet vid 18 för step up. Nu ska jag lägga upp lite fler saker i min webshop och sedan till den bästa bokhandeln i stan för att köpa Haruki Murakamis nya bok, har ni inte läst hans böcker så göra det - direkt!

Bara en dag kvar att jobba denna veckan ! ! ! 

Pump it



Godmorgon sötnosar!
Jag sitter på jobbet och har haft lektion i 90 min och ska strax undervisa en klass till innan det är dags att dra på BodyPump. Jag har tränat BodyPump i säkert 5 år till och från och jag gillar det fortfarande. En del säger att den typen av träningen inte ger något i muskelväg för de är för många repetioner med för lite vikt men jag säger - don´t believe that! Jag ser ju att jag får mer muskler, blir starkare och orkar mer så något ger det!

BodyPump 70 som just nu är det som gäller här  är sådär, musikmässigt. Jag har varit med om mycket bättre pass men även sämre. Det bästa med BodyPump här i Thailand är att inte ledaren följer de nya programmen slaviskt utan kan pick and mix lite från föregående program så musiken är mycket bättre och man tröttnar inte på låtarna lika snabbt. Låtar jag tycker varit kanonbra under dessa 5 år är till exempel Cascada, Carola, E-type, Pink (so what) och låtar jag inte kan med är all hårdrock och den där skitjobbiga låten med 4 non Blondes ;)

Favoritövningen är axlar, bröst och mage och det absolut jobbigaste och tråkigaste är utfallen, ni vet låten/övningen som kommer före axellåten.

Om du tränar BodyPump vilka låtar gillar du?


nedgång

Är det någon lågkonjunktur i bloggvärlden eller vad händer? Jag ser ju att ni läser men inte en endaste kommentar..

Anyway, efter grillspett, bakad potatis och en latte ska jag nu ta min huvudvärk med mig till sängen. Klockan är inte ens 22 men jag ska upp onödigt tidigt och vill få så många timmars sömn som möjigt. Imorgon är jag ledig hela eftermiddagen så då kan ni räkna med högkonjunktur här inne iallafall.

Adjöken sa fröken.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart linne - Zara
Svart kjol - köpt här i Bangkok
Skor - forever 21
halsband- H&M

Nu drar jag iväg på middag.

lunchbreak

Godmorgon!
Det har varit värsta ovädret här hela natten, helt galet och nu är det typ vatten överallt. Monsunregn big time. Och det är frotfarande mulet men jag hoppas att det stannar så och att inte himlen öppnar sig igen.

Just nu sitter jag på jobbet, har haft en lektion och ska strax ha en till, nu lite lunch med ett äckligt nudelpaket. Jag ska åka till barnehmmet och jobba lite direkt efter detta och det ska bli mysigt att få lite bebiskärlek igen. Min lilla sparv fyller 1 år på söndag så då ska jag åka dit med en tårta eller vad nu bebisar gillar ;)

Ha en underbar dag!

snyggast


Snyggast i New York igår, Katie Holmes i Alexander McQueen.

vattnet stiger




Såhär såg det ut på Bangkoks gator när regnet dragit vidare. Jag var på väg ut för att köpa middag och lite annat när jag insåg att regnet inte hunnit rinna undan. Jag åkte motorcykel men det stänkte upp ganska bra ändå och den stackars motorcykelkillen var lagom blöt om fötterna. Detta är hur det kommer se ut nu Bangkok från och till under den svenska sommaren.. Mängden regn som kommer är så kraftig att det hinner inte rinna undan och vattnet stiger snabbt i de små soierna. Ibland ser man hela thaifamiljer sitta längst in i sin lägenhet och kolla på tv medan vattnet har letat sig in till mitten av vardagsrummet.

Kom iallafall till affären och hem blev det taxi :)  Nu ska jag snart sova men har börjat läsa bloggar från Tokyo samt att jag letar efter bra hotell i Hanoi och man fastnar ju lätt på nätet.. Tisdagen bjuder på jobb, barnhemsbesök, postbesök och middag med min kompis Tom. Längtar redan till frukosten för en nybakad crossiant ligger och väntar på mig, lyxfrulle!!

Lektion i Bangkoks taxisystem



Att åka taxi borde ju vara hur enkelt som helst kan man tycka men här i Bangkok är det en konstform och här får du nu en proffslektion i hur du lyckas åka taxi utan att hamna helt fel och/eller bli grundlurad.

Att ringa och boka taxi är inget man gör här i Bangkok utan du går helt enkelt ut och ställer dig på gatan och väntar på en ledig bil. Du kan se att taxin är ledig genom att det lyser en röd lampa i högra hörnet av vindrutan. Det finns flera 1000 taxibilar här så det är aldrig något problem att hitta en ledig bil.

När taxin stannar öppnar du dörren, säger Sawadee kah (hej på thai) och sedan var du vill åka. Det är bra om du kan säga adressen eller i alla fall numret på thailändska för då vet han att du inte är en dum, lättlurad turist som just stigit av flygplanet. Tyvärr är det så att många taxichaufförer lever på att lura turister genom att inte slå på taximetern, åka en gigantisk omväg eller bara låtsas som de inte förstår. Ett tips är att kolla på en karta ungefär hur långt du ska åka, avståndsmässigt, innan du hoppar in, så du vet om din resa bör ta 5 min eller en timme. Ibland vill inte taxichauffören åka dit du vill, då kommer han att skaka på huvudet och då är det bara att stänga dörren och vänta på nästa bil. Det kan bero på att han tycker det är för långt, för mycket trafik, snart ska åka hem eller helt enkelt inte har lust att åka till den delen av staden.

Be alltid chauffören slå på taximeter som visar hur mycket du ska betala, gör aldrig upp om pris innan – det förlorar du på. Det är väldigt billigt att åka taxi här i Bangkok, fast pris när man kliver in 35 bath och sedan stiger det sakta uppåt. Står man i trafikkö som inte rör sig tickar taxan upp lite då och då per minut, tror jag, med hjälp av ett förprogrammerat system.

När du sedan sitter i taxin kan du bara hoppas på att du träffat en snäll och pålitlig chaufför som åker rätt väg från början. 95% av taxibilarna har inte bälten och de kör lite som de är jagade av något men det är bara att hålla andan och hänga med. När du når din slutdestination är det bra att dricksa lite, vanligvis runda av uppåt till närmaste tiotal, tex om taximetern stannar på 71 bath kan du ge honom 80 bath eller mer om du tycker det varit en extra bra resa.

Att tänka på:

Undvik taxi vid 09 på morgonen och 19 på kvällen för du är det rusningstrafik och det går snabbare att gå än att sitta i bilköer.
Ta aldrig en taxi utanför stora turistställen som MBK, Royal Palace mfl för där vill ingen använda vanlig taximeter.
Ska du ta en taxi från flygplatsen så se till att ställ dig i den vanliga taxikön där ingen lurande förekommer, åk aldrig med någon som kommer fram och skriker "Taxi very good for you". En resa från flygplatsen till city ska kosta runt 350-400 bath inkl vägtullar, inte 2000 bath som vissa försöker sälja sina resor för.

Jag har träffat taxichaufförer som har varit de finaste, gladaste och trevligate personer jag mött här i Bkk men jag har också träffat chaufförer som kör omvägar, vill ha mer betalt, vägrat öppnat bagageutrymmet till min väska om jag inte ger mer pengar etc. Så jag vill inte avskräcka dig från att åka taxi i denna stad men var på din vakt :)

Good luck.


Queenpeach outfit


Dagens outfit
Ramones tröja - Queenpeach.com
jeanskjol - köpt på marknad här i Bangkok

Eftersom regnet står som spön i backen myser jag runt hemma..

thunder big time


Här ser ni vad jag sysslar med as we speak.. En cheesecake bit och en Japan bok :)

Det är ett enormt oväder här i Bangkok och jag brukar inte vara rädd för åska men det här är lite  för mycket även för mig. Hela himlen är full av blixtar, det låter som åskan ska gå genom taket när som helst, strömavbrott och fullkomligt öppnad himmel när det gäller regn. Jag hann hem innan det började vilket jag är glad över. Alla som upplevt ett asiatiskt oväder vet vad jag talar om, det kan inte mätas med något i Europa. Det är skönt för den tunga luften rensas ut men man blir också helt strandsatt och kan inte ta sig någostans.

Har hunnit med mycket idag och klockan är bara 13:30 så nu kan jag ta det lite lugnt.. Har hunnit med jobb, bodypump, handling (där jag även hittade tårtdisken på första bilden) och lunch, produktiv eller vad?

Nu ska jag fortsätta läsa om olika tågpass i Japan och hoppas på att strömmen kommer tillbaka illa kvickt!



bokcafé


Jag har haft en helt fantastisk söndag, en sådan söndag som jag vill att söndagar ska vara. Bagelfrukost, träning, hängde på två secondhand/bokcafeér (bild) i timmar och sedan middag och några drinkar med Sarah på soi 8. Jag älskar att vara i en bokhandel, bokcafé eller bibliotek; att bara gå omkring och lukta på böcker, läsa på baksidan och se hur mycket böcker det finns som man inte har läst än. Tyvärr fanns inga böcker om Japan för de säljer tydligen slut direkt men hittad mycket annat kul.

Nu blir det skönhetssömn för imorgon ska det jobbas igen, men bara i 4 dagar denna vecka :)

3D bio


Igår kväll var jag på bio och såg Monster/Alien och det var tydligen ingen Disneyfilm utan Dreamworks som gjort den. Vi såg den på Bangkoks bästa bio - Siam Paragon. Här är en bild där salongrna ligger och volymen därinne är inte att lka med.



Då det var en 3D film vi såg fick man ha snygga glasögon på sig, men det blev riktigt snygga effekter!


Utanför salongerna visas trailers för alla nya filmer som kommer, för varje ny film finns en minitv som ni ser. Kanonbra reklam skulle jag säga!

Till och med toaletterna är stylish med små tittskåp med speglar över toalettsitsen :)

raining

 
Himlen är öppnad över Bangkok mina vänner! Det fullkomligt vräker ned regn, jag var vid Emporium när det började och fick kasta mig in i en taxi. Det åskar och blixtrar och jag tror mitt hus snart kommer falla samman. Men lite mysigt är det ju att nu sitta inne och kolla på detta :)

planning Japan

Ovädret kom men bara över natten, det åskade så jag trodde taket skulle rasa in men nu är det mest muslet och faktiskt något svalare.. kanske 34 istället för 38 grader eller något. Imorgon hotar de med att den varmaste dagen på hela året ska komma till Bangkok med temperatur upp mot 45 grader, Im staying in!

Idag har jag en så himla soft och skön dag! Imorse gick jag till ABP för bagelfruskot och läste massor av tidningar, sedan promenerade jag hem och började planera min Japan resa, så himla kul!! Nu ska jag iväg på BodyCombat, sedan blir det till att jaga på en guidebok om Japan och fortsätta studera. Just nu ser trippen ut såhär, Tokyo - Kyoto - Osaka - Kobe - Hiroshima - Tokyo men det kan hinna ändras flera gånger innan jag är glad, vill ju hinna med allt men det är så dyrt att resa inom Japan att det är en omöjlighet.. jaja det ordnar sig.

Nu, mot True Fitness.

Millenium visning


De här husen, Millenium Residence, håller de på bygger bredvid min lägenhet. De är 40 våningar höga, har över 600 lägenheter och helikopterplatta på taket. Det är inflyttning i november men redan nu kan man gå på visning i en visningslägenhet i en annan skyskrapa mittemot och det gjorde jag idag.

Utsikten var det inget fel på, priset däremot.. 18 miljoner bath för en 3:a, men då fanns 3 sovrum,3 badrum, två kök, 2 walk in closets, ett maidsroom och lite till på 200 kvadratmeter.

Inredningen var också to die for!

Dagen har försvunnit som vanligt och nu är klockan snart 18. Jag var på barnhemmet imorse och en febrig Peach sedan träffade jag mig kompis Oliver för en fika. Efter fikan slank vi upp på visning och sedan åkte jag hem och tryckte i mig lite mackor till lunch. Om några minuter ska jag och min kille iväg och äta middag och sedan blir det bio, det där Disney alien/monster filmen i 3D, kan bli tufft!

Inget oväder - falskt alarm eller försenat.

vitare hy, till vilket pris?




Den översta bilden är tagen vid Asok skytrain station, det är en jättelik reklamskylt för Vaselines nya kräm som ger dig vitare hy. Jag vet inte om ni känner till det, men här i Asien strävar man efter att ha så vit hy som möjligt. Det är alltså tvärtom mot västerländska världen där vi smörjer oss med brun utan sol, solar solarium och kastar av oss käderna så fort solen visar sig. Här i Thailand klär man på sig mer om solen skiner för att slippa solens strålar på huden, man badar i kläder och man har paraply för att skydda ansiktet mot solen. Som ni kan se på denna reklampelare får man även med en snurra där man kan jämföra hur mycket vitare man blir vecka för vecka. Lite som en BUS kräm fast tvärtom ;)

Jag har däremot hört att dessa krämer inte alls är bra för kroppen då de innehåller ämnen som kan vara direkt skadliga för hyn, men hey vad spelar det för roll så länga man ser ut som en geisha?! Jag har läst rapporter där flickor fått sitt ansikte förstört för krämen fräter och det slutar med att de får en rosa albinoton istället (se bild). Speciellt gäller detta personer som inte har råd att köpa vitkräm för flera hundra kronor utan väljer att köpa en billigare kopia istället. Jag vet att solen förstör hyn men jag tror inte att detta alternativet är ett dugg bättre. Här kommer ett citat från en tjej som bor här i Bangkok "It's just better to be white, much better than being dark. People look at you differently if you're white, as a singer, if you're light-skinned, audiences like you better."

 Alla flickor i reklamkampanjer, filmer och såpor är väldigt vita i hyn och det är det nästan alla eftersträvar. Att få barn med en västerländsk man är inte bara bra för ekonomin utan också för att man vet att barnet får en ljusare hudton. Det är som att man blir en bättre person ju vitare hy man har, man är renare om man har porslinhy och har du vit hy kommer resten i ditt liv att fyllas med lycka automatiskt. Kanske kommer trenden från Japan/Korea, eller vill man alltid ha det man inte kan få?!

Det är väldigt svårt att hitta hudkräm, ansiktskräm och annat som inte har whitening i sig, till och med deodoranterna har whitening effekt här. Tror ni detta kommer komma till den västerländska världen eller kommer vi fortsätta eftersträva det bruna??

än är det lugnt

Klockan är bara 07:15 men nu är himlen blå och solen skiner. Men vem vet vad som händer under resten av dagen, denna rapport verkar inte allför lovande..

bilder idag


På väg till frukosten idag med Sarah gick jag förbi Hermes skyltfönster och blev alldeles kär i deras skyltning, är inte den randiga luftballongen underbar?

Vi bestämde oss för att hänga på Starbucks och man fick smakprov på Frappe med vispgrädde :) Kolla in min kompis Louis Vuitton väska (kopia of course), köpt i Jakarta för 100 kr  - måste också dit!!

Efter jobb på skola och jobb på barnhemmet har jag precis kommit hem med händerna fulla av mangos och plommon. Det är mangosäsong nu och de är otroligt mycket billigare. Ska snart iväg på middag till stället här ovanför, grillning på soi 11, jag ska lätt ha bakad potatis. Var vi går sedan vet jag inte, beror på om vi känner för drinkar eller fruktfest hemma i lägenheten.

Imorgon varnas det för riktigt oväder här i Thailand, det ska tydligen börja i norr och under dagen sakta förflytta sig ned mot Bangkok och öarna. Det sägs att det kommer att bli så kraftigt att man bör stanna inomhus... spännande!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Grå blus/tunika med rosetter - Queenpeach.com
svart kjol - köpt på marknad här i Bangkok

OBS: Denna klädsel är endast lämpad om du inte lämnar ac miljö, tänk inte ens tanken att gå ut i det här där det idag är runt 40 grader ;)

i had a dream


Jag kan inte sluta tänka på denna resa som är bokad och klar. Ni vet när man drömt om något länge, länge och sen ska det liksom bli av. Det var samma sak när jag flög till New York, man kan inte fatta att man är på väg förrän man står där bland gula taxibilar, skyskrapor, bagel caféer och xl lattes. Här kan du läsa mer om resan jag nu ska göra :) Och om en halvtimme ska jag iväg och hämta ut min biljett!

Efter det ska jag möte upp Sarah på Au Bon Pain för frukost/kaffe och det passar väldigt bra idag då den enda frukosten som fanns i min kyl var en liten non fat yoghurt. Ute skiner solen såklart från en klarblå himmel och jag undrar egentligen när regnperioden börjar?! Borde vara när som helst!

svett


Det har varit så sjukt varmt idag att det inte går att beskriva. När jag gick till jobbet imorse vid 08:30 var det hett, när jag gick till gymmet vid 12 var det hett och när jag nu vid 21 tiden var på väg hem från stan var det hett. Temperaturen går aldrig ner, det är som att gå runt i en fuktig simhall hela dagarna. Hade inte ac funnits hade jag varit död nu.

Det gick iallafall smidigt i stan, hittade det jag skulle, det var inte allt för mycket folk och jag hann även med en liten sväng runt Siam Square innan jag fick fly till Skytrain pga svettattack. Det som är bra är dock att man svettas hela tiden i floder men det luktr inte. Alltså det är ju inte gammal, intorkad svett man går runt med utan jag duschar 2 ggr per dag och svetten som kommer ut är ny och fräsch :)

Nej slut på svett diskussionen nu ska jag sova för har tusen saker att göra imorgon; hämta Japan biljett, frukost med Sarah, jobba på skola, jobba på barnhem och besöka second hand bokshop.

Sleep tight!

hets torsdag


Denna torsdag har sprungit ifrån mig känns det som men på ett bra sätt. Jag började med lite skoljobb vid 09 och vid lunch var jag på gymmet och körde styrka + passet ABT (ab, bum, tummy). Efter träning slängde jag i mig en halv fried rice och sedan sprang jag vidare mot Starbucks där jag skulle träffa min kompis K. Så skönt att träffa henne för hon är som jag :) Äntligen en kompis som skulle vara min kompis hemma också och inte bara en bekant i Bangkok. Vi satt och fikade i typ 3 timmar och pratade om allt som finns att prata om.

Nu kom jag hem för ett litet tag sedan, har bokat Tokyo biljett, läst lite bloggar och ska snart ge mig ut igen. Jag ska till MBK (suck..) för att handla lite presenter till både mamma, pappa och mormor som fyllt år, äta middag och kanske gå på bio om det finns någon bra film att se. Imorgon är det fredag igen, tjhooo!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Rosa småblommig klänning - Queenpeach.com
Svarta ballerinas - köpta i Malaysia

Temperatur: ca 38C grader i skuggan...

samma lika


Jobbigt att vara kändis i London, gå på gala premiär och dyka upp i lika TOPSHOP klänning ;) Men hey I dont blame them den är helt underbar.. ska genast besöka TopShop här i Bangkok och se om den finns!

Tokyo - snart är jag där!


Jag har äntligen gjort det!! Jag har bokat min drömresa till Tokyo!! Efter 10 år tjat, längtan och besatthet så är det dags att få vara med om Lost in Translation på riktigt. I slutet av juli/början av augusti ska jag vara där i 10 dagar och göra allt jag drömt om. Åka bullettrain, hänga bland kids i Harajuku, promenera i parker med tempel och bonsaiträd, äta sushi här och var, dricka kaffe i Ginza, kolla in Fuji, åka tunnelbana, kolla in alla platser Haruki Murakami skriver om, hyra ett karaokebås, åka högst upp i Tokyo Tower, gå på fiskmarknad och åka båt på floden.

Sayonara gott folk jag är på väg!!

Lektion i motorcykeltaxi


Här kommer en lektion i hur man åker motorcykeltaxi i Bangkok.

Om man bor längre än 10 minuters promenad från närmaste Skytrain eller tunnelbanestation så använder man motorcykeltaxi till stationen. Inte för att man är extremt lat utan för att termometern visar runt 40 grader och för att Bangkok inte har fungerande trottoarer. (Häromdagen blev en man på mitt jobb påkörd av en bil när han var ute och gick och avled senare på kvällen så numera går jag bara i nödfall.) Oftast står motorcykeltaxikillarna i början, mitten och slutet av de stora gatorna och de finns oftast på varje liten soi också. På min gata står de ca 50m från mitt hus i sina orangefärgade västar. De bär olika färg på västarna beroende på vilket distrikt de jobbar i.

För att påkalla uppmärksamhet sträcker man upp sin hand i luften och får man samma tecken tillbaka vet man att han är på väg. När han rullar fram till dig säger du var du ska, klättrar upp där bak och så bär det av. Hur man ska sitta bestämmer man själv men en oskriven regel är att killar sitter med ett ben på varje sida om motorcykeln och tjejer sitter på sidan med benen åt samma håll. Detta har till stor del att göra med att det är halvkul att sitta bredbent när man har kjol eller klänning. Hjälm finns ibland om man ber om det men 90% åker utan hjälm medans chauffören alltid har hjälm.

Själva resan kan vara en skräckfylld upplevelse då det kryssas mellan bilar, tuktuks och andra motorcyklar men oftast kan de inte köra så fort då trafiken är tät. Man håller aldrig i killen som kör utan man håller i det lilla handtaget bakom sig. Killarna gillar inte att få två armar runt sin midja ;). Man småpratar heller inte med han som kör då det är omöjligt med tanke på allt trafikbrus,  ibland får man peka vilken väg de ska åka om de inte rikitgt vet var man ska.

När man väl är framme ska det betalas. Resan kostar oftast mellan 10-20 bath beroende på hur långt man åkt. De verkar ha ett märkligt system räknat i svängar... För åker jag rakt fram hela soi 22 kostar det 10 bath men svänger jag av på 22 och åker en pyttebit in på en subsoi kostar det alltid 15 bath. En gyllene regel är att aldrig fråga efter priset utan att lämna fram 10-15 bath och sen se om han säger något eller om han är nöjd och åker vidare. Frågar man blir det alltid 20 bath som svar fast man vet att det är för mycket. När du kliver av, se upp för avgasröret! Sätter du vaden mot det blir det bara köttslamsor kvar, been there done that ;)

Och räkna med att din frisyr är något mer yvig när du kliver av än när du klev på.

Enjoy the ride.


Queenpeach outfit


Dagens outfit
Rutig skjorta/blus/tunika - Queenpeach.com
Sliten jeanskjol - köpt på en marknad här i Bangkok
Gladiatorsandaler - Vila

Fråga: Varför är det så fina färger i photoshop och sen när man lägger in bilder här ser färgerna helt dassiga ut??

nytt hos Queenpeach


Några av nyheterna hos Queenpeach.com och självklart köpte jag ett par åt mig själv också :)

min peachy


Igår var en galet stressig dag som avslutades med sprängande huvudvärk och tidigt sänggående. Först hade jag lektion 7-13 med tre olika klasser sedan kastad jag mig på bussen till barnhemmet för att ta hand om Persikan. Persikan tyckte det var soligt som ni ser och gömde sig bakom ett par solglasögon. Hon kan snart sitta, det är på gång, och hon har vuxit massor på bara de 2 månader jag tagit hand om henne. Hur jag ska kunna lämna det lilla livet i höst när jag tänker återvända till Stockholm återstår att se. När jag var klar på barnhemmet var tanken att åka till gymmet men det blev inte så utan istället blev det säng, vatten och värktabletter.

Men idag är en ny dag och jag har nya krafter. Har varit på posten, inhandlat grymt snygga tshirts till webshopen, haft en lektion med Y7 och nu ska här bildredigeras innan jag ska möta upp min kille för grym middag vid Nana.



Nicole and sister


Det här är en bild på Nicole Kidman och henns lillasyster, Nicole är 3 år äldre men jag skulle säga att hon ser minst 5 år yngre ut! Lillisyster heter Antonia Kidman och jobbar som tv presentatör i Australien och är snygg men henes syster är ju personifierad skönhet och har sett lika snygg ut i typ 10 år. Men Nicole kanske har använt mer botox och hon har nog heller inte varit i solen speciellt mycket...

Lektion i Skytrain



Här kommer en snabbguide till hur man åker Skytrain på bästa sätt här i Bangkok.

Först du måste du fixa en biljett. Detta görs smidigast i en utav automaterna där du klickar på vilken station du vill åka till, lägger i summan som står i den lilla rutan och ut kommer en engångsbiljett. Biljetten sticker du in i spärrmaskinen, spärren öppnas, du får tillbaka din biljett och går igenom. Sedan väljer du vilket håll du ska åka åt och tar rulltrappan upp. Nu gäller det att ställa sig rätt för att invänta tåget... vid de sneda pilarna står man i rak, fin kö om man vill kliva på tåget, pilarna i mitten är till för avstigande personer. Därför ska mitten hållas fri så det ska bli lättare för de som ska av tåget… detta fungerar inte alltid så bra då turister ställer sig i mitten och väntar in tåget vilket thailändarna stör sig enormt mycket på. Det är väldigt vikigt att du inte kliver över den gula linjen vid plattformen för gör du det får du ett argt visselpipeljud i örat av ordningsvakten. Likaså visslas det argt om du äter på perrongen eller om du försöker gå på tåget när dörrarna är på väg att stängas. När tåget kommer så är det vassa armbågar och me first mentalitet som gäller vilket kan störa mig enormt mycket. Alla måste ju förstå att om de som ska gå av går av först blir det lättare att gå på men ändå händer det varje gång att folk trycker sig in innan folk fått gå av.

Inne i tåget är det ljuvligt svalt med en väl fungerande ac och oftast ganska trångt. Har du turen att få en sittplats måste du resa dig för äldre personer, barn och framför allt för munkar. Sitter en munk ned kan du som tjej inte sätta dig bredvid honom för då måste munken resa sig och stå resten av resan.

I tåget finns små tv apparater som visar reklam och som 99% av resenärerna på tåget tittar på. Tänk er att det skulle finnas tv apparater på tunnelbanan i Stockholm eller London, de skulle antagligen bli nedsparkade varenda fredagskväll.

När du ska av tåget ska du gärna göra dig beredd att gå av några minuter innan tåget är framme för det kan vara svårt att nå dörrarna annars och inte alla är så pigga på flytta sig för folk som vill fram. När du kommit av tar du trapporna ned och väljer vilken exit du ska till. Vid spärrarna stoppar du i biljetten, den försvinner in i maskinen och du kan gå ut. Har du betalat för lite pengar kommer maskinen tjuta ljudligt och en vakt tar dig till spärrvakten där du får betala mellanskillnaden.

Glasklart, eller hur?!


nu igen

Jag är så trött på att ha ont i huvudet! Om någon vet varför jag har huvudvärk från hell var och varannan dag så hojta gärna till. Jag är övertygad om att det har att göra med värmen här just nu men vad kan man göra åt det, jag dricker vatten - what more can I do???

Jag är brödberoende


Jag är brödberoende, jag erkänner! Jag skulle kunna leva enbart på bröd resten av livet och det skulle inte vara ett problem alls. Speciellt sådant bröd som är på bilden, mörkt, fröigt och nybakat. Det första jag blir sugen på när jag är hungrig är mackor, äter jag soppa gör jag det oftast för brödets skull och när andra äter pizza äter jag upp kanterna. Jag försöker stoppa min brödkonsumtion något och man kan väl säga att det är tur att jag bor i Bangkok där mörkt bröd knappt existerar.

Hur jag kom att tänka på detta, jo sitter här på jobbet med en tonfisk sallad och drömmer om varma scones, filmjölksbröd och en nybakad limpa :)

hyra lägenhet


Igår var jag och kollade på en lägenhet i detta huset vid Asok på vån 19. Jag, eller min kille och jag, är lite inne på att flytta till större lägenhet och med större pool. Än så länge har vi inte hittat något som känns perfekt men lägenheten igår var kanonfin, det enda minuset är att poolen låg halvt inomhus.

Det är så mycket lättare att hitta lägenhet här än i till exempel Stockholm bara man kan betala hyran. Här finns lediga hyreslägenheter överallt men man hyr de oftast privat av den som köpt loss just den delen av huset. Har man mycket pengar finns det snygga bostäder kan jag lova. Det var likadant när jag bodde i London, inga problem att hitta hyreslägenhet om man har pengar. Men i Stockholm spelar det ju inte så stor roll om man har pengar eller inte för hyresrätter är ju jättesvårt att hitta och köpa bostad har än så länge inte varit ett alternativ för mig.

Nej nu ska jag gå och sova för det är en sån där jobbig dag imorgon som startar innan 06..

drömskon som ringer


Kanske årets finaste telefon?? Jag hittade den på ett köpcenter här i Bangkok idag och jag vill ha den. Men kändes onödigt at köpa den nu då jag inte ens har fast telefon men när jag flyttar hem till Sverige igen kommer denna godsak finnas i resväskan. Lite över 100 kr kostar den men har ingen aning om det fungerar i andra delar av världen..

Sitter hemma nu och har just slukat en tallrik soppa, halvkul när man kommer till botten och upptäcker en larv. Spolade bort det som var kvar kan jag säga.. Håller på planerar resor för fullt för det är ju mitt stora intresse här i livet. I maj blir det Vietnam, i juli Japan och nu gäller det bara att fixa en resa till juni också.. är ju sugen på Hong Kong så det kanske det får bli eller Kina. Det gäller ju att passa på nu när man bor här i Asien!

överfullt


Som ni ser var thai konsulatt vid Lumpini överfullt idag. 2 timmar fick jag vänta och det var snabbt om man jämför med många andra som skulle ha mer avancerade visum.

lång kö

GodMorgon!
Det är måndag, det är 20 april och det är endast 8 veckor till skolan slutar här och även jag som lärare går på sommarlov :) Idag har jag haft lektion 7-9 sedan fick jag lov att sticka iväg till immigration office för att förnya mitt visum. Då det stället varit stängt i ca 10 dagar över Songkran var jag inte direkt ensam där inne. Två timmar tog besöket och bildbeviset kommer lite senare idag.

Nu ska jag snart ha en till lektion så sitter på jobbet och äter salladslunch och förbereder lektion. Efter jag är klar här blir det av att åka hem och jobba lite med webshopen och sedan ska jag försöka mig på ett träningspass fast jag fortfarande lider av pumppasset i lördags.

För övrigt är jag avundsjuk på min kille som ska till Sverige tre veckor i sommar medans jag får sitta här och mögla i värmen. Eller nej det är inte riktigt sant för ska ju till Japan då hoppas jag, men ändå är jag så avundsjuk på honom som får uppleva svensk sommar, ljuset, grillning, kompisar i parker, bad i sjö och annat.. tror jag måste gömma mig i hans väska!

långledigt


Jag lider av grov söndagsångest. Efter en ledighet på 10 dagar ska jag imorgon börja jobba igen och såklart ska jag vara på jobbet klockan 07.. Jag vill vara mer ledig har ju inte hunnit med allt jag skulle göra.

Idag har jag varit en snabb vända på Chatuchak och sedan på barnhemmet i två timmar. Persikan var söt som aldrig förr och hon kommer nog kunna sitta upp vilken dag som helst, hon fyller 1 om några veckor den illa sparvungen. När jag kom hem kände jag att jag behövde skratta så kolla på Mama Mia och skrattade, grät och blev varm i kroppen. Snacka om feelgood film och ett plus att man kan skråla med och kan varenda textrad.

Nu ska jag strax krypa ned i sängen och imorgon återgår Bangkok till det vardagliga. På grund av demonstrationer, skottlossning, Songkran och barndbomber var ju hela förra veckan en goverment holiday och postkontor, statliga verk, vissa butiker etc har nu varit stängda i 7 dagar så är på tiden att de öppnar igen. Demonstranerna verkar ha lugnat sig även om en av "de gulas" ledare blev attackerad i sin bil för några dagar sedan och mirakulöst överlevde ca 100 kulor. Om de röda reser sig och kommer tillbaka med nyvunna krafter återstår att se och Thaksin verkar just nu befinna sig i Nigeria..

lördag kväll


Igår var vi till våra svenska grannar och hade poolparty. Vid 17 tiden sken solen och vi dukade upp dricka, chips och annat på poolkanten.

17:30 såg himlen ut såhär och vi sa att regnet kanske går på sidan..

Det gjorde det inte. Det blev slagregn och orkan, chips, burkar och även stolar flög. Vi stängde in oss i gymmet och väntade ut ovädret..

Men vid 18:30 var det fint igen, himlen var makalös vacker och vi kunde flytta ut igen.

Vi beställde upp en himla massa thaimat, fler personer anslöt, vi tände värmeljus och det var myspys på hög nivå.

T & M hade köpt en låda rödvin vilket är dyr lyx här, hade nästan glömt hur ljuvligt gott det är.

t, lilla I som var trött, M och T på poolkanten. Det kan inte finnas många saker som slår ett nattdopp vid 23 tiden med utsikt över hela Bangkok.

ET


Kolla in vilken bedårande ET docka jag hittade idag på Siam Square. Jag vile köpa den direkt men vet ju att jag verkligen inte behöver den så den fick stanna kvar vid skyltfönstret.

MIn huvudvärk är nu bortblåst och jag sov som en stock i 10 timmar i natt. På morgonen blev det bagelfrukost och sedan tog jag en liten tur till stan men vid 13 var jag på gymmet för ett hårt bodypump pass. Det var länge sedan jag körde pump för tröttande lite men idag var det riktigt roligt igen! Blev lunch på gymmet också och sedan till Emporium för att köpa en tårta till en kompis som fyller i år idag. Nu softar jag lite med dator, kaffe och jaffacake innan det är dags att styra upp kvällen. Jag älskar lördagar.

inställt


Mina kvällsplaner sket sig big time. Jag var all ready to go när jag kände mig lite öm i nacken och tio minuter låg jag i sängen men jordens migränattack och kunde verkligen inte lyfta huvudet från kudden. Petade först i mig två värkbrustabletter med koffein, messade L och ställde in middag, tog en till tablett och ett migränpiller, mådde illa, såg stjärnor, min kille kom hem och masserade mitt huvud en aning och en timme senare började värken avta. Aldrig varit med om något liknande och var övertygade om att jag både hade hjärntumör och hjärnhinneinflammation. Nu känns det något bättre, bara lite öm och illamående och middag blir det inte tal om. Har just kollat klart på The Wrestler och vilken fin film det var, sorglig men fin!

Nu ska jag lyssna på Moneybrothers nya skiva och läsa min Obama bok.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Grå klänning med svart mönster - Siam Square
Svarta flätade peep toes - köpta i NY
Svart clutch - Siam Square
Svart skärp - second hand

tusen fötter


Den här lilla krabaten krälade omkring på barnhemmet imorse, halvmysig.

Jag har en kanondag so far! Det är fredag, solen skiner, det är runt 35 grader ute och jag är ledig två dagar till :) Idag har jag varit på barnhemmet och tagit hand om Peach, alltid lika mysigt. Sedan åkte jag och åt grekisk lunch som var helt fantastisk, kycklingspett, lammfärsbiff och tzatsiki. Tanken var att jag skulle ta mig till gymmet efter lunch men hängde lite vid poolen istället och jobbar nu med bilder till shopen men ska till gymmet om nån timme och köra kondition och fria vikter.  Ikväll ska jag träffa en tjejkompis för invigning av ny italiensk restaurang på soi 33, hoppas de har pesto pasta!

Min helg är ganska oplanerad, precis som jag vill ha det!

Snygg klänning synd på skorna


Såhär såg Lindsay Lohan ut igår när hon var på party för Armani Xchanges nya klockor. Jag älskar håret, jag älskar klänningen och tycker skorna bör bytas ut snarast! De passar inte alls till resten av outfiten tycker jag, vad säger ni? Det sägs ju att Lindsay gjorde slut med sin flickvn för ett par veckor sedan och att Lindsay har varit förkrossad, men här tycker jag hon ser ut att ha repat sig ganska bra.

tidsbrist

Hemma igen efter en god middag, en öl och en svettig promenad. Luftfuktigheten måste ligga på 80% just nu känns det som, minsta promenad och man droppar av svett.

Mötte iallafall upp T, hans 3 kompisar från London och min kille för grön och rö curry på singha beer garden. Gott men hemskt starkt. Jag valde att inte gå vidare då jag ska upp vid 07 imorgon för att jobba på barnhemmet och jag får skjuts, perfekt!

Hur jag än försöker får jag inte timmarna att räcka till.. jag skulle lagt upp massor av nya plagg i webshopen men hann bara fixa till tre stycken bilder, mailen till mina kompisar har inte blivit skrivna, blogginläggen om saker att göra i Bangkok ligger halvfärdigt och gymmets alla pass står utan mina besök; var tar tiden vägen??

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Grå klänning med ankare - Queenpeach.com
röda skor - köpta här  Bangkok

ny header


Detta, fast mycket större, är min nya header i webshopen. Jag älskar den, vad tycker ni?

Jag har haft en mycket skön torsdag so far. Imorse åkte jag, Sarah och Jenny till barnhemmet med Jennys chaufför. Vi var där i 2,5 timmar och jag badade lilla persikan för första gången.. hon gillade det sådär tror jag men såklart kom inte ett pip över hennes läppar. Sedan åkte vi hem till Jenny för att fixa några saker och hennes lägenhet - my god!!  Penthouse på soi 24 med 6 sovrum, lika många badrum vilket ett var i en kub av glas, olympisk swimmingpool.. galet. Och även galet dyrt, kostar ca 40,000 kr i månaden. Vi fortsatte sedan till the Dubliner för lunch där jag åt en potatissoppa och så blev det lite shopping på Emporium.

Nu måste jag jobba massor med bildredigering till webshopen då jag köpt jättefina nya klänningar som jag vill få upp så fort som möjligt! Ikväll har T lite kompisar från England som kommer hit så då blir det nog restaurangbesök och kanske Nest.. men först jobb!

good and bad


Det finns två saker att säga om den här bilden: Tori Spelling har bantat ned sig alldeles för mycket och ser nu ut som en sticka med för stprt huvud MEN klänningen är amazing. Det är kanske den snyggaste kläningen jag sett i år och färgen är underbar men vvinnan fick barn i juni och jag tror något gick fel när babykilona skulle bort..

busride home


Nu har jag tagit bussen tillbaka till Bangkok igen. Hej då hav, hotellfrukost, lata dagar vid en pool och mysiga strandbarer. Jag har ingen som helst lust att vara i Bangkok igen men har tyvärr inget val.. Min negativa inställning till denna stad just nu beror på flera faktorer; jag är less på demonstranterna, på hur lång det tog att ingripa mot dem, på hur mycket de förstört för staden, att regeringen helt plötsligt bestämt att tors-fre också ska vara helgdagar etc etc. Man kan ju tycka att det är jätteskönt med två till helgdagar men för oss som har saker att göra, som har viktiga ärenden till bank/post/konsulat suger det att dessa ställen har stängt 10 dagar i sträck. Det suger också att jag verkligen måste fixa saker till webshopn, möta affärsinnehavare och liknande och det blir väldigt svårt när det kastat 10 liter vatten över dig var du än går. Och visst, vattenkrig kan ju vara kul en eller två dagar men när det dör ca 600 personer pga det varje år kanske man bör tänka till och inte förlänga med två dagar. Jag sammanfattar med ordet SUCK och inser att jag nog aldrig saknat ett civilserat land så mycket som jag gör just nu!

semstertisdag

Miss Songkran på hotellet igår.

Cool blomma som växer utanför min balkong.

Jag hoppar i poolen...

Blommor på stranden i morse.

Denna underbara tisdag lider mot sitt slut och det verkar som demonstrationerna i Bangkok är över för den här gången. De röda har beordrats, av sina ledare, att ge upp och åka hem och det är vad de håller på med just nu. Det känns riktigt skönt ska jag säga och jag kan åka hem imorgon utan att vara rädd. Det sägs även att Thaksin nu är efterlyst via interpol, inte en minut för tidigt!

Igår kväll träffade jag och min kille T som bor på ett hotell lite längre bort längs stranden. Vi åt thaimat på strandrestaurang och provade en del drinkar innan vi blev för trötta och återvände hem. Idag har jag mest legat vid poolen, lekt i vågorna vid havet, läst min bok, ätit sallad till lunch och nu softar jag på rummet. Jag ska snart testa hotellets spa för en huvud- och nackmassage och sedan kommer T hit för vin, italiensk mat och så ska vi spana in en reggae bar. Sitta i en solstol under stjärnorna med en kall Singha, tårna i sanden och livemusik det måste vara en utav de bästa stunderna i livet. Imorgon bär det av hem till Bangkok igen men jag jobbar inte förrän på måndag!


L-word

 

 

Man brukar skämta om att asiater uttalar L istället för R, ex ”vålulle med lis” och liknande men det är faktiskt full verklighet här i Thailand. Om jag till exempel vill ta en taxi till Warrarot Market i Chiang Mai kan man säga Warrarot Market fem gånger och de tittar på ig som jag är ett ufo. Säger jag däremot Wallalot Market säger de hoppa in och jag är där på fem minuter. Det är likadant i affären, frågar jag efter cream får jag ingen respons men säger man cleam springer tre personer och hämtar det åt mig.


När jag jobbade i thaiskola och undervisade barn i engelskt uttal uppstod en del problem och jag kan nu berätta varför de envisas med l-ljudet. Jag sa nämligen stRawbeRRy högt och tydligt och barnen skulle repetera, men innan barnen hann repetera hann min thailändska assistent säga StLawbeLLy och barnen sa, givetvis, stlawbelly. Jag försökte flera gånger men samma sak upprepade sig; jag sa ordet, assistenten slaktade ordet och barnen repeterade henne. Och enligt thailändska samhällsregler kunde jag absolut inte säga till henne att vara tyst för då skulle hon tappa ansiktet inför alla elever och jag hade kanske blivit av med jobbet.


Vissa ord i thailändskan är låneord från engelskan och de har alltså inget eget ord som till exempel morot=carrot. Det är bara det att ordet på thailändska är callot… Och ordet för broccoli är bloccoli, så nu har ni lärt en två thailändska ord :) Men kan ju lägga till att jag har sjukt svårt för vissa uttal i thailändskan, speciellt ett märkligt gng ljud som låter som om man har ett ägg i halsen...

 


på semester

Poolen jag hänger en del i.

Queenpeach was here.

Thailändare badar helt på kvällen och med kläder på.
 
Stranden i morse.

Eldshow igår kväll.

Jag på poolkanten.

Uppdateringen blir dålig här på semestern men det trådlöst internet är hutlöst dyrt på hotellet. Jag kan börja med att berätta att jag hann resa från Bangkok innan kaoset återvände till staden. Just nu är det fullt upplopp på gatorna där, det kastas brandbomber, militären har använt sina vapen och skjutit mot demonstranterna och jag är rädd för ett inbördeskrig. På onsdag återvänder jag till Bangkok och då hoppas jag man kommit till en lösning.


Här i Rayong har solen strålat från en blå himmel hela dagen och min kropp är lite bränd här och var, tror det beror på den långa strandpromenaden jag gjorde vid lunchtid. Vi kom hit igår efter en busstur på ca 3 timmar, checkade in på lyxig resort, testade poolen, jacuzzin och en strandbar innan det var dags för middag. Hotellet är helt fullbokat, mestadels med thailändare som firar Songkran här men även en hel del folk från Europa.


Det roliga med thailändare som är på semester är att man ser dem på morgonen och kvällen men vad de gör däremellan är ett mysterium. På morgon är de vilda över frukosten och sliter och drar i allt som finns och sedan är de någon timme i poolen i den skuggiga delen. Sedan gömmer de sig för solen och hettan på obestämd plats för att sedan visa sig vid 17 tiden igen med dopp i poolen eller havet, oftast med kläderna på, och sedan middag med släkt och vänner.

Just nu pågår ett stort Songkran firande vid hotellets tre olika pooler men jag orkar inte riktigt delta så hänger på rummet, läser bok och ska snart äta middag på stranden.  Jag tror att upploppen i Bangkok tagit udden av Songkran firandet en hel del och i och med att det är undantagstillstånd så går det inte riktigt att fira som folk är vana vid.



Song Kran


Bild från 2007 när jag firade Song Kran i Loas.

En pickup md killar som inte bara sköt vatten utan också färg.

Mån -  ons firas det Song Kran i Thailand, alltså nyår. Det gör man genom ett enormt vattenkrig, en del färgkastning och mycket alkohol. Detta blir min tredje Song Kran och nu ska jag fly till en closed resort med privat pool och strand där jag inte behöver vara rädd för att få en hink vatten över mig, inte kunna gå ut utan att mina kläder blir förstörda etc. Det här är alltså inget lite vattenkrig utan det kastas soppåsar med vatten från pickuper, en del kastar vatten med is i, det kastas växtfärg, folk rasar av sina motorcyklar och förra året dog över 600 personer. Nytt för i år är att alkoholen inte kan köpas så man kan ju hoppas att det leder till något gott.

2007 var jag i Laos där jag trodde att jag var Song Kran befriad men icke, det firades lika mycket där och jag deltog i vattenkriget i två dagar. 2008 var jag i Bangkok och försökte komma undan vatten genom att stanna inne/åka mycket taxi och det gick sådär men u i år kanske det kommer fungera. Det kastas vatten för att rena dina synder och för att du ska få en ny, fin start på året men det har tyvärr gått lite över styr.. Bangkok Post brukar ha ett räkneverk som visar hur många som dött över Song Kran dag för dag pga bilolyckor, drunkning, motorcykelolyckor och alkohlförgiftning.. Som ni hör inte min favorithögtid så jag säger Gott Nytt År och hoppas på att få vara torr!

nu drar jag

   


GodMorgon! Klockan är 7:30 . jag gick och la mig 02 men det är helt ok för snart tar jag bussen till havet. Jag hoppas innerligt att inget regn kommer dit för kolla in bilderna och hur mkt det regnade här i Bangkok igår.

Jag hade en toppendag igår med barnhemsjobb, shopping till mig och webshopen, T klippte mig och på kvällen var jag och min kille på påskmiddag till en utav hans kollegor, mycket mysigt.

Jag ser så mycket fram emt denna minisemester sön-ons då jag ska ligga i en solstol, läsa böcker, doppa tår i hav eller pool, äta frukostbuffé och bara softa. Tar med datornmen vet ine om det finns intrnet, vi får se!


sista kvällen med gänget


Igår kväll var det sista kvällen min killes föräldrar var här så det blev en helkväll med middag och drinkar. Först skulle vi äta middag på soi 7 men stället var ocharmigt så vi gick tillbaka till Cabbage and Condoms. Där spexade jag loss på bästa sätt över en grön curry och kycklingspett med jordnötssås.

Mysig inredning är det i trädgården och myggen trivs ;)

Sedan tog vi en taxi till State Tower och drack mojitos på 64e våningen. Jag hade på mig min fina klänning från Queenpeach och vi hade turen att få plats utomhus. Efter mojiton skulle jag tetsa något nytt och det blev en choklad martini, helt ok men väldigt starkt är betyget. Kvällen slutade med taxi hem vid 24 tiden i den ljuvliga natten som inte bjöd på ett endaste regnstänk!

some pics


Besök på japansk restaurang där man lagade sin egen mat. Biff, lamm och kyckling från Australien + lax och sushi, kanongott!

Vår egna kock som hjälpte oss laga maten och sprang och tillbaka till köket för att fylla på våra tomma fat.

Slagregn i tisdags med åska, regn i sidled och palmblad som flög hit och dit!

Drink på Nest´s takterass.

Grön curry middag på Singa Beer Garden, gott med starkt så tungan krullade sig.

Här är några bilder jag tagit under veckan, tyvärr inte så många på mig ska bli bättre på att låta andra ta bilder :)

Idag har premiärministern gått ut och sagt att det är röd dag helt plötsligt på grund av demonstrantrna så alla postkontor, banker och annat var stängda. Jag började dagen med ett barnhemsbesök,åkte dit med Sarah och eftersom de har en egen chaufför slapp jag leta buss bland alla rödklädda personer. Efter det blev det lunch på au bon pain och ett snabbesök till MBK. Nu har just min frisörkompis T klippt mig och snart ska jag möta upp min kille och hans föräldrar för en sista middag innan de åker hem till Sthlm igen imorgon. Jag tror det blir middag på våning 64 idag på State Tower, håll tummarna för uppehåll!

Bara en dag kvar sedan semester vid havet!

suck


Ibland är det tröttsamt att bo här i Bangkok! Speciellt när de röda demonsterar, de blockerade flera vägar in och ut till staden igår och det blev totalt trafikkaos. Premiärministern vägrar avgå fast de röda försöker tvinga honom, Thaksin betalar personer för att dra på sig en röd tröja och hoppa in i galenskapen och polisen gör just nu ingenting.

blomsterflicka


Härom kvällen när jag och en hel del andra satt och mumsade grön curry på en restaurang vid Asok kom ägaren ut och hängde på oss blomsterkransar av färska blommor för att smygfira det nya året. De luktade helt underbart och just nu hänger min på tork på en av dörrarna här hemma. För er som inte vet firar thailändarna nyår 13-15 april med ett årligt vattenkrig, SongKran, men jag ska hålla mig borta i år :)

Tack för era kommentarer i inlägget under, jättekul att höra vad ni tycker och ska helt enkelt satsa mer på livet i Thailand och fler foton.

Ikväll har jag varit på Kuppa med min kille och hans föräldrar, slapp thaimat och åt en fetaost pizza som avslutades med latte. Nu är jag ledig i 10 hela dagar från skoljobb och det är ofattbart skönt.  Welcome holiday!

jag behöver er


Jag har bloggkris! Jag känner att jag inte vet var jag ska göra med denna blogg längre.. Ska jag ha den kvar, ska jag ändra inriktning eller ska jag bara köra på? Vad vill ni läsa om?? Föredrar ni inlägg om livet i Bangkok/Thailand? Mode? Webshopsinlägg? Mer foton? Vardgasliv? Hjälp mig, jag vet varken ut eller in!!!

ajaj

Vilken underbar kväll det var igår. Middag på Singha Beer garden, drink på Nest och snacks vid poolen. Allt var på topp tills jag blev arg på en idiot svensk på Nest och slog till honom med min väska och sa honom ett par sanningens ord ;) Men mer om det i ett senare inlägg, blir arg bara att tänka på hur män resonerar kring sexindustri och thailändska kvinnor.

Nu sitter jag på jobbet, har innan detta varit på gummet, gjort illa knät och lunchat med O. Något hände under mitt body combat pass så numera haltar jag fram.. illa.

Oj nu ringer det in..

Queenpeach outfit


Dagens outfit
klänning - queenpach.com
skor - boyond retro

igår regn


Så här regnigt var Bangkok igår men idag har solen lyst hela dagen. Jag har jobbat för fullt både på skola och abrnhem och nu ska jag hoppa in i duschen för att sen möte upp min kille och lite kompisar och gå till Nest.

Igår kväll var en höjdarkväll men världens godaste japanska mat och sedan mojitos på Zense. Tyvärr kunde man inte sitta ute pga regnet men det gjorde inget för stället  sig är ju så mycigt och drinkarna smakar bättre än någon annanstans.

1 dag kvar på jobbet sedan ledigt i 10 dagar :) Det är lycka det! Slänger in outfit bild innan jag springer vidare!

hur långt kommer det gå denna gång?


Ni kommer ihåg demonstrationerna här i Bangkok i december va? När flygplatsen var helt avstängd och turister satt fast i veckor.. Nu är det dags igen, eller inte lika illa men man vet inte hur det kommer att sluta. Denna onsdag kallas D-Day här i Thailand. Premiärministern Abhisit Vejjajiva har nu suttit vid makten i 4 månader och de rödklädda demonstranterna kräver omval. Över 20,000 personer har ockuperat regeringsbyggnaden, igår gick de till attack mot presidenten när han satt i en bil och läget är kaotiskt. Polisen tror att flera flera tusen röda anhängare kommer sluta upp i Bangkok under dagen och skrika för att få Thaksin tillbaka vid makten. Thaksin själv (fd premiärminister) gömmer sig på hemlig plats för att slippa fängelse och har kommenterat händelsen som en stor dag för Thailand.

Själv har jag just fått ett mail på min jobbmail där vi uppmanas hålla oss långt borta från regeringsbyggnaden och stanna inne ikväll då kravaller väntas. Läskigt, jag vet!

åh nej


Kanske årets fulaste outfit?

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart linne - H&M
Silver kjol - Queenpeach.com
Svarta flätade skor - köpta i NY

det är sådär vanligt


Fint träd som växer i närheten av min lägenhet, rosa blommor och orkideer på stammen.

Idag är det tisdag. En sådär halvkul dag ni vet, kommer kanske inte minnas den nästa vecka för den gör varken från eller till i mitt liv. Gick till jobbet vid 07, gick däreifrån vid 12, var till posten och fick vänta nästan en timme för de är så ineffektiva, var till gymmet och det gick nja. Nu ska jag jobba med webshopn, uppdatera lite varor, svara på mail och kanske sova en powernap. Ja ni hör, en helt vanlig dag. Men ikväll ska jag iallafall ut på finmiddag med min kille och hans föräldrar och till någon skybar för en drink eller två.

Det finns en vardag även om man bor i Thailand.

Svamplampa


Igår när jag strosade runt på Central World, där det är Japan tema, hittade jag dessa i en monter. Svamplampor! Är de inte för söta?! Direkt från Tokyo med love nu är bara frågan, rosa eller grön?!

hot as Japan


Det är snart dags för körsbärsträden att blomma i Japan och här på Central World är det Japan tema. Japanska tempel, plastkörsbärsträd och japansk musik vart man än vänder sig och hey inte mig emot som planerar att åka till drömlandet i sommar!

Måndagkvällen i Bangkok har inte varit upphetsande på något sätt.. Packat massor av paket för webshopen, läst bloggar, ätit mackor, jagat bort en gecko, mailat lite kompisar och nu ska jag strax sova. Imorgon är en sån här underbar dag ni vet när klockan ringer före 06 och man ska vara snäll mot sina elever redan vid 07. Men denna vecka är tre dagars vecka här i Thailand så jag skulle inte få för mig att gnälla.

Fick en inbjudan av två svenska kompisar om att fira påskafton ihop, låter som en strålande idé tycker jag och hoppas det blir äggmålning. De har två barn så de borde vara lättövertalade, nu gäller det bara att övertala min kille.

underbar på håll


Idag provade jag en "köp mig jag är blå, volangig och perfekt" klänning på Zara. Men det blev inget köp för varken urringningen eler priset var perfekt. Men så här på håll ser det ut som jag och klänningen hör ihop! Och det ser också ut som jag är rädd för den eller något annat i provrummet.

i wish


Det är synd att jag inte spelar tennis fördet finns så mkt snygga tennisklänningar och kjolar på Nike Store just nu!

Idag är jag ledig för det röd dag här. Bangkok har bjudit på spöregn men nu har det klarnat upp igen. Jag har mest sprungit runt i stan idag, provat kläningar, köpt hårprodukter, lunchat med T och tillslut är jag hemma :)

Snart kommer inlägg med bilder från dagen men först måste jag tvätta mina fötter som är svart efter regn och flip flops på Bangkoks gator..

min utsikt


Jag har just ätit min middag vid poolen tillsammans med T. Detta var utsikten, pretty nice. Snart är söndagen slut här i Bangkok men jag har ingen söndagsångest för imorgon är det röd dag och inget jobb. Eller jo lite på barnhemmet men det är ju bara kul. Direkt efter ska jag köra Body Combat och ska följa någon läsares råd angående sportdryck!

Vad har jag gjort idag då kan man undra?! Jag började på barnhemmet och sedan blev det Ceasar sallad till lunch. Åkte sedn hem och läste lite och det var tur för det kom massor av regn under en timme, det fullkomligt piskade ned. Sov lite powernap och sedan visade jag T Emporium och handlade mat och sedan blev det middag. Mycket slapp dag men det är så skönt att inte ha planer ibland!

Imorse åkte min kille och hans föräldrar till Koh Samet, hoppas solen skiner på dem, finns inget värre än att ha spöregn på en ö som är gjord för sol och bad!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vitt linne med knut - H&M
Svart kjol - köpt här i Bangkok
Sandaler (syns ej) - Forever 21
Svart väska - second hand
Solglasögon - Siam


min lördagkväll


Efter maten fick man inga mintpastiller men man fick ta hur många kondomer man ville.

Fina dockor med kläder gjorda enbart av kondomer.

Igår var vi alltså och åt på Cabbage and Condoms på soi 12. Jag har aldrig varit där förrut då det känns som alla turister vallfärdar dit och det kanske de gör men jag blev positivt överraskad. Maten var jättegod, trädgården mysig och restaurangen brinner för en viktig fråga. En del av restaurangens vinst går till AIDS forskning och till att öka thailändarnas förståelse kring sjukdomen.


ingen adoption


Lourdes, Mercy James och Madonna på promenad i Malawi förra veckan.

Nu är det tydligen klart att Madonna inte får adoptera den 4-åriga flickan Mercy James från Malawi. Det sägs att Madonna är helt förstörd över beslutet och även Lourdes är ledsen då hon inrett en barnkammare hemma i NY till flickan. Anledningen till nekandet är att Madonna inte bott 18 månader i landet och hennes hemsituation i nuläget gör det inte bättre.  Madonnas advokat ska självklart överklaga men det spekuleras i att Madonna flyger till London under söndagen. En vän säger att detta är första gången Madonna inte får det hon vill ha.. kanske lika bra säger jag.

Madonna verkar inte vara en sympatisk person och att ha henne som arbetsgivare verkar suga ganska hårt. Nyligen slutade båda hennes personliga ssistenter, hennes nanny och hennes chaufför gick över till hennes ex man Guy Ritchie och jobbade istället. Tydligen slutade dessa inom loppet av några veckor pga att Madonna inte hanterar skilsmässan speciellt bra och hon tvingade sina anställda att flytta med henne till NY fast de var anställda för att jobba i London. Hennes ex är inte heller speciellt gad att hon tagit deras barn med sig till USA när han bor kvar i England.

svenska varor

Nu stupar jag strax i säng men tänkte kasta upp ett litet inlägg först! Jag har haft en jättebra lördag, hunnit med massor och det ska bli skönt med min mjuka säng :)

Dagen började med frukost på au bon pain; bagel, latte och yoghurt. Sedan hänge jag med T till MBK, köpte tre filmer och ett minne till datorn och så blev det spaghettilunch. Sedan åkte jag till Starbucks och mötte upp min kille och hans föräldrar för kaffe, vaniljlatte. Åkte vidare hemåt där T klippte min kille och jag läste lite och softade, sedan kom min killes föräldrar förbi med en massa goda saker. Påskägg, oliver, kaviar, mjukost, rödvin, knäckebröd och mjukt bröd :) Efter en liten drink här hemma blev det middag på Cabbage and Condoms - thaimat, Singha och latte. Bilder på allt detta kommer imorgon men nu måste jag sova för börjar jobba 09 på barnhemmet imorgon bitti!

Tjingiling!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vitt linne - H&M
Blå vid kjol - Queenpeach.com
Vita peeptoes - Beyond retro

om en vecka


Nästa söndag lämnar jag Bangkok och songkran firande (Thailands nyår) för att spendera 4 dagar på lyxig resort vid havet. Har jag sagt att jag längtar efter att fylla lungorna med ren havsluft, få äta frukost och kolla ut över havet och läsa böcker under palmerna igen?! I närheten av Rayong ska jag infinna mig.

fredags bravader


Torsdagskväll. Massor av Margaritas med O på Cayote.

Fredag lunch, jag gav mig på thaimat igen.. och det smakar fortfarande mest olja.

Jag igår kväll på en suddig bild.

Jag är tillbaka i bloggvärlden. Med lite bilder från tors-fre. Igår var som sagt en dag utan rast och ro.. Jobb på skola, mötte upp T, åkte till barnhemmet, åkte tll Starbucks och mötte sedan upp min kille för middag på lokalt thaiställe. Vi beställde in en massa mat som röd curry med tofu, kycklingspett, som tam, vårrullar, kyckling i banablad och några singha. Jag ät halv mycket då jag har svårt för thaimaten men de andra älskade det. Vi avslutade kvällen upp på vårt tak vid poolen med iskallt vatten och Chang. Det är så skönt att vara vid poolen på kvällen när det är mörkt och se hela Bangkoks skyline.

Nu: Lördagmorgon och snart iväg för att möta T och äta frukost. Sedan blir det nog gymbesök och på eftermidagen anländer min killes föräldrar och ska stanna här i en vecka, ska bli kul!

Inatt var det värsta thunderstormen här med blixtrar, åska, storm och regn, lät som åskan skulle slå ned i vårt hus men nu skiner solen igen :)

ser fram emot denna


Jag brukar inte gilla tecknade filmer men jag längtar verkligen till Pixar´s Up har premiär. Animerad Disneyfilm om en sur gubbe som binder fast flera 1000 ballonger på sitt hus and off he goes :) Jag har sett reklamen och den verkar ju hur rolig som helst + att bilderna är så snygga!

Jag hade en jättebra kväll igår. Vi började på Cayote där det tydligen var Ladies night mellan 18-20 så gratis margaritas till mig :) Älskar margaritas, speciellt med mycket salt runt glaset. Vi fortsatte till Sunrise Tacos där jag åt nachos som var perfekta! Min kille slöt upp och vi satt där ett bra tag. Sedan messade T att han anlänt från London och var på sitt hotell så vi tog en taxi dit, tog en till drink, välkomnade T till Bangkok och sedan var det sovdags. Det blev ganska sent så är lite trött idag men det är ju fredag så det gör inget! Tre dagars helg dessutom, perfekt!

Nu sitter jag på jobbet och ska strax ha lektion med Y10, efter det är det jobb på barnhemmet och jag tror T hänger på idag. När vi är klara kanske jag visar T lite mer av Bangkok och vid 19 ska vi möta upp killen för middag på soi 38. Som ni ser är dagen ganska fulltecknad så det kan bli glest med inlägg under dagen men återkommer ikväll!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Lila/vit randig klänning - Queenpeach.com
Vita peeptoes - Beyond Retro

Nu ska jag iväg på middag, först blir det margaritas på Cayote och sedan mat på Emporium tror jag. Jag ska helt klart dricka raspberry margaritas, den är gudomlig.. och det bästa är att det är 2 för 1 före 19 så bäst att jag sticker iväg. Jag är glad att så många höll med mitt inlägg om elefanterna, det är vidrigt!

Imorgon är det fredag och på måndag är det röd dag här i Thailand - det betyder långledigt :)

Rädda elefanterna från Bangkoks gator!




En elefant blir ivägdragen utanför Phrom Phong BTS station på Sukhumvit.


Bild tagen av mig i Chiang Mai på ett Elephant Camp i djungeln.

Detta kommer bli ett långt inlägg, men det är viktigt så LÄS!

När man är ute på kvällen här i Bangkok och rör sig runt turistställena ser man ganska ofta elefanter som vaggar runt med en skötare som drar den i ett koppel. Ju mer turismen ökar i Thailand ju fler elefanter tas till stan. Phuket är det absolut värsta stället där bebiselefanter tas direkt från det vilda livet i djungeln till hotell och gator, nu finns där ca 500 elefanter som ska göra turisterna glada. Skrämmande!

Detta beror på att de som äger elefanterna måste tjäna pengar på djuren. När det inte längre finns så mycket jobb för elefanterna att göra i skogen (Thailands skogsyta minskar extremt mycket varje år) och det är svårt för elefanterna att hitta mat i den lilla skog som finns. Ägarna försvara sig genom att säga att de inte har något val, det måste tjäna pengar. På en dag kan en elefantskötere få in ca 1000 bath i stan, det kan jämföras med månadslönen (medel) för en thailändare som ligger runt 10,000 bath/månad. Så det enda alternativet är att ta elefanten till stan, försöka få turister att betala för att mata eller ta kort på elefanten. Men ni kan ju själva gissa hur en elefant mår .. De får andningsproblem pga avgaserna, de blir sjuka då de dricker smutsigt vatten, de gör illa fötterna när de går på hårda trottoarer (+ att deras trampdynor känner av all form av vibration väldigt väl) och de blir titt som tätt påkörda av både bilar och motorcyklar.

Det kan även vara farligt för turisterna, år 2000 blev en elefant helt galen (med all rätt) efter att en turist retat den med sockerbetor och slagit den med en träpåk. Elefanten slog sönder det mesta i sin omgivning och tyvärr är nu de flesta elefanter väldigt djupt neddrogade av amfetamin.

När jag bodde i Chiang Mai såg man väldigt sällan elefanter på gatorna men ibland kunde det komma in elefanter till restauranger. Det stackars djuret var så hårt drogat att det bara stod helt apatiskt, så därför hade skötaren en pinne som han gav elefanten elektriska stötar med så djuret i alla fall skulle röra sig lite. Hemskt! När man tittar in i elefantens ögon ser det ut som den ska börja gråta när som helst. De ser ut som olyckliga Dumbos allihopa!

För 50 år sedan fanns det 40,000 vilda elefanter i Thailand och nu finns det färre än 4000. 1993 fanns 10 elefanter i Bangkok, nu finns det över 100 och det finns så mycket pengar att tjäna i detta att det smugglas till och med in elefanter till Thailand från grannländerna. Så vad du än gör, mata aldrig en elefant i Bangkok eller någon annanstans och bidra till detta djurplågeri!

de röda nu igen


GodMorgon!
Här skiner solen från en klarblå himmel, det är 37 grader varmt och ... ja det är ju så varje blogg från Sverige börjar i dessa tider ( ja inte 37 grader då utan 12-13 kanske..)

Här i Bangkok är det nya demonstrationer av de röda utanför regeringshuset då de vill att regeringen ska avgå. Jag har än så länge inte märkt något utav det och jag hoppas verkligen inte det blir lika stort som i december.

Jag sitter på jobbet nu och har undervisat Y10 och ska nu ha Y4 innan jag ska hoppa vidare mot gymmet. Idag blir det styrketräning och jag hoppas på att det ska hjälpa mot min vätskebrist.. mer svettiga pass får det bli under morgontid i helgen.

Inatt har jag fått ca 1000 myggbett, undrar hur det kommer sig och var alla mygg kom ifrån?! Jag hoppas de lägger sig mot kvällen för då ska jag iväg på middag med min enegslak kompis O och hans tjej. Jag ska inviga en ny fin, lila/vit klänning som är grym! Bild kommer :)

hur hinner man

Jag vet, kanske sämsta uppdateringen ever men hur ska man hinna allt?

Började dagn på posten, sedan iväg för att undervisa, kastade mig sedan på BTS till Victory Monument, tog bussen till barnhemmet, kom tillbaka till stan vid 17, då var det raka vägen till Emporium för mathandling  och tvätthämtning. Nu, klockan 19:40 är jag äntligen hemma och har god pasta i magen. Men imorgon jobbar jag bara till 11:00 och efter det är det bara gym inplanerat så räkna med en himla massa inlägg.

Nu ska jag kolla på film!

Kate Moss släpper nytt


Imorgo (torsdag) släpps den, Kate Moss nya kollektion för Top Shop! Kollektionen sägs gå i 70-tals hippie chic stil och såklart rock chic. Klänningarna här ovan kostar runt £60, förutom den vita som går loss på  £250 och kan imorgon köpas i London och i New York (kanske även online..). Det är första gågen Kate Moss kollektion släpps i USA så det ska bli spännande att se hur den tas emot! Kate Moss kommer själv vara på plats i NY och slå upp portarna till affären imorgon bitti.

I kollektionen finns många klänningar, lite för mycket plajetter för min smak och en och annan byxdress. Jackan här ovanför ser dock väldigt lovande ut, i svart mocka med fjädermotiv på axlarna, kostar £120 och playsuiten i jeans får du betala £50 för. Klänningen längst upp till höger är sydd efter en klänning Kate hittade i en vintage affär i LA men som inte riktigt satt som den skulle, och på bilden ser den ut att vara en sommarhit big time!


RSS 2.0