kulturkrock och glömska


Ibland blir man påmind om hur olika Thailand och Sverige är. Och hur sjukt lata (de flesta) thailändare är. De jobbar 8-10 timmar per dag, iallfall de som jobbar på kontor och statliga verk, av den tiden går det åt minst 1-2 timmar att hänga på msn, 1 timme på toaletten, 1 timme på morgonen till frukost, slösurfa och prata med kollegor. På möten halvligger många på golvet och petar näsan och jag har nog aldrig sett en thailändare skynda sig förutom taxichaufförer.

Idag höll jag på krevera inne på posten då jag fick vänta i över en timme på att posta några paket. Det är lång kö, de har två av sex kassor öppna, bakom de stängda kassorna sitter någon och sover (se bild), några sitter och pratar och någon försöker ställe in en fläkt.. Jag vet att det kanske var deras rast, inte deras uppgift men som västerlänning blir man irriterad när det är fullt med kunder och två jobbar medan fem andra gör ingenting. Jämför med rusningstid på systemet och två kassor skulle vara stängda och för där sitter kassapersonal och sover?!

(Jag vet att detta är en generalisering men detta är mina och många andra västerlänningars erfarenheter av att jobba med thaipeople här i Bangkok..)

Men efter en timme fick jag lova att posta mina paket, efter en man som hade typ 100 små kuvert som alla skulle stämplas för hand... I all irritation glömde jag en påse med nya paket, påsar etc till shopen så det lönar sig aldrig att brusa upp - sann thaianda :D

Kommentarer
Postat av: Sussi

Usch, avskyr att stå i kö och vänta och se personal stå rakt upp och ner och inte göra någonting.

Vi kanske borde stressa ner och lära oss något av thailändarna.

2009-02-03 @ 12:51:26
URL: http://lavica.blogg.se/
Postat av: queenpeach

sussi: kanske det ;)

2009-02-03 @ 13:04:52
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Carina

Vart rekommenderar du att åka när man ska till Thailand för första gången och finns det några speciella utflykter du tycker man ska åka på eller några speciella se värdigheter man ska se? :)



Ha det så bra.

2009-02-03 @ 15:53:13
URL: http://vilopaus.blogg.se/
Postat av: Leia

Vore väl konstigt om de vore lika oss, med tanke på att det är långt mellan?

2009-02-03 @ 15:57:18
URL: http://onlyforever.blogg.se/
Postat av: queenpeach

Carina: undvik koh lanta, phuket, krabi :) välj mindre öar för strandliv, besök gärna chiang mai för djungelturer och elefantridning, var i bangkok ett par dagar o känn storstadspuls och shoppa.besök minst ett tempel, prova olika sorters thaimat, gå på bio och stå upp för kungen och hyr ett karaokebås!

Leia: absolut!

2009-02-03 @ 16:04:09
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Anna

seriöst? helt sjukt att de får ha det så. Bryr sig inte cheferna? :s

2009-02-03 @ 18:14:02
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: queenpeach

Anna: nej eller inte thaicheferna iallafall..

2009-02-04 @ 00:15:40
URL: http://queenpeach.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0