ändrade planer

Nehepp det blev ingen middag utan nu vankas fest med en massa thailändare. Kan bli kul, powersminkningen har skett o det rosa fodralet är på! Bilder kommer imorgon! Lets go!

matmaraton


Jag älskar lördagar, det kan vara min favoritdag faktiskt! Mman har inga måsten, bara driver omkring och gör det som faller en in, fikar lite här, äter lite där och bara är. Direkt efter barnhemsbesök åkte jag och mötte min kille för latte och macka på Starbucks. Satt där en lång stund och fick höra allt om Hong Kong där han just  varit med jobbet. Sedan ringde vår kompis Oliver och efter typ en halvtimme kom han förbi så då blev det lite mer fika. Han var deppig så försökte att peppa honom. Dagen gick vidare med matshopping och fönstershopping. Vi fick med oss chessecake hem så snart blir det lite kaffe och kaka här hemma, har ett matmaraton känns det som. Men strawberry cheeseckae från Emporium går inte att motstå när man passerar den och det rinner dregel ur mungiporna. Planerna för kvällen är inte riktigt klara än men det lutar åt middag/bio eller kanske båda.

Imorgon måste jag nog besöka gymmet :)

The Winner


Och tävlingen är avgjord.. vinnaren är.. taaam da daam..

http://jamali.blogg.se/

och henes förklaring till varför tröjan blivit så populär lyder:

"Heidi Klum är ju en modell dock säger någon tysk att hon är för tjock för det nu. Vi alla gillar modeller right? så en snygg tshirt med en snygg modell på..kan det bli bättre? no... Dessutom är hon sexig också :)"

Maila din adress till [email protected] så dimper tröjan snart ner i din brevlåda!!




på väg

GodMorgon!
Har just ätit lite mackor och papyayoghurt och ska strax iväg till SkyTrain och barnhem. Ska bli mysigt att åka dit på morgonen och jag hoppas min lilla sparv mår bättre idag för igår var hn lite krasslig och fick ligga i sjukhusavdelningen eller vad man ska kalla den.

Ska nu lotta fram vinnaren i tävlingen innan jag ger mig av och sen blir det mer bloggning senare :)

LWord, morgonrock och 2 timmar till


Nu är jag nyduschad i iskallt vatten, ni vet sådär kallt så håret gnisslar när man kramar ur det?! Det är så skönt att duscha kallt när man svettats en hel dag måste jag säga. Nu ska jag kura ihop mig i sängen i min fina, sköna morgonrock och kolla på LWord. Kollar ni på det? Jag håller på med säsong 5 nu och jag tycker serien är superbra. LA, massor av tjejer som gillar varandra och en himla massa skvaller och vardagsliv. Speciellt gillar jag Alice (bild) och Dana när hon fortfarande var med i serien.

Klockan är 22 här nu så det betyder att ni har två timmar till på er att tävla om Hedi Klum t-shirten, vinnaren presenteras imorgon, good luck!

thai lektion


Detta är Victory Monument här i Bangkok. Härifrån går de flesta bussar och det är härifrån jag tar bussen till barnhemmet.. Inga problem att ta sig dit med Sky Train men ska man åka taxi till Victory Monument blir det värra.. för taxichaufförerna fattar inte ordet Victory Monument utan man måste säga det på thai, vilket är Anu-sa-wari-chai-sa-mora-pom. Esay peasy eller vad?! ;)

Dagen går mot sitt slut här och jag hade egentligen tänkt möta upp lite folk ikväll men orkade inte.. Så efter barnhem blev det matshopping på Emporium, hämta tvätt och sen min sköna soffa. Ska nog inte röra mig härifrån förrän jag ska lägga mig i sängen istället.

Dagen har varit hetare än het, svårt att förklara hur varmt det är här för någon somaldrig upplevt det.. men det är inte den torra, svenska sommarvärmen utan det är blöt hetta här. Det gör att det rinner svett överallt, hårbotten blir blöt, linnet klistrar mot ryggen, väskan svettas fast på axeln och att ha utsläppt hår kan man glömma. Man flyr solen, man springer in på varenda 7/11 för att flämta under deras ac och man sluta ha mer smink än mascara :)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vit/blårandig klänning - Asos (gammal..)
Kommer även ha ett par ballerinaskor på mig :)

Nu drar jag iväg på alla mina ärenden och jobb men ha en underbar dag och kom ihåg att tävla om Heidi Klum tröjan, tävlingen avslutas ikväll kl 18!

snart kaffe


God Morgon!
KLockan är 08, det är fredag, jag har bara en lektion idag och sedan ska jag till min lilla Peachy på barnhemmet; kan det bli bättre? Och nämnde jag att före det ska hämta ut min lön och njuta av en vanilla latte på Starbucks också :)

Har sovit som en stock mellan 22 och 07 så känner mig utvilad kan jag säga. Ikväll hoppas jag på att min kille kommer hem från Hong Kong så vi kan hitta på något kul i helgen. Men nu dusch och bra musik!

bara bra!


Vilken bra dag detta varit, Ido like Thursdays. Förutom att jag just jagat en kackerlacka runt hela lägenheten så har allt gått som smort och jag är redo för helg! Efter jobbet gick till posten med en massa paker och sedan var jag på Body Combat. Det var superbra pass och jag älskar ledaren som väljer ut bra låter och inte följer Les Milles program till punkt och pricka.

Nu sitter jag och lyssnar på A Camp och kollar resor och försöker bestämma var jag ska åka över Songkrahn (thainyår, vattenkrig i 3-7 dagar och som jag avskyr). Först var tanken att jag skulle följa med en kompis till Dubai men resorna dit är sjukt dyra. Nu lutar det mer mot Hanoi eller Kina. Bilden här ovan är tagen på Silverbeach i Kina och det ser ju inte så illa ut.. Även om jag tröttnat lite på sol, pool, bad och hav så kan det ju vara avkopplande i några dagar om man kan kombinera resan med andra saker också.

Strax väntar min sköna säng och jag fick just veta att mina morgonlektion är inställda pga nån Sportsday så börjar inte förrän 11, soft! Kom igåg och tävla i inlägget här under :)

Tävling, vinn Heidi Klum tshirt!


Tävling!!
Äntligen jag vet, har varit dåligt med tävlingar ett tag här men nu kör vi! Tävla om en ljusrosa Hedi Klum tshirt i strl S. Det är ingen minitshirt , som en 36a och ganska lång modell. Längden är 64 cm och längd rakt över byst ca 43 cm. Materialet är bomull och inte tunn, genomskinlig utan bra kvalité! Kommer såklart från Queenpeach.com och är helt sprillans ny! Galet snygg i sommar till solbränna, jeansshorts, gladiatorsandalerr och shades ;)

Allt du behöver göra är att kommentera i detta inlägg varför denna tröja blivit så populär. Vad tror du?! Alla kommentarer har lika stor chans att vinna, bara kul att höra er åsikt.

Tävlingen startar nu och slutar imorgon fredag, 27/2, klockan 18:00 (svensk tid).

Hi Ho Lets go!

fler besökare, välkomna!

Häromdagen fick jag ett tips på hur man får fler besökare på sin blogg.. antar det är sånt man får med jämna mellanrum. Jag brukar skita i det och inte orka med det.. men detta kom från en kompis så tänkte jag kör, och jag tror det funkar.. :)

Man klickar på länken, kopierar in lite koder och lägger in ett inlägg på sin blogg.. lätt som en plätt och kul med nya personer som hittar hit måste jag säga; WELCOME!

http://www.viraltrafik.se/?queenpeach

För bra för att inte provas eller vad man nu säger.

kan inte shoppa


Det var sjukt länge sedan jag var ut på en sån där stor shoppingrunda bara till mig själv.. Ni vet när man kommer hem efter 5-6 timmar på stan med massor av färgglada påsar, dödstrött och vill prova allt en gång till?! Vet inte varför det inte blivit av men tror det är en kombination av att jag har ont om tid, inte jättemycket pengar och sällan hittar något som passar perfekt i 40 graders värme. Jag saknar H&M ibland så det svider, Forever 21, Zara och TopShop i all ära men det är inte H&M..

Men nu behöver jag verkligen nya skor, det är ett faktum. Tycker dessa på bilden är skitsnygga men oftast när jag provar sådana skor är de antingen obekväma, för konstig klack, finns inte i min strl eller så ser mina tår helt ihopklämda ut.

Måste försöka ta mig ut i helgen för shopping.. men vet inte riktigt vad jag letar efter förutom skor.. löst sittande plagg som svalkar i hettan antar jag. Inget för tight, inget med nån liten ärm som glider upp i armhålan och inget material som inte är bomull. Tror ni detta kommer bli en enkel match? :)

snart slut på veckan igen

GodMorgon alla fina personer. Klockan är 9:30 här i Bangkok och jag har haft lektion med Y10 och ska nu vänta länge innan min nästa lektion är med Y4. Men det är bra för då ska jag skriva reports och sätta betyg så länge samt försöka få ut min lön som strular till max!

Jag kommer även lägga upp en tävling här på bloggen under förmiddagen, det var alldeles för länge sen :)

Efter jobbet ska jag direkt iväg på Body Combat och sen tror jag att jag ska ha en lugn och skön hemma kväll med ceasarsallad och LWord. Imorgon är det fredag igen och februari är nästan slut, jag älskar när tiden går fort!! Torsdagar är bra dagar! Har inga planer för helgen men vill göra roliga saker, vara nyttig och inte dricka alkohol så får se vad som händer, träning och besök till min lilla Peachy blir det iallafall :)

min onsdag


Här kommer lite bilder från dagen. Bangkok är en rosa stad upptäckte jag när jag var på väg från jobbet till gymmet. Rosa hus och rosa taxibilar. Jobbade alltså 7-9 och sen gick jag till gymmet för BodyPump, ruskigt skönt att träna ska jag säga.

Gick sedan tillbaka och jobbade lite till. Vid 15 träffade jag en kompis för Starbucksfika vid Emporium. Vi hade tänkt att sitta ute i den mysiga parken men det gick verkligen inte, så varmt idag!

Efter några timmar gick jag hem, fixade lite här hemma, och sen ringde Sarah så då blev det snabbt ombyte och iväg till Ekkamai för middag, pasta och pepsi. Nu är jag hemma igen, har packat en himla massa paket, är trött som ett litet djur och ska snart sova.. måste bara rätta lite texter som mina elever skrivit först. Fick en hel del engelska skvallertidningar av Sarah idag så är sugen på att kolla lite i dem också. Men imorgon ska jag upp 06 igen så det kanske får bli en annan dag.
Sleep tight!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Rutig klänning med rosett - Queenpeach.com
Svarta ballerinas - köpta här i Bangkok

avgasmorgon

Good Morning. Klockan har just slagit 9:30, jag har avslutat dagens första lektion och har nästa lektion 13.. suck för att ha sådana dagar. Men så är det när man är lärare för ett fåtal elever inom ett speciellt ämne..

Bangkok bjöd imorse på 30 grader klockan 07 och en himla massa trafik och avgaser. Jag har väl berättat att mitt snor inte längre är ljusgrönt utan mer gråsvart.. Vill inte tänka på hur mina lungor ser ut!

Nu ska jag förbereda min nästa lektion sedan head off to posten med paket och till gymmet för bodypump. Fick reda på att betygen för de äldre eleverna ska in under denna vecka så det blev lite av ett stressmoment som jag får fixa under morgondagen.

hemlös


Jag håller på att läsr denna bok just nu, min kille fick den skickad hit och det är skönt att läsa något på svenska som omväxling. Den är himla bra måste jag säga och jag förundras över vilket enormt skyddsnät Sverige har om man jämför med USA eller här i Thailand...

Tisdagen går mot sitt slut och jag ska strax sova för att imorgon gå upp vid 06 igen. Ska lunchträna imorgon, bodypump, ska bli skönt. Har lunch två timmar mellan undervisningen imorgon så lika bra att träna så har man det gjort! Efter jobbet vid 15 ska jag träffa min svenska kompis här i Bangkok och dricka latte på Starbucks. Skoj skoj. Skönt att få träffa en likasinnad person och tjattra lite med! Kan tyvärr inte besöka barnhemmet nu på ett par dagar pga av mitt jobb vilket är trist men bara jag är där ca 5 ggr/veckan så är det ändå bra.

Min kille håller på packar inför sin business trip och hittade just en stor död kackerlacka bakom sin resväska. Nice. See you!

det är idag det händer


Det händer mycket i kändisvärlden idag måste jag säga...Mel C, aka Sporty Spice, har fått en tjejbebis som ska heta Scarlett Star. Victoria får äntligen sin Daniel. Niklas Wahlgren är tydligen ihop med Idol Laila. Nicole Richie är gravid igen. Englands Big Brother stjärna som är döende i cancer har tillslut gift sig och tryggat sina barns framtid med ett fett kontrakt för en tidning och Jennifer Lopez tvillinga fyller 1 år! Vilken dag!

Queenpeach outfit + update


Dagens outfit
Vitt linne - H&M
Blårutig kjol - Queenpeach.com
Svarta ballerinas - köpta i Malaysia

Just kommit hem från jobbet, gjort ett snabbt ombyte av kläder och ska strax möte upp min kille för middag. Han åker till HongKong imorgon och man vet aldrig när han kommer tillbaka. Tyvärr måste jag vara hemma och jobba och kunde inte följa med men i april kanske det blir en HK resa :)

chokladshake


På eftermiddagarna när jag tar bussen från barnhemmet vid 16 tiden slutar även de flesta barn skolan. De väller ur skolbyggnaden och alla vill ha något sött. Utanför de flesta skolor står munkförsäljare, drickamän, korvgubbar och annat löst folk och tar barnens sista slantar. Eftersom barnhemmet ligger utanför Bangkok så är utbudet begränsat men det fins en kvinna vid busshållplatsen som gör himmelska shaker.

Jag köper då och då en chokladshake för 4 kr i en fin Hello Kitty inspirerad kopp. Brukar nästan räcka hela bussresan och svalkar skönt då den mest består av is, men även chokladpulver, kondenserad mjölk och palmsocker. Jag försöker att inte köpa en varje dag då jag tror varken tänderna eller kroppen skulle gilla det, men de är svåra att stå emot :)

snowy


Är det inte konstigt att jag sitter här i min lägenhet i Bangkok, det är 38 grader ute och jag känner längtan till bilden ovan. Den bilden tog vid jul 2005, sedan dess har jag inte firat någon jul i Sverige. Man vill alltid ha det man inte kan få eller hur var det nu..?! Det finns mycket jag älskar med en stad som har sommar året runt men ibland kan saknaden efter snö uppstå även om det bara är för ett par minuter.

Måndagen försvann, klockan är 21:30 och snart ska jag sova i min sköna och renbäddade säng. På senare tid har jag verkligen förstått tjusningen med att sova, jag är som en tonåring på nytt eller som en pensionär. Jag kan inte sova till 12 på morgonen men jag älskar att gå och lägga mig tidigt och sova lugnt och ostört till en sådär 8-9. Oftast måste jag ju gå upp tidigare men vilken lyx det är att få sova tillsman vaknar!

Roliga saker som händer i veckan:
Body combat träning, årsmöte, fikadate, få paket (förhoppningsvis), drinkmingel och se Shopaholic filmen!

Valentine - en vecka sent!


Har ju helt glömt bort att visa bilder från Valentines Day. Satt precis och rederade en massa bilder när jag hittade dem. Min fina kille gav mig en rött glansigt kort, en hjärtbakelse av vit choklad och min favoritchoklad, ni vet den där som ser ut som snäckor och sjöhästar. På kvällen var vi ju och åt italinskt och jag hade mina fina klänning på mig från Queenpeach.com som jag älskar. Jag fick höra av en helt främmande kvinna att "that dress is lovely and you look gorgeous tonight" sånt gillas!

Jag vet att detta var över en vecka sen men sånt som händer när man är glömsk..

Oscars


Oscarsgala och Kate Winslet vann pris för bästa skådespelarska i The Reader! Yes! Jag gillar Kate, tyckte hon var fantastisk i Revolutionary Road. The Reader har jag inte hunnit se än för den har just haft premiär här i Bangkok. Jag väntar även med sänning på att Slumdog Millionaire ska ha premiär för har hört så mkt bra om den och efter 8 Oscars så finns det inget val längre! Jag läst även att Benjamin Buttin filmen fick 2 statyetter, bra säger jag men den borde fått fler!

miss the christmas cup


Det är synd att Starbucks bara har sina Christams Specials i en månad tycker jag. Jo man kanske skulle tröttna annars men just idag saknar jag Gingerbread Latte och Toffe Nut Latte kan jag säga.  Har dock börjat dricka Chai Latte Light där och det är inget fel på den heller :)

Jag sitter just nu på jobbet och har jobbat klart här för idag. Nu var emningen att jag skulle hämta ut min lön men , naturligtvis, har de skrivit ut fel check och nu ska de göra om det och det tar 3 dagar till.. Thailand you know.

Resten av dagen blir det postbesök, lunch, barnhem och gym.. det vill säga en helt vanlig vardag.

Dagens misstag: Jag tog en bomullsklänning idag med liten, kort ärm.. trodde jag skulle dö på vägen hit.. blev blöt av svett och när man har en vit klänning ser det halvmysigt ut när svetten rinner. Hädanefter blir det kjol, shorts och linne och inget mer avancerat innan kvällstid :)

vill sova nu


Alltså jag är tröttare än den här mannen ikväll. Klockan är bara 21:30 men jag känner mig medvetslöst trött. Det kan bero på värmen eller på att jag har gått upp före 07 en längre tid men nu ska jag strax sova. Det är ett måste då jag ska upp vid 06 imorgon.

Jag har iallafall haft en jättebra dag. Barnhemmet var toppen med en mycket glad sparvunge. Sarah och jag tog sedan taxi till Chatuchak där vi shoppade flip flops, lite tshirts och goda bananshakes. Träffade personen jag köper Heidi Klum tshirts av och har nu uppdaterat lagret i webshopen :) När vi var klara och svetten flödade hoppade vi på skytrainet och åkte till soi 24 där det blev lunch/fika på Au Bon Pain.

Hur det redan kan vara måndag igen imorgon är för mig ofattbart men tiden bara springer förbi när man har mycket att göra. Denna vecka ska fokus ligga på träning då jag försummat gymmet alldeles för mycket i veckan med Laosresa och annat!

Hiss och Diss v. 8


Veckans Hiss och Diss lista

Queenpeach hissar

+ Stockholm. Man tänker inte på hur underbart det är förrän man inte är där längre.. Ren luft, god mat, gångavstånd till det mesta, underbart läge, behaglig temperatur, bra shopping, fina personer, cykelvänligt och oj vad denna stad slår de flesta andra städer!

+ Msn. När man bor utomlands är detta oumbärligt för att hålla kontakten med sina vänner. Skype är för opålitligt, mobilt är dyrt men msn har de flesta och bara ett par ord kan lätta upp vilken dag som helst!

+ Sizzler. Thailändsk restaurang med kött, kyckling, bakad potatis och korv.. men det är inte därför jag går dit.. Det är för deras enorma salladsbuffé som ingår till varje huvudrätt. Ät så mycket du vill av sallad, grönsaker, frukt, dressing, pasta, soppa, crackers och choklad/jordgubbsmousse! :)

Queenpeach dissar

- Hot season. Den har just börjat och varje gång kommer den som en total överraskning och jämnar dig med marken. Det är runt 38 grader och riktigt fuktigt, man är aldrig snygg, man flämtar i värmen, man blir supetrött och man längtar efter regnperioden.

- Trendiga volontärresor. Att volontärarbeta ska man göra för att man vill göra skilnad inte för att vara pretto eller för att ha nåt att berätta om på fester. Volontärresor på 1-3 veckor är ett skämt och du ska inte behöva betala för att volontärjobba. Åker du till ett barnhem i två veckor gör du mer skada än nytta, hjälper du till att måla om skolor eller skörda frukt gratis tar du arbetstillfällen från den lokala befolkningen. Sluta stöd denna form av semesterresor.

- Billig thaimat. Visst kan det finna bra sådan men du får aldrig de bästa bitarna när du köper något på gatan för 20 bath. Kycklingen är mer ben än kött, fiskbollarna krasar fint i munnen och biffen kan innehålla ett och annat gruskorn. Ska du köpa billig thaimat så satsa på vegetariskt som pad thai och som tam. De som säger att man kan leva på 100 bath om dagen i matväg i Bangkok kan inte vara kräsna med vad de stoppar i sig eller hur de kommer att må dagen efter.



busy bee


Det är precis vad jag ska göra idag kan jag säga! Jag är uppe tidigt för klockan 08 ska jag möta Sarah och sen ska vi åka mot barnhemmet och göra nytta i två timmar. Direkt efter blir det ett besök på Chatuchak för att shoppa lite och sedan även möte med min Heidi Klum t-shirts leverantör :) Förhoppningsvis är jag klar med det vid 13-14 tiden och då blir det lunch på Au Bon Pain med min kille och lite engelska kompisar. Fullspäckat kan man säga och hinner jag blir det gym också!

Filmen jag skulle se igår verkade bra men jag somnade efter en halvtimme så vi ska göra ett nytt försök ikväl, film för mig är som den bästa sömntabletten spelar ingen roll hur bra filmen är :S

Dags för frukost! Hoppas söndagen blir bra!

en fin butik



Detta är en utav mina favoritaffärer vid Siam Square, Money Clip. Inte nog med att de har sjukt snygga kläder själva fasaden är så snygg! Den är gjord av tegel och trä och målad i ljusrosa, gild, silver och andra skira färger, ja ni kan ju själva se på bilderna. Man blir mycket mer intresserad av en sådan affär tycker jag än ett vanligt grått hus med vit reklamtext på skyltfönstret.

Klockan är nu 20:45 och det blir hemmakväll. Skönt tyckte jag som kände mig alldeles för trött och sunkig för att gå på bio. Jag lagade pasta med grönsaksröra och fetaost vilket blev helt ok med tanke på att jag o min kille äger en minikastrull, en kokplatta och en mikro. Nu ka jag äta choklad och se en film med Uma Thurman och Meryl Streep som heter Nära och Kära. Den heter antagligen något mycket bättre på engelska ;) Jag har ingen aning om vad det är för typ av film, tror den följde med någon tidning och det är den enda filmen jag har hemma just nu som jag inte har sett.

Hopppas ni också får en bra lördagkväll!




lördag är bra


Lördag. Jag älskar det! Kolla så glad lilla Peachy var imorse när jag kom och gosade med henne i två timmar på barnhemmet. Jag älskar att vara där, känns som jag faktiskt gör nåt med mitt lv och inte bara hänger på Starbucks, sitter framför en dator och pratar om snygga kjolar eller planerar nästa fest.

Efter barnhemmet åkte jag in tll Central World för att handla mat och kolla in på Forever 21 då jag har presentkort där som måste utnyttjas! Hittade inget att handla men träffade en tjej som var svensk och tydligen läser min blogg. Det är första gången det händer mig, Bangkok är ju ändå ganska stort och det är inte överdrivet mycket svenskar här så jag blev paff. Men kul att hon vågade komma fram och hade jag inte blivit så förvånad hade jag såklart frågat om de behövde tips/råd om Bangkok men hoppas jag inte framstod som alltför otrevlig. Hade nån bild av att om man bloggade utomlands så var man safe men icke.. Blir som om läsare vet massor om mig och mitt privatliv men jag vet ingenting om dem...Att jag dessutom kom direkt från barnhemmet o hade kräk på mitt linne var ju inte heller helt lyckat, men det är sånt som händer, även modebloggare eller vad jag nu klassas som ;)

Nu har jag precis kommit hem med en rykande varm latte och kvällen blir lugn. Jag ska laga middag här hemma för kanske första gången och sen får vi se om vi går på bio eller stannar hemma o kollar på nån film.

Heidi Klum still going strong


När heidi Klum inte ger fingret på t-shirts är hon såhär snygg. Hon är 35 år, har varit i modellbranschen i 17 år, fött 3 barn och är vacker som få! Dessa bilder kommer från New York Fasion Week igår då hon hade hand om Project Runaways visning. En brittisk tidning skrev att hon har en årlig inkomst som ligger runt 120 miljoner.. Ja, jag erkänner jag är avundsjuk!

Queenpeach outfit + update


Dagens outfit
Heidi Klum linne - Queenpeach.com
jeansshorts - H&M

Såhär har jag sett ut mesta tiden av dagen, när jag varit hemma. Självklart inte på jobbet och på barnhemmet ;)

Jag har just kommit hem från en underbar mexikansk middag och sitter nu och sippar på en iskall Smirnoff Ice och bloggar. Det är skönt med fredag fast jag inte har en enda helgplan förutom barnhemsbesök och uppdatering av webshopen. Måste också försöka klämma in gymbesök, har varit dåligt med det den sista tiden då jag inte varit hemma mycket.

Idag har jag förövrigt haft en dag då thailändare retat ihjäl mig, jag vet att jag är i deras land men ibland vill jag bara lära dem vett och etikett. Tex går det inte snabbare om man trängare sig på en buss innan de som är i bussen haft möjlighet att gå av. Det är inte heller mysigt att klippa naglarna på en överfull buss så de sprätter åt alla håll. Eller erbjuda sourcream till tacos när man har en sjättedel tacos kvar på tallriken. SUCK är ordet!

fredag lunch

GodMorgon till er!
Har sitter jag o mumsar nudlar pa min lunch i skolan, har nu bara en lektion till med Year 10 och sen ar det helg! Ska aka raka vagen till barnhemmet och gosa med sparven och sen pa middag med min kille. Jag hoppas pa sushi eller pasta!

Hade jattekul igar kvall men det blev bara tva drinkar, skulle ju upp och jobba i morse och hade ingen lust att annu en morgon vakna upp med golfbollar till ogon.

Bangkok har blivit galet varmt kan jag meddela. Det ar sa varmt att man nastan inte kan andas. Det ar sa varmt att nar jag gar till jobbet 06 rinner svetten. Ge mig lite kalla vindar fran Kina, snalla!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vit klänning med små blommor - Queenpeach.com
Vita peeptoes - Beyond retro

Jag har haft en helbra dag och hunnit med massor. Nu ska jag springa iväg för en drink på en bar som ligger på samma soi som jag bor på, mycket lämpligt. Det var några dagar ni fick en outfit bild, så här får ni se ut hur jag ser ut idag; efter jobb och barnhem dock ;)

bilder Laos


Här kommer äntligen lite bilder från Vientiane, Laos huvudstad. 4 studenter tar en morgonproemnad i den torkade Mekong floden.

Det bästa med Laos är att det finns färska baguetter i varenda gathörn, tack Frankrike :)

Jag i solnedgången precis där vårt hotell låg.

Längs floden avlöser restaurangerna varandra och fisk stod ofta på menyn, man få välja vilken fisk man sedan vill äta upp. Vi åt ingen fisk alls för är den fångad i den bruna floden kan man nog dö utav den;)

Jag framför Vientiandes stolthet Triumfbågen eller The Concrete Monster. När denna bild togs hade vi promenerat i 30 minuter och svetten rann i floder...

inga ögon...


Idag skulle jag behöva en bra, svalkande ögoncreme thats for sure. Jag är galet trött! Efter hemresan från Laos igår då jag trodde jag skulle dö 2 ggr så kom jag hem till bangkok och satt och packade paket hela kvällen.

Hemresan från Vientiane var ett skämt. Först skulle vi hämta ut våra visum från konultatet, fick lov att stå i stekande 40 graders värme i en timme, mitt i solen. Fanns varken skugga, vatten eller fläkt att tillgå. Det rann svett om mig på ställen jag inte trodde man kunde svettas på. När de väl öppnade var det en kö på typ 200 personer så var ändå glad att vi var bland de första i kön. Fick våra nya, fina visum snabbt, hoppade in i en taxi tillsammans med en engelsman som också skulle till gränsen och var där efter ca 20 minuter. Hittade en minibuss som tog oss in i Thailand och sen till Udon Thani airport. Han körde som en maniac, aldrig under 150 km/h och körde om varenda bil på motorvägen. Jag och Sarah var livrädda! Mitt i en korsning går bilen sönder, han kan inte lägga i någon växel och min panik växer.. Efter någon minut kommer han på den brillianta ideén att om man stänger av ac´n funkar bilen så vi blir stekta sista biten. På flyget trodde jag vi skulle störta, då piloten kör så illa att man tror han är full ungefär hela resan. Jag kan säga att vi firade när vi var på marken i Bangkok igen, jag ska inte flyga på länge!

Nu sitter jag på jobbet, har haft en lektion med Y10 och ska nu ha Y4 innan jag slutar för dagen. Sedan blir det gym, till barnhemmet och träffa Peachy och till posten med ett 30-tal paket från shopen! Kan inte förstå att det är fredag imorgon igen, veckan bara försvann i Laos men det är bra!

hemresedag


Jaha snart ska jag iväg till detta ställe igen, Thaikonsulatet här i Vientiene. Har vi tur så går det snabbt och vi kan få våra pass inom en halvtimme, beror på hur lång kö det är. Hoppas jag fått alla dagar i mitt pass som jag ansökte om.

Igår kväll åt vi tex mex mat, drack Beer Lao och Pimms, besökte en trött rooftop bar och såg runt 1000 backpackers. Nu är klockan 10:30, vi har just ätit crossianter och dragonfruit till frukost och ska snart packa ihop våra saker och hoppa in i en tuktuk. Vd 18 flyger vi mot Bangkok igen och det ska bli underbart! Ska bli mysigt att komma hem, träffa min kille igen och krama på sparven imorgon :)

Det roligaste igår var när vi träffade 3 engelska backpacker killar från ENgland som letade efter party och nattklubbar i Vientiane.. VI mötte dem typ 3 ggr och varje gång hade de varit på nytt ställe och det var lika dött som alla andra, s idag skulle de dra till Vang Vieng och göra lite tubing istället. Men seriöst, vem kommer till Vientianeoch tror det ska vara en  partystad?! :D

Kate Moss blir äldre


Kate Moss är på framsidan till nya New York magazine. Hon berättar i tidningen att hon inte är gravid men att hon är 35 och att åldern hunnit ikapp ;) Ämnesomsättninger är sämre, brösten har växt och hon har säger att hon tillslut blivit kvinna. Själv ser jag inte så stor skillnad men snygg, osminkad bild iallafall!

solnedgången i Laos


Såhär ser det ut exakt just nu här i Vientiane. Bilden är tagen från Lonely Planet för jag har inte haft tid att ladda ner mina bilder men ni kommer se imorgon att bildern är mycket lika varandra.

Jag har gått en hel del idag kan jag säga, tillslut hade jag ont i fötterna och babade i svett så då blev det iskaffe och morotskaka på ett café. Nu har vi precis druckit en Beer Lao (vilket är sjukt billigt här, en öl =7 kr) och kollat på solnedgången. Snart blir det dusch och ut för att leta på ett tex mex ställe vi hört om och besök på Roof Top Bar.

Imorgon ska jag ämta mitt nya vusim och åka hem mot Bangkok igen, wonderful.

trött stad

Så.. här sitter jag i Laos på mitt rosa hotellrum.. Klockan är bara 10 på morgonen och jag har redan hunnit med att vara på thai konsulatet, lämnat in pappaer och pass, ätit frukost och kollat på den igentorkade floden. Mina papper såg tydligen helt ok ut iallafall och nu väntar jag på att få hämta ut dem med nya stämplar imorgon klockan 13.

Resan gick bra men vi var sjukt trötta när vi kom fram, blev snabb pastamiddag en Beer Lao och sen i säng. Imorse var vi uppe 06:15 för att komma först i kön till konsultatet vilket var smart för när de öppnade var det flera hundra där.

Resten av dagen ska vi ta en liten promenad, äta baguetter, och försöka få tiden att gå. Vientiane kan vara den tristaste staden i hela Asien, iallafall när det kommer till huvudstäder. Inte ett enda shoppingcenter, inget Starbucks och inga taxis bara slitna tuk tuks, en torr flod och trötta cafeér.. BIlder kommer ikväll!

solglasögon hiss eller diss?


Paris Hilton i en riktig Valentine outfit, med rosa kläder och rosa hjärtglasögon.

Gillar ni såna här glasögon som består av massor av streck eller vad man ska kalla det? Här i Bangkok är finns de överallt och det verkar vara ganska hippt bland unga thailändare att bära dem. Jag har inga och kommer nog inte inhandla ett par heller; man kan ju inte se mycket i dem?! Coola, absolut men när ska man använda dem?!

tillbaka

Jag har just kommit till jobbet, min skona semestervecka ar slut och man ar tillbaka i verkligeheten. Fast inte riktigt for jag jobbar ju bara idag, sen blir det Laos i 2.5 dagar och sen jobb tors och fredag.

Vill verkligen inte alls aka till Laos och fixa visum men har ju inte sa mycket val om jag inte vill bli utslangd fran Thailand.. Min kompis Sarah ska iallafall folja med vilket underlattar!!

Nu ringer det in och elever valler in.. aterkommer.

finaste filmen


Ikväll kan jag ha sett årets finaste film; Benjamin Button. Thailand är ju lite slow med filmer så denna film har inte haft premiär här förrän denna helg. Men vilken underbar film måste jag säga och så fint gjord!

Man kan väl säga att bloggningen idag varit usel. Men jag har inte varit hemma alls. Åkte och kramade på sparven vid 12 och fick henne att glömma barnhemstaket i två timmar. Sedan åkte jag mot city igen, hem snabbt och byta nerdregglat linne mot nytt och så iväg till Emporium för fika och film. Nu är klockan 22:10, imorgon åker jag till Laos direkt efter jobbet och jag har inte ens packat.

Valentines day middag blev förresten underbar italiensk mat, glass och rödvin. När man betalade fick man en röd ros och det spelades lugna italienska favoriter, blir nog inte mer cheesy än så :)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart klänning med rosett - Queenpeach.com
Svarta flätade peeptoes - köpta i NY
Skärp - secondhand

Nu ska jag iväg på Valentines dinner på soi 8, italiensk mat here I come! Det roliga är att jag går fick reda på att min kompis och hennes kille bokat bord på samm restaurang :) Och bara för att jag gnällde lite i förra inlägget i brist på present så upptäckte jag att min kille (såklart) köpt både kort, hjärtbakelse och min favoritchoklad! Jag underskattar honom.. Jag blev jätteglad och fick dåligt samvete för jag inte hunnit köpa nåt men bjuder ju på middagen så det kanske är ok ändå :D

hjärtdag


Glad Alla Hjärtans Dag eller vad man nu säger. Jag är supertrött idag efter fest igår som blev väldigt sen.. men kul var det, maten var wonderful och mycket roliga männsikor!

Idag har jag fyllt på Heidi Klum lagret i webshopen, varit på barnhemmet, och hängt på au bon pain. Jag har varken fått en ros eller ett hjärta men om några timmar blir det iallafall ett restaurangbesök.

Nu måste jag vila lite känner jag men lovar återkomma med fler, längre inlägg lite senare.

See you!

Queenpeach outfit


Dagens/Kvällens outfit
Rosa prickig volangklänning - Queenpeach.com
Vita peeptoes - Beyond Retro

Nu ska jag iväg på grillfest, dricka Chang och träffa roliga människor! Ha en bra fredagkväll :)

Laos .. suck.


Fredag den 13e. Än har inget hänt så jag håller tummarna att det fortsätter så! Jag började dagen på barnhemmet och min kompis Sarah följde med. Det var kul att ha någon att prata med medans man matade bebis och fick en spya på sig!

Sedan åkte vi tillbaka till stan, vi pratade en himla massa om visum i Thailand och jag kom fram till att jag måste flyga till bajs Laos på måndag för att fixa nytt 90 dagars visum. Jag gillar inte Laos från början, har varit i Ventiane för mycket för att det ska vara mysigt och jag vill ju vara hemma, gå till jobbet och tjäna pengar. Istället måste jag åka bort, betala flyg och boende och förlora lön i 2 dagar.. Men det blev lite bättre när Sarah berättade att hennes visa också går ut snart så hon bestämde sig för att hänga på! Så måndag-onsdag blir det Vientiane, baguetter (det har varit en fransk koloni), triumfbåge och thai konsulatet.

Snart ska jag hoppa in i duschen, skölja av mig bebisdregel och istället fixa mig inför kvällens grillparty. Några kompisar med hus och trädgård har bjudit in till bbq så hoppas det blir kul! Ölen ligger på kylningen och maten står värdparet fr så kan väl inte bli bättre?!

Thaitrött


Ikväll har jag en riktigt "jag är så sjukt trött på Thailand " kväll. Ni vet sådär som man kan känna i Sverige när det är grått ute, aldrig blir ljust, man står i telefonkö i 30 minuter för att sedan bli bortkopplad, tunnelbanan har signalfel, Ica har slut på mogna avocados som man längtat efter hela dagen, Metro är slut på morgonen och SJ har bara dyra biljetter kvar dit man vill åka ;) Man måste få ha gnälldagar fast man bor utomlands, man får vardag här med och irriterar sig på en hel del. Jag vill ut och demonsterar som mannen på bilden!

Idag är jag mest negativ till
  • De nya visumreglerna som bara ger en 15 dagar extra om man korsar gränsen med buss. Jag trodde det fortfarande var 30 då jag fick det sist, men det visar sig att mannen i Kambodja stämplade fel, hur seriöst känns det? Nu vägrar jag betala över 2000 bath för ynka 15 dagar till så måste antagligen flyga till Laos - som jag inte heller gillar!
  • Är trött på deras jäkla medeltidssyn på handikappade barn. Där jag jobbar som volontär finns en avdelning för barn med handikapp som antagligen aldrig kommer bli adopterade. Thailändarna struntar i dem totalt för de tror de gjort något fel i sitt förra liv och detta är straffet. Att barnets pappa antagligen var alkoholist och mamman knarkade det mesta är inget de kan ta till sig.
  • Att de på bygget utanför min balkong börjar svetsa och borra 21:20 på kvällen..
  • Att landet gör allt för att inte utvecklas eller bredda turismen. De kämpar för att stora företag inte ska komma hit, de göra reglerna sjukt krångliga för utlänningar att jobba här, starta eget eller bara turista i landet. De höjer priserna för alla som är inte är thai, låtsats att inte förstå ett ord engelska när det passar dem och har enorma problem med prostitution och HIV som de bara blundar för!
Så nu har jag fått ur mig lite iallafall :)

Annars har min dag varit bra ;) Barnhem, posten, lunch, långfika, handling, gym, middag och google!

Imorgon är det fredag och två bra saker händer; min kille kommer hem oc vi ska på party på kvällen. Och så ska jag till barnhemmet och gosa med sparven, men nu ska jag försöka sova. Over and out!


Queenpeach outfit


Dagens outfit
Rosa klänning med små blommor - Queenpeach.com
Svarta ballerinaskor - köpta i Malaysia

puré


GodMorgon! Klockan är 07 och jag är pigg om en lärka, något står inte rätt till?! Ska alldeles strax göra mig redo för en ny förmiddag på barnhemmet och idag kommer jag utrustad med päronpuré, det lilla sparvbarnet behöver växa! Och skulle gärna ta mig en sked själv för päronpuré är sjukt gott :)

Efter barnhem blir det posten (as usual) och sedan en fika med en ny svensk bekantskap här i Bangkok. Vid 16 är det bodycombat som gäller och som ni hör är denna dag fullspäckad mellan 07:30 - 18:00 men mer bloggning efter det, I promise.

NU ska jag packa träningsväskan och göra nåt åt mitt extremt toviga hår.

Solong!



krona vs bath


Det är inte kul att svensk i Thailand nu. Thaibaten blir bara värd mindre och mindre pengar. Första gången jag bodde här var den värd 5 kr och det var väldigt lätt att räkna ut men nu är den nere på 4 kr och jag hoppas verkligen den stannar där och inte sjunker ännu mer. På 100 bath är väl inte skillnaden så jättestor, förr var det lika med 20 kr, nu är det lika med 25 kr.  Men det blir en viss skillnad om du tar ut 50,000 bath i en ATM automat och det dras 12,500 kr istället för 10,000 kr från ditt konto. Jag har hört att de flesta länder blir dyrare att turista i nu om man är svensk men det finns undantag, England, Nya Zeeland och Sydafrika ger dig mer för pengarna än tidigare, så skynda fynda!

Nu har jag kommit hem från ett grymt kul stepup pass, extra basic här men som vilket vanligt stepup pass som helst på  SATS i Stockholm. Kul var det och svettig blev jag. Efter det körde jag lite armar i gymmet innan jag åkte hem och åt grönsakssoppa.

Nu ska jag ägna kvällen åt at paket mer paket för webshopen och sedan försöka sova. Jag kan inte fatta att det redan är tordag imorgon, var tog min lediga vecka vägen?!

Chloe kostym


Vad gillar ni den här outfiten? Nja är Queenpeach omdöme. Keira Knightley var igår på premiär i Berlin för  pojkvännens nya film Cheri och bar alltså denna kostym från Chloe. Jag tycker överdelen är grym men underdelen är inte min grej, för korta byxor med pös i midjan är inget jag gillar. Men skorna kan hon behålla ;)

träning och nya vänner


Jag vet, klockan är snart 17 och här kmmer dagens första uppdatering, inte ok men har haft så mycket att göra! Vaknade 05:50 att att min kille som befinner sig i västra Thailand just nu messade. Kunde såklart inte somna om efter det så duschade, åt frukost, svarade på massor av mail och gjorde mig klar för barnhemsbesök. Det var lika mysigt idag måste jag säga och jag fick nu nerskrivet att min lilla fosterbebis blir tjejen jag tog hand om igår. Hon har tydligen blivit övergiven utanför ett sjukhus och väntar på adoption. Det står även att hon är 9 månader men hon är liten som en 3-4 månaders bebis, kan inte sitta själv och kan inte ens hålla i en flaska själv..

Kom därifrån vid 12, var till posten med en massa paket och sedan träffade jag en tjej från Skottland och vi tog en Starbucks. Vi har haft lite kontakt på internet, hon har just flyttat hit och känner ingen och jag har ju inte heller överdrivet mycket kompisar så det var kul att ses! Hon var rolig och väldigt social så hon ska nog följa med mig till barnhemmet på fredag och se om de behöver fler volontärer.

Efter fikat var jag till Nike Store på Emporium och inhandlade dessa snygga träningsbyxor. Gjorde ju upptäckten på en yogaklass för ett tag sen att när jag lutar mig riktigt långt fram blir mina byxor genomskinliga i baken. Not classy! Hade tänkt köpa ny sportbh också men hittade ingen som satt 100, vill ju att den ska sitta så tight att jag knappt kan andas ;) Men shit vad jag kommer träna bra på step up ikväll i denna nya byxor, eller hur?!

Bloggar mer när jag kommer hem för nu måste jag dra så jag inte missar passet!

Heidi Klum t-shirt


Ja, jag vet.. klockan är 22 och jag har inte stängt av datorn.. men ska göra det om 3 minuter! Måste bara skriva ett inlägg här till alla som undrar då min inbox svämmmar över i mail som alla undrar samma sak "När finns Heidi Klum tröjorna åter i lager hos Queenpeach.com?"

Svaret är, på lördag! Jag vet inte hur många och det går inte att förhandsboka pga att leverantören börjar få ont om dem och jag köper det jag kommer över helt enkelt! Men jag har sagt att fokus ska ligga på vita och grå tshirts i strl S och M.

Hoppas jag hjälpte några utav er nu iallalfall. :D

Godnatt!

jul och förtydligande


Jag har jobbat så mycket hela eftermiddagen och kvällen att huvudvärken sitter som en smäck. Att sitta och stirra in i Photoshop i timmar gör nog sitt till. Har haft Itunes på medans jag jobbat utan att riktigt notera vad som spelas men så hör jag för några minuter sedan att just nu spelar Carolas julskiva upp..Tänkte byta men sen tyckte jag att det var lite mysigt eftersom jag ändå inte fick så mycket jul i år.

Jag är jätterörd över alla fina kommentarer jag fått på mitt förra inlägg om mitt nya volonärarbete på barnhemmet. Har fått många frågor om hur jag fick det jobbet och kan ju berätta att detta är inget jag ordnat från Sverige. Jag har inte gått genom någon förmedling eller annat utan jag bor ju redan i Bangkok. Jag har två jobb här som jag får betalt för annars hade jag inte kunnat tagit ett volontärarbete. Jag kände att jag ville göra skillnad och har jobbat med barn (som lärare) länge och därför kollade jag upp barnhem utanför staden. Jag ringde upp dem, försökte göra mig förstådd på stapplande thai, åkte dit dagen efter, hade tur då de behövde volontärer, fyllde i papper, fick en bebis i famnen och på den vägen är det. Jag bör vara där 1-2 ggr i veckan men det är inget tvång utan jag kommer åka dit så ofta jag kan och när det stämmer med mitt schema. Jag får inget betalt och jag betalar heller ingenting men tar med blöjor, bebiskläder etc då och då. Jag ska dit imorgon igen och längtar redan, så tror detta är rätt för mig!

Ikväll ska jag sova tidigt har jag bestämt, klockan är 21 nu och 21.30 ska jag slå av datorn, Sharp! Är trött, ska upp tidigt och huvudvärken måste botas!

volontär


Idag har jag börjat ett nytt projekt/jobb eller vad man nu vill kalla det. Jag har blivit volontär på ett barnhem utanför Bangkok där det bor ca 300 bebisar som blivit lämnade i soptunnor, på/utanför sjukhus och på andra hemska ställen. På en avdelning bor bebisar som är smittade av HIV och på de andra avdelningarna bor bebisar som väntar på adoption. I Thailand idag finns över 1 miljon person med HIV och över 15000 är barn. Det är med blandade känslor jag gör detta då jag vet att det gör nytta, att det jag gör leder till något bra men det känns i hjärtat vill jag lova.

Jag kommer vara där minst en gång i veckan och förhoppningsvis kommer "min" fosterbebis bli den lilla tjejen på bilden. Hon är 5 månader, liten som en fågelunge och ville mest sitta i knät och gosa. Jag som inte har någon som helst erfarenhet av bebisar hade ingen aning om hur man ens skulle hålla men det löste sig :) Jag kom utrustad med blöjor och mjölkpulver och det är ett steg i rätt riktning.

Bebisarna var så små och så apatiska att det gjorde ont. De är inte vana att få uppmärksamhet, de skriker eller gråter nästan inte alls, de flesta är helt tysta och vill bara sitta nära. Min lilla bebis hade rossliga luftrör, andades tugnt och lät som Darth Wader emellanåt. Och hemma i Sverige klagar föräldrar på att deras bebis har tråkigt eller att det svårt att lämna det gråtandes och ensamt i 5 minuter vid nattning. Allt är såklart relativt men detta ger perspektiv!  När jag ser dessa barn så kan jag inte fatta hur det kan vara väntetid i Sverige på ca 2-5 år på att få adoptera från Thailand. Var har det gått snett någonstans och varför försöker man inte göra något åt det? Här finns över 300 bebisar som behöver ett hem, kärlek, mat, kläder och närhet och det är bara på ett av alla de tusentals barnhem som finns i Thialand!

myggattack

GodMorgon!
Jag har sovit halvbra i natt pga en jäkla massa mygg som surrade omkring runt mina öron men annars är det helt ok :) Har just kommit hem från ett litet uppdrag (mer om det i nästa inlägg) och nu äter jag lunch i form av ris och grönsaker.

Det är sjukt varmt här idag, svetten rinner verkligen var man än går och just nu har jag ac´n på med full effekt. Resten av eftermiddagen ska jag spendera på posten, leta nya Nike träningsbyxor, kanske vila lite (är ju ändå ledig) och ikväll blir det gym.

Har ni tänkt på hur snabbt februari går? Det är redan den 10/2! Då januari kändes milslång känns februari jättekort och tur är väl det, iallafall för er som bor i Sverige ;)

Finland


Ikväll har jag invigt en ny finsk restaurang som öppnat i Silom, Aalto heter den. Det serveras även en del svensk mat och det var därför jag åkte dit, ville se vad de kunde erbjuda ;) Som ni ser åkte favoritklänningen från igår på igen!

Jag åt gravad lax med potatis och det var sjukt gott! Och nej man fick inte lite mat utan jag tog en bara en förrätt för att sedan även orka med äppelpaj till efterrätt! Suverän god mat, fin inredning,  jag kommer gå tillbaka och jag har ändrat lite uppfattning om Finland som jag trodde var ett grått, trist land där man mest åt kålpudding ;)

Nu ska jag strax krypa ner i sängen och läsa lite och imorgon ska jag upp tidigt fast jag är ledig. Ska nämligen bli upplockad vid 08 för att åka iväg på en grej, berättar mer imorgon eftermiddag när jag är tillbaka igen!

Sov sött ni med om några timmar!

confused

Jag kan vara Bangkoks mest förvirrade person.. I förrförra inlägget skriver jag att det är röd dag här idag, sedan tar jag alla min paket och går till posten! Hur ofta har posten öppet på en röd dag?! Totalt hjärnsläpp eller som mina elever brukar skrika "Brainfreeze". Jag skyller på vätskebrist, 35 graders värme och tankar på annat håll ;)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Sailorklänning - Queenpeach.com (utgående modell)
Vita peeptoes - Beyond retro

Klockan är redan över 15:00 och jag har inte kommit härifrån än.. men nu så drar jag till posten och sedan till Central World för att leta nya träningskläder. Smider även planer för ett projekt som jag kanske påbörjar imorgon, hoppas det funkar!

röd dag

God Morgon till er och God Eftermiddag till mig. Klockan är 13:30 här och jag har just kommit hem från ett sjukt svettigt Body Combat pass. AC´n var sönder i lokalen och det såg ut som alla där inne duschat med kläderna på när vi var klara. Men kul var det! Tog det lugnt igår på partyt och är mycket glad för det idag då jag kunde träna på förmiddagen och jobba undan lite saker.

Jag har ju ledigt nu i en vecka, idag är det också röd dag här så alla är nästan lediga. Jag har inga direkta planer för min ledighet men mycket jobb med webshopen blir det, en visarun till Kambodja och mycket gym.

Nu måste jag äta lite lunch innan jag svimmar, uppdaterar igen inom kort :)

Queenpeach outfit


Dagens outfit (kvällens..)
Svart/vit klänning - Queenpeach.com
Svarta peeptoes - köpta i NY

Nu är det bara hår och smink kvar, gillar ni min nya klänning? Jag tror det kan vara en ny favorit!


just nu


Här är jag exakt just nu! Taget med min älskade Mac för 3 minuter sedan, sitter på gymmets restaurang och mumsar på en Ceasar sallad! Nyduschad, eftersvettig och utan smink, den nakna sanningen ;) Körde två pass, Body Cobmat och Body Pump och är nu helt slut i kroppen.

Ska sitta här och jobba i någon timme sen blir det hem och svira om inför grillparty, kanske inte kommer vara så hungrig men kunde inte vänta med mat efter dessa svetiiga pass! Jag tror jag ska inviga en ny, fin och svart klänning jag har köpt och ja ska inte stå för nära grillen ;)

shake it


Det var svårt att välja vilken shake man skulle satsa på igår på Chatuchak måste jag säga ;) Men tillslut slog jag till på jordgubb/mango och det blev kanon! Shoppade lite annat på marknaden också som klänning, sminkväska och nya örhängen.

God Morgon förresten, jag kan såklart inte sova och klockan är nu 8:20. Åh vad jag önskar att jag kunde sova typ till 09 när jag är ledigsom alla andra. Mina planer för dagen känns lite diffusa. Jag ska iallafall träna bodycombat och lägga upp lite nya klänningar i shopen men hur jag ska få resten av dagen att gå vet jag inte. Men till kvällen ska jag på grillparty hos några kompisar på so 31 här i Bangkok!



åh Kate


Jag har just kommit hem från bion där jag såg Revolutionary Road och drack en himla massa äppeljuice. Vilken grymt bra film! Tog tag längst in i magen och vred om. Fick mig även en tankeställare - ibland måste man följa sina drömmar trots vad alla andra säger!

Klockan är 20:00 här i Bangkok nu och jag har just ätit middag. Ska strax hoppa in i duschen och fixa lite hemmaspa och sedan bir det nog kanske en dvd med killen i soffan. Lugnt och skönt alltså. Imorgon vankas det fest på kvällen (måndag är röd dag här) så lika bra att ladda inför det.

Hoppas ni har en fartfylld lördag!

får mig att rysa


Är det nån mer än jag som småryser och mår lite illa när man ser denna kvinna och hennes rosa stövlar?! Katie Price , aka engelska Jordan, är i LA och tar varje tillfälle till att få uppmärksamhet. Hennes outfit påminner mig om porrstjärna/amerikansk pensionär; rosa Ralph Lauren tröja, blå velour tights och skyhöga rosa boots. Självklart matchas hela härligheten med rosa örhängen och lite för mycket smink.

Seven Pounds


Hann tyvärr inte blogga mer igår kväll mn nu är jag här igen. Klockan är bara 8:20 men jag kan verkligen inte sova, måste vara alla tidiga starter vid 06 denna vecka som fått ig i obalans. Igår kväll var jag iallafall och tränade, det blev gym 1,5 timme. Sedan mötte jag upp min kille och vi åt middag på Kuppa på soi 16 (bild). Suverän mat och urmysig miljö och jag tror de kan ha Bangkoks bästa brownies!

Efter middagen gick vi hem och kollade på filmen Seven Pounds me Will Smith, lite smårörig men mycket bra film! Jag höll mig vaken genom hela filmen vilket är ett under när det kommer till mig och fredagkvällar.

Nu ska jag ta en snabbdusch och sen iväg till Chatuchak, börjar bli mitt vanliga helgnöje. Längtar hem som bara den idag och måste komma på bättre tankar så Chatuchak it is. Fina kläder, söta små hundar, goda shaker och underbara blommor.
Återkommer!

pimp my ride


Sånt här gör mig glad! Jag är på väg från flodbåten till posten, jag svettas som en kamel i öknen och jag bär på tunga kassar.. då får jag syn på denna bil. Den står parkerad på en sidogatan och är pimpad med Hello Kitty, till och med ett Hello Kitty avgasrör. För en minut glömde jag bort svett och tårar, hivade upp kameran och förevigade det silverfärgade lilla bilen. En riktig Queenpeach bil! Som man säger - det är de små detajerna i vardagen som gör det :D

chokladbegär och lov


Jag är dödssugen på choklad!! Klockan är 14:30, jag har just ätit lunch och det enda jag kan tänka på n är choklad. Helst marabou men i detta Bangkokläge funkar allt. Tyvärr bor jag inte granne med vare sig 7/11 eller Tops så får tyst lida.

Har just kommit hem från jobbet och nu är jag ledig i en vecka, sköna halfterm! Ska mest jobba med webshopen, hänga på gymmet, förnya visum i Kambodja och bara vara den lediga tiden, kommer bli underbart. Det var meningen att jag skulle åka till Veitnam men flygpriserna sköt i höjden + att jag hört att det är ganska så kallt där nu och jag äger endast sommarkläder.

I eftermiddag ska jag slappa här hemma och svara på en massa mail, ikväll blir det gym och ev en film och jag ska njuta att av att jag inte behöver gå upp 06 imorgon!

Queenpeach outfit


Dagens outfit (eller mer kvällens)
Svart playsuit (NY!) - Queenpeach.com
Svarta peeptoes - köpta i NY

Som ni ser bär jag och Kate Moss samma plagg.. det kanske inte alltid är bra om man säger så för ingen kan ju komma i närheten av Kates skönhet.. Men jag älskar iallafall min fina, nya och enda svarta playsuit. Har alltid tyckt att de är osmickrande men denna gillar jag, kanske för att den har halterneck?! Och dont mind my hair ska ta tag i det och sminkning nu!

Ska strax iväg och dricka lite drinkar, ha en bra torsdag!!

jag & Kate


Äntlige hemma efter en dag där jag hunnit med så mycket! Hann med att shoppa lite nya grejer till webshopen på min långa lunch och jag har köpt min allra första playsuit till mig själv! Den är så grymt snygg och jag tror jag ska ha på mig den ivkäll när jag ska ut på lite drinkar. Svart, halterneck och knytskärp, bild kommer snart - lovar. Tydigen har Kate Moss en likadan för kvinnan i affären sa "Kate Moss same, I give picture" och i påsen låg en liten digitalbild när Miss Moss struttar omkring i sin. Den kommer även finnas till försäljning hos Queenpeach.com innan dagen är slut tillsammans med några jättefna klänningar!

Nu ska jag jobba med bildredigering i ett par timmar och sen svira om för lite Gin o Tonics på soi 31.

motobaj


Jag åker oftast motorcykeltaxi till jobbet på morgonen, speciellt nu när det är så varmt att det rinner svett bara man går några meter. Man känner igen en motorcykeltaxi då chaufförerna har färgglada västar på sig i orange, blått eller grönt. Tror det har att göra med vilket distrikt man jobbar i och där jag bor har alla orange. Jag har aldrig tyckt att det varit läskigt att åka med dessa killar även om man inte har hjälm för oftast är trafiken så tät att det är omöjligt att köra fort. Men de senaste dagarna har jag åkt med vissa sk maniacs. Igår åkte jag med en kille som messar samtidigt som han kör, i förrgår blev jag upplockad av en kille som körde med livet som insats och imorse var det en sån hetsig pojke som körde att jag nästan fick en backspegel i ryggen av en minibuss på motsatt sida av vägen.. Gah!

Nu sitter jag på jobbet och har haft en dubbellektion med 9:orna och har nu paus till 13:00. Varnnan vecka har jag sådant schema ons-tors och det är halvkul men det går. Igår utnyttjade jag tiden i mitten till gymmet och idag tror jag att jag ska åka och kolla in lite nya klänningar till queenpeach.com så håll utkik!!

äppelkaka o möte


Nu har jag äntligen kommit hem, klockan är 22:10 och det är väl bara att slänga sig i säng då jag ska upp igen före 06. Jag har haft en superdag!! Lektioner, bodypump, lektioner igen, middag, SWEA möte med ambassaden här i Bangkok och nu alltså hemma!

Det var ett otroligt intressant möte med ambassaden och jag fick reda på massor av intressanta saker som att vad som egentligen hände när tsunamin drog in, att kungn är på väg hit, vad de gör hela dagarna på ambassaden, hur många flyktigar verige tar emot från Burma, vilken PR de gör för Sverige, hur många svenska turister som kommer hit varje år etc. Är van vid sömninga föredrag men detta var super! Och det bjöd på hembakad, svensk äppelkaka, smälte i munnen!

Imorgon blir det jobb igen och förhoppningsvis shopping, det suger i min skoshoppingtarm :D



Queenpeach outfit


Dagens outfit
Blå/rosa volangtopp - Queenpeach.com
Blå jeansshorts - H&M
Svarta ballerinas - Din Sko.

snabbt inlägg

Här kommer ett litet snabbt God Morgon inlägg innan mina elever tar över klassrummet. Klockan är 7  och jag är trött, varit vaken halva natten pga att min finksa granne bråkat med sin thailändska flickvän.. Hade jag inte varit så trött hade det varit kul att lyssna på; en som pratar eng med grov finsk, hård brytning och en hysterisk tjej som skriker tillbaka på thai engelska. Mina frökengrammatik öron grät när jag hörde deras konversation ;)

Har lektion nu till 09 och sedan blir det bodypump och posten, lektionen efter börjar 13 så det borde inte bli stressigt. Angående mötet igår så gick det bara bra, hon trodde jag var ny och ville välkomna mig till skolan.. Då jag berättade att jag varit här sedan oktober blev det lite pinsamt - så kan det gå på stora skolor.

Ha en bra onsdag så bloggar jag mer när jag kommer hem!

hår problems


Har just lagt in en hårpackning i håret som jag tänkte sova med. Jag tappar galet mycket hår just nu, vet inte vad som har hänt. Kanske måste köpa någon form av zink/järn tillskott. Något som kan rekommendera något?

Imorgon börjar jag 07 igen så borde verkligen sova strax, klockan är redan 22:16. Förstår inte var tiden tar vägen, skulle bara vara hemma ikväll och inte göra någonting och så försvann tiden.

Imorgon ska jag träna bodypump på lunchen och det ska bli härligt. I vanliga fall brukar jag tycka det är för stressigt med lunchpass men imorgon har jag 2 timmars lunchrast så då är det ju lugnt. På kvällen ska jag på en semesnarie som ambassaden här i Bangkok ordnar, intressant och få reda på lite mer vad de pysslar med.

Bara 3 skoljobbsdagar kvar nu sedan är jag ledig en vecka, halfterm; yeah!

kulturkrock och glömska


Ibland blir man påmind om hur olika Thailand och Sverige är. Och hur sjukt lata (de flesta) thailändare är. De jobbar 8-10 timmar per dag, iallfall de som jobbar på kontor och statliga verk, av den tiden går det åt minst 1-2 timmar att hänga på msn, 1 timme på toaletten, 1 timme på morgonen till frukost, slösurfa och prata med kollegor. På möten halvligger många på golvet och petar näsan och jag har nog aldrig sett en thailändare skynda sig förutom taxichaufförer.

Idag höll jag på krevera inne på posten då jag fick vänta i över en timme på att posta några paket. Det är lång kö, de har två av sex kassor öppna, bakom de stängda kassorna sitter någon och sover (se bild), några sitter och pratar och någon försöker ställe in en fläkt.. Jag vet att det kanske var deras rast, inte deras uppgift men som västerlänning blir man irriterad när det är fullt med kunder och två jobbar medan fem andra gör ingenting. Jämför med rusningstid på systemet och två kassor skulle vara stängda och för där sitter kassapersonal och sover?!

(Jag vet att detta är en generalisering men detta är mina och många andra västerlänningars erfarenheter av att jobba med thaipeople här i Bangkok..)

Men efter en timme fick jag lova att posta mina paket, efter en man som hade typ 100 små kuvert som alla skulle stämplas för hand... I all irritation glömde jag en påse med nya paket, påsar etc till shopen så det lönar sig aldrig att brusa upp - sann thaianda :D

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Rosa klänning - Queenpeach.com
Gladiatorsandaler - Vila

tuesday

GodMorgon!
Blev visst inget mer inlägg igår, det hanns inte med. Jag var på gymmet och körde gymmade i en timme då jag kom försent till passet. Sedan blev det middag hemma och så packade jag massor av paket som jag ska gå till posten med idag.

Jag har just kommit till skolan och ska ha två dubbellektioner, en med 6:orna och en med 7:orna och klockan 13 ska jag ha möte med en language coordinator och jag har ingen aning varför hon vill ha möte med mig. Är på halvbra humör idag, vet inte varför men det känns som denna tisdag skulle vara bäst om den bara fösvann.

Men hoppas ni får en strålande tisdag :D

Hur viktigt är det att vara brun?


Att bo här i  Thailand betyder att du har sol på dig nästan hela tiden. I början tyckte jag det var hur soft som helst, låg vid poolen i timmar varje dag och tyckte det var så skönt att bli brun igen. Jag smörjde alltid in mig med minst spf 25 och solade aldrig ansiktet men lyckades ändå bränna mig ett par gånger. Nu när jag har bott här i 4 månader börjar jag bli lite orolig vad solen egentligen gör för kroppen. Jag har börjat tänka mycket mer på hudcancer och rynkor och är nästan aldrig i solen på vardagarna nu för tiden och kanske endast någon timme på helgen.

När man ser asiater som aldrig är i solen är det tydligt att deras hud är så mycket mer välbehållen än västerlänningar som har mer rynkor, pigmentfläckar och dyl. Klart att lite solljus är bra och bor man i Sverige och inte solar på 7- 8 månader så skadar väl inte en chartersemester. Men jag har sett exempel på personer här i Thailand som är här 4-5 månader och bara ligger i solen och de ser ut som gulbruna russin (eller som bilden) och ger mig en tankeställare.

När jag läser andra bloggar härifrån blir jag också orolig för hur mycket kroppen kan ta i solen, ska det pressas på stranden i en månad så tror jag huden tar stryk.. Det är såklart upp till var och en men det är sorgligt att utlandsvistelse alltid förknippas med solande.

Det är så viktigt för svenskar att vara bruna och det är synd att det är hur brun man är när man kommer hem som avgör om man haft en bra semester eller inte. Är man inte tillräckligt brun får man pikar av kollegor och vänner att ”hade du bara regn” eller ”trodde du skulle utomland och inte till Blekinge”. Jag hoppas att även folk i Norden en dag kommer förstå att lycka inte kan mätas i solbränna. Och det är inte värt att få cancer för att få glada tillrop av kollegorna, färgen försvinner ju ändå inom ett par veckor.


måndag med sallad


Härlig måndag so far! Jag har haft lektioner med barnen som gick jättebra och vi avslutade med lite ordlekar som var jättekul. Sedan var det möte på Starbucks över vaniljlatte och det gick också mycket bra. Var till posten med många paket och nu har just kommit hem med min lunch i handen. Jag har blivit helt beroende av Tops Salad Bar där man får plocka ihop sin egen sallad så det blir både lunch o middag idag. Jag kan äta thaimat om det kniper men just nu är jag inne i en icka thaimatsfas. Iallafall när det kommer till Pad Thai, Som Tam och Fried Rice. Bangkok är ju inte som Phuket eler Samui där man kan gå pyttipanna, köttbullar och bearnaisesås i varje hörn men det är jag väldigt glad för kan jag säga. Jag flyttade ju nte från Sverige för att hänga på svenska barer och restauranger utomlands.

Resten av eftermiddag ska jag jobba med webshopen, förbereda lektioner för imorgon och senare blir det gymmet. Ska gå på Fitness Ball pass och träna varje liten muskel i min kropp!

Bangkok idag: soligt, lite slöjmoln och 34 grader...


vilken sallad!


Jag har varit och ätit den godaste Caesersalladen på länge, tillsammans med vitlöksbröd och följt av en krämig latte. Jag älskar söndagsmiddagar, får mig att känna mig som jag är tillbaka i England där vi alltid gick ut vid 17 tiden på söndagkvällen och åt middag på restaurang. Helgen blir så mycket längre och bättre på det sättet istället för att ha söndagsångest i sin gamla nedsuttna soffa.

Idag är det den 1a februari och jag tycker det känns underbart! För mig känns det nämligen som januari varit en evighetslång månad och det känns inte som om det var nyårsafton för 1 månad sedan, snarare 3!

Nu ska jag förbereda lite lektioner tills imorgon, medeltid och kort/lång vokal :) Sedan blir det en skön lång dusch, hårinpackning och film i min fluffiga morgonrock! Hoppas ni också får en bra söndagskväll!

vilosöndag


Söndag är bra dagar för att inte göra så mycket alls. Idag har jag hängt på Au Bon Pain i några timmar; druckit latte, ätit kanelscones och läst tidningar.

Outfiten för dagen är en mörkblå jeanskjol som knappt syns på bilden och en vit blus med puffärm från Top Shop.

Efter den långa frukosten gick jag hem och låg vid poolen i ca 45 minuter innan jag blev uttråkad. Efter det har jag mest fixat och trixat med nya framsida till shopen, mailat kunder, läst bloggar och druckit cola. Nu ska jag strax möta upp min kille för middag och ikväll blir det nog film, har en del nya dvds som ligger och väntar bla den nya med Leonardo C och Kate Winslet och 7 Pounds med Will Smith.

Chatuchak weekend market




Igår spenderade jag e hel del av dagen på Chatuchak Weekend Market. Det finns så himla mycket fina saker att köpa där men det är så varmt och trång att man lätt kan få panik. Så här såg det ut när jag klev av skytrainet och försökte gå mot marknaden, jag var inte ensam...

Hittade massor av fina tavlor som denna kvinna målade i 35 graders värme.

Jag ville köpa alla!

Den här killen blandade jordens godaste jordgubbsshake till mig.

Jag blev sugen på att köpa ett mango och papaya träd.

Galet fina lampor!

Det bjöds på musik.

Och det var väldigt trångt på skytrainet hem också. Kom hem med två t-shitrs, en ljusslinga och en jättefin orkidé. Jag har aldrig ägt en sån blomma tidigare men nu ska jag göra allt för att få den och överleva!

RSS 2.0