hett i Japan



Såhär ser väldigt många flickor ut här, knästrumporna / förlossningsstrumporna är hetare än någonsin i Japan!

Kyoto


Jag tog detta Shinkansen tåg från Tokyo till Kyoto i onsdags, det gick galet snabbt!

Kyoto ligger ca 50 mil söder om Tokyo och var en gång Japans huvudstad, allt i denna stad är historiskt och mystiskt vackert. Här är Guldpaviljongen som är ett Zen tempel.

Sanjusangen-do har inuti 1001 statyer som kan rädda världen, tyvärr fick man inte ta kort inomhus men det var fantastiskt.

Heian-jingu, en av Kyotos mest kända byggnader.

Bakom Heijan-jungu ligger en stor park som är uppdelad i 4 element. Det är här Scarlett vandrar omkring i Lost in Translation.

Samma park, så fin, synd bara att det var lite mulet.

Men lite tur att det var molnigt för det var hett som i en bastu med temperatur på 32 grader och luftfuktighet på 80%.

Nijo-jo Castle. Inuti har några av Japans största konstnärer gjort väggmålningarna men man fick inte kort därinne heller.

Solfjädrar.

Gion - Geisha kvarteren.

Det här var tydligen en väldigt känd gesiha för alla flockades i gången när hon kom och tv filmade. Jag var längre än de flesta och kunde ta kort men har ingen aning om vem hon var.

Geshia dans.

Japan imponerar på mig på alla sätt. Det är så vackert att det tar andan ur mig, alla är artiga allt är prydligt och rent och det enda jag inte gillar hittills är allt detta rökande. I Japan har man fortfarande rökvagnar på tåg, rökavdelning på restauranger och man får till och med röka i baksätet av en taxi - vidrigt tycker jag som inte röker och inte vill lukta askkopp!



Tokyo dag 2


Idag har jag hängt i Ginza, kring Shibuya och Harajuku. Jag har gått så mycket att mina fötter gör ont och sett så otroligt mycket, till exempel detta coola hus i Ginza som är en juvelaffär. Imorgon åker jag till Kyoto, lovar att lägga upp mer bilder då för nu ska jag sova!

QP goes shopping


Så här är det att shoppa i Tokyo .. Filmat idag på Shibuya 109 som är ett enda stort mecka i japanskt mode.

im in Tokyo


Efter en lång resa är jag äntligen framme i Tokyo, I love it! Det känns helt unreal när man väl är där man drömt om att vara i ca 15 år.. Resan gick bra, fast vi blev försenade då planet inte kunde landa pga oväder så vi fick cirkla över Japan i någon timme.

Det bor 35 miljoer personer här och det är världens största stad, helt galet! Tunnelbanesystemet är som ett spindelnät. Jag ska nu vara i Tokyo i två dagar innan jag åker vidare mot Kyoto.

Ikväll har jag hängt i stadsdelen Ueno som var fylld med neon. Det är 27 grader varmt, har regnat ganska mycket, är mycket skönare än Bangkok, är väldigt rent, väldigt stylish, ALLA pratar i mobiltelefon eller spelar gameboy, det är inte så ruskigt dyrt som jag trodde och jag uppdaterar mer imorgon för nu har jag snart varit vaken 24 timmar i sträck!

mot Tokyo


Om några timmar flyger jag till Tokyo för att påbörja min Japanresa! Äntligen! Ni följer väl med?

Hello Kitty mania i Chinatown

 
Igår när jag var i Chinatown stötte jag på denna Hello Kitty butik. Det fanns miniräknare...

Små dammsugare till laptop.

Små fodral för dina linser...

Tangentbord.

Väckarklockor.

Tvålpumpar.

Blomsprutor.

Ryggsäckar. Det fanns också paraplyer, tofflor, högtalare, mobiltelefoner, godis, tallrikar, bestick etc men tyckte det räckte med kort ;)  Nu vet du vem du ska kontakta om du behöver uppdatera ditt Helo Kitty sortiment!

Chinatown en lördag


Snygg ChinaTown portal.

Klockmarknad.

Grillade minibananer.

Pärlaffär.

Dagens outfit på café
Klänning - Queenpeach.com

Tempel.
 
Tempelfoton.

Templet har krokodiler i en inhängnad. De var sjukt slöa men läskigt stora.



Chinatown


Nu drar jag till Chinatown med K. Vi ska leta kopior i form av väskor och solglasögon, äta vårrullar och försöka att inte svettas bort. Återkommer med mina fynd!

zzznark

Vilket busy dag jag haft, fullt upp tills nu och klockan är 23:15. Började med jobb på barnhem, sedan 2 timmar lunch med engelska vännerna, sedan posten, skräddare, massage, handla, fixa, indisk middag med Tom vid Silom och nu äntligen hemma. Orkar inte uppdatera mer nu för vill bara sova, återkommer imorgon bitti!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart/vit klänning - Queenpeach.com
Skor - beyond retro

Update: Thaifilmen var helt ok men mycket märklig, skriver mer om det imorgon för nu ska det sovas!

thai film


Jag ska strax iväg till Emporium för att gå på bio, ska se thaifilmen Dear Galileo som handlar om thai ungdomar som backpackar i Europa, kan bli underhållande :) Idag skulle jag egentligen fira K´s födelsedag men den lilla tösen har blivit supersjuk så vi får ta det i helgen istället om hon frisknat till.

Det har regnat/varit gråmulet nästan hela dagen här i Bangkok och jag vet nu vad som menas med riktig regnperiod, det måste vara nu i juli/aug. Fast såhär grätt säger folk att det sällan är så länge så hoppas solen visar sig till helgen. Fredag imorgon, två dagar kvar till Japan avfärd och jag är något stressad!

So Long!

eclipse med regn


Idag var det solförmörkelse här i Asien. Tyvärr är det ju regnperiod nästan överaltt så den syntes inte så tydligt, här i Thailand skulle man se ca 70% av förmörkelsen men tyvärr regnade det nästan över hela landet. Här i Bangkok spöregnade det imorse så jag såg ingenting, tydligen såg man det bättre i norra delen av landet. Total solförmörkelse var det i Kina, Indien, Nepal och några andra länder men var tyvärr ganska molnigt där med.

Min onsda har varit kanon och jag kom just hem från en superbra step up pass. Nu ska jag sova för imorgon har jag en hel del att göra. Jag vet inte riktigt var denna vecka har tagit vägen men det är ju redan torsdag imorgon?!

Sov sött kära ni, hörs imorgon!

Soap and Glory


Har du testat något ur serien Soap and Glory nångång? Om inte tycker jag att du ska göra det genast! Jag använde det mycket när jag bodde i England och blev överlycklig för en tid sedan då jag hittade de fina flaskorna här i Bangkok på Boots! Det är inte bara flaskorna som är supersnygga att ha i badrumshyllan som gör att jag älskar dem utan de doftar även som ett enda stort bubbelgum - I love!

dag med smärta

Godmorgon!
Här är klockan 07:30 och det är dags för en ny, tyvärr grå, dag. Jag ska strax iväg för att jobba på barnhemme i ett par timmar, sedan blir det en sväng till posten och Emporium. Jag haltar fram idag pga allt för hårt BodyPump pass på True Fitness igår, ikväll får det bli step up.
Imorgon fyller min bästa Bangkok vän år så ska på presentjakt senare idag :)
Måste även göra mer research ang min Japanresa som startar på söndag, så mycket jag vill se och för att hinna allt tror jag att jag måste göra upp ett schema!
Ha en fin dag!

mest bisarr vinner


Lada Gaga har ett klädesplagg (klänning/kappa/jacka) som består av hundratals Kermitgrodor från Mupparna. Ibland undrar man varför?

I love Maxi dresses



I love maxi dresses! Gör ni? Mina två favoriter är de som jag har på mig här, den mulitfärgade randiga är från Siam Square och den svarta med blommor är från Queenpeach.com, var kändisarnas klänningar kommer från har jag ingen aning om men snygga är de!

den grå massan

Jag måste säga att vädret här i Bangkok är just nu under all kritik. Det är jämngrått, regnar då och då, solen har jag inte sett på över 10 dagar och det knns som att bo i en grå massa där avgaser möter grå himmel.Men livet går väl vidare ändå och idag har jag varit på barnhemmet och hjälpt till i 5 timmar. Var 4:e år har de nämligen en stor fest då alla barn som blivit adopterade därifrån får komma tillbaka med sina föräldrar, se hur de växt, upp, träffa personer som tog hand om dem när de var små etc. Så först tog jag hand om Persikan i 2 timmar, sedan tittade vi på någon form av parad, lyssnade på tal av barn från världens alla hörn och åt god lunch.

Planen för resten av dagen är att skriva om mitt cv (..suck), träna bodypump och kanske hänga lite på starbucks. Om 5 dagar smäller det darlings - Tokyo!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vit klänning med små rosor och dragkedja - Queenpeach.com
Vita skor - H&M

broar


Jag älskar broar! Så fort jag kommer till ett nytt land/stad besöker jag broar, i Hanoi gick jag över en gigantisk bro, i NY älskar jag Brooklyn bridge, i Sthlm är favoriten Västerbron, alla broar i Macau, Hong Kong hade Tsing Ma bridge, i London älskade jag Tower Brigde och här i Bangkok är favoriterna Rama 8 och 9. Denna bro på bilden komer jag med säkerhet besöka om en vecka, Rainbow Bridge, Tokyo :)

ny kropp


Den här kvinnan heter Ulrika Jonsson, hon har svenska rötter och är stjärna i England. När jag bodde där var hon programledare, radiopratare, modell och även me i Big Brother. Hon har 4 barn med 4 olika pappor och är nu gift med Brian Monet som också är inom tv-branschen. Idag kan man läsa i engelska tidningar hur Ulrika beättar om sin nya kropp som ser ut som en 16åringen och som hon köpt för 130 000 kr. Hon har ändrat brösten, fettsugit sig, blekt tänderna, använt botox och säkert en hel del annat. Hon ser ju fantastisk ut måste jag säga, men kommer ingen längre vilja bli gammal och rynkig nu när man kan betala för att slippa?!

perfect ending


Jag har precis kommit hem efter mexikansk middag med Tom på soi 11. Det var sjukt gott och nu är jag så mätt, så mätt! Precis när jag kom ut från restaurangen öppnade sig himlen så det blev till att kasta sig in i en taxi. Nu ska jag bädda ner mig och gjorde just en fantastisk upptäckt; 4 bröllop och 1 begravning började just på Starmovies!! Jag älskar Hugh Grants fluffiga hår, när de sjunger Cant smile without you i kyrkan, den engelska accenten, Love is all around sången och all bröllopsyra! Kan inte finnas ett bättre sätt att avsluta söndagkvällen på.

munskydden tar över bangkok


Det är hett med munskydd här i Bangkok just nu! Alla tittar kontigt på mig som vägrar springa runt med papper för munnen som inte skyddar mot något.

ny nitväst


Jag har köpt en galet snygg nitväst som jag älskar! Kommer använda den flitigt och börjar idag :) Du kan köpa lika här.

Det är söndag, fortfarande jämngrått på himlen över Bangkok och jag vill att regnperioden ska lugna ner sig lite nu.. Klockan är bara 10:30 men jag är redan på språng för måste till MBK (suck) och handla lite grejer och klockan 12 ska jag vara hos min frisör vid Chit Lom. Måste toppa håret och slinga utväxten, hög tid!

Hade en kanonkväll igår hemma hos E på soi 8, fick tacos och rödvin och då jag har en period då jag inte är överförtjust i thaimat smakade det ljuvligt.

Nej måste röra mig, men efter klippningen ska jag ha en softa söndag med en massa planerande inför min Japan resa som startar exakt om en vecka!! Massor med nytt i webshopen förresten.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Klädd från topp till tå i H&M, mina fynd från Hong Kong ni vet :)

Nu är jag bara hemma och vänder och för att hämta träningsväskan. Jag ska vara på gymmet klockan 17 för Body Combat och sedan direkt hem till E på middag. Hittade det jag skulle till webshopen så imorgon kommer det att finnas en hel del nytt där! Vi får se om jag bloggar när jag kommer hem ikväll annars önskar jag alla en underbar lördag.

planerna

Det är lördag och det regnar. Jag ska möta Olver på Starbucks om 20 minuter och jag har fortfarande morgonrocken på mig. Efter fikat ska jag och hämta fler klänningar med dragkedja till webshopen. Sedan ska jag träna body combat och avsluta dagen med svensk middag hos E på soi 8. I like!

ljuset här i Bangkok

 
Åt middag på mitt tak igår. Ljuset är helt underbart vid 18 tiden men en haltimme senare är det kolsvart. Träffade lite folk från Frankrike och England igår och alla sa samma sak: man saknar två saker när man bor i Asien - ljuset och årstiderna! Det var en galet kul kväll igår fast jag redan var hemma vid 12.. det var galna inder, halvnakna män från Australien på nån svensexa, dansande drakar, fransmän från Laos, sönderblonderade flckor från USA, packade människor från England och så jag och min kompis E, bilder kommer.

Queenpeach outfit


Kvällens outfit
Marinblå klänning med ankare - Queenpeach.com
Vita skor - beyond retro

andra planer

Ikväll var en sån här kväll då jag skulle sitta hemma, vila mitt trötta huvud, äta lite Ben o Jerry´s, kolla på nån bra film och bara softa. Nu verkar det bli annorlunda då jag ska vara på soi 8 vid 20-tiden för en eller två drinkar. Men sent kommer det inte bli, jag har varit vaken sedan före 05 då min kille skulle åka ut till flygplatsen. Jag drömmer om en stor, fluffig vit säng och ostörd sömn i minst 10 timmar!

pimpad taxi


Idag åkte jag i den värsta taxibilen någonsin. Här ser ni ett smakprov på hur pimpad den var. Det var blommor på fönstrena och någon form av virkat nät på alla säten...Galet! Och det var en långhårig hårdrockare som kryssade taxin genom Bangkoks trafik så jag fick inte riktigt ihop det ;)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Rutig skjorta - Queenpeach.com
Jeanskjol - köpt på marknad här i Bangkok
skor - Vila

chokladfondue


Idag åker några av mina finaste vänner hem för gott.. De har bott här i 6 månader och ska nu hem och jobba vidare från Sverige. Supertrist tycker jag då vi bott grannar här i Bangkok och umgåtts de flesta helger. Men antar att sånt är livet när man bor utomlands, de flesta bor bara här för en begränsad tid. Iallafall så sa jag och bästa T hej då över en chokladfondue på Swensen i Emporium. Snickersglass, banan, melon, kex och brownie doppades i choklad och sköljdes ned med latte - wondeful!

Annars har jag mest jobbat med webshopen idag och strax ska jag o min kille på bio för det är hans sista kväll i Bangkok också innan han flyger till Sverige väldigt tidigt imorgon bitti. 3,5 veckor ska han vara där och I will miss him. Men snart är det Japan för min del och ni följer väl med mig dit genom min blogg?

bäsa Bangkok cafeét


Detta är mitt nya favoritcafé här i Bangkok, Starbucks släng dig i väggen! Agalico ligger på sukhumvit 51, har endast öppet fre-sön men är som balsam för själen. Det är vitt, vitt, vitt, de spelar klassisk musik, har extremt goda bakverk, en oas utanför med lusthus och åker ni hit får ni inte missa detta!!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Klänning med tulpaner - Queenpeach.com
Skor - köpta på Siam Square

Det här hade jag på mig idag när vi var och käkade. Vi åt japansk mat på Central World och jag åt så mycket att jag nästan mådde illa när jag var klar. Nu har vi precis kommit hem, klockan är snart 23 och jag är så trött att jag bara vill sova med kläderna på! Men det går ju ej i min nya, fina klänning men om 15 minuter sover jag sött kan jag lova. Bättre bloggning imorgon utlovas från Queenpeach :)

jorå

Snabb update: Stressig dag, jobb på barnhem, uppdatering av webshop och nu iväg på middag med min kille i splitterny klänning. Slänger upp bild när jag är hemma igen. Regnet står som spön i backen här i Bangkok men annars är allt bra ;)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart fodralklänning - Queenpeach.com
Svarta skor med nitar - Forever 21

Ikväll blir det visst middag och drinkar på soi 20, vi ses!

saker att längta till

Här är saker jag ser fram emot just nu:
Japan - 14 dagar kvar!
Myanmar/Burma - 1 månad kvar
Taiwan - 1,5 månad kvar.

Japan: Tokyo, Kyoto, japansk strand, storstad, Osaka, tempel, geisha, Lost in Translation, sushi, kawaii, Hiroshima, Kobe, bullettrain, bento, Fuji, karaoke och puls.

Myanmar/Burma: Stängt land, tempel, munkar, diktatur, natur, Yangon och koloniala byggnader.

Taiwan: Taipei, världens högsta byggnad, neonljus, berg, Palace Museum, Yangming Park, tempel, shopping och häftig upplevelse.

Panic attack A (H1N1)


Så var det färdigt igen. Svininfluensan som jag hade hoppats försvunnit ur medias lupp är tillbaka och skapar panik här i Thailand. Bangkok Metropolitan Administration (BMA) har nu beslutat att alla skolor (435 st), dagis (200 st) och training centre (13 st) i 5 dagar för att förhindra spridningen. Det ska även jobbas hårdare på att folk ska använda munskydd och det kommer att dela ut 2 miljoner skydd gratis på ex BTS (skytrain) och vid tågstationen. Det sätts nu upp stora skyltar där det står att alla bör bära munskydd och tvätta händerna, även i radio och TV pumpas budskapet ut. 24 personer har nu dött i Thailand av viruset och över 4000 är smittade. Allt detta låter ju hemskt men läs nu dessa sk tillägg:

De tre sista dödsfallen var:
- Kvinna, 67 år med svår lungcancer i sista stadiet.
- Kvinna, 57 år med svår lungcancer i sista stadiet.
- Kvinna, 32 år med mycket svår astma och övervikt.

Och en stilla undran; Varför stänger man inte arbetsplatser, smittar det inte genom vuxna? När skolorna är stängda kommer alla barn hänga på internet cafeér och shopping malls, ska man stänga dem också? Varför stänger man just i 5 dagar, kommer det vara borta efter det? Varför envisas med munskydd när det är bevisat att det inte har någon som helst effekt? Och hur gör vi med Soi Cowboy och Nana där vidriga män köper sex dagarna och nätterna igenom? Fast å andra sidan gör det ju inget om just de männen smittas.

Igår pratades det också om att stänga flygplatsen men då satte premiärministern ned foten och sa nej. Klokt då Thailand redan förlorat ca 3 miljoner turister pga det politiska läget, influensa och krångliga visumregler.



turist i egen stad

Sitter och kollar på Star Movies som just nu visar Titanic, väldigt länge sedan jag såg den och den är ju inte alls lika bra och välgjord som jag minns den...

Min eftermiddag har spenderats på Starbucks vid Asok med bästa K. Vi hade en långfika på sådär 3 timmar och pratade om livet, hon är guld värld här i Bangkok där det är ont om svenska tjejer att hänga med. Vi bestämde att vi ska försöka turista mer i vår egen stad, vi får se hur det går... Fast jag bott här i omgångar och denna gång i nästan 1 år finns det saker jag inte hunnit med.. men det blir väl så när man bor någonstans. Jag har ju inte turistat så mycket i Sthlm heller om jag tänker efter.

Nu ska jag strax sova för imorgon väntar jobb på barnhemmet och Swensens besök med T och hennes söta barn!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Klänning - Queenpeach.com
Skor - beyond retro

posh holiday


Victoria och David Beckham firar sin 10 åriga bröllopsdag med kryssning på lyxyatch i Indiska Oceanen. Inga barn, badkläder från Amari, lyxsvit på ett eco spa på en privat ö intill Seychellerna och översnygga - låter som en helt ok semester eller vad säger ni?

flyger och far

Hola!
Som ni märkte blev det ingen bloggning igår för mitt internet la av. Istället blev det fika, lite shopping, eftermiddagssömn och filmen Ps I Love You. En mycket soft och skön söndag alltså. Partyt i lördags var också bra och maten to die for, libanesiskt - min favorit. Det blev inte så tårfyllt då vi ska ses igen på torsdag, men på torsdagkväll flyger de hem för gott och då kan ni lita på att det kommer bli sorgligt. Och på fredag flyger min kille hem för att hänga i Sthlm i 3,5 veckor och då blir det bara jag kvar här i Bangkok för ett tag :( Men en vecka efter så åker jag ju faktiskt på mitt livs resa till Japan så inte så synd om mig!

Macau


I Macau hängde vi bara en dag men fint var det! Macau ligger precis under Kina, består av 3 öra och har varit portugisisk koloni länge, länge, Nu tillhör de Kina igen men har egen ekonomi. Öarna binds samman med hjälp av snygga broar.

Grand Lisboa Casino, bling bling. Macau är det enda stället i Kina där det är lagligt med casino så det är Asiens Las Vegas kan man säga!

Det lilla toget påminner mer om medelhavet än om Asien.

Alla hus glittrar, blinkar och lyser på kvällen, det finns casinon i varenda gathörn och alla vill vinna pengar :) Jag rekommenderar ett besök till Macau!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Klänning med dragkedja-Queenpeach.com
vita skor - beyond retro

Nu ska jag på good bye party.. very sad men sånt är livet när man bor utomlands! Jag älskar den här klänning förresten :)

Hong Kong - resten


Vi passade på att turista ordentligt och tog en tur på turistbuss med öppet tak. Jag trodde jag skulle  svettas ihjäl under turen men man lärde sig mycket om Hong Kong och alla byggnader.

Efter bussturen tog vi lokalbuss på Kowloon island till Yuen Yuen Institute. Det är ett gäng tempel, paviljonger och bönehallar som sammanför buddismen, taoismen och confusianismen. Det byggdes 1950 och är gudomligt vackert!

Vi såg ett vackert brudpar i hamnen.

Vi gick vid hamnen längs Hong Kongs Fame Academy, det var bara asiatiska kändisstjärnor och den enda jag kände till var Bruce Lee :)

Vi var till Western Monastery och jag som älskar Pagodor blev överlycklig över hur överlägset fint det var här!

Det var någon form av munkvigningen och alla munkar i orange sjöng och de som skulle bli munkar kom efter i brunt.

Och när vi lämnade Hong Kong för Macau fick vi se andra sidan av Hong Kong med stränder, klippor, feta villor och en mysig fyr.

vem vinner stilkriget?


Det pågick något av ett stilkrig på Harry Potter premiären i New York i förrgår. Emma Watson kom i halterneck klänning i skinn från NY designern Proenza Schouler, Bonnie Wrigt (spelar Ginny Weasley) bar en svart klänning tillsammans med röda skor och Jade Olivia (flickvän till han som spelar Malfoy) bar spetsklänning och skor i silver. Jag måste säga att jag tycker Olivia slår de andra två med hästlängder. Emmas klänning är inte alls smickrande och skorna trista och Bonnies outfit är ingen man kommer att komma ihåg. Vem tycker ni vinner?

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Jeanskjol - köpt på Chatuchak
Kavaj - Queenpeach.com
Vitt linne - Zara
Vita skor - beyond retro

Ikväll kan jag äntligen använda min nya, fina kavaj för det blir japansk middag på Central World och där är ac´n så kall att det funkar med kavaj. Det blir taxi dit också annars hade jag nog fått en svettattack, det är ju aldrig svalare än 30-32 grader här...

Mac problems


Idag är en sån här dag som jag skulle vilja snabbspola förbi och så kunde det istället vara ljuvlig lördag, med bagelfrukost, shopping vi Siam Square och festkväll!

Jag har nämligen huvudvärk a la sprängning innanför ögonbrynen. Jag har så ont att jag inte vill vara med. Det kan bero på för lite sömn, sjukt irriterad mest hela dagen och sedan denna konstanta värme. Igår gick nämligen min laddare till MacBooken sönder. Jag har ingen aning om vad som hände men den var stendöd igår kväll och jag hade ca 10% batteritid kvar. Så idag drog jag till Fortune Town där det finns massor av Mac ställen för att fixa det, vilket var enkelt men ändå inte.. När jag tillslut hittade Apple Service Centre gick det lätt, de identifierade felet, kollade upp försäkring och jag får en ny laddare gratis. Tjoho, sa jag och sträckte fram handen för att ta emot min nya laddare... såklart var det mer komplicerat än så. På väggen bakom kvinnan hängde minst 10 laddare men kunde jag få en utav dem, åh nej. De beställer en från Singapore och jag har den om en vecka. OM EN VECKA! Som ni förstår kan inte jag, som driver en egen webshop, vara utan min dator i en vecka. Jag frågade om jag inte kunde få låna en begagnad laddare utav dem denna vecka, men nej det  kom inte på fråga! Hon erbjöd mig att köpa en ny laddare för priset av 900 kr. Jag sa tack, men nej tack!

Jag bor ju ändå i landet som är känt för kopior så begav mig på jakt efter en fake laddare.. Det var lättare sagt än gjort då det verkar vara svårt att kopiera MacBook laddare. Hittade ett par stycken men priset låg runt 600 kr. När jag efter lite letande hittade en laddare för 450 kr var det bara att slå till för kommer nog inte lägre än så. Det suger att betala så mycket för en veckan användning men vad gör man?! Plus att nu har jag ju alltid en extra laddare om något skulle hända. Efter detta åkte jag hem och sov två tmmar :)


linbana i Hong Kong


En utav höjdpunkterna med Hong Kong resan deas mäktiga linbana Ngong Ping 360 som är över 5 km lång och går sjukt högt upp i luften. Både jag o K är höjdrädda men kände ändå att detta var ett måste. Jag kan säga att jag var livrädda och trodde jag skulle dö!

Eftersom vi körde efter mottot ingen kommer ihåg en fegis så betalade vi extra för att få en linbanevagn med glasgolv. Deta kan ha varit det läskigaste jag varit med om, någonsin. Att se hav och trädtoppar under fötterna gör att hjärtat slår lite extra kan jag säga!

Kolla in utsikten. Outstanding!

Efter 30 minuter var man väl uppe på toppen. Mina ben var som gelé och jag vacklade ur den lilla kabinen. Där uppe var det en liten turistby som var jättemysig, Ngong Ping Village och där fick jag lugna mina nerver med en islatte.

Efter att vi kollat in jättebuddhan och strosat lite i byn skulle man ta sig ned. Det var alltså bara att hoppa in i en kabin igen, med glasgolv såklart och inte drabbas av panik. Det var som att sväva ovanör Jurassic Park! Missa inte detta om du ska till HK, hur läskigt det än är!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Klänning med volangkjol - Queenpeach.com
Skor - beyond retro

hemma i Thailand

Jag är tillbaka i Bangkok, jag är trött och jag är tagen över hur grymt Hong Kong är som land. Ska du flytta till Asien, välj Hong Kong :)
Jag kom tillbaka till Bangkok vid 01 igår natt (efter 3 timmar försening - thank you Air Asia) och var så uppe i varv att jag inte somnade förrän vid 02. Idag har jag fixat med webshopen, hängt på posten, varit på gymmet, packat upp, fixat lite här hemma och kom just hem från en smaskig middag. Det blev burritos på soi 11 - yummi!

Det är lite skönt att vara hemma igen men samtidigt skulle jag vilja vara kvar i Hong Kong. Det fanns så mycket att se och uppleva där och klimatet var mycket behagligare än här. Men jag har massor att göra här nu så det är inte illa att vara här heller. I helgen blir det avskedsmiddag med kompisar, nästa vecka åker min kille till Sverige, om två veckor gör jag mitt livs resa till Japan och det händer så mycket i mitt liv just nu - det är ju så här det ska vara!

Hong Kong måndag kväll


Efter all shopping på måndag gick vi ned till piren när det blev mörkt för att ta båten till Kawloon sidan av Hong Kong. Hong Kong består av över 200 öar, men de två största är Hong Kong Island och Kawloon Island.

I väntan på båten. Det blir mörkare något senare i Hong Kong än i Bangkok men Hong Kong ligger också en timme före i tid än Thailand.

Såklart fanns en sjöman med på turen så man kunde känna sig trygg.

Bild tagen från båten på väldigt hög skyskrapa där HK´s finanstopp håller till.

Väl över på andra sidan var det en makalös utsikt, en ljusshow som hålls varje dag klockan 20:00 och himla mäktigt!

Hong Kong måndag em


Vi flög till Macau som ligger norr om Hong Kong. Därifrån tog vi färjan (bild ovan) i 40 minuter till Hong Kong Island.

Närmar oss Hong Kong som varit en engelsk koloni i mer än 140 år men som nu tillhör Kina fast är ekonomiskt oberoende.

Efter vi dumpat väskorna på hotellet blev det tunnelbana till citykärnan. Tunnelbanan var väldigt grå..

Shopping, shopping och massor av rea!

K på jakt efter Starbucks.

Höga hus!

Mina inköp från H&M denna dag :)

mot linbanan

Hallå!
Solen strålar, frukost är äten och Hong Kong visar sig från sin bästa sida. Idag är det röd dag i Thailand men inte här i HK verkar det som. Vi ska nu iväg och åka linbana med glasgolv (om jag vågar), åka turistbuss, strosa vid C Bay och shoppa lite mer!
Bilder kommer senare!

in love


Queenpeach är kär i Hong Kong. Idag har vi åkt båt, kollat på Skyline, shoppat som galningar på H&M, ätit pasta, varit i Macau, kollat in ett ljusspel, fikat och åkt MTR.

mot HK

Nu ska jag strax gå och lägga mig för imorgon, innan den ännu inte blivit morgon, klockan 04 ringer klockan. Då är det nämligen dags för mig och min kompis K att lämna Bangkok och bege oss mot Maau och Hong Kong. Som tur är har vi wifi på hotellrummet så ni får följa med på resan som vara i 3 dagar. Enjoy!

lördag kväll i stan

Jag tog inte så många bilder igår kväll men här kommer några:

Jag på skytrain stationen, på väg att möta upp en kompis.

Först åt vi middag på soi 14 och sen drog vi till den här sköna baren, Nest. Här hängde vi i deras stora sängar och drack mojitos.

Sedan åkte vi hem till vår takterass och pratade strunt till 01 då vi kände att det var dags att sova. Supernice kväll, kul att träffa kompis hemifrån och jag fick veta massor om Burma!

åter i lager


Till alla er som undrat; NU finns det återigen massor av klänningar med blixtlås i butiken!!

Queenpeach outfit igår


Igår kväll hade jag på mig:
Klänning som är så snygg och skön - köpt på Siam Square
Gladiatorsandaler från Vila.
Klocka - också Siam Square.


Igår kväll hade min kille på sig:
Bruce Springsteen t-shirt - Queenpeach.com
Jeans - Zara
Skor - Zara
Skärp - Zen
Drink - Dagens.

JJ Market


Bilder från min dag på JJ Market: Söt kanin i jordgubbsklänning.

Annan minikanin som gillar majs.

Jag köpte chokladsockerkaksmunkar (ja långt ord..) på spett.

Vi shoppade en hel del inredning men jag shoppade en sak till mig själv också!

Nämligen det här söta smyckes/sminkskrinet med handtag.

Komplett med spegel och små fack! Perfekt för mig som släpper mina smycken här o där och har allt mitt smink i en för liten Hello Kitty necessär.


onsdags bilder - något sent


I onsdags var jag och Sarah och åt middag vid Ekkamai och sedan bowlade vi. Det var hur kul som helst men man kan säga att skorna inte riktigt matchade min outfit eller vad tycker ni? (Klänning från Queenpeach.com)

Clown eller bowling skor?

Sarah var grym på bowling och vann med 2-1.

Jag tyckte det var halvkul att hon slog strike på strike på strike.

Efter bowlingen fortsatte vi till Titanium på sukhumvit 22 där Sarahs kille Liam var. Han är tydligen stamkund där, har någon form av kort och det var således fri bar för oss.

På övervåningen fanns en pytteliten icebar, ca 10 kvadrat, som inte riktigt kan jämföras med den i Sthlm. Här var det endast en isbardisk som var sponsrad av Finlandia Vodka och man kunde lätt vara därinne i bara klänningen även om det blev lite kyligt efter ett tag. När jag var på isbar i Sthlm fick man ju ta på sig päls, vinterskor och där var allt gjort av is till och med glasen. Men kul grej att hitta mitt i Bangkok.

Liams jobbarkompis från Singapore, jag, Sarah, Liams jobbkollega och hans flickvän i alldeles för liten topp ;) Jag drack en gratisdrink och sedan gick jag hem. Baren får plus för liveband bestående av tuffa rocktjejer, isbaren och inredningen. Minus för allt för många bargirls som inte lämnade oss ifred, nästan bara killar därinne och halvbra covers.


Listblogg

Beskriver mig med tre bra egenskaper:
Envis, snäll o glad.

Beskriver mig med tre mindre bra egenskaper:
Stressad, otålig, kontrollfreak.

Jag älskar att:
Långfika med tjejkompisar, resa, dricka iskall Chang med killen på stranden på  Koh Samet, shoppa klänningar.
Jag hatar att:
Få en sockrad pad thai, svettas, gå upp  vikt, det finns så mycket olyckliga barn i världen, vara nära råttor.
En egenskap jag möjligen inte nämnt på min blogg:
Jag älskar planering.
En egenskap jag undvikit att blogga om:
Bloggar inte om privata grejer.
Jag skrattar åt:
Schyffert, när folk snubblar, Sex and the City.
Jag gråter:
När jag drabbas av klaustrofobi på en överfull svettig buss.
En situation jag inte gillar och kanske undviker därför:
Överfulla bussar längst bak, speciellt minibussr. Sitta i en taxi rusningstrafik här i Bangkok.
En situation jag älskar och gärna försätter mig i:
Se nya platser!
Detta är jag stolt över:
Queenpeach.com

Detta gör mig glad:
Kompisar, min kille, nya resmål, paket.

Detta gör mig lugn:

Levande ljus.

…nervös:
anställningsintervjuer.

…arg:
Orättvisor, ganska många västerländska män här  Thailand.

…ledsen:

Tanken på vad som ska hända med alla hundratals bebisar som bor på barnhemmet jag hjälper till på.

...förtvivlad:
samma som ovan.

…tacksam:
Att jag fått se så mycket av världen.

Detta ger mig en känsla av att vara odödlig:
Under ett hårt Body Combat pass.

Detta gör jag om 5 år, hoppas jag:
Har en underbar vindsvåning på söder med ett showroom till QP på bottenvåningen.

Så här känner jag för hur mitt liv är just nu:
Det är nu det händer!

Mitt motto i livet är:

Gör det bara , annars ångrar du dig sen!


fin dag tror jag


Godmorgon!
Lördagen börjar bra här i Bangkok. Jag har just ätit frukost som idag blev en flaska chokladmjölk och en banan. Ville helst komplettera med en latte och pomello men det får jag ju inte dricka för herr doktor. Sitter nu i min favoritfotölj med fötterna på tillhörande fotpuff. Jag har aldrig ägt en fotpuff förrut men nu tror jag aldrig jag kommer kunna leva utan en! Ac´n snurrar ovanför mitt huvud, vindspelet som jag köpte för en tid sen plonkar te på balkongen, det är lätta slöjmoln över staden och livet känns bra.

Jag och min kille ska strax åka till Chatuchak för att handla lite grejer som han ska få ta med sig til Sverige när han ska dit på semester om någon vecka. Planen för kvällen är att träffa en utan mina bästa kompisars brorsa som är här i Bangkok på genomresa. Jag ska nog ta med honom på thairestaurang och sedan drinkar på en skybar.
Nu måste jag föna håret innan det självtorkar och hela dagen blir förstörd!

I love this


Något som är fantastiskt med Bangkok är dessa underbara kvinnor som sitter på gatan med sin symaskin och fixar till kläder. Det är superbra om något går sönder, om du behöver lägga upp ett plagg och det bästa av allt, det är nästan gratis! Idag var jag till min lilla tant som hade lagat min kjol, lagt upp en långklänning och gjort en långklänning mindre – 150 bath!! (ca 35 kr).



fredaaaaaaag

Jag kan äntligen besöka Persikan igen. Efter rykten om att västerlänningar sprider svininfluensa och att bebisar på barnhemmet hade drabbats så kan jag återgå till mitt volontärarbete. Igår var jag där efter ett uppehåll på 16 dagar och Persikan var som en helt annan bebis. Först kände hon inte igen mig, sedan var hon helt apatisk och ville bara hänga runt min hals, idag var det lite bättre då hon skrattade och faktiskt ålade omkring själv. Man ser där hur vikigt det är för bebisar med närhet och interaktion.

Direkt efter åkte jag till Samitivej sjukhus för att kolla upp min mage som inte mår bra. Läkaren är övertygad om att det är magsår och jag fick mediciner som kostade alldeles för mycket och jag ska tillbaka nästa vecka igen för att se om det blivit bättre. Jag måste också undvika kaffe, läsk, mineralvatten, stark mat och juice… Men jag gör vad som helst för att slippa denna smärta!

Min helg kommer bli lugn för på måndag åker jag mot Macau och Hong Kong, lovely!

Koh Samet guide del 3


Ok here we go min guide till boende på Koh Samet!

Koh Samet är en underbar ö med kritvit strand och faktiskt en utav mina favoritöar trots att det börjar komma allt fler svenska turister till ön och sist jag var där för en vecka sedan såg jag ett ställe som serverade svensk mat - så en liten varning utfärdas. Hela ön är lugn och till skillnad mot Phuket, Phi Phi och annat är detta ingen partyö. Högsäsong är nov-april och lågsäsong med billigare priser är mellan maj-oktober.

Den nordöstra stranden, Sai Kaew, är helt klart den mest populära med flest bungalows, flest restauranger, barer och stränder. På kartan här ovanför ligger den till höger om palmen. Det är den längsta stranden, ca 1 km,  och vill man se folk är det här man ska vara. Jag har aldrig upplevt Samet som överfullt och även om man tycker att många bungalows är fullbokade så är det aldrig trångt på stranden och inte alls fullt på kvällarna i restauranger o barer som ligger på stranden. På Hat Sai Kaew sätter man upp mattor, kuddar och bord vid 5 tiden på kvällen och stranden blir då till en restaurang full med ljuslyktor, skön musik och väldigt avslappnat!

Ao Prao stranden ligger på andra sidan ön, till höger om palmen, och det är hit man åker på smekmånad, relaxsemester eller bara för att vara ifred. Stranden är inte mer än 200 m lång, det finns 3 boenden att välja på, sanden är vit, det är inte ett party så långt ögat når och vattnet är kristallklart.


Boende Sai Kaew:
Sai Kaew Beach Resort (bilder ovanför) ligger i början av stranden och är små, vitmålade bungalows. De har en utav de få poolerna på denna strand men jag tycker de tar överpriser för vad man får. Alla bungalows har tv, ac, kyl, veranda och priserna ligger runt 6000-9000 bath. http://www.samedresorts.com/resort/sai_kaew.htm 


Lima Bella Resort http://www.limacoco.com/ är fint och mysigt men alldeles för dyrt för vad man får. Detta är den enda resorten som inte ligger vid stranden men det finns en pool. Priser mellan 2500 bath – 12500 bath. (Se bild ovanför)

Sai Kaew Villa är mest små rum som ligger på rad i någon form av hotell liknande byggnad men även egna, mindre bungalows finns. Väldigt stort ställe och poplulärt. Priserna ligger mellan 800 – 2000 bath. Detta är ett bra boende om man inte vill bo i en träbungalow, sängarna är lite bättre än på backpacker ställena, det är ac och privat badrum. Bilden ovan visar stranden på kvällen utanför Sai Kaew Villa.

Naga Guesthouse kostar 300 bath för en bungalow med fläkt, gjort av träplankor, ganska stora hål mellan vägg och tak, myggnät över sängen och delad toalett. För 5-800 bath får man en cementbungalow med egen toalett. Naga har också ett bageri, ett bibliotek, internet och muay thai ring. Väldigt mycket backpackers och boendet kan inte bokas utan det är bara att gå dit när man kommer till ön och hoppas på det bästa. Helt ok om man är på en tight budget. De visar film på kvällarna. Detta ställe drivs av en kvinna från England så har du problem, blir frustrerad av att andra inte förstår dig så kan du alltid vända dig till henne. Hon hete Sue, har bott på Samet länge, pratar flytande thai och är en klippa! Bild ovanför föreställer billig bungalow och stranden nedanför.

Toks Little Hut ligger bredvid Naga och är små bungalows som ligger i en sluttning. Priserna varierar mellan 400-1000 bath beroende på om man vill ha fläkt/ac, hur långt upp man bor etc. Ganska sunkigt boende tycker jag.

Sedan ligger Jeps Bungalows www.jepbungalow.com, som också är små bungalows i trä/cement och priserna varierar mellan 700-2000 bath beroende på ac/fläkt, läge, frukost etc. Ok men inte mer. Frukostbuffén är väldigt basic.

Ao Phai Hut kan ni hoppa över då det ligger på en bergssluttning och bungalowsen har sett sina bästa dagar ☺


Silversand ligger i hörnet av denna strand och har öns enda nattklubb. Jag har dock bott här ett flertal gånger och aldrig störts av musik. De har boende från 800 för litet rum med toalett och fläkt till egen bungalow för 4 personer med ac för 2000 bath per natt. Helt ok boende, lugnaste delen av stranden men väldigt dålig service i restaurangen. Nu när jag var där genomgår Silversand stor renovering och de har rivit en del bungalows för att bygga nya och jag kan tänka mig att denna renovering pågår minst fram till jul 2009. Bild ovanför visar två olika boende på Silversand.

Bredvid Silversand och verkligen i hörnet av stranden och upp på kullar ligger Samed Villa som driva av en man från Schweiz. Detta är ett boende jag rekommenderar då det är fräscht, ligger bra till och personalen pratar bra engelska. Det är lite dyrare från 1600 – 3000 bath per natt beroende på hur stort man bor, var bungalowen ligger och om man vill ha frukost eller ej. Frukostbuffén äts i restaurangen med utsikt över havet och den rekommenderas också. www.samedvilla.com

Fortsätter man gå runt hörnet på stranden kommer man till Tub Tim stranden som är väldigt kort, väldigt privat och väldigt lugn. Här finns två typer av boende;


Pudsa Bungalow med små träbungalows, en del har havsutsikt och en del ligger längre upp i någon form av skog/trädgård. De kostar ca 700 bath för fläkt och 1000 bath för ac och alla har mysig veranda. Mycket populära hos thailändarna. Se bilden ovanför.
 
Populäraste boendet här är Tub Tim Resort som har ca 60 bungalows, en del med fläkt och en del med ac. Tyvärr har de bara ac mellan 17-10 och alltså ej under dagtid. www.tubtimresort.com. De tar heller inte bokningar så det är bara att dyka upp och det finns alltid någon form av bungalow ledig. Några av bungalowsen har outstanding utsikt över havet! Priser mellan 800 – 2000 bath.

Längre ned från Tub Tim stranden finns Ao Vong Duan beach, där har jag bara varit o kollat, aldrig bott men stranden är fin men ganska liten och det är väldigt mycket båttrafik, jetski och annat, så inte så lugnt och skönt.
Den sydligaste delen av ön har en strand som heter Ao Kiew och där finns en resort som heter Paradee Resort som är en 5 stjärning resort. Resorten är utformad för par och de vill inte att man bor där med barn. De har pool, internet, dvd bibliotek, två privata stränder, utomhus bad + spa och galna priser mellan 9000 bath – 89000 bath!!!  http://www.paradeeresort.com/ Bild lånad från deras hemsida.

Boende Ao Prao:

Lima Coco Resort http://www.limacoco.com/ är väldigt mysigt, det ingår frukost, ligger mitt på stranden och man kan se bilder på deras hemsida. Perfekt om man vill läsa sin bok, dricka drinkar på terrassen och bara njuta av solnedgången. Cict ställe med mycket vitt, färgglada kuddar och billigast av de tre på denna stranden. Priser mellan 2000-4000 bath.

Ao Prao Resort är lite lyxigare än Lima. http://www.samedresorts.com/resort/ao_prao.htm Du bor i äkta thaistyle i små teakstugor i en stor, kullig trädgård med tv, ac och balkong med havsutsikt. Frukost ingår och deras restaurang ligger på stranden och priset för boende är 4500 bath och uppåt.

Le Vimarn Cottages är det flashigaste boendet på Koh Samet (om man bortser från Paradee) och kostar såklart därefter. Man bor i små stugor och en del har eget utomhus spa. Stället har spa anläggning, pool, gym, privat strand och sylish restaurang. Servicen på detta ställe är utöver det vanliga och du kan få allt du vill! Priserna på boende startar på 8500 bath. http://www.samedresorts.com/resort/le_vimarn.htm Helt outstanding när det kommer till lyxsemester, smekmånad eller annat på Samet. Bilder lånade från hemsidan.

Ok, det blev nog mitt längsta inlägg i denna blogg :) Men nu kan det inte vara något problem att hitta boende iallafal!



McQueen klänning


Igår hade Cheryl Cole födelsedagsfest i London. Cheryl är ju hetare än någonsin i England med sitt band Girls Aloud och som jurymedlem i the X Factor tillsammans med Simon Cowell. Cheryl bar denna klänning från Alexander McQueen som går loss på 55,000 kr tillsammans med Louboutin klackar. Jag tycker klänningen är helt underbar men jag skule aldrig ta på mig något liknande... Festen hölls på Vanilla och tyvärr är det som dominerar engelsk press idag det faktum att Cheryls mamma var där och när hon klev ur taxin kunde alla se att den 50 åriga damen inte bar något under klänningen... Tror Cheryl är måttlig road över att mamma stal showen ;)

ajaj

Jag har just nu så ont i magen att jag vänder mig i mina egna plågor. Jag återkommer när jag kan sitta upprätt...

bowlingmiddag

Jag har haft en mycket produktiv dag kan jag meddela. Massor av nya klänningar är inhandlade och upplagda i webshopen, jag har rekat resor till Taiwan och nu när jag trodde att man skulle få äta middag i soffan så blev man istället erbjuden middag med bowling! Jag gillar bowling så det här ska bli kul, hoppas bara inte min vän Sarah är bowlingsproffs från Skottland för jag spelar hellre än bra ;)
Tjingeling!

mot Hong Kong och Macau


Nu är resan för nästa vecka bokad och Myanmar och Singapore får vänta för denna gång bär det av mot Hong Kong och Macau. Jag ska åka med min roliga kompis K som varit i HK två gånger förrut och det känns bra. Vi flyger till Macau, åker direkt till Hong Kong, stannar där 2 nätter och sista dagen + kvällen håller vi till i Asiens Las Vegas, Macau. Jag tar gärna emot tips på saker att se och göra om ni varit där ;) På måndag lyfter planet!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Maxiklänning - Queenpeach.com


Dagens outfit
Skjorta - Zen
Jeans - Zara
Skor - Zara
Skärp - Zen
Klocka - Siam Square
Solglasögon - Dior

Madonna goes Louis Vuitton


Har ni sett Madonnas nya bilder för Louis Vuitton? Airbrush är ledordet. En del säger att de overdid it i photoshop men jag gillar det. Bilderna hade inte alls varit lika snygga och uppseendeväckande om de varit utan de dimmiga detaljerna. Och Madonna ser mycket mjukare ut än vad hon annars gör med sina stora muskler och hårda kropp. I like it!

RSS 2.0