vätskebrist


Dagen blev inte riktigt som jag planerat. Jag fick blixtrande huvudvärk några timmar efter träningen och ett illamående som var sådär äckligt nära en spya. Åkte hem, tog två ipren, sov lite, vaknade och ingen skillnad. Antog att jag led av vätskebrist eftersom jag svettas floder när jag tränar Body Combat i denna värme.. Så drack typ 1 liter vatten och huvudvärken började sakta med säkert ge med sig. Det fanns såklart ingen mat hemma och min kropp skrek efter salt så ringde 1711 (McDonalds Delivery) och fick ett cheeseburger set levererat till min dörr. Och nu efter massor av salt, fett och ännu mer vatten börjar jag återhämta mig. Jag får nog ta och sluta träna hårda konditionspass mitt på dagen när det är som varmast och lägga in gym där istället för att må såhär är inte kul. Eller så får jag se till att dricka flera liter vatten innan och under passet.

Bild: Jag i min säng just nu med stor vattenflaska!

Queenpeach outfit + update


Dagens outfit
Vitt linne - TopShop
Grå kjol med hög midja - Queenpeach.com (2008)
Vita peeptoes - Beyond Retro

Jag har varit väldigt effektiv idag måste jag säga! Hunnit med både posten, jobb och Body Combat. Jag testade det nya Body Combat 39 och det var så br men det jobbigaste jag varit med om på länge. När jag kom ut från gymmet startade värsta regn och åskvädret, tror det har någon att göra med mitt inlägg igår :)

Nu ska jag strax in till stan och Central World för att kolla på lite svala kläder/tunikor hos Zara och Forever 21 och så blir det nog en Starbucks. Inte varje dag jag har en helt ledig eftermiddag så det gäller att passa på! Och som alltid här i Bangkok blev regnet kort och nu skiner solen igen.

TTYL.

galet snygg


Vissa behöver sminkas, fixas och få hjälp av air brush i timmar för att vara med i reklamkampanjer, men inte Cindy Crawford. Kolla in bilderna, hon ser ju lika bra ut i tidningsreportaget som när hon är ute och går en promenad. Cindy Crawfod är 43 år och ser lika bra ut som för 20 år sedan. Det är orättvist. Bilden med brödet är en bild för Allure magazine där Cindy berättar vad man ska hålla sig borta ifrån om man vill åldras på bästa sätt... och jag som i stort sett lever på bröd...

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart linne - H&M
Svart jeanskjol - köpt här i Bangkok
Svarta nitskor - Forever 21
Halsband - Forever 21

Så här såg jag ut en tag idag, iallafall efter klockan 17 ;) Kan inte direkt ha dessa kläder på jobbet eller på barnhemmet. Kvällen har jag spenderat med några tjejkompisar på soi 18 där vi åt massor av god indisk mat. Nu är jag trött och ska nog krypa ned i sängen och läsa ut min spännande bok. Jag fick påskpaket av mina föräldrar idag, love it!

Imorgon är det tisdag och det finns bara ett ord för det - gym! Jag har slarvat för mycket och nu får det räcka! Imorgon står bodycombat på schemat och jobb med webshopen, fundrar på ny deisgn.

Jag har bokat resa till Hanoi, Vietnam idag ; 7-12 maj bär det av, Mysigt!

nytt hos QP


Sessa kjolar är nyinkomna i min webshop, Queenpeach.com. Behöver jag säga att jag älskar dem?! Så himla snygga med underbart fall som gör att jag känner mig som Carrie när jag snurrar runt!  Jag matchar med instoppat linne, mina killer klackar från Forever 21 eller gladiatorsandaler.

Bangkoks årstider


Dessa bilder är tagna på Koh Samet för exakt ett år sedan. Jag vaknade av att regnet fullkomligt öste ned men efter någon timme blev himlen blå igen och stranden var redo för sol och bad.

Här i Thailand finns 3 så kallade årstider. Jag skriver så kallade för om man jämför med Europa är det inte mycket till årstider men lite skillnad märker man. November - februari är det vinter eller cold season; då är det mellan 20-30 grader här i Bangkok, regnar ingenting alls och luftfuktigheten avtar något. Det påminner lite om svensk sommar när det är som varmast och det är helt klart min favoritperiod. I mitten/slutet av februari brukar det vända, då inleds hot season och då blir det hett! Mellan 35-40 grader, luftfuktighet som gör att svetten rinner i floder, inget regn i sikte och lika varmt dag som natt. Så det är med lättnad man välkomnar den tredje årstiden, rainy season. I april/maj kommer regnet och åskan och stannar till början av oktober, men det betyder inte regn från morgon till kväll utan mer en daglig eftermiddagsskur.Mellan skurarna är det fortfarande hett och soligt med 35 grader och fukt fukt fukt. Jag kan säga att när det regnar då regnar det! Det är inget mysigt sommarregn utan det regnar så mycket så det gör ont, hus regnar in, gator blir översvämmade och det är omöjligt att ta sig från A till B...

Nu vet ni lite mer om årstiderna här så ni kan planera er resa efter vilken temperatur ni gillar. Men kan säga att då vädret är lite oförutsägbart i hela världen kan man inte lite på Thailand heller.. Solsäker period betyder inte längre endast sol inga moln och torrt betyder inte att det inte kan komma en galen regnskur då och då men så är det ju överallt :)

snabbt

GodMorgon!
Jag har just kommit till jobbet och det rinner, jag menar verkligen rinner, svett om mig. Det är hur varmt som helst ute idag, ligger på 39-40 grader och det är som att gå omkring inlåst i en bastu. Snälla regnperiod börja snart!

Jag kommer blogga mer i eftermiddag och då ska jag visa vilka fina kjolar jag köpt in till webshopen, jag ska berätta om Thailands årstider och visa Dagens outfit! Men nu kommer mina elever!

såpbubblegiraff


Ikväll var jag på Central World för att shoppa lite. Min kille shoppade upp halva Zara, jag hittade ingenting men jag såg världens finaste giraff som hade en såpbubblemaskin. Barnen älskade honom och jag blev sugen på att köpa en sån där maskin. Jag älskar såpbubblor!

Snart är söndagen slut här, klockan är redan 22:20, och jag ska strax sova. Önskar jag alltid fick sova i den stora, fluffiga hotellsängen men ikväll är man tillbaka i sin vanliga säng. Jag börjar inte jobba förrän 11 imorgon på skolan och sedan 14 på barnhemmet, skönt! Ska bli mysigt att träffa bebisarna igen.

Veckan som kommer är fulltecknad av roliga saker, två besök från London och Stockholm, en fika date, mycket gym, födelsedagsfest och boka resa till Vietnam! Snart är jag ledig i 1,5 vecka, tjoho - hatar Songkran men älskar ledigheten ;)

jubileum


Här har jag spenderat helgen. Så himla mysigt har det varit! Eftersom mitt företag Queenpeach.com firade 1 år bjöd jag med min kille till detta hotell , där vi bodde i en svit på vån 23 och hade fri tillgång till the Executive Club Lounge på vån 24 (där endast personer som bor i svit får vistas.

Vi anlände vid 15 och hängde lite i Club Lounge på afternoon tea. Sedan invigde vi jucuzzin, drack lite drinkar på rummet i fluffiga moronrockar, fick besök av en kvinna som fyllde på vår ishink, hade med sig en vinöppnare och var allmänt söt.

Vi kollade på solnedgången i the Club Lounge och njöt av gratis vin och snittar :) Bangkok visar sig från sin bästa sida!

Middag och häng på jazzbar fick avsluta en perfekt lördag!

Söndagmorgon startade med skumbad och en amazing frukost. Nygräddade våfflor, cocopops, potatis, oliver, fetaost, crossianter och apelsinjuice. Åt så mycket att jag fick lov att vila lite efteråt ;)

Resten av helgen spenderades i hotellets pool, jacuzzi och under ett parasoll. Nu är jag utvilad, full av energi och säger bara, bring on monday morning!

paus

Jag har en superbra lördag! Jag kommer nu ta bloggpaus i 24 timmar så är tillbaka på söndag. Jag ska bada i lyx och flärd och fira att mitt alldeles egna företag fyller 1 år!
Ciao.

den där poolen


Goderafton. Klockan är 22 och snart ska jag sova. Fredagar nuförtiden betyder trötthet, inte party, drinkar och utgång till 05.

Imorgon ska jag nog besöka poolen igen. Jag har inte använt vår pool på över en månad för det är helt enkelt för varmt och jag har tröttnat på att sola men imorgon ska jag nog bada iallafall någon timme.Men här ovan kan man se bildbevis på att jag använder den ibland.

Min fredag var vanlig, jobb, jobb och sen lasagne på italienskt ställe med min kille. Åkte hem och njöt av en lime smoothie och sedan råkade jag ta en liten power nap.

Imorgon ska jag fira att mitt företag fyller 1 år! Jag ska ta med min partner in crime till hemlig location i 24 timmar. Då jag bara har en medarbetare, min kille, som är bildexpert så ska jag tacka honom för allt gratisjobb han gör till mig genom en lyxhelg i Bangkok. Han vet inte var, när och hur än så kan inte skriva ut det här heller än.

Sleep tight!

drömtårtan



Den här kakan är amazing! Jag vill ha den när jag fyller år eller i påskpresent :) Har just suittit och läst om hur man tillverkar den och det kanske blir lite för svårt för mig tyvärr. Man ska använda tårtbotten som man fyller med chokladkräm mellan varje lager och sedan täcker man hela utsidan med choklad också. Nästa moment blir att ta en en muffins som man doppar i chokladkräm och strössel och det får bli det söta huvudet. Sedan kommer väl det svåraste, iallafall för mig, att skära till blockchoklad i fina pinnar som ska bli igelkottens taggar; jag har svårt att skära morötter i stavar så tror detta blir en utmaning. Till slut gör man en choklad glasyr som man häller mellan pinnarna så de fastnar där och så in i kylen!

Hade jag varit i Stockholm hade detta varit mitt helgprojekt men utan köksmöjligheter kan det blir svårt och tror inte min kille skulle uppskatta om jag började slabba med detta framför tvn och den vita soffan ;)

fredagsutsikt


Såhär ser det ut utanför mitt sovrumsfönster just nu! Jag är på väg till jobbet och det kommer bli en lång dag med jobb på skola och jobb på barnhemmet.

maten igår kväll var fab, kycklinggrillspett och potatis och till det vitt vin. Fastnade på soi 11 ganska länge och sedan blev det såklart ett stopp på soi 8 där de har har buy 1 get 1 free varje torsdagkväll. En, eller ska jag säga två, gin och tonic senare och så var jag på väg hem. Toppen kväll med mycket skratt och skvaller ;)

Det är så skönt med fredag att jag vill jubla. Och nästa vecka är mitt schema så mycket bättre när det gäller skoljobbet. Great! Kvällen kommer att bli lugn med mat och film eller något, jag är trött så vill softa. Imorgon ska Queenpeach fira 1 års jubelium in style så då gäller det att vara pigg, men mer om det senare.

Nu måste jag springa! Cheerio!

Queenpeach outfit + update


Dagens outfit
Vitt linne - H&M
Blåvit randig kjol - tror Gina Tricot för lääänge sedan
Vita peeptoes - Beyond Retro

Jag ska strax möta upp tjejerna för middag och lite drinkar på soi 11, ska bli himla mysigt! Jag har aldrig varit på stället innan, L som valt men jag hoppas på god västerländsk mat! Jag gillar torsdag, man vet att man bara har fredagen kvar o sen får man njuta av ledighet. Denna helg kommer bli den bästa då Queenpeach ska ha 1 års jubileum :)

Förresten kan det finnas nåt mer irriterande ljud än när grannen borrar?! Det är aldrig tyst och det känns som han mesborrar och aldrig kommer igenom liksom. Fick man sitta med detta ljud i en cell skulle man ju bli galen inom 10 minuter.



sko-vel


Jag är i valet och kvalet mina vänner. Denna sko är en dröm, från Aldo, som finns här i Bangkok och den kostar ca 1000 kr. Frågan är har jag råd att spendera 1000 kr på ett par skor när jag egentligen ska prioritera resor? Men tänk er denna sko till den lilla svart eller slitna jeans - o ja!

huvudväska


Min nya träningsväska, vad tycks? Var ute efter en stylish svart, axelremsväska och kom hm med den här. Men hittade verkligen ingen axelremsväska som skulle vara stor nog för mina gymgrejer och när jag väl gjorde det så kostade den typ 500 kr. Den här ryggsäcken kostade bara 50 kr och rymmer massor. Kanske inte så stylish men den fyller sin funktion.

Dagen är full av jobb så det är tur att jag ska göra roliga saker ikväll.

Sitter även och funderar på stora beslut... Bangkok, Stockholm, New York och Paris. Den som lever får se!

teknikens under-grrr


Såhär har jag sett ut mest hela dagen; Vitt linne från H&M, rutig kjol från Queenpeach.com och flätade pumps från NY.

Jag har haft en jättebra dag som inte slutat så bra för just nu är jag så sjukt irriterad över allt som har med teknik att göra. Först försöker jag beställa en sak över internet men det går inte för mitt visakort är svenskt men jag vill ha varan skickad till Bangkok och det funkar tydligen inte. Sedan bokar jag en resa över internet och när det tillslut är betalat o klart står det i pyttetext under en massa saker som inte ingår. Och min jobbmail har fått krupp och jag kan inte maial mail till hotmail längre för de kommer tillbaka och hotmail säger att min e-post adress är spärrad. Det sista håller iallafall min support på att löser.

Efter jobbet var jag till Starbucks och fikade med Sarah, över en vecka sedan jag träffade henne så det var välbehövligt. Jag köpte med mig mat från Emporium hem och smaskade i mig en tonfisksallad. Förutom allt teknikstrul har jag hunnit färgat håret ikväll och nu sa jag snart sova för det är ännu en spytidigt morgon imorgon. Men sedan kommer dagen bli bra för jag ska på BodyCombat och sedan äta middag med tjejerna! The only way is up!

Min morgon


Jag tänkte att jag skulle berätta hur en helt vanlig morgon här i Bangkok ser ut, det är lite annorlunda mot att ta tunnelbanan till jobbet i Sthlm. Väckarklockan ringer oftast lite före 06 och då blir det flingor med mjölk, en dusch, snabb avcheckning vad som hänt i webshopen under natten och så ut från lägenheten. Nere på gatan ställer jag mig sedan och försöker få kontakt med motorcykelkillarna i hörnet av min soi (gata) , när de sett mig höjer det en arm, jag gör samma gest tillbaka och så kommer en kille susandes. Jag hoppar upp på motorcykeln, båda benen åt samma håll såklart och så bär det av mot Asok. Han kör oftast galet snabbt men man blir van och efter ca 5-10 minuter är jag framme. Vid Asok köper jag en påse färsk ananas (till förmiddagen)av en gammal man som ser ut att vara över 100 år och så beger jag mig över Asok Skywalk. Skywalken är en stor bro som sitter ihop med skytrainstationer och som gör att man slipper korsa en av Bangkoks störtsa korsningar till fots.


På andra sidan bron går jag vidare längs Sukhumvit, det lagas frukost längs med hela gatan; ägg steks, kyckling hackas, pomelo skalas och degbitar och bananer friteras. Det stänker, puttrar, fräser och luktar av allt på en och samma gång. Då jag inte är så förtjust i varm mat på morgonen får det räcka med en iskaffe från söt tant med en drickavagn. Sörplar vidare på min iskaffe, börjar bli lagom svettig, i ett hörn sitter tuk tuk förare och skriker, i ett annat tre thaitjejer och en västerländsk man med en whiskeyflaska i högsta hugg. Äntligen framme på soi 15 där jag hoppar på ännu en motorcykel och är framme vid skolan på ca 5 minuter, beroende på trafiken. Jag brukade egentligen gå denna sträcka men sedan hettan slagit till är det en omöjlighet.


Går över skolgården, det är lekande barn överallt, kommer fram till mitt klassrum, svetten rinner och jag låser upp dörren. På med fläkt, lampor, ac och dator och så andas ut, sörpla lite mer kaffe, ta av sig skorna, förbereda dagens lektioner och så börjar kroppsvärmen bli normal igen och en ny dag börjar.


fast för ett tyg


Den här sminkväskan/necessären (från Queenpeach.com) använder jag i min stora väska och har en massa nödvändiga saker i som plåster, huvudvärkstabletter, läppglans, penna, tuggummin.. ja ni vet allt smått som annars bara försvinner någonstans i väskans djup. Men nu har jag blivit fast för tyget, jag fullkomligt älskar mönstret och vill ha det på en hög vid kjol. Skulle inte det vara sjukt snyggt?? Till ett vitt linne och vita/tanfärgade peeptoes..ahaa!

Så mitt mission för resten av veckan är att besöka tygaffärer och tygmarknader och leta efter detta tyg ch sedan uppsöka en skräddare.

MIn dag har annars varit väldigt bra och kvällen bara försvann som alltid. Nu är klockan redan 22:30 så det blir sängen för imorgon ska jag upp vid 05:45. Imorgon ska jag mellan skoljobben göra lite nya inköp till webshopen, ska bli kul och se vad jag hittar!

hon är som jag


Här kan man se att Cameron Diaz är som vilken person som helst. Hon drar i sitt slitna hår, drar upp en bild på Kate Moss och går in till ett känd frisör i Kalifornien :) Inte bara jag alltså som tar med mig bild på Kate Moss/Nicole Richie/Kylie till frisören :) Senare kunde man se Cameron inne på salonegn med en massa folieslingor, på väg att få Kates snygga blonda färg.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart linne - H&M
Zebrakjol - köpt vid Siam Square
Svarta ballerinas - köpta i Malaysia

fixa och trixa

Hej och hallå.
Det är tisdag, solen skiner, jag har haft mina lektioner och ska nu vidare iväg på jobb ute på barnhemmet. En helt vanlig dag i Bangkok alltså. Mår bättre men har svettningar på natten som jag inte vet var de komemr ifrån, hoppas på att kroppen rensar ut slagg produkter.. Vaknar med blött hår som jag har duschat och en kudde som är fuktig.. eller så har jag fortfarande feber som släpper på nätterna, who knows?!

Jag håller på planerar en grej på lördag som kommer bli himla bra om allt funkar. Kan inte skriva om det ännu då det ska vara en överraskning men tids nog får även ni veta. Nej nu måste jag rusa till sky train! Dagens outfit kommer senare!

Ta-da!

Queenpeach träffar Bangkoks vanligaste invånare


Jag har haft en kackerlacksdag kan man säga. Vart jag än befunnit mig idag har det även funnits minst 20 kackerlackor. Det började på väg från jobbet till Nana BTS station. Där höll nämligen några byggjobbare på att lossa stora trottoarstenar för att göra något gatuarbete och nu vet jag var alla kackerlackor bor...under jorden. Det kryllade av kackerlackor; på trottoaren, under gatustånden, längs med vägen och runt allas våra ben. Halvmysigt och jag ökade takten.

Sedan kom jag till mitt andra jobb, barnhemmet. Där hade de besök av pest control, män med gasmask och stora tuber på ryggen, som skulle bespruta trädgården. Jag och Persikan fick stänga in oss i ett litet rum med stängda fönster i 20 minuter och när vi sedan vågade oss ut så vimlade det åter igen av döda, halvdöda och på väg att dö kackerlackor. Jag antar att medlet de sprutade ut lockar smådjuren ur sin hålor och dödar dem sakta. De enda som älskade detta var alla gråsparvarna som fick en lyxmåltid.


Som ni kan se var jag väldigt modig och tog många närbilder när de hade dödsryckningar. Jag undrar vad som är bra med kackerlackor? Vad gör de för bra här i världen? Och är det sant att de kan lägga ägg i olika kroppsöppningar och sen kan man ha kackerlackor inuti kroppen efter ett tag?

Och detta sekret som utsöndras, sänder de ut det när de är på väg att dö för att locka till sig andra kackerlackor? Min sista fråga är, varför är kackerlackan så hatad? Egentligen är den väl bara en större form av skalbagge? Men den har ju så enormt dåligt rykte och allt man får höra om dem gör iallafall mig lite darrig i knäna när jag ser fler än 20 stycken på ett och  samma ställe.

yes!

Hurra jag mår bättre! Jag återvänder sakta till livet även om jag är lika trött som någon som just bestigit ett berg. Jag tror att febern är borta eller iallafall på en mycket mindre grad, huvudvärken är bortblåst och magen svider bara lite.

Jag har just avklarat mitt skoljobb för idag och det känns grymt skönt, två dubbellektioner och nu ska det vilas en stund. I eftermiddag måste jag till posten och får se om jag orkar med ett barnhemsbesök också.

Men det är skönt att känna att nu vänder det!

nyinkommet - badkläder


3 nyheter hos Queenpeach.com.Själv har jag bikinin och det är en ny favorit måste jag säga!

Min dag har sett ut såhär: Läsa, sova, massera min ömma mage, prata med mina föräldrar, sova, surfat, klagat över mitt ömma mellangärde och så sova lite till. Jag klättrar snart på väggarna, om jag inte haft så mycket feber att mina ben viker sig.

Jag har inte ätit något på hela dagen men ska försöka få ner någon form av middag. Vill ha potatismos men det kan bli svårt att hitta gissar jag. Att gå till affären, köpa potatis, koka och mosa är inget alternativ.

charterhjältar


Charterhjältar. Vilket program. Nu när jag inte rest mig ur sängen på väldigt många timmar har jag letat efter underhållning. Fick ett tips av en annan tjej här i Bangkok att kolla in Kanal 5s Charterhjältar. Och efter tre avsnitt kan jag säga att jag med heder och samvete aldrig kommer åka till Kanarieöarna, någonsin. Visst har jag varit på charter, både till olika öar i Grekland, Turkiet och Cypern men jag kan inte minnas at det var sådär illa. Att alla pratade svenska, att det fanns svenska varor och en svensk hårfrisör på hotellet, att kypare pratar svenska och att stranden ser ut mer som ett slitet grustag än en sandstrand.

Det är kanke skillnad om man åker till ett sk Sunwing hotell, eller vad det kallas, och inte lämnar anläggningen men jag är ändå amazed över att folk klassar det som drömsemester. Att de är villiga att lägga mellan 6000-10000kr på en vecka där de inte gör något annat än att sola, dricka svenskt kaffe, kolla in samma show varje kväll och paxa platser vid poolen. Och reseledarna vill jag inte ens kommentera men den där Nicolas och Lady verkar inte vara de skarpaste knivarna i lådan om jag säger så.

För 10,000 kr kan du köpa en flygstol hit till Thailand och bo i en bungalow mitt på stranden, du kan åka till NY, du kan åka till en pittoresk liten grekisk ö och bo på pensionat, du kan till södra Italien och äta underbar glass och du kan spendera en vecka i Frankrike i ett eget litet hus. Men jag antar att det är tryggheten folk är ute efter, att få det serverat och att slippa tänka själva eller vad tror ni?

ingen förbättring

Alltså det här suger. Natten gick åt till att frysa, huttra och hacka tänder under två filtar och då bor jag i världens varmaste huvudstad. Sedan vaknade jag vid 07 vid magont som skär som som knivar i mellangärdet, huvudvärk och nu senast grymma svettningar. Nu vill jag vara frisk. Jag måste vara på jobbet 07 imorgon, det här funkar inte!

Just nu varvar jag tre saker, läsa, surfa och sova. Har bett min kille gå ut och handla något form av thailändskt novaloucol och hoppas det ska göra magen gladare.

Jag återkommer.

sängliggande - boring

Nej, det blir ingen fashion show. Och ingen fancy restaurang eller bar. Och ingen ny hårfärg. Och inte heller någon shopping. Jag har nämligen inte rest mig ur sängen än och min kropp är varm som en kamin. Illamåendet står mig upp i halsen men jag intalar mig att det beror på att jag inte ätit något idag, så nu väntar jag på Mac Delivery. Det är väldigt bra att vara sjuk just här i Bangkok för man kan få allt hemkört till sig, såsnart blir det cheeseburgare :)

Jag har fått säsong 1 av the Hills av en kompis och jag har ju inte kollat in den serien än så det kanke blir mitt kvällsnöje. Eller så fortsätter jag med L Word. Stora beslut ;)

Jag är inte van att vara sjuk, jag blir rastlös samtidigt som jag ju känner själv att mina ben inte bär mig. Jag är också sjukt sugen på salt och drömmer om skräpmat, chips, salta pinnar och nötter. Undrar om det är kroppens sätt att visa att något saknas eller om det är min onyttiga ådra som gör sig påmind?!




vad har vi här då?


Vid första anblick kan det vara svårt att se vad detta är, det ser ut som något äckligt och det är det också ;) Det är nämligen fisk som ligger på en bricka i 45 graders värme för att torka.

Här i Thailand styckar man upp fisken i mindre bitar, låter den torka ute i solen och så småningom avnjuter man delikatessen. Förutom torkad fisk finns även torkade maneter, torkade bläckfiskar och torkade räkor att äta. Om jag ska förklara hur det luktar när man går förbi ett ställe med torkade havsläckerheter så luktar det sött och fränt och inget man skulle vilja ha som parfym om jag säger så. Oftast springer jag förbi dessa ställen och andas bara genom munnen. Att smaka på detta som luktar så illa är inget alternativ, men jag kan tänka mig att det är som surströmming.

Hur bra det är att äta något som legat i solen i flera timmar vet jag inte men thailändarna verkar ju inte lida av det iallafall.

illa berörd


Natasha Richardsons död är helt fruktansvärd! Jag läser om hennes begravning, om hennes man Liam Neeson och hennes söner och blir så illa berörd. Det får mig att tänka på Love Actually där Liam Neeson faktiskt spelar en man som försöker komma över sin fru som gått bort i cancer. Allt är så sorgligt, han är så ledsen, barnet är så ledsen och begravningsscenen lämnar inte ett öga torrt!

Jag känner att kan det hända Natascha kan det ju hända vem som helst - en liten vurpa i skidbacken, inget som gör ont, sedan lite huvudvärk och efter några timmar till död.

(Om ni tycker att ni känner igen henne men inte kan placera henne spelar hon tex mot Jennifer Lopez i Maid in Manhattan, hon är den rika damen som Jennifer lånar en päls av.)

mina 3 lördagsnöjen


Detta är min lördag, just nu iallafall. Ingefärsté som jag fått från Sverige (min drog), Nurofen tabletter mot huvudvärk och feber och nya BK Magazine (tidning om vad som händer i Bangkok, på engelska). Min kropp känns lika lelös som en övergiven sprattelgubbe. Jag har sovit mig igenom det mesta av dagen och nu när klockan är 15 börjar jag så sakta vakna till liv igen.

Hårfärgningen får vänta någon timme till om jag säger så :)

Vid 12 brakade världens oväder lös här och det slagregnade och stora palmblad föll lite här och var men nu skiner solen igen från en blå himmel, det är snabba kast här i Asien.

feber


Kommer ni ihåg att jag färgade mitt slitna blonda hår i september nångån med denna fina färg som heter Berlin?  Iallafall blev jag mycket nöjd med resultatet och nu har min snälla mamma skickat över ett paket färg hit till Bangkok så idag ska det färgas. Mitt hår bleks väldigt snabbt här och jag får fula rötter men nu ska de bort!

Förövrigt är jag sjuk idag! Jag har haft en lång natt med feberfrossa och huvudvärk och nu på morgonen känns det lite bättre men inte mycket. Jag har fortfarande feber(vilket jag har kanske var femte år..) och enormt huvudvärk. Har testat både ipren och migräntabletter men smärtan är kvar, det enda som hände var att det rann svett i floder när tabletterna fick febern att lämna kroppen. Jag tror det barnen på barnhemmet där jag jobbar som smittat mig, spec eftersom lilla Sparven hade 39 graders feber igår och låg och sov på min mage i 1,5 timmar. Jag ska strax beställa hem frukost från au bon pain och spendera mycket tid med att vila.

Jag som skulle shoppa, gå på fashion show och ha en super lördag, ja vi kan väl hoppas på att jag mår bättre framåt eftermiddagen?!

god mat men dålig webtv


Jag har just kommit hem efter en mycket intensiv dag och är nu så trött att jag ser dubbelt och huvudvärken dunkar. Direkt efter jobb på barnhemmet, som blev lite längre än tänkt då hmlen öppnade sig, mötte jag upp min kille och en kompis till honom för middag. Det blev libanesisk mat på soi 5 och det var gudomligt gott.

Planen var sedan att åka hem och kolla lite på Kanal 5´s webtv då jag fick tips om att de har lite roliga program.. men vet inte om det är mitt internet eller kanal 5´s hemsida men det laddar sjukt sakta och hackar och buffrar mest hela tden.

Med detta säger jag godnatt, klockan är ju ändå över 23 här och så kommer mer bloggning imorgon istället. Och nej, hittade ingen väska :(

ny väska nu

Det är fredag den 20/3 och var försvann mars undrar jag? Hur som helst är det bra att tiden går fort och det är bra att det är fredag. Helgen är oplanerad och jag kan göra precis vad jag vill. En mysfruskost på au bon pain kommer det bli, restaurangbesök lika så, några timmars jobb på barnhemmet, kanske en bio, Bangkok Fashion Week, läsning och latte.

Just nu sitter jag på jobbet och ska strax ha min sista lektion för dagen, slutar vid 13 idag. Försöker äta upp min lunch, kall couscous med soja men det smakar sådär. Sedan blir det lite mer jobb med bebisarna, sedan väskjakt och ikväll möte upp min kille efter hans jobb för mat.

Min väska gick sönder igår, kan det finnas något mer irriterande?! Ena handtaget släppte, anatgaligen för jag hade halva mitt liv i väskan, och jag fick gå omkring med väskan i famnen inne på Emporium. SÅ måste så snart som möjligt hitta en ny, stor väska med bra handtag :)

The answers

åh va härligt att bo där! hur kommer det sig att du ville bo i thailand? och vad tycker du om mbk att shoppa på, finns det mycket ställen som det? var där förra sommaren :)) kram

Första gången jag flyttade till Thailand var 2006. Då var det mest för att jag var trött på Stockholm och Sverige och ville göra något helt annat. Jag valde Thailand för det fanns lärarjobb, det var relativt billigt att leva här om man inte skulle få jobb och så ville jag ha sommar. MBK är bra om man bara är ett kort tag i Bangkok; där finns väskor, skor, klockor, kopior av det mesta, dvds, mobiler och en del kläder. Själv avskyr jag att vara där pga att trängseln och alla turister men ibland måste man dit för att hitta det man letar efter.

Tjohej!
Du som bott i england, hur var det? Och jag ska till London imorgon, vad får jag absolut inte missa? Kram


Jag har bott i Manchester och i London och båda är bra på sitt sätt. Däremot föredrar jag nu att vara där i kortare perioder, skulle inte vilja bo där igen. I London får du inte missa: Hampstead, åka buss och sitta högst upp, längst fram, softa i solstolarna i St James Park, äta sushibuffe´ på Hi Sushi, Primark såklart, Top Shop på Oxford Street, strosa i Notting Hill, äta glass i Covent Garden, dricka drinkar runt Camden Lock och besöka marknaden, äta vegetarisk mat på Govindas, ta en båttur längs Themsen och åka upp i London Eye.

Hej du har inget filmtips du vill tipsa om?
Absolut. Den senaste filmen jag såg som var kanonbra var Slumdog Millionaire.  Andra bra filmer jag sett det senaste halvåret är Happy Go Lucky, Milk, Revolutionary Road och The Reader.

Är det lätt att få jobb i bangkok?hur mycket kostar en lägenhet där? hyra? Hur länge kommer du stanna där?

Som västerlänning och inte från ett engelsktalande land är det väldigt svårt att få jobb här. Är man sk native speaker kan man alltid få jobb som engelska lärare på bra och mindre bra skolor, men att bara åka hit som svensk och tro att man ska få jobb fungerar inte. De jag känner som jobbar här har all fixat jobben från Sverige. Att hyra lägenhet varierar men 1 bedroom flat (sovrum, vardagsrum, kokvrå och toalett) hyfsat centralt längs Sukhumvit och fräscht kostar från 6000 kr i månaden och uppåt. Visst kan man bo billigare men då är det oftast mindre, inte så modernt, långt ifrån Skytrain/MRT och sämre möbler. (Man hyr till 90% möblerat här.) I nuläget vet jag inte hur länge jag blir kvar men antagligen till hösten.

Hur länge har du bott i Thailand? Vad har du för utbildning och vart utbildade du dig?

Jag flyttade till Thailand 2006 och stannade ett år, sedan bodde jag här 3 månader i början av 2008 och nu har jag bott här i ett halvår.
Jag har en datateknikexamen och en fil kand i medie-och kommunikationsvetenskap och sedan har jag läst till pedagogik, så många högskolepoäng kan man säga ;)

Skulle du kunna tänka dig att videoblogga? :)
Nej inte som det ser ut nu.

1. Hur fick du kontakt med barnhemmet där du jobbar? Krävs det några speciella egenskaper?
2. Var inhandlar du dina kläder du säljer? - Kan tänka mig Chatuchak fashion?
3. Hur pass bra Thai pratar du? Umgås du bara med västerlänningar eller har du också Thaifriends?
4. Var någonstans har du varit i Thailand? (Provinser)


1. Jag ringde upp dem och vi pratade lite på knagglig thai/engelska. Nästa dag åkte jag dit, pratade med en dam som har hand om volontärarbetare och på den vägen är det.
2. Nej handlar inte webshopens kläder på Chatuchak. Litar varken på kvailtén eller försäljarna där. Ibland när jag handlat kläder där för eget bruk har jag kommit hem med både smutsiga och felsydda kläder. Men man lär sig av sina misstag och det jag nu handlar på den marknaden är inredning till lägenheten, blommor och frukt.
3. Inte så bra att jag kan föra en konversation. Jag har inga thaikompisar alls här utan umgås bara med västerlänningar. Detta pga att de thailändare jag har träffat inte är specielt intresserade av att lära känna västerländska tjejer och känner sig ofta osäkra i språket. Jag har försökt knyta massor av kontakter med thaitjejer men de är helt enkelt inte intresserade och till slut tröttnar man på att försöka. Jag kan ibland hänga lite med två thaikillar som in kille jobbar med, men det är väl allt.
4. Thailand har ju runt 75 provinser så kan inte räkna upp alla, men har ju bott i Chiang Mai och varit runt mycket i norra Thailand, både i städer och på landsbygden. Andra städer jag varit i är Ranong, Rayong och Udon Thani. Jag har varit mycket i Bangkok och dess omgivning. Jag har varit på massor med öar tex Koh Chang, Koh Samet, Koh Kood, Similian Islands, Koh Samui, Hua Hin, Koh Lipe etc

Jobbar du på en svensk skola? Hur fick du jobbet?

Nej jag jobbar på en Internationell privatskola med barn från 60 olika länder, det finns ingen svensk skola i Bangkok. Jag fick jobbet genom kontakter i Sverige.

Vilket ställe är det man bör åka till om man vill till Thailand, om man vill ha shopping och sol&bad på vita ständer?


Svårt, men för att få in alla de sakerna skulle jag säga Koh Samui. Ön är väldigt överexploaterad så du hittar inte de vita, orörda sandstränderna. Strand och bad semester är bättre på mindre öar men där finns ingen shopping att tala om.

Jag undrar hur det kom sig att du flyttade till Thailand? Om du pratar thai och hur det är att lära sig det isf? Sen vill jag gärna veta mer om hur du bor.

Jag ville göra något helt annat. Jag var trött på mitt jobb, på Stockholm, på min lägenhet, på att festa varje helg och ville hitta nåt mer. Jag pratar lite thai, förstår en del men kan inte föra en hel konversation. Det är ett väldigt svårt språk att lära sig pga alla olika toner. Jag bor här i Bangkok i en one bedroom flat på 50 kvadrat, den hyrs möblerad och har pool på taket av byggnaden. Den ligger på Sukhumvit, nära Skytrain och nära mitt jobb.

Vilken lycka att få bo utomlands. Det skulle även jag vilja men hur ska man försörja sig... Jag vet att du jobbar på skola, men vad jobbar din pojkvän med?

Min kille jobbar inom reklambranschen och till alla som undrar, nej han är inte från Thailand - han är från Stockholm.

1. Hur känns det att jobba utan arbetstillstånd är du inte orolig liksom?
2. Vet du några bra typ "affärer" i Bangkapi eller nån annan förort tycker att det verkar intressantare och billigare än chatuchak och dyligt?


Nej jag är inte orolig. Det är tämligen vanligt här då vissa företag inte är så duktiga på att ordna arbetstillstånd av olika anledningar.
Ska jag vara helt ärlig tycker jag alla förorter till Bangkok är samma sak, små och sömniga. Det finns inte mycket shopping och det som finns är alltid i mindre skala än samma saker i Bangkok. Men då menar jag självfallet inte MBK, Kao San Road och Nana, kolla istället in områdena kring Victory Monument.

Vad är det bästa med att bo i Thailand och vad är det sämsta?

Det bästa är vädret, shoppingen, ingen stress och nära till stränder. Det sämsta är helt klart sexhandeln och den smutsiga luften.

Vad saknar du mest med Sverige? När kommer du åka dit nästa gång? Bor du i Stockholm.

Jag saknar mina vänner, familjen, årstiderna, ljuset, maten och enkelheten att göra sig förstådd överallt på en gång. Jag kommer nog åka tillbaka till Stockholm mot hösten, har bott i Sthlm sedan är 2001.

vad gjorde du när du bodde i london? saknar du inte din familj?


I London jobbade jag i en boutique i Hampstead och jobbade med personlig shopping. Jag saknar min familj massor och varje dag.

Hejhej! Har lite önskningar till webshoppen :)Fler miniklänningar (perfekt för mig som är kort, minisarna blir liksom lagomlånga) och kan du hitta maxiklänningar där i Thailand?

Många av klänningarna i shopen är miniklänningar, i alla fall för mig :) De är ju sydda för lite kortare personer då inte så många thaitjejer är över 1,70 direkt. Men alla mått står i shopenså bara att börja mäta. Nej, tyvärr är det ganska svårt att hitta maxiklänningar här, inte så hett.

Hur kom det sig att du flyttade till Thailand? Bor du där ensam?/sambo? Var i sverige bodde du innan? Drömjobb?
Nej jag bor tillsammans med min kille som också jobbar här i Bangkok. Stockholm är hemma för mig i Sverige. Har massor med drömjobb, tex starta ett nytt Asos, jobba för Rädda Barnen, leda ett SIDA projekt, barnboksförfattare; men den röda tråden är väl att göra skillnad.


snart besök


Den här bilden är tagen i september, min sista fstkväll i Sthlm. Älskar mina röda skor! Har tagit beslut om att till 99% endast använda mina egna bilder i bloggen så mer personligt men kanske mindre samhörighet mellan bild och text :)

Imorgon är det fredag, igen! Idag har jag varit på bodycombat och tränat i gymmet så min kropp är lite skakig. Har precis ätit middag, coucous,körsbärstomater, ägg och soja - yummi. Nu ska jag strax göra ingefärsté och svara på era frågor. Kul att jag fick en del frågor, var rädd att det skulle stå 0 kommentarer under inlägget.

Idag börjar Bangkok Fashion Week, jag hoppar visningarna idag men i helgen ska jag försöka mig dit! Det är kul när det händer saker. Och om några veckor kommer min kompis T hit från London på obestämd tid - äntligen lite besök!!!

åh du är saknad


Jag sitter och läser bloggar från Sverige och alla skriver om att solen visar sig, man kan sätta på sig solglasögonen, himlen är klarbå och man invigar sina nya converse. Vet ni, ni kan vara hur avundsjuka ni vill på mig som bor i Thailand men jag är så avundsjuk på er att jag håller på gå upp i små atomer. Det finns inget bättre än vår i Europa! Kolla bara in denna bild som jag tog i Hyde Park i slutet av februai förra året - åååhhh! Jag kommer till och med ihåg hur det luktade.

Gräset var fortfarande lite blött men man kunde ha den första picknicken (om man satt på plastpåsar) och njuta av sin macka och latte från Pret. Sådana där dagar då man aldrig vill gå in och kvällarna blir bara ljusare och ljusare.
Vår - 2010 - Europa är allt jag har att säga!

vattenläcka

GodMorgon!
Klockan är 11 och jag har just avslutat mina lektion för dagen och ska bege mig mot gymmet. Ska bli skönt att gymma nu på fm när det är lite folk och ingen kö till någon maskin.

Idag när jag var på väg till jobbet så var det en vattenläcka här på soi 15 så istället för att vatten rinner ned i brunnar så sprutade det vatten upp ur ett par brunnar och man fick vada fram, inte mysigt i sandaler kan jag säga!

Ni kan fortfarande skriva era frågor i inlägget här under , svaren kommer under eftermiddagen i ett eget inlägg!

Tjengeling från ett ganska molnigt och behagligt Bangkok.

Fråga mig


Nu har ni chansen att fråga allt ni vill fråga och jag svarar på nästan allt :) Fråga om mig, om Bangkok/Thailand, om webshopen, om mode, om England och ja, om allt ni vill.

Detta är min första frågestund så jag hoppas en fråga trillar in iallafall.. Svaren kommer finnas i bloggen under morgondagen!

Jag gillar glashus


Här har klockan precis blivit 22 och jag måste snart sova för imorgon har jag en sådan där mysig morgon som börjar före 06. Vädret här har varit minst sagt omväxlande idag med åska och regn, sol och 40 grader och sen lite mer regn och moln. Den här bilden tog jag vid Emporium idag när solen var på väg ned, jag gillar alla glashus här :)

Imorgon är det torsdag, en utav mina favoritdagar. Jag ska inte jobba på banhemmet imorgon så istället blir det jobb på skolan, gym och jobb med webshopen. Jag kanske ska på drinkparty på kvällen, får se hur peppad jag är. Har jag varit och tränat hårt på dagen är jag sällan sugen på att förstöra det med en massa vin och snacks.

Jag får väldigt många frågor i min blogg om livet i Bangkok, om webshopen etc så tänkte köra en liten frågestund senare, fire away!

Long Live the King


Jag ska ju bli bättre på att berätta om livet i Thailand i denna blogg men det är svårt ska jag säga; det mesta tar man för givet efter ett tag här och det blir ens vardag. Men något som inte går obemärkt förbi är hur stor kungen är.

Herr Bhumibol, ja han heter så, är perfekt i alla avseenden. Man bör bära gula tröjor på måndagar för att visa sin respekt då kungens färg är gul. (Kungen är född på en måndag, alla dagar har en färg och måndag är gul...) Har man tavlor i sitt hus eller i sin affär får inga tavla sitta ovanför den obligatoriska kungatavlan, för kungen står högst i rang. När man går på bio får man stå upp i någon minut innan filmen börjar, lyssna på kungasången och se ett bildspel på kungen och hans familj. När kungen fyller år i december är alla lediga och det firas med pompa ochh ståt. Varje skola inleder dagen med nationalsången och när samma sång ljuder ur högtalare klockan 08 och klockan 18 står man still, vare sig man är vid skytrain, busshållplats eller tågstation. Sedlar med kungen på får inte bäras i bakfickan för då kan man sätta sig på honom och ligger en sedel eller mynt på gatan får man absolut inte trampa på den, det är en dödssynd!

Det finns en hel avdelning inom polisen som granskar websidor och tidningar för att sätta dit personer som begår majestätsbrott, dvs talar/skriver illa om kungen. Det kan leda hårda fängelsestraff att håna honom eller thailändarnas kärlek till honom och då kungen är 81 år bävar jag för den dagen då han inte längre kommer finnas bland oss. Och nu är jag orolig att detta inlägg kommer att granskas så jag säger Long Live the King!

ny design

Nu är nästan hela min nya design klar :) Jag tycker bloggen känns roligare och mer färgglad, vad tycker ni?

Jag vaknade av regn och åska idag, ljuvligt! Hoppas det rensar ur luften lite för igår var det svettigt värre! Nu ska jag iväg till jobbet, en lektion på skolan och sedan jobb på barnhem.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Rosa klänning - Queenpeach.com
Gladiatorsandaler - Vila

och det var min tisdag


Nu är klockan 22:30 och jag har hunnit blogga noll gånger idag, var tar tiden vägen? Jo kan berätta om dagen: Jobb på skolan, iväg till posten. lunch, jobb på barnhem, middag med K och nu tillslut hemma igen :)

För att beskriva mer detaljerat, hade först lektion med Y10 och vi gjorde klar den svenska sidan till årets yearbook. Sedan began jag mig till posten för att posta runt 20 paket till kunder hos Queenpeach.com och sedan fick jag springa till Emporium för att möta Sarah för lunch på au bon pain. Vi åt supergoda ceasar wraps och shoppade loss lite på boots, för mig blev det babywipes, tandkräm, bodyspray och migränpiller.. Vi begav oss sedan till barnhemmet där det var supervsettigt och sparven var fortfarande sjuk med feber och ville inte släppa taget om mig en endaste sekund så jag droppade svett efter två timmar. Vi tog bussen tillbaka och jag mötte upp K på soi 8 där vi å kycklingsallad och skvallrade i 3 timmar. Nu är jag hemkommen, har ätit upp det sista av en stor digestive choklad jag fått hitskickad och min kille hjälper mig med nya header.

Imorgon är det redan onsdag, är det inte fab att tiden går så snabbt?! Mindre en månad tills jag ska på fyrstjärning resort över songkran, jippie!

Nu ska jag tvätta mina fötter som inte är rena efter en dag i små sandaler i Bangkok.

att träna i Thailand


Det här med att gå på gym här i Thailand är en ganska intressant upplevelse. Det första man slås av är hur stort det är och hur mycket lyxigare det känns än gymmen i Stockholm. MItt gym här, eller Fitness Centre, har 4 våningar, inkl egen restaurang, spa och plastikkirurgi. Det finns 4 salar för gruppträning, 3 olika typer av yogasalar, egen avdelning för personlig träning, de har dj mellan 17-22 och så mycket maskiner att man aldrig kommer att testa alla. Men det behövs kan jag säga för mellan 18-19 väller thailändare in till gymmet och de är där ca 1-3 timmar och går gärna på 2-3 pass i rad.

Det är 95% thailändare där jag tränar och jag är väldigt ofta ensam västerlänning på gruppträning. Oftast är passen på thai och med de enklaste instruktionerna på engelska men det gör inte så mycket för jag går oftast på pump, body combat eller step och då ser jag vad man ska göra, det är värre på yoga som jag inte är så insatt i. Mycket är bättre här jämfört med i Sthlm, tex passutbudet, musiken, glädjen på passen och varation på passen (alltså inte lika step up varje vecka). Men nackdelen är att inte många instruktörer är utbildade och ibland inte har någon aning om vad en del övningar kan ställa till med i rygg och nacke. Man kan också slinka in på pass när man vill vilket kan ju vara bra ibland men oftast tycker jag det stör plus att det kan vara ganska så farligt att hoppa in mitt i ett pass utan någon som helst uppvärmning.

Men jag gillar mitt gym och jag älskar att kolla in danspassen, som jag inte ens kan drömma om att hänga med i, det är som att kolla när Bounce har träning eler nåt. Och jag gillar att flertalet personer som går på step up och aerobics faktiskt är killar här. Och jag gillar att man får vita fluffiga handdukar när man kommer och det är ett stort plus att slippa släpa på shampoo, tvål, hudlotion, hårfön etc. Och när man är klar med gymmet kan man alltid slinka in i hudlokalen och få lite botox, eller hänga på spa och ta en bodyscrub eller avnjuta en pasta i restaurangen som har två för en pris på öl hela kvällarna ;)

not there yet


Nja Britney är inte riktigt lika het som när hon spelade in videon Toxic.. Så här såg hon ut under en konsert i New Jersey i helgen, den sjätte konserten under hennes World Tour.  Kanske inte den bästa positionen i så små kläder ;) Jag vet jag är inte snäll..

gymball it is


Det är måndag och en bra sådan vill jag påstå! Jag har en väldigt lugn måndag, har undervisat Year 6 i 90 minuter och jobbat med webshopen. Skönt att kunna jobba mestadels hemma idag känner jag. Om några timmar ska jag iväg till gymmet och köra ett pass som heter Gym Ball, som ni kanske fattar använder man pilatesboll i alla övningar. Passet brukar ge grym träningsvärk och det ser jag som ett bra tecken :)

Saw filmen igår var så sjukt dåligt att vi slog av efter en halvtimme, att de ens får pengar till att producera sån skit är ju ett under.

Idag är det lite halvmolnigt här i Bangkok och jag njuter för fullt, så skönt när inte solen gassar på och svetten flödar.

Bee Gees


Söndag! Jag har haft en strålande dag som nu lider mot sitt slut. Jobb på barnhem, läst bloggar, uppdaterat webshopen med mer badkläder, sovit eftermiddagssiesta, ätit undermiddag bestående av rökt lax och nu strax film och cheesecakeglass. Min kille har övertalat mig till att vi ska se Saw 5, får se hur länge jag klarar det.

Upptäckte på eftermiddagen vad som finns några meter från mitt sovrumsfönster också, världens stösta bi/getingbo. Kolla in bilden så förstår ni, det är ca 1m i diameter!! Det liksom hänger ned från grenen, bin svärmar runt omkring det och jag kommer inte öppna ett fönster på väldigt länge. Alla små grå prickar är insekter.

Imorgon är det måndag igen och denna vecka ska bli träningsvecka har jag bestämt, jag har varit alldeles för slapp sista tden men nu så, nu kör vi!

grekiskt och takbar




Då jag lovat mer bilder i bloggen så kommer här bilder från igår kväll. Mina nya snygga skor från Forever 21 fick följa med ut.

Jag och min kille tog taxi till Silom för att testa grekiska restaurangen Souvlaki, nytänkande namn va..?! Som ni ser var det som att stiga in i en bit av Grekland där med grekiska tavlor, smålerkrus som prydnader och ur högtalarna ljöd grekisk trubadurmusik. Synd att restauranegn ligger mitt i Patpong, tacky marknad och sexhandelns högborg.

Men maten var fab. 5 av 5 helt klart. Vi beställde in tsatsiki, gyros med kyckling, grekisk bröd, varm fetaoströra och lite Singha :)

När maten var uppäten ville vi nte stanna en minut till i Patpong så tog en taxi till Zenze, restaurng och bar på 17e våningen. Drack kanongoda mojitos, åt nötter och kollade på utsikten. Så himla bra ställe!

Den här lila/vita kuben ändrade färg var 15e sekund och gjorde så hela stället också ändrade färg. Jag gillar det! Här ser ni en liten del av utsikten. Nästa gång ska jag nog testa att äta på Zense också då de har 3 menyer, thai, italienskt och indiskt. Några drinkar senare rullade vi hem i ytterligare än taxi och jag säger, kanonlördag!

Queenpeach outfit


Kvällens outfit lördag

Jag

Svar fodralklänning - H&M
Svart genomskinlig klänning - Queenpeach.com
Skärp - köpt här i Bangkok
Nitskor - forever 21

Min kille
Svarta jeans - Zara
Benvit tröja - TopShop
Vitt linne - köpt här i Bangkok
Skor - Siam Centre
Skärp - köpt här i Bangkok

bilder lördag i mars


Lite bilder från en lördag i Bangkok då.. Det här är Victory Monument, Bangkoks störtsa knutpunkt när det gäller trafik. Här utgår nästan alla bussar från inkl flygbuss och här finns även SkyTrain och när jag jobbar på barnhemmet tar jag bussen härifrån. Lilla sparven var jätteglad idag men också mycket sjuk. Rossliga luftrör och kräktes upp allting hon åt och drack. Det var massor av thailändare på barhemmet idag som volontärarbetar endast på lördagar mellan 09-11, mycket bra för barnen!

Sedan åkte jag till Central World för att leta lite jobbkläder och äta lunch. Central World är, enligt mig, Bangkosk bästa och snyggaste varuhus. På våning 1 satt två pojkar och underhöll, de spelade mest covers av pojbandshits. Blden är tagen från våning 4 därav lite dålig kavlité. Hittade tyvärr inga kläder men fick smarrig lunch i form av Chicken Ceasar Wraps och latte.

Sen gck jag vidare mot Siam Discovery center där jag hittade denna underbara koja som jag nu inte kan släppa. Bilden är tagen på vån 3 och kojan stod 2 våningar ned på nån form av utställning, men är den inte wonderful?! Jag vill ha den istället för läshörna med fotölj, vill inreda den med ljusslingor och ha ett förråd av té och vin.

Nu har jag precis kommit hem och ska softa hemma några timmar innan jag ska iväg på middag. Vi har inget vatten just nu och jag som skulle färga håret och framför allt tvätta det!  Har just varit upp på taket och kollat in den nya poolen de bygger, ser schysst ut! Vi har en pool nu med på ett annat tak men denna se ut att bli snäppet bättre :)

Fab shoe


Dessa skor sitter jag och drömmer om när jag har långtråkigt.. Rosa Louboutin som kostar över 6000. Men de skulle vara så snygga till en helsvart outfit. Tur att man bor i Bangkok, kopiornas hemstad, ska leta upp dem imorgon tror jag :)

äppeljuice och lördag

Jag har en ny crush, nämligen äppeljiuce! Dricker flera glas om dagen,det är så sjukt gott! Igår var det dåligt med uppdateringar, jag vet. Men var inte hemma på hela dagen och när jag väl kom hem vid 20 kollade jag och min kille på film. Såg Charile Wilsons war med Julia Roberts och Tom Hanks och betyget blir nja..

Det är nu äntligen lördag, klockan är bara 07:30 men jag är pigg. Allt är ju bättre än att behöva gå upp 05:45. Jag ska strax åka mot barnhemmet och träffa lilla sparven och sedan blir det nog lunch på Cental World. Ska även försöka hinna lägga upp nyinkomna bikinis och baddräkter i webshopen under dagen. Längatr till ikväll då jag ska gå på grekisk restaurang i mina nya killer heels :)

Lovar mer bloggning och mer bilder under dagen!

smoothie fråga


Det är fredag och livet leker :) I do love it! Jag har haft två lektioner och ska strax ha min tredje med Y7 innan det är helg för Queenpeach. Vi håller just nu på att jobbar med den svenska sidan till årets Yearbook så mycket fotande blir det och jag hoppas sidan blir fin när den väl är klar.

När jag är färdigjobbad ska jag möta upp Sarah vid Victory Monument och köpa Bangkoks godaste jordgubbs/banan smoothie till lunch och sedan ta minibuss ut till barnhemmet. Jag satt och tänkte på det här med smoothie häromdagen, när blev de så populära? Det var inte så att jag fick smoothies till frukost av min mamma när jag var liten. När blev de så hypade? Var det i samband med att alla köpte sig en mixer? Eller var det när Blossom pratade smoothie i programmet ToppForm? När gjorde smoothien entré i Sverige egentligen? Och vilken är er favorit? Jag gillar yoghurt, banan och jordgubbar. Men jag har en kompis som kör med frukt och juice och det blir också gott. Och på många ställen här i Thailand har de i massor med krossad is. En annan kompis till mig gjorde himmelska smoothies till frukost i London med apelsinjuice, hallon, björnbär, banan, havregryn och jordnötssmör. Delicious!

Nästa vecka börjar Bangkok Fashion Week, kommer bli grymt! Tjing a ling!

det är lugnt och skönt


De här små fåglarna bor i entrén till min lägenhet, eller mer i trädgården. I en stor, hängade bur sitter de hela dagarna och gör inte mycket väsen av sig. Men fina är de!

Jag har en lugn kväll hemma, fixar lite med webshopen, dricker mineralvatten, packar paket, förbereder lektioner tills imorgon och mailar till lite kompisar hemma i Sverige.

Imorgon är det fredag och det är så skönt! Jag vet inte vad jag ska göra i helgen men jag vet att jag inte ska gå upp före 06 iallafall. :) Saker jag vill göra i helgen är se filmen Milk, besöka en nyöppnad grekisk restaurang, äta frukost på au bon pain och läsa nya BK Magazine, besöka en tulpanutställning, inviga mina nya killer heels från Forever 21. Vi får se vad jag lycas med!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Klänning - Forvever 21
Skor - Forever 21

Jag älskar mina nya skor, ja klänning med, men skorna är fab och sköna! Vad mer kan man begära?!

hiss och diss

                                                   











Vad jag hissar och dissar med Thailand och Sverige.

Thailands hissar

+ Det är sommaren året runt.
+ Shoppingen är grym och man kan hitta saker som ingen annan har.
+ 90% är befolkningen är vänliga, glada och hjälpsamma. Även om deras engelska är begränsad och min thai är sådär så lyckas jag alltid få hjälp när jag behöver det.
+ Man kan köpa färsk frukt överallt för väldigt lite pengar.
+ På helgerna kan man se världens coolaste kids på Siam Square.
+ Det är väldigt lätt att resa runt i Thailand och havet+stranden är alltid relativt nära.
+ Som tjej känner man sig aldrig rädd eller otrygg även om man är ute och går själv 01 på natten.

Thailands dissar
- Sexindustrin. Nana, Pattaya och PatPong är inte humana ställen.
- Barnhemmen. Bra att någon tar hand om de stackars övergivna barnen men inte ok med att behålla barn där för pengar, aldrig ta upp barnen ur sängarna så de har början till liggsår innan de är 2 år, de som jobbar där kollar på tv istället för att ge barnen kärlek och de flesta barnen är undernärda.
- Maffian. Har makten över de flesta tiggare/extremt fattiga i Bangkok och gör de något fel mister de en kroppsdel eller sitt barn.
- Smutsen. Bangkok är en smutsig stad, det är ingrodd smuts överallt, avgaser färgar allt grått, råttor finns överallt och mitt snor är inte längre ljusgrönt utan grå/svart.
- Maten. Allt smakar likadant och det är en smak som jag tröttnat på efter lång tid här.

Sveriges hissar
+ Renheten och naturen. Sverige är ett rent land. Du kan bada mitt i Stockholm. Det finns frisk och ren luft. Det blir aldrig smog så man inte ser himlen och ingen skulle få för sig att elda upp gummidäck och sopor i sin egen trädgård.
+ Historia och kultur. Sverige har gamla byggnader, man känner historiens vindslag i Gamla Stan, de finns vackra slott, det bjuds på opera, teater, bio, konserter, ballet och musikaler.
+ Ljuset. Kanske det jag saknar mest, sommarljuset. Att det blir ljust klockan 05 och mörkt vid 22, dagen blir så mycket längre.
+ Allt är så lätt i Sverige. Bankbesök, fixa pass, få läkartid, betala räkningar, boka biljetter - allt kan göras över internet.
+ Det sociala skyddsnätet.

Sveriges dissar
- Signalfel, löv på spåret och vagnfel - tunnelbanan.
- Vädret november-mars. Ok när det är snö men det där grå, slaskiga och moddiga är jag gärna utan.
- Modeslavarna. Alla har lika kläder, kollar in Elin Kling och köper samma saker. Gina Tricot säljer slut på samma plagg i alla affärer landet runt och folk slåss om ombloggade skor på TopShop istället för att hitta sin egen grej.
- Systemet. Att man bara kan handla alkohol i en affär, inte alla dagar i veckan och inte på kvällar är ett förlegat system.

bra onsdag blev det


Min gårdag var superbra, man kan nästan säga superonsdag! Efter jobbet satt jag först och fikade med min kompis K på Starbucks i 3 timmar. Vi pratade om allt och hon är en utav de få tjejer som också sålt allt och flyttat hit på vinst eller förlust så vi har mycket gemensamt och mycket att diskutera :) När fikan var klar vid 18 tiden fortsatte jag till soi 8 och hem till mina kompisar E och L där det vaknades fiskgratäng, vitt vin och chokladglass. Var kvar där tills klockan blev 23 då jag tog en taxi hem. Det är så skönt att äntligen ha hittat lite svenska tjejkompisar att hänga med måste jag säga, i början kändes det som om jag var den enda svenska tjejn i den här staden under 40..

Pga att jag inte var hemma alls under gårdagen blev bloggningen lidande men det ska jag ta igen idag. Just nu håller jag på lägger in nya varor i webshopen, sen ska jag ha en till lektion innan det är dags för att skutta vidare mot gymmet och bodycombat!

Queenpeach kokar

Ny dag nya möjligheter och en irriterad Queenpeach. Jag såg imorse att mitt inlägg om maten här i Thailand hamnat på blogg.se förstasida och att elaka, arga och några snälla kommentarer haglat friskt. Jag älskar diskussioner men jag gillar inte personliga påhopp. Om jag inte gillar thaimat, om jag tycker den är fet, inte god och inte bra för min kropp måste jag få tycka det utan att få höra hur fel jag har, hur dum i huvudet jag är och hur mycket jag klagar. Ja jag kanske klagar då och då men får man inte göra det bara för att man råkar bo utomlands? Är man bosatt utomlands får man inte kommentera en endaste sak negativt för man får alltid tillbaka " ja men det är ju bara att åka hem om det inte passar.." Ni klagar ju på slask, snö, att det aldrig blir vår, att byxor är slut på Zara, att melodifestivalen är dålig och jag måste också få ventilera min vardag (i mitt hemland som nu är Thailand) och just nu är maten ett stort problem i min vardag.

Det var olyckligt att jag inte skrev ut tydligare att det är främst smaken av olja och frityr som stör mig och att den inte går att komma ifrån. Detta gör att jag hamnar på McDonalds som är minst lika onyttig men smakar mycket bättre.

Titta på denna konstruktiva kritik jag fick i en kommentar

"men om det är så himla besvärligt så stick från mitt hemland.
Bara för att du har dålig ämnes omsättning och inte kan äta lite grädda utan att gå upp 30 kilo..
hur jävla många fetton hittar du i thailand om du jämnför med sverige?
Kan du ingenting om kolhydrater?
i thailand äter man nästan inga kolhydrater, medans i sverige äter vi både ris potatis och makaroner..
så klaga för fan inte på maten, flytta därifrån sånna fall. fan jävla irreterande svenskar som ska klaga hela jävla tiden.. usch!"

Jag är en snäll person, jag lovar, och förtjänar inte dessa otrevligheter bara för att jag längtar efter svensk mat. Jag ska försöka svara på denna kommentar på ett mer moget sätt;
Jo om det är besvärligt kan jag alltid åka till Sverige men just nu är Bangkok hemma för mig, jag har inget kvar i Sverige föutom vänner och familj. Jag har inget jobb i Sverige, jag har ingen bostad i Sverige och jag bor ju sedan nästan 3 år (från och till) här i Thailand så det är inte bara att sticka härifrån. Det är som om man skulle be en svensk att dra ifrån Sverige varje gång personen klagar på snö och slask.
Jag är inte överviktig och jag kan äta grädde utan att gå upp 30 kg men det är smaken jag inte gillar. Min tunga och insidna på min kropp gillar inte oljiga och gräddiga saker. Jag har, för något år sedan, testat LCHF och det var de värsta veckorna i mitt liv. Ingen vet hur farlig den dieten är för insidan av kroppen och ingen kan inbilla mig att det är bättre med stekt korv och bacon till frukost än fullkornsbröd och gröt. Det kanske är fler överviktiga personer i Sverige än i Thailand men Thailand kommer ikapp jag lovar, jag ser överviktiga thaibarn fler gånger om dagen. Sedan är ju thailändare byggda på ett helt annat sätt en svenskar, de är väldigt smala och även väldigt korta, hur ofta ser du en thailändare över 1,70?!
Jo jag kan ganska mycket om kolhydrater och jag skulle säga att en thailändare äter ganska mycket ris, både vanligt och sticky, flera gånger om dagen. Men kolhydrater är inte problemet och kolhydrater gör dig inte tjock, det är alltid bara en fråga om att göra av med de kalorier man stoppar sig. (En pad thai innehåller runt 500 kcal, fried rice runt 600 kcal och en tallrik fil med flingor 200 kcal.) Sen spelar det ingen roll för mig om det är bra fetter eller inte.  Min kropp mår bättre av fullkornsbröd, potatis, fil, sallad och couscous.

Jag gillar Thailand och jag gillar Sverige. Det finns mycket jag inte gillar med Sverige och det finns mycket jag inte gillar med Thailand också. Men jag måste få uttrycka mina åsikter precis som alla andra. Jag vet att det sticker i ögonen på många att jag bor i Thailand och inte är nöjd med det. På något sätt tycker många att jag ska vara tacksam att jag överhuvudtaget får bo någon annanstans än i Sverige.., Men kom ihåg, vi har alla ett val! Alla kan flytta utomlands, det gäller bara att våga. Jag sa upp mig från jobbet, sa upp lägenheten och lämnade allt. Kan jag så kan du också!


så var det slut


Kommer ni ihåg att jag för lite mindre än en månad skrev att Geri Halliwell hade förlovat sig (eftet 4 veckor med en miljonär) och fått en enorm diamant på fingret? Jag skrev också att man kanske inte vill satsa pengar på att de skulle vara ihop resten av livet... och tada! De har gjort slut! Det sägs att Geri vaknade upp en morgon och insåg att hon inte vill gifta sig och det enda hon behöver är sin dotter. Vänner säger att de inte är förvånade då det inte är första gången Geri ångrat sig när det gäller förlovning och äktenskap.. What can I say?! Jag hade rätt! :)

väntan

GodMorgon!
Sitter på jobbet och väntar på mina elever som kommer om 50 min.. inte kul med håltimme som lärare men inte värt att åka hem heller. Jag har just bokat resa över Songkran (Thailands nyår) och det ska bli så skönt att slippa delta i detta eviga vattenkrig! Jag skulle först åka till Indonesien eller Vietnam men väntade såklart med för länge att boka så allt var slut/svindyrt. Så istället ska jag o min kille ta in på lyxresort i 3 dagar i Thailand, bredvid Koh Samet. Det kommer bli fab det med!

Idag är det lite molnigt här vilket är väldigt skönt, jag längtar till rainy season börjar kan jag säga, men det dröjar nog någon månad till.

åh vad bra


Jag har just kommit hem efter en lång dag som avslutades på Cinema Scala och Slumdog Millionarie, lätt den bästa filmen 2009, so far! Den var helt fantastiskt, jag grät ch skrattade om vartannat och när man själv jobbar på ett barnhem går den rakt in i hjärtat vill jag lova.

Innan bion fc jag panikköpa en ny klänning då baby Peach bestämdes sig för att spy ner hela mig 10 minuter innan jag skulle lämna henne och barnhemmet för resan tillbaka mot staden, tack för det bebis om man säger så. Tur att det finns billiga kläder att hitta, kanske inte anv den så många gånger men den kostade bara 50 kr så det är lugnt ;)

Imorgon är en megastressdag, lyssna på mitt schema: Undervisa Year 6, läkarbsök, undervisa Year 10, fika med en kompis, gym, middag hos en annan kompis. Hinner man andas och få i sig lunch däremellan är det bra. Men eftersom klockan ringer före 06 imorgon måste jag nu säga godnatt till er mina gullefjun!

matångest i Bangkok


God Morgon!
Sitter på jobbet och sörplar nudlar på min lunchbreak. Fick en kommentar om att det vore kul om jag berättade mer om hur det är att bo i Thailand och visst kan jag göra det.

Det första jag kan berätta om är maten, och hur svårt det är att hitta bra, god och hälsosam mat här. Vill man inte äta papaya sallad eller fried rice varje dag från en matvagn på gatan så är livet inte lätt. Jag gillar thaimat men jag tycker att den mesta thaimaten är väldigt ohälsosam, den dryper av olja, mycket friteras eller wokas i olja, kokosmjölken är fet som grädde och köttet har ofta allt fett kvar. Att bara ta en snabb lunch, som i Sthlm betyder köpa en macka, äta lite fil och flingor, eller köpa en sallad det finns inte här. Varje lunch är ångest för mig då det oftast betyder en cup of noodles/en smoothie eller ingenting. Färdigpackade mackor smakar fisksås, sallader finns knappt och är i såfall är de dränkta i saladcream och matlåda är det ju inte tal om då jag inte kan laga mat där jag bor (eller jo på en kokplatta med det är halvkul).

Middag betyder ungefär samma sak då jag varken har råd/lust att betala 300 bath (80 kr) varje kväll för bra mat. Oftast slutar det med att jag åker till emporium och köper en matlåda med pasta eller soppa för 100 bath (27 kr). Tyvärr är dessa varor färskvaror vilket betyder att man inte kan köpa på sig ett gäng utan man måste åka dit varje dag.. Jag vet att detta låter extremt bitter och blir ett negativt inlägg men detta är min vardag, matångest. Jag, som brukar älska mat, tycker nu mat är trist och ett nödvändigt ont. Detta medför att jag slinker in på McDonalds, Subway, KFC, Fuji och Starbucks alldeles för många gånger i veckan. Men just nu äter jag hellre ingenting än att tvinga i min en oljig padthai som smakar socker eller en kao pad gai där kycklingen mest är brosk som knastrar i munnen. Det handlar inte om vad som är nyttigast utan att jag är trött på att ha oljesmak i munnen och jag behöver andra smaker än fisk och oystersås för att leva!

Jag lovar att det kommer mer positiva inlägg under dagen men man får väl blogga negativa inlägg också även om man bor i Thailand hoppas jag.

En uppdatering kring detta finns två inlägg högre upp!

subway och annat


Idag åt jag lunch på subway och det märkliga är att jag inte ens gillar subway. Kan bara skylla på att jag och Sarah inte hittade något bättre runt Nana station och vi var vrålhungriga. Så tunasub fick dt bli men avstyrde iallafall den äckliga osten och dressing.

Jag gick upp vid den underbara tiden 05:30 imorse och nu vid 19 tiden börjar jag känna mig något seg. Jobbade först i skolan, träffade Sarah för lunch, jobbade på barnhemmet, åt middag med Sarah och nu kom jag precis hem.. och ska vara borta om en timme igen. Ska iväg i träffa en kompis som åker hem till England några veckor på lördag, blir kaffe för min del och ingen öl.

Nu måste jag fixa till mig lite och ta bort mitt gamla nagelack som inte är snyggt nånstans längre. Som rosa klumpiga fläckar på mitten av varje nagel...



new shoes


Dessa skor köpte jag idag på Forever 21. Har inte köpt nya skor på länge så det känns kul! De är galet snygga, speciellt de med klackar, ni ska få se dom på imorgon eller nsnart iallafall! Har redan invigt sandalerna och sköna var de kan jag meddela. Nej, nu ska jag packa en himla mssa Queenpeach.com paket :)

out and about


Jag har varit väldigt duktig att ta kort i hlgen så här kommer nu min söndag i bildr. Mycket roligare ju än att bara skriva n seg textmassa ;) Klockan 08 lämnade jag lägenheten för att ta mig till barnhemmet där jag skulle gosa med min baby Peach i två timmar. Hon var lika underbar som vanligt och hon älskar min solfjäder!

Sedan åkte jag tillbaka mot stan och längs hela vägen blommar någon form av rosa/lila blommor. Det är sjukt fint och känns lite som körbärsträd i Japan ;)

Hoppade av skytrain vid Chit Lom och gick till Central World. Första stoppet blev lunch på ett ställe jag inte kommer gå tillbaka till och andra stoppet blev här, Forever 21.

Provade bla den här tunikan som jag var väldigt sugen på. men valde att inte köpa den och istället blev det en annan klänning och två par skor.. bild på inköpen kommer senare, har dem inte på kort just nu.

Så efter den shoppingen, som tur var inhandlades för presentkort, begav jag mig från Central World med min Forever 21 kasse i handen. Outfit för dagen var jeanskjol som är köpt här i Bangkok, linne från Top Shop tror jag och spetsballerinas.

Blev långpromenad i skywalken då jag skulle till Siam Paragon och sen till MBK.

På Siam Paragon hade de byggt upp någon fom av höstlandskap till kungens ära, för att stödja hans vattenprojekt. Såg bättre ut i verkligheten med vattenfall, höstträd etc. Var sedan till MBK där min kille skulle laga sin mobil och sen skulle vi kolla på bio, men Slumdog Millionarie visades tyvärr inte där. Så vi nöjde oss med en fika på Starbucks, läste nya BK Magazine och sedan blev det en tripp till Emporium och mathandling innan jag till slut var hemma. Lång dag men grymt bra och jag har köpt världens snyggaste skor! Ska visa bild strax :)

lörkväll i bilder


Tänkte bjuda på ett par bilder från igår kväll. Outfiten bestod av jeanskjol som jag köpt här i Bangkok, svarta flätade pumps fköpta i NY och svart HM linne. Halsband och clutch kommer från Forever 21. Jag står i en mycket konstig position måste jag säga..

Som jag skrev var middagen sjukt god och efter maten blev det hjärt latte och nån god kaka man fick till ;)

Restaurangen är en av Bangkoks bästa italienare och heter Basilico. Kockarna lagar pizza ute i restaurangdelen vilket jag gillar, så man ser vad man får liksom. Vid några bord bakom satt ett långbord med skräninga amerikanare i åldern 45-65 och mitt i en ensam liten thaitjej. Hon måste haft sjukt trist och jag undrar vilken taskig man som tog med henne?!

viva italia


Min kväll blev inte jättespännande men skönt det med ibland, att få vila på helgen. Jag o min kille var till en italiensk restaurang på soi 20 och jag åt underbar canneloni med spenat och en massa ost. Drack ett glas rödvin och en latte och åt goda breadticks. Nu är jag hemma igen och fast klockan bara är 22:15 så är jag trött trött. Ska nu lägga mig i min sköna säng och läsa lite svenska tidningar jag fick hitskickad och sen sova sova!

Shopaholic the movie


Idag efter jag hade varit hos min lilla sparv på barnhemmet så tänkte jag slå till på lite shopping.. men lusten inföll sig inte. Så istället slank jag in på eftermiddagsbio och såg Shopaholic filmen på Central World (Bangkoks bästa varuhus). Det var kanske 6 personer i den stora lokalen och man kunde bre ut sig så mycket man ville, fram för mer bio dagtid och popcorn till lunch!

Filmen då, ja som ett stort fan av böckerna säger jag att filmen når inte ändå fram. Filmen stämmer överens med böckerna på ett fåtal punkter men det är väl allt. Jag har ju gjort en bild utav Rebecca som chic tjej i London, som springer runt på Bond Street och äter lunch på Harvey Nics, inte galna färgkombinationer i  New York. Sen tycker jag att Isla Fischer på något sätt är för liten för att spela Rebbecca, alltså storleksmässigt. Kan inte förklara vad jag menar men det bara känns så ;) Filmen var helt klart bra och påminner om The Devil Wears Prada men den kommer inte i närheten av böckerna! Och slutet är klockrent så här i lågkonjunkturtider!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vitt linne - H&M
Svart hängselkjol - Queenpeach.com
Svarta flätade pumps - köpta i NY

Såhär har jag sett ut mestadelen av dagen förutom de timmar då jag jobbade på barnhemmet, för då byter jag om till mer lättrörliga och kräkvänliga kläder :)

den där stressen


Jaha.. här sitter jag en fredagkväll med Macbook på magen och en pomelofrukt bredvid mig. Klockan är 21:30 och vet ni jag tänker snart krypa ner i sängen, kolla på LWord och sova. Jag har sovit jättedåligt inatt. När jag jobbade som lärare i Sthlm var jag periodvis sönderstressad.. jag oroade mig över elever, utvecklingssamtal, föräldrar, kunskapsmål etc etc. Ofta vaknade jag på nätterna eller skrek elevers namn i sömnen. Inte ett sunt tecken. Men sedan jag flyttat hit till Bangkok har jag inte varit stressad alls, alltså pga jobb. Självklart har jag varit sen till ett möte, lämnat lägenheten för sent på morgonen och sådana saker men det är ju stress som släpper efter 5 minuter. Men, alltså i natt, slog jobbstressen till igen. Jag skulle skriva rapporter och lämna in betyg på mina elever idag och jag ororade mig för allt man kan oroa sig för. Jag önskar jag var en sådan där person som så fort man sätter foten utanför kontoret kopplar man om jobbhjärnan till fritidhjärna men det går inte för mig. Har försökt med allt och det går ett tag men på nätterna kommer allt tillbaka till mig igen och ca 100 gånger värre. Kanske dags att lämna läraryrket, fast man kanske blir stressad över alla jobb fast över olika grejer?!

Men nu är det fredagkväll, dagen är gjord, jag har varit på barnhemmet med Sarah, jag har shopat lite nytt till webshopen och jag har ätit god sallad till middag. Imorgon ska jag ha en lugn dag med fika, bokläsning och kanske en bio. Åh vad jag önskar mina riktiga kompisar var här just nu!



snart

Ja, jag vet dålig uppdaterng idag. Men Jag har inte haft en lugn sekund på hela dagen. Just nu uppdaterar jag med webshopen med nya varor.. men om en timme kommer ett längre inlägg och outfit bild :) Stay tuned!

jag vill synas


Heidi Klum gör en Carrie och ser sig själv på ett stort fordon. Carrie skålade i champagne framför en buss, Heidi poserar framför sin stora lastbil.. Heidi körde själv den stora lastbilen med sin Victora Secret reklam på sidan genom LA, innan hon svängde av till Victoria Secrets stora affär där hon mötte sin fans.
Jag vill också sitta på en bil, snygg och retuscherad men icke sa nicke. Inte ens på typ 62:ans buss i Östersund får Queenpeach sitta.

grrrrrrrr

God Morgon!
Sitter på jobbet, allt strular!! Har inte gjort några av mina reports än för har sprungit runt med en massa annat skit. Ingen idé att jag skriver just mer för det bara en lång klagan, nu åker jag till barnhemmet och får en massa kärlek istället.
Ses sen!

Queenpeach outfit + update


Dagens outfit
Playsuit med halterneck - Queenpeach.com
Svarta peeptoes - köpta i NY

Såhär ser jag ut just nu. Ska alldeles strax sticka ut för middag på sushi hak med typ 6 andra personer, vara 5 nya ansikten så det lär bli kul. Blir dock inte sent för lyckos mig, jag börjar 07 imorgon! Jag svettas redan så hoppas restaurangen har på ac´n för fullt ;)

är punken tillbaka?


I England spekuleras det i om punken är tillbaka eller ej. Det sägs att kvinnor är trötta på att spendera för mycket pengar på handväskor, solduschar och en massa bling bling så punken kommer bli den nya heta sommartrenden?! Att vi bara längtar efter att använda secondhand kläder, sy våra egna grejer och vara naturligt, hälsosamt bleka. Vad tro du? Är tjejer trötta på att vara söta, piffiga, klädda i rosa och rosetter och behöver mer edgy, galna kläder som bryter av?

snabbis

Ny dag, nya möjligheter.. eller nåt!
Är galet stressad men tänkte ändå slänga in ett litet inlägg här..  Sitter på skoljobbet och har haft lektion och ska nu skriva ihop reports och göra betydsättning. Inte helt lätt ska jag säga! Efter det ska jag vidare mot gym och ikväll ska jag ut på sushimiddag och drinkar med min kille och hans kollegor.

Jag har ju fortfarande inte visat vad jag shoppade på min förra runda och har inte fixat alla nya bilderna till webshopen.. måste verkligen försöka hinna med det i eftermiddag också! Ha en fin onsdag!

en påse uppåttjack


En påse ananas när man är som tröttast piggar upp direkt kan jag berätta! Love it! Och min mage tycker det är helt ok med en påse men efter två börjar den säga stopp och inte mer tack.

Dagen har varit intensiv men bra och huvudvärken försvann efter 2 piller och lunch på Starbucks. Träffade Sarah vilket var mysigt, hon har varit på Koh Samet i några dagar och haft det bra. Vi tog sällskap till barnhemmet där Peachy hade feber och hängde som en gammal trasa i min famn. Vill att hon ska bli frsk nu! Sedan tog vi bussen tillbaka till Victory Monument, åt middag på Black Canyon och kom väl hem vid 19. Då möttes jag av ett stort paket från Sverige med tidningar, hårfärg, knäckebröd, godis, té och lingonsylt; tack snälla föräldrar.

Nu ska jag packa lite paket och sen kolla på film med min kille och äta svenskt lösgodis! Imorgon är det onsdag, jag älskar när veckorna bara försvinner framför mina ögon :) Det betyder närmare till april, resa och ledighet, närmare till Sverige resa och närmare till vår i Sthlm; varför jag nu längtar till det kan man undra.. men ja gillr helt enkelt april och maj bättre än mars.

im in pain


Buhu, jag har en huvudvärk som inte blir bättre.. Vaknade med lite lätt huvudvärk som nu vid 11 tiden eskalerat och blivit riktigt jobbig! Jag har haft mina lektioner för idag och ska nu skriva lite reports, sedan äta lunch med Sarah och så till barnhemmet. Meningen var att jag nu skulle vara på Body Combat men det funkar inte med denna smärta. Tror det kan ha att göra med att det är så varmt i mitt sovrum på nätterna, men har man ac på för länge vaknar man ju istället upp iskall vid 02 tiden.. VIlka problem va?!

Det ska bli mysigt att åka till barnhemmet och jobba lite idag och jag hoppas min lilla Peach mår bättre än i söndags. Hon hade nåt virus i halsen då så jag fick bara träffa henne i nån kvart sedan fick jag istället ta hand om en ytte pytte bebis på 3-4 månader. Det här jobbet är väldigt bra för mig som förrut inte ens vetat hur man håller i en bebis.

Ha en bra tisdag alla fina personer!


åska och tråkmåndag


Kom ett rejält åskväder här ikväll, stora blixtrar och dundrande åska som var väldigt nära! Nu är klockan 21:15 och jag ska faktiskt snart bädda ner mig med en bra bok. Direkt efter jobbet idag åkte jag och handlade lite nya grejer till webshopen som kommer läggas upp i dagarna. Gick så mycket att jag var helt slut vid 17 och fick lov att ta en taxi hem. Kvällen har spenderats framför photoshop med bildredigering och så har jag läst en massa bloggar. Måndagar är tista dagar, så är det bara!

Men imorgon är det tisdag och då ska jag göra desto mer saker, måste verkligen ta tag i min aprilresa också.. Tänk att nåt som är skoj ska ta sån tid att få gjort?!

Tjingeling. 

risker med klack


Den här bilden föreställer Victoria Beckhams fötter. Bilden är tagen igår när hon var med sina barn på en themepark i LA och hon inte riktigt kunde hålla samma tempo som sina tre söner. Och även om det är ett par Louboutins så sa folk som såg henne att hennes fötter verkade lida big time.

Bredvid bilden (och här nedan) kan man läsa vad det finns för risker med att balansera i dessa skor:
  • Kroppen tvingas framåt vilket gör att höfter och ryggrad kommer i fel läge.
  • Orsaker tryck på insidan av knäna och kan leda till benhinneinflammation.
  • Vadmusklen kan bli kortare.
  • Nerven mellan den tredje och fjärde tån kan bli tjockare och orsaka smärta.
  • Tårna kan bli krokiga för alltid.
  • Smärta i hälen.
  • Svåra att gå i, man kan rasa och göra sig illa ;)
So watch out och det där med ska man vara fin får man lida pin har tagit till en annan nivå...

mycket nytt

Ny måndag, ny vecka, ny månad! Jag har just jobbat klart för idag och ska nu ta flodbåten till stan för att handla lite nytt till webshopen. Känner forfarande av att jag sov för lite i helgen så ikväll kommer det blir superlugnt för mig! Tror till och med att jag väntar med träning tills imorgon. Och hoppar över att hälsa på Sparven idag också då hon bara ville sova igår och inte alls var kry.

Det är som vanligt galet varmt så det blir så lite utomhusvistelse som möjligt idag. Igår hände något stort då det faktiskt var mulet hela dagen och vid 14 kom det en lite regnskur, det har inte regnat sedan oktober så det var välbehövligt!!

nya glasses


Idag när jag var på väg hem från barnhemmet sprang jag på en man som sälde solglasögon för 50 bath (=13kr), så köpte mig ett par. Schyssta tycker jag och även om de bara håller i 2-3 veckor så var det värt det för lite ombyte i vardagen :)

Så i mina nya glasögon mötte jag upp min kille och vi gick till Hot Pot Buffet där man får laga sin mat själv eler bara äta obegränsat med sushi, sallad, frukt och chokladmousse! Så nu är jag mätt och belåten och ska strax sova för imorgon är det jobb igen, var tar helgerna vägen?!

bilder från igår


Här kommer då lite bilder från kvällen igår. Outfit för kvällen var min rosa favoritklänning från H&M som jag älskar!

Efter tunnelbana nästan till ändstation så blev det taxi i en halvtimme till och sen var vi framme. Supermysig lokal som man aldrig skulle hittat till om man inte hade haft thaikompisar. Vi var ut med min killes jobbarkompisar som tydligen hänger på detta ställe ganska ofta. Det var olika band som spelade under kvällen och det var superskön musik.

Vårt bord var belamrat med dricka och mat.

Jag i vimlet. Ganska cool bild måste jag säga ;) När stället stängde vid 01 tog vi en taxi hem, beställda McDonalds och åt upp våran mat på poolterassen med fötterna i vattnet.

kul var det


God Morgon! Jag hade en sjukt kul kväll igår! Vi hängde på min killes jobbarkompisar till ett musikhak mitt ute i en nån förort till Bangkok, lyssnade på livemusik och drack whiskey. Inte för att jag gillar whiskey utan för att det är typ det enda som finns när man är ute på mindre ställen och alla dicker det blandat med sodavatten och is.. Själv gillar jag inte whiskey alls men med massor av cola och red bull kunde jag dricka ett par drinkar iallafall. Bilder från kvällen kommer senare för nu ska jag kasta mig i en taxi till barnhemmet och sen ska min kille och jag till Hot Pot för buffet och massor av sushi!

RSS 2.0