Queenpeach outfit


Dagens outfit
Heidi Klum linne - Queenpeach.com
Jeansshorts - H&M

A Camp


Jag har just laddat ned A Camps nya skiva Colonia och jag älskar den! Jag har väntat på denna skiva såå länge och de gör mig inte besviken! Jag saknar Sverige när jag lyssnar på Ninas fina röst. Jag tänker på Mosebacke, rosévin i Vita Bergen, promenader längs norr Mälarstrand, drinkar på mina vänners balkonger, picknick på Söders Höjder och massor av kärlek.

fredagkväll


Jag hade en fab kväl igår måste jag säga! Först mötte jag upp min kille för lite vin på en bra, sedan gick vi vidare och åt italienskt md några andra svenskar som jobbar här + några personer från England och kvällen avslutades på baren Nest (bild). Jag älskar Nest! Det finns inget bättre än att ligga i en av deras stora sängar, vila tårna i den vita sanden, kolla upp på skyskraporna och sippa på en iskall GT.

Kom hem vid 01 och det var alldeles lagom måste jag säga. Dock kunde jag såklart inte sova imorse så vaknade 07 och känner att det blev för lite sömn men ikväll blir det lugnt!

gym it


Någon har bott på gymmet den senaste tiden verkar det som...Renee Zellweger var igår i NY och gjorde en intervju med Letterman och passade på att vissa upp sin du biffiga kropp. Tydligen tränar hon två timmar varje dag med sin PT och äter bara ris, fisk och ångade grönsaker, jag tycker det låter som ett halvkul liv måste jag säga.

Dagens outfit


Dagens outfit (eller mer kvällens)
Svart linne - H&M
Röd kjol - Queenpeach.com
Svarta peeptoes - köpta i NY
Clutchväska - köpt här i Bangkok

Nu ska jag iväg på drinkar och sen middag, italiensk restaurang, smarrigt. Klockan är 17:30 nu och jag ska vara där 18 så bäst att skynda sig ut tror jag! Ha en underbar kväll!

levande reklam


Igår när jag var på väg hem såg jag den mest bisarra reklamkampanjen jag sett på mycket länge. Jag har ingen aning om vad det var reklam för men det var riktat mot bilister så mycket kunde jag förstå.
Först ställer sig ekipaget framför bilköerna vid rödljuset och sjunger en sång iklädda pappersbilar. De gör också en väl inövad bildans.

Sedan går de över gatan, i god tid innan det blir grönt ;)

och ställer sig på sidan och sjunger samma sång igen innan de går vidare. Jag tror det handlade om miljö men egentligen har jag inte någon aning. Men jag vet att en sådan där bilkjol skulle jag vilja ha på ett party någongång.


fredag igen


GodMorgon!
Nu har jag jobbat klart för helgen, iallafall med mitt lärarjobb. Två dubbellektioner och ett föräldrasamtal och nu är klocna 13 och jag ska röra mig mot flodbåten! Jag ska först till posten och posta typ 20 paket till kunder, kommer vara väldigt populär i kön ;) och sedan handla mer t-shirts till webshopen.

Vill få detta avklarat så fort som möjligt för det är superhett idag och jag vill hem och softa och byta om, jobbkläder i varmt!

Det är skönt med fredag fast inte alls på samma sätt här som i Sverige.. tror det beror på att jag inte har så många kompisar här som jag kan smida helgplaner med och för att jag inte har ett 8-17 jobb längre utan mer fria arbetstider, aillafall med mitt egna företag.

Hörs senare. Solong!

kvällen


Just kommit hem från gymmet. Det gick så himla bra att träna idag, blev löpband och gym. Jag har satt ihop ett eget träningsprogram utefter några träningsbloggar och shit vad det bränner i min kropp efteråt! Jag som alltid varit en pass-person har nu bytt sida. Samtidigt som jag gymmade var det Step Up Advanced i en av salarna. Man har 3 brädor var och gör de mest avancerade sakerna, jag hade inte överlevt i 2 minuter..

Imorgon är det fredag! Tjoho! Har inga direkta planer mer än att jag ska def äta Au bon Pain frukost nån dag med bagels och latte. Men nu ska jag strax krypa ner i sängen för imorgon har jag lektioner och föräldrasamtal.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vitt linne - H&M
Blårandig kjol - Gina Tricot (mitt enda plagg från den affären!)
Vita peeptoes - Beyond Retro


magic lipgloss


Nu är det här läppglanset som ger dig fylligare mun och smalare figur! Tjejer, tror vi verkligen på det här?!
Det nya lipglosset Huge Lips, Skinny Hips från Purple Lab (runt 200kr) lovar alltså båda grejerna. Det innehåller tydligen Hoodia Gordonii extrakt (que??) från en planta i Afrika som förstör din aptit och sedan är det tydligen fullt av vitamin B3 som stimulerar blodflödet och förvandlar din mun till en pussmun. Glosset kommer i 6 olika färger men jag tar inte på mig ansvaret om det inte fungerar ;)

Kommer i butik (Space NK) 15 februari och just nu får man skriva upp sig på en lång väntelista så många verkar tro att detta är räddningen!

Geris ring


Geri Halliwell har förlovat sig med Fabrizio Politi som hon har varit tillsammans med i en ynka månad. De har just varit i Spanien och Italien på en romantisk semester och Geri flashar sin 2 miljoners ring så ofta hon kan, kolla in bilden. Fabrizio äger ett företag som sysslar med lyxyatcher och är värt sådär en 800 miljoner så jag tror inte han behövde spara igop till ringen direkt ;)

Nån mer än jag som kanske inte tror de kommer vara tillsammans tills de är 80? Men jag vill inte vara negativ så hoppas jag har fel :D

afterwork


Igår var inte min bloggning på topp, jag vet. Men hade så fullt upp att det inte fanns tid. Jobbade massor med att frilägga bilder till webshopen under em sedan skulle jag infinna mig på afterwork klockan 17:30 med en himla massa andra svenska tjejer/kvinnor här i Bangkok.Det har varit jättesvårt att träffa tjejkompisar i den här staden men nu käns det som om det börjar vända vilket är jätteskönt!

Var iallafall på soi 8 och drack vitt vin med is och pratade om allt möjligt och tiden flög fram. Vid 22 var det dags för mig att röra mig hemåt då jag skulle vara på jobbet 07 idag.. Så avslutade kvällen i sängen med en stor skål frosties och förhör av lite thaiord :)

Idag var det segt att gå upp och undervisa om August Strindberg men det gick och eftersom jag bara hade en lektion så är jag hemma nu vid 11 igen. Ska nu ägna mig åt jobb med shopen, kanske ta en powernap och sen till gymmet!

Queenpeach outfit




Dagens outfit
Svart/guld Ramones tshirt - Queenpeach.com
Mörkblå jeanskjol - köpt här i Bangkok

badhusvarmt


Jag hade glömt hur varmt och Bangkok egentligen är. På bara en ynka månad hann jag förtränga det och trodde på allvar att det var så svalt och skönt. Men nu är i verkligheten ikapp! Sedan en vecka är det så varmt och fuktigt och jag inte vill vara ute mer än vad jag behöver. När man kommer ut från lägenheten/joobet/affären är det som att gå in i en stor, het vägg eller som att vara instängd i en fuktig simhall. Det är tur att ac´n på mitt jobb är mycket effektiv.

Idag har jag jobbat och hängt på posten som vanligt. Även handlat en himla massa mat och ska nu jobba med webshopen. Ikväll blir det drinkar vilket ska bli kul, bara jag sipper gå fram och tillbaka för då kommer jag se ut som en nedsvettad flodhäst eller nåt i den stilen..

duktig


Om man får säga det själv så har jag haft en mycket produktiv dag! Jag har shoppat och fyllt på lagret i webshopen, klippt mig, shoppat ny kjol och jobb-blus, räknat ut budget för mitt företag, fällt en tår för att thaibathen sjunkit med nästan en krona mot SEK, provat kläder på Forever 21, betalat hyra och ja det var väl kanske allt då.

Örhängena på bilden kommer från www.queenpeach.com och finns nu åter i lager.

Snart ska jag krypa ned och sova för sov inte alla timmar som behövdes natten till idag. Imorgon börjar jag inte jobba förrän vid 11 och det känns väldigt skönt. Idag har det förrsten gått 80 dagar utan regn här i Bangkok, himlen var väldigt grå ett tag idag men inget hände ;)

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Randig klänning - Asos för typ 2 år sen..
Blev även ett par skor när jag gick ut ;)
Det är 35 grader här idag, jag smälter.

vardagen

Godmorgon!
Vardagen är tillbaka och den vanliga tisdagen. Jag sitter på jobbet och väntar på mina elever som har lektion om en kvart. Det är ganska skönt att vara tillbaka i storstaden igen, sol och pool är kul men inte hur länge som helst och inte själv.

Efter lektionen ska jag försöka få mitt hår klippt, men jag har nästan bara dåliga erfarenheter av att klippa mitt skandinaviska tunna hår här i Bangkok så bävar lite inför det. Ska även kolla med vissa affärer om de fått in fler Hedi Klum t-shirts då det verkar som om trycket är stort!

Bloggar mer när jag är hemma igen!

söndag vid havet


Det var värsta stormen i natt och stranden var helt översvämmad imorse.

Dagens outfit
Bikini från H&M

Jag har i flera år undrat vad detta är för frukt som växer i typ hela Thailand. Påminner om ananas i formen men är orange och släpper ifrån sig kärnor och växer på taggig palm.. Om du vet blir jag dig evigt tacksam!

Utsikten från frukostbordet.

Har inte sett till någon än..

Man kan ha det värre.

Utsikt från solstolen.

Känsliga läsare - hoppa över detta. I en jättespännande svensk deckare som jag lånat här på hotellet uppenbarar sig plötsligt denna sida!! Det kanske inte syns på bilden men det är ett fet rund fläck inuti bläckringen. Så jäkla äckligt! Jag ville inte hålla i sidan och jag vet att min kille skulle skratta massa om han läste denna blogg.

Söndag.  Jag har väl inte gjort så jättemycket annat idag än vad jag gjorde igår… Det är skönt att andas ren havsluft till skillnad mot avgasluften i storstan. Har mest legat vid poolen, badat i havet nån gång men är så trött på sandflugor att jag nu väljer poolen. Havet här är dock det blåaste jag någonsin sett tror jag.  Var även på skön massage i eftermiddags.

Frukosten var lika bra idag, jag har läst ut två böcker och är väldigt glad att de har ett stort bibliotek här.  Men ibland blir det otrevliga överraskningar i lånade böcker som ni kan se på bilden här ovan… Det enda som stört min dag är två jobbiga och feta thaibarn som skriker och stänker i poolen men då thailändare inte badar när de är sol är som starkast var det lagom att gå upp på rummet vid 16 när barnen gjorde entré. Jag har en teori om är feta thaibarn är jobbigast.. Varför? Jo de feta thaibarnen är oftast de barn som har nyrika föräldrar och som nu ger sina barn allt de pekar på inklusive buckets på KFC, Big Mac på McDonalds, milkshake och choklad. De är med andra ord otroligt bortskämda och tror de kan köpa allt för pengar. De andra smala och snälla barnen är antingen snuskigt rika och får en bra kost, fördömer McDonalds och motionerar mycket eller så är de fattiga och har inte alls råd med KFC… Men som sagt, bara vad jag tror ;)

Kvällen igår var kul men jag tog det lugnt. Var jättetrött, kanske pga all sol, så efter middag och brasa avslutade jag kvällen med några avsnitt av L-Word och sedan sov jag sött.

Jag hade tänk åka ut på en båt/snorkelutflykt idag men upptäckte att man inte kan betala med visakort, mina kontanter börjar ta slut och det finns ingen ATM maskin nära så bara att spara slantarna. Men det gjorde inte så mycket, softa här gick bra det med, inte mycket slår en bok, pomelo, sol och kall pool.

Att försöka smygfota vid poolen är inte ok.


Med den meningen avslutar jag detta inlägg. Imorgon åker jag mot Bangkok igen på eftermiddagen och är i stan på kvällen. Kanske hinner blogga då annars är jag tillbaka med massor med inlägg på tisdag ☺


favoriter



Blomfestival i Chiang Mai.

Bebisapa på Monkeyfarm.

Ko Kham.

Satt och raderade en massa bilder idag och hitade mina 3 absolut bästa Thailandsbilder :)


min lördag vid havet


Poolen imorse och utsikt från mitt rum, lägg märke till att redan "paxat" stolar med handdukar.. suck.

Dagens outfit,
Bikini från Queenpeach.com

Mitt rum var fyllt av rosa orkidéer.

Stranden imorse vid frukost.

Hade detta beachhus varit rosa hade jag köpt det direkt!

Sedan fick jag lov att byta outfit till blå bikini (H&M) då det visade sig att badhanddukarna var blå ;)

Ett ödla satt bakom min axel och tjuvläste min bok.

Hoppas ni har en bra lördag. Jag sitter just nu i lobbyn och använder Internet. Tyvärr fanns det inget wifi på rummet men jag överlever, kan ju koppla in laptopen här så bilder får ni se ändå.

Resan hit var ganska spännande måste jag säga, först buss som skulle ta 3 timmar men pga trafik tog 4 timmar. Satt bredvid en svensk man och låtsades att jag inte var från samma land. Det betyder inte prata mycket, läsa min bok på engelska och inte vara allt för trevlig. Ibland orkar jag inte bli kompis bara för vi råkar vara från samma land. Väl framme i Rayong skulle jag ta en taxi/songtheaw till hotellet. Problemet var att jag anlände 19 och songthaewsförare slutade jobba 18. Alla andra på bussen skulle mot Koh Samet och där stod jag själv i en mörkt liten thaiby. Pratade med en kvinna vid en matvagn som fick sin son att köra mig 2 mil på sin motorcykel i kolmörker. Behöver jag säga att jag var rädd och att det gick så snabbt att jag blundade halva vägen?! Givetvis körde han vilse, kunde ingen engelska men skrattade mycket och efter lite rundfrågning och mobilsamtal kom jag rätt. Jag insåg då att hotellet ligger ganska nära Koh Samet piren så kunde ju följt med bussen längre men hur skulle man veta det?

Checkade in, blev indragen i ett öldrickande gäng från Australien men tackade artigt nej med ett löfte om ”imorgon?! absolut”. Gick upp på rummet som var fyllt av rosa orkidéer och kraschade på sängen framför HBO.

Idag har jag legat på stranden och vid poolen. Njutit av enorm frukost med pannkakor, kanelbullar och smoothies. Hotellet är ganska uppbokat och det är mycket folk här som skulle till Koh Samet men kommit tillbaka igen för ön är överfull på helger och det finns inget boende förutom tält. Det är folk här från England, Australien, USA, Sverige, Frankrike (Jag älskar att äta frukost och lyssna på franska samtal..) och säkert andra länder som jag inte uppmärksammat.  Alla är så snälla och pratar gärna med en. Jag var lite orolig över att åka själv men det går fint än så länge.

Nu ska jag snart duscha och fixa i ordning mig för middag. Det ska tydligen tändas en stor eld nere på stranden efter solnedgången så ska nog gå dit och sitta i sanden och kanske dricka en Chang med resten av gästerna. Det är ju ändå semester ;) Imorgon eller på måndag ska det firas Chinese New Year här och det dekoreras som aldrig förr.

Blir bara ett blogginlägg om dage medans jag är borta men desto längre ;)

Hoppas ni också har en bra lördag!!



Queenpeach outfit


Dagens outfit
Vit volang topp - Queenpeach.com
Jeansshorts - H&M
Svarta ballerinas - Din Sko

Bangkok har blivit hett igen. Efter en skön vinter på 25 grader som varade i ca 3-4 veckor är vi nu uppe på de vanliga 30-35 graderna. Svetten rinner när jag kommer till jobbet, jag flämtar vid ac´n när jag kommer hem och jag håller mest till inomhus eller vid poolen. Jag hoppas det fläktar mer vid havet för nu åker jag, med en huvudvärk som känns som någon inatt utfört lobotomi på mig.
Adios.

bedårande


Bedårande bild på Katie Holmes tagen igår i London på premiären av filmen Valkyrie, där hennes man Mr Cruise är med. Man kanske skulle klippa en page ändå?!

same same

GodMorgon!
Idag är det alltså fredag men jag känner ingen fredagsstämning alls. Allt känns bara som vanligt. Jag går upp, äter frukost, går till posten, går till jobbet och hem. Det blir vardag i Bangkok också kan jag lova. Men efter jobbet ska jag ju faktiskt ta min overnight bag och spendera 3 dagar på ett spa, det borde få tillbaka mina krafter. Under helgen ska jag även göra en Alex Schulman, nämligen stänga in mig på ett hotellrum och ser till att min bok tar form. Vad det är bok tänker jag inte avslöja än men det hör ihop med mitt företag.

Lätt packning blir det med laptop, bikini, sarong och lite klänningar.Jag ska hoppa på bussen vid 15 och är tillbaka i stan igen på måndagkväll. Jag hoppas hotellet har internet men det är ingen garanti så i så fall får ni försöka överleva utan mig i helgen!

weekend


Här spenderar jag helgen. Havet ligger vid kanten av poolen, frukostbuffén är stor och jag har ledig måndag så det blir helt ok skulle jag gissa.

Queenpeach outfit


Dagens oufit
Svart/vit volangklänning - Queenpeach.com
Vita peptoes - Beyond Retro

Nu drar jag mot stan strax!!

blä


Såhär känner jag mig idag. Jag har tappat min matlust. Jag har inte ätit riktigt på flera dagar och jag har ingen lust att äta. Känner mig inte hungrig utan bara helt likgiltig när jag ser mat. Jag som aldrig brukar kunna låta bli choklad, pasta, tomater och smoothies vill inte tugga i mig någonting. Jag hoppas det vänder snart. Det var lika illa vid middagen igår då det mest blev ett himla petande i maten.

Idag har jag haft lektioner fram till klockan 13 och sen var jag till posten med varor. Jag skulle egntligen ha tränat också men min kropp är för matt utan mat så det går ju inte. Istället är jag hemma och ska packa ännu mer paket och även packa för en långweekend vid havet.

ny bild


Another day - another photoshoot. Victoria i senaste Vogue - låt mig säga Galet Snygg! Victoria har varit på omslaget 3 ggr på 12 månader, rekord i Vougesammanhang då de flesta modeller bara får ett omslag per livstid.

Queenpeach outfit


Kvällens outfit
Ny Kina klänning med silverdetaljer och slitsar - Queenpeach.com
Svarta peeptoes - köpta i NY

Nu blir det middag högt högt upp :)

broccoli, onsdag och ingen rund bokstav


Jag har en ny drog och den kallas broccoli!! Ris, broccoli och massor av soja oh yes! Om någon undrar varfor jag skriver å och ä men inte den dar runda med tva prickar beror det på att mitt jobbtangentbord hoppar lite ur led tydligen. Ä ligger kvar, å har bytt plats och den där tredje is nowhere to be seen.

Sitter alltså i skolan och ska snart undervisa en lektion till men har nu en håltimme på två timmar :( Använde ena timmen till att besoka posten och nu väntar jag på att tiden ska gå.

Ikväll ska jag på middag på Banyan Tree här i Bangkok med lite kompisar och eftersom klädkoden är strikt ska jag inviga mina fina kinainspirerade klänning i svart/silver/guld. Och självklart ska ni få se bild på den vackra skapelsen.

Nej om man skulle gora lite nytta.. hämta kaffe, prata lite med kollegorna, kolla om det finns några munkar i personalrummet.. ja ni vet det vanliga.

jag ställer upp


Jag och min kille skulle också ställt upp i reklam for 400 miljoner.. Mr Armani mitt telefonnummer är xxx...

tuk tuk


Thailands avskum, tuk tuk och dess forare. Jag kan inteb forsta varfor nagon valjer att aka tuk tuk, mer an som en en gangs grej for att prava och sen aldrig mer gora om det. Tuk Tuk ar dyrare an taxi, extremt mycket mer ohalsosamt an taxi och rent livsfarligt. Att sitta i en tuk tuk i rusningstrafik ar en fara for livet pa tva satt, man far svarta lungor och en del forare kor sa att den lilla vagnen nastan valter i kurvorna. Varje morgon nar jag gar till jobbat sa ar det 2-3 caufforer pa min jobbgata som fragar om jag vill aka, jag svara nej och nasta morgon borjar vi om igen..

myggdödare


De senaste nätterna har jag fått sova med min gröna myggspray under kudden. Att man måste göra det på öarna är ju självklart men här i storstan har det inte varit så mycket mygg förrän nu. De kommer till liv framåt kvällskvisten och ska av någon anledning alltid in och surra i öronen. Jag brukar alltid börja med att försöka slå dem lite på måfå i kolmörkret men det leder ju aldrig till något bra så nu tar jag bara fram min myggspray och sprayar ansiktet, öron och andra krppsdeler som inte ligger under täcket. Igår natt sprayade jag så mycket i vild panik att jag fick lock för örat, då kanske man har överdoserat?!

sojaaaa


Det här är nog den godaste sojan som finns! Jag har just nu ett break från thaimat och istället blir det mycket ris, broccoli, kidneybönor, ägg, tomater och på det mycket soja :)

Dagens börjar gå mot sitt slut här och jag är jättetrött. Har jobbat mycket i skolan och med att svara på mail och beställningar och även varit på gymmet i 2 timmar. Förrut var jag en sådan person som bara gick på pass och hade lite svårt för gymbiten men nu älskar jag det. Nuförtiden varvar jag oftast både pass och gym för att inte tröttna och idag blev det alltså hårt gympass, ben och armar och imorgon blir det nog body combat / bodypump pass. Jobbar för att hinna med 4 gymbesök  veckan just nu.

Queenpeach outfit


Dagens outfit (efter jobbet ;) )
Svarta shorts - H&M
Vitt linne - H&M
Rutig skjorta - köpt här i Bangkok
Gladiatorskor  - Vila
Väska och solglasögon - Bangkok


bad hair day


Jag har en bad hair day idag. Vad jag än försöker göra så känns det fel. Utsläppt ser ut som ett skatbo, uppsatt ser ut som jag varit ute i spöregn, slarvigt uppsatt ser ut som jag just vaknat. Det är illa. Så fort jag ser mig i en spegel känner jag "suck nej".  Hur får man bort en bad hair day på bästa sätt? Tvätta håret, föna om det, locka till det, ha på sig keps eller luva, hänga över en påse eller kanske inte lämna sängen?!

Nu har jag iallafall jobbat klart för dagen, klockan är 15 här snart och jag ska gå hem från jobbet och undvika varenda spegel, skyltfönster och bilruta!

snygga Kate


Är Kate Winslet sjukt snygg eller vad säger ni? Bilden är tagen igår i London då filmen Revolutionary Road hade premiär. Det är 11 år sedan Titanic hade premiär och jag kan väl inte säga att Leonardo är snyggare nu än då men Kate går från klarhet till klarhet. Jag har inte sett filmen än men har den liggandes här på en dvd så ska ta och kolla in den någon dag. Kate vann ju en Golden Globe för rollen så hon borde ju iallafall vara bra även om filmen skulle vara mindre kul.

stress

Det är så mycket i mitt huvud nu att det snart sprängs.. Det känns som jag har ett heltidsjobb (webshopen) och ett halvtidsjobb (lärare) och att det är så mycket som ska fixas hela tiden. Och det kommer bara fler o fler elever som vill ha svenskaundervisning vilket är jättekul men ger ju även mer jobb. Direkt efter skoljobbet åkte jag och letade Heidi tröjor till shopen så nu finns det både vita, grå, gula och röda här. Sedan åkte jag hem och åt lunch vid 16 (inte bra I know..), uppdaterade shopen, svarade på mail och nu ska jag strax ha en msn konversation med en tjej som ska ha personlig shopping med mig :)

Imorgon börjar jag 07:00, kan man vara annat än glad :S

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart linne - H&M
Zebrakjol - köp här i Bangkok.
Svarta ballerinas med rosett - Din sko

lång månad


GodMorgon till er och GodMiddag till mig. Här är klockan 13 och jag har jobbat klart för dagen, iallafall med skoljobbet. Nu ska jag strax ta flodbåten härutanför till posten för att posta en himla massa paket och sedan shoppa mer Heidi Klum tröjor. Jag vet att efterfrågan är enorm men problemet är att de börjar ta slut här i Bangkok. Det har blivit en sådan hype runt deaa tröjor att de flesta affärer sålt slut. Jag skulle ju köpa fler igår till mitt lager men hittade bara två stycken så hoppas på mer tur idag när det är måndag och alla ställen är öppna igen.

Ikväll blir det nog gymmet för mig och en tidig kväll för är väldigt trött idag. Det kan ha att göra med att jag sov i snitt 4 timmar per natt under helgen.. Är det förresten bara jag som tycker januari är årets längsta månad? Det känns som den aldrig tar slut utan bara är en lång seg sörja, de flesta verkar ha slut på pengar och inte mycket kul händer. Släpp fram februri tycker jag, gärna på en gång!

The Nest


Här hängde jag igår, The Nest. Så himla schysst bar uppe på ett tak och det bästa av allt var att det som är grönt på bilden var numera vit sandstrand. Och drinkarna och musiken var fab.

Jag älskar när det finns små soffor och sängar man kan sjunka ner i och mysa med sina vänner.

Queenpeach outfit + update


Detta var kvällens outfit igår men eftersom bloggen strulade när jag skulle gå får inlägget bli lite sent.
Klänning - Queenpeach.com
Röda skor - köpta här i Bangkok.

Jag hade en kväll över förväntan igår ska jag säga. Fast jag hade varit vaken sedan 04 kom jag igång och var inte hmma förrän vid 02:30. Kvällen inleddes med lite drinkar på soi 8, sen italiensk middag med rödvin, efter det blv det drinkar på Nest (underbar skybar byggt som en sandstrand) och avslutade där vi började, soi 8 ;) Nu önskar jag bara att jag kunde ta igen all förlorad sömn men såklart vaknade jag 08 och kan int somna om så tror det får bli frukost på au bon pain istället.

Resten av dagen ska spenderas vid poolen, i stan och förhoppningsvis film ikväll. Jag har blivit nermailad angående Heidi Klum tröjorna i shopen så ska försöka hitta fler idag!

hemma igen


Äntligen hemma. Klev upp 04, tog taxi till bussen, vaknade 07:30 igen vid gränsen till Kambodja, gick över gränsen, åt frukostbuffé, fick tillbaka mitt pass med nytt visum, tog bussen tillbaka och 14 var jag i Bangkok igen. Smidigt! Mycket smidigare än när jag bodde i Chiang Mai och man fick åka buss en hel del till Burma för att få nytt visum. Men är lite småtrött nu kan jag säga. Ska strax hoppa in i duschen och sedan ta en liten tupplur.

Ikväll blir det middag med en kompis som jag intre träffat på länge vilket kan bli kul och framför allt gott då det lutar åt italienskt. Hade sett framför mig en ensam hemma kväll då jag känner alldeles för få personer i den här staden så detta blev en glad överraskning!

måste sova

Nu är klockan 22:40 och om 5,5 timmar ska jag upp för klockan ringen 04:05 (de där 5 min är viktiga så tidigt..) Ska ta buss till Kambodja som går klocan 05 och beräknas vara tillbaka i Bangkok med nytt visum klockan 14.

Eftermiddagen och kvällen har varit jättebra med gym, shopping som bara blev en lång promenad, salladsbuffé på Sizzler med min kille och kaffe, choklad och en film i soffan. Jag måste verkligen sova men tror inte det spelar nån roll när jag går och lägger mig för kommer vara död ändå när klockan ringer.

Wish me luck!

Queenpeach outfit


Dagens outfit idag är väldigt enkel.. efter att ha slitat av mig jobbkläderna myser jag omkring här hemma i min grårandiga tröjklänning med påsydd scarf från Queenpeach.com Bortse från mitt svettiga hår och rödmosiga ansikte efter en timme vid poolen. Nu försöker jag jobba upp en motivation till gymmet. Fast man vet att det är så skönt när man väl är där så är det segt att gå dit, wonder why?

viktras


Jag tror någon har rasat i vikt.. och jag tror det inte bara är genom träning och bra mathållning if you know what I mean?! Att ha lika stora lår som vader känns inte så hett...

min gata


På den här gatan bor jag. Och nu är det äntligen fredag, jag har kommit hem från jobbet, ska snart softa vid poolen och ha en lugn helg. Eller lugn o lugn måste till Kambodja imorgon och fixa nytt visum och måste gå upp 04:00, men när jag är tillbaka i Bangkok vid 13 ska jag andas ut :)

I helgen ska jag även försöka shoppa lite jobbkläder, trist jag vet men så välbehövligt! Nej nu mot pool och sen även gym om jag orkar..

nya bikinis


Jag köpte två nya bikinis häromdagen. Jag är en sk bikiniholic som lever efter mottot "man kan aldrig ha för många bikinis". Jag älskar just nu volangbikinis så det blev en ljusrosa med blå kanter, vita prickar, volangkant och rosetter och en körsbärsbikini med volang. Den rosa kan du köpa här i min shop och körsbäret är inte till salu, än iallafall ;)
Åh vad jag längtar tills jag ska på minisemester till Ko Samet om några helger, då ska jag glassa runt i dessa på stranden, tills dess får jag inviga dem i poolen!!

snygg


Jag tror aldrig jag har sett Victoria Beckham så snygg som i nya underklädeskampanjen för Armani. Den här snygga bilden komme hänga på stora reklampelare i Tokyo, Paris, Rom, Milano, London, LA och NY. Att hon har fött 3 barn, gjort kejsarsnitt och hennes klagande över hängig mage syns inte ett spår. Antingen är retuscheringen fantastisk eller så klagar hon i onödan.

Queenpeach outfit


Dagens (jobb)outfit
Svart linne - H&M
Svart hög kjol med skärp - Forever 21
Lila ballerinas - köpta här i Bangkok
Svart väska - också Bangkok

mer lön


Godmorgon! Jag sitter i skolan och ska snart ha två lektioner och sedan även prata löneförhöjning. Jag tycker sånt är jättejobbigt och även om jag vet att jag har rätt så är det jobbigt att be om mer pengar.. Nån annan som känner igen sig?!
Efter jobbet ska jag gå till posten med en hel hög av paket som innehåller fina kläder till fina kunder och sedan ska jag hem och försöka göra klart bilder på bikinis så de kan komma upp i shopen. Ska även försöka ta mig till gymmet idag då mina lår faktiskt nu klarar att gå nedför en trappa utan att jag haltar fram.

Just nu håller de på tar graduation foto här utanför på gräsmattan och alla är så fina a la USA med långa blå kappor och fyrkantiga mössor med tofs. Är lite avundsjuk, så himla kul det var att gå ut och kunna göra precis vad man ville.

Nu kommer strax min första elev så måste förberada material. Ha en bra torsdag, och glöm inte torsdagar är bra!

riktig massage


Idag var jag på neck/shoulder/back massage with hot compress. Det betyder att först trycker de sjukt hårt på ömma ställen på din rygg och nacke, sedan smörjs man in i någon form av olja som gör en varm och sedan trycker de med heta kompresser (bild) över din rygg och nacke. Jag nästan grät av smärta men det var sjukt skönt efteråt. Jag fick såklart höra att min nacke och skulderblad var alldeles för hårda och att jag måste relax.. Lätt att göra när man biter i en kudde och tårar rinner ;) Iallafall så är det skönt nu och är det något jag gillar med thaimassage så är det att de inte mesar direkt, det känns verkligen!

Nu har jag ätit middag (ljuvlig spenatstuvning), druckit latte och kollat på lite Greys. Ska förbereda lektioner för imorgon och sedan sova sött. Snart är det helg igen och jag ska till Kambodia. Goody!

Bag the Russian Doll


Sex and the City filmen fick alla att vilja ha Eiffeltorn- och muffinväskor och nu har Lily Allen det senaste väsktillskottet, en svart Russian Doll. För att matcha väskan hade hon en vit kappa från Givenchy, svart Chanel klänning och Louboutin klackar. Russian Doll väskan är också från Chanel och kostar runt 30,000 kr och finns i butik till sommaren om du är sugen!
Vad tycker ni?! Jag tror jag gillar den!

vanligt

Hallå små bloggisar!
Idag är det onsdag, klockan är nu 12:20 ch jag har just kommit hem från jobbet. Jobbade 7:30-11:30 idag så nu väntar annat jobb i form av webshop men mitt kamerabatteri dog så det får vänta lite. Efter jag jobbat klart ska jag iväg på massage för min nacke är inte som den borde, tror det har att göra med att jagoftast sitter i soffan med datorn och jobbar och inte på en riktig stol.

Annars är detta bara en helt vanlig dag...

vill sova


Vilken dag säger jag bara! Jag är helt slut, klockan är 21:15 och jag vill bara sova. Dagens började med att posta en himla massa paket, sedan till skolan och ha lektion, iväg till marknad och leta efter lite grejer (hittade inget jag ville ha..), sen till nästa ställe för att köpa in bikinis till webshopen och sedan taxi hem. Direkt när jag kom hem var det bara att börja jobba med bilder och sedan in till MBK där jag skulle möta min kille för middag, köpa en present och fixa Greys säsong 4. Nu är jag hemma igen med huvudvärk, halv nackspärr och blodsprängda ögon...spännande eller hur?!

Jag är ju som ni vet hooked på Greys just nu men är så sjukt trött på tramset mellan McDreamy och Meredith; ska det vara så svårt att bestämma sig bara och sluta analysera allt?! Nu älskar jag Issy och Dr Yang istället, en person med känslorna utanpå kroppen och en som har alla känslor så långt inlåsta som det bara går.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Prickig kjol - H&M
Vitt linne - Zara
Sjal - H&M
Svarta ballerinaskor med prickar - köpta i London

tisdag


GodMogon!
Detta är loggan för posten i Thailand och det är dit jag är på väg nu med masor av varor som ska skickas! Fick ett jättegulligt mail av en kund i morse som berättade att kjolen hon köpt hos Queenpeach var helt perfekt och sånt gör mig glad!

Efter posten ska jag till skolan och ha en lektion med mina elever i 7an och sen blir det flodbåt till en marknad, kanske också bio ikväll.

Min kropp värker ska jag säga, blir inget gym idag utan får vila tills imorgon, kan knappt lyfta armarna och låren är ömma. Men nu ska jag slänga i mig lite frukost. Imorse när jag vaknade vid 07:30 var det bara 17 grader ute, helt otroligt för en stad som nästan aldrig är svalare än 28. Men nu skiner solen så antar att antalet grader ökar omgående ;)

tragiskt


Jag älskar Cameron Diaz. Hon är underbar i The Holiday, hon passade så bra ihop med Justin, hon är rolig i The Mask och fantastisk i Min Bästa Väns Bröllop och In Her Shoes. Men den här bilden från nattens Golden Globe gala får mig att vilja fälla en tår. Hon är så smal att det gör ont i mig och vad har hänt med vältränade Cameron som surfade och klättrade i berg? Med den här skellettkroppen orkar hon väl knappt gå uppför en kulle.. Jag tycker det är skrämmande att modebloggare pratar om hur snygg hon är i rosa och vilket fint hårsvall hon har fått till när hennes kropp skriker efter mat!!

spaghetti lår


Jag stapplar fram. Kom just hem från gymmet, kastade i mig en tallrik ris, broccoli, majs och tomater + en yoghurt smoothie och nu sitter jag här med ömma ben. Då det inte fanns något combat pass när jag var på gymmet började jag med att köra maskiner i 40 minuter med fokusering på ben. Sedan gick jag in på passet Fitness Ball och trodde det skulle vara lite Pilates inspirerat träning i en timme men icke sa nicke. Bollen användes tillsammans med fria vikter men till utfall, lounges, armövningar, magövningar och ännu lite mer ben så mina lår är som spaghetti. Men det är väl bra det också antar jag då jag haft träningsuppehåll alldeles för länge.

Klockan är redan 21:30 här så snart blir det sänge för imorgon börjar jag tidigt på jobbet. Men ska ta bort mitt nagellack innan jag gör något annat ;)

är du bra med lacket?


Såhär ser mina naglar ut precis i detta ögonblick. Detta är varför jag inte använder nagellack oftare, efter ett par dagar ser det ut som white trash. Jag har testat med underlack och överlack och mer hållbart lack och you name it, det blir iallafall så här efter 2-3 dagar. Och då kan jag inte låta bli att skrapa bort mer och mer tills jag är full av röda små lackflisor och mina naglar ser ännu värre ut.. Är jag sen lat målar jag över allting med rött nagellack igen och så börjar spiralen om men ibland är jag duktig och tar fram remover burken.. På mina tår däremot kan nagellack sitta i månader utan att bli avskaft, undrar varför?

Är du noggrann med dit nagellack eller låter du det förfalla som jag ?!

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Svart/vit rutig vippig kjol - Queenpeach.com
Vitt linne - H&M
Svarta flätade peeptoes - köpta i NY

monday blues


Godmorgon!
Jag har sovit superbra i natt utan hosta och nu är jag redo för en ledig måndag :) Min sista lediga vardag på länge för jag ska tydligen få fler elever och då försvinner mina lediga lyxdagar.

Idag är planen att jag ska hänga lite vid poolen nu på förmiddagen, sedan ska jag till posten med en himla massa paket, ta kort på nya örhängen som ska upp i shopen och sen blir det gymmet. Jag har ju inte varit där på över 2 veckor, först jullov och sedan bev jag sjuk, men nu ska jag ta tag i det igen! Hoppas det finns något bodycombat pass i bra tid eller bodypump.

Ha en bra start på veckan.

Lumpini Park


Jag har haft en jättebra söndag måste jag säga! Åkte ju in till stan och såg Yes Man och drack latte. Gillade filmen jättemycket och fick mig en tankeställare till att man kanske säger nej till för mycket här i livet?! Sedan gick vi och köpte en himla massa picknick mat och tog en taxi till Lumpini Park. Där var det utomhuskonsert med stråkorkester, sång och barnkör. Hela tillställningen började klockan 18 med att alla stod upp till kungasången som vanligt...

Det var riktigt kyligt på kvällen med 17-20 grader och jag frös i linne och shorts, vilket typ aldrig hänt mig i Bangkok innan. Tog en liten promenad i parken innan solen gick ned och gick förbi detta fina kinesiska tempel. Parken är jättestor och är väl för Bangkok vad Central Park är för New York. På morgonen och kvällen kan man delta i yoga, thai chi, areobics, kendo, inlines, meditation och jogging. Under dagarna ligger folk mest på filtar i skuggan och läser, ror en eka eller trampar runt i en svanbåt :)

Nu är jag hemma igen, sitter ihop kurad i min enda långärmade tröja och är lite kall(!). Ska snart sova fö imorgon har jag massor att gra fast jag ärdig från ena jobbet.

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Rosa klänning - Queenpeach.com
Gladiatorskor - Vila

Yes Man


GodMorgon!
Eller jag har väl varit vaken ett tag men det är först nu jag ska ta tag i dagen. Klockan är ju redan 12:40 så hög tid.. Har innan dess ätit frukost och legat lite vid poolen bara.

Gårdagen kvällen var jättemysig med god indisk mat, goda drinkar och roliga personer. Kom inte hm jättesent och det är skönt i dag! Nu ska jag och min kille strax åka in till stan, äta lunch och kolla på Yes Man, jag tror jag kommer älska den. Jag gillar nämligen nästan alla Jim Carreys filmer utom Pet Detective ;)

Efter filmen ska vi till Lumpini Park, ha picknick och lysssna på utomhuskonsert. Fullspäckad dag och lite bloggning men blir så ibland på helgerna. Jag är ledig imorgon så då få ni desto mer inlägg .. Håll utkik för nya plagg i shopen ikväll också!

Queenpeach outfit


Kvällens outfit
Underbar klänning med stor rosett - Queenpeach.com
Svarta peeptoes - köpta i NY

Jag älskar min nya klänning men tyvärr ger skenet på bilden den inte rättvisa, varför sabbar blixt så många kort.. grrr!

style


Det ska börjas i tid med att klä sig stilfullt! Iallafall om man har en mamma som är stilikon och en pappa som brukar matcha mammas outfit :)

bagelfrukost


Jag älskar bagels till frukost, speciellt med cream cheese och lax! Och därför vad det vad jag åt till frukost i morse på au bon pain, tillsammans med en latte och dagen fick en perfekt start! Sedan gick jag hem, la mig vid poolen och läste i nån timme, jobbade lite med shopen och nu gör jag inte mycket alls. Klockan är redan 14:30 och 18 ska jag bort på middag/fest till min kompis Oliver från England. Har köpt en ny jättefin klänning som ska invigas, kommer bild om någon timme!

Nu ska jag nog fixa mina naglar i rosa, lyssna på A Camp och äta ananas. Kan även berätta att Bangkok har perfekt väder nu tack vare vindar från Kina; 27-28 grader, strålande sol och lätt ljummen bris - hoppas det håller i sig!

vad jag behöver


Vad Queenpeach behöver nu: Vin, choklad och sina powerpuffpinglor (aka mina bästa vänner). Bangkok i all ära men iband kan man sakna sin vänner en hel del! Och istället för vin och choklad och vänner sitter jag här med mineralvatten, kaffegodisar och en dator. Ibland tycker man synd om sig själv :S

fläng

Nu är jag hemma igen efter en himla flängig dag. Först jobb, sen flodbåt till posten och posta paket, sedan shoppade lite nytt webshopen, letade skor till mig själv men hittade inga, skytrain hem, kom på att kylen var tom så promenad till Emporium för handling och tillslut, klockan 20:10 sitter jag här. Äter nu god spenatsoppa och är så glad att Emporium gör god western style mat.

Resten av kvällen ska jag jobba med bilder och lägga upp nya plagg i min shop och när det är klart tänker jag krypa ner i sängen med en bra bok, är trött idag! Jag har inte en endaste plan för helgen vilket både känns bra och lite trist, får se vad jag hittar på!

scary


Den här bilden skrämmer mig! Alla säge alltid att Angelina är så jäkla snygg och jag brukar inte hålla med och det gör jag inte nu heller. Ser ut som huden är för liten för ansiktet på något konstigt sätt. Kanske var ett ansiktslyft det enda som hjälpte mot utmattningen av att ha 6 barn och på väg att hämta hem det 7e snart..

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Blå/vit rutig klänning med volang - köpt här i Bangkok
Blå/vita tygskor - också köpta här i Bangkok
Vitt smalt skärp - second hand

jo det kommer mera


GodMorgon!
Bangkok är idag soligt, 30 grader och med lätt bris ;) Jag har just ätit frukost och ska strax ta mig till jobbet för en endaste lektion idag, mycket skönt! Det är ju fredag och jag har långhelg för är ledig måndag också.

Jag har fått många frågor ang linnet ovanför och jo det kommer in fler linnen och t-shirts i shopen under helgen! Ni kan vara lugna.

Kvällen igår var lugn med jättegod mat i form av spenat och champinjoner (har en icke thaimat period..), lite Grey´s, lite kaffe och chokladkaka och lite bloggläsning.

Nu ska jag packa en himla massa paket som ska skickas och sedan sprinta förbi posten.

Trevlig fredag!

nailpolish


Jag gillar nagellack. Eller mer jag älskar nagellack! Men jag är väldit konservativ när det kommer till färgen.. jag använder mig av klarrött, mörkrött, cerise,mörklila, neonrosa och svart. Jag har verkligen jättesvårt för andra mer galna färger som blå, turkos, gul, orange och grön. Jag tycker det kan se coolt ut på andra men det är så inte jag. Jag hade en 18 års period när jag bodde i England då jag hade nagellack i varenda färg som tillverkats så jag kanske fick en överdos eller något..

Vad säger ni, vilken färg föredrar ni på era naglar?!

Queenpeach outfit


Dagens outfit (extremt dålig bild.. sorry)
Rostfärgat Heidi Klum linne - Queenpeach.com
jeansshorts - H&M

Jag har just kommit hem från jobbet och nej oroa er inte, jag går inte klädd så här på jobbet utan har bytt om ;) Eftermiddagen kommer ägnas åt mer jobb här hemma, paketera en massa paket, ta en promenad till tvätteriet och äta ananas och pomelo! Förkylningen verkar ha blåst över och allt som finns kvar är en hosta, jag är tacksam!!

inte ens dusch hjälper

Gahh! Jag är trött. Jag får inte upp ögonen fast jag har duschat iskallt! Och det finns ingen frukost hemma, eller mer det finns bara äcklig frukost hemma.. Jag jobbar 7-13 idag så sen ska jag nog hem och sova lite till, min kropp är inte gjord för att gå upp före 06.

Men vissa saker gjorde mig glad denna tidiga morgon:

  • Detta inlägg av Karin O.
  • Fint mail av en vän hemma i Stockholm.
  • Jag var smart och la fram kläder igår kväll..
Ok, off to work. Skriver mer när jag vaknat till liv i eftermiddag!



Happy Go Lucky


Idag efter jobbet mådde jag som en ny person om man jämför med hur morgonen var, det tackar jag magnecyl koffein för! Så jag tog sky train in till Siam Square, kollade runt lite, köpte ett fint linne, drack en vaniljlatte på Starbucks och slank in för att se en bio innan middag. Jag såg Happy Go Lucky och den påminde mig så mycket om när jag bodde i London att det stack i hela kroppen. Finsbury Park Road, långsmala hus, ro eka i en park, heltäckningsmatta, dansa till Pulp, dricka vin på puben, Camden etc. Längtar inte tillbaka till att bo i en utav Europas sunkigatse städer (om man inte har miljoner) men skulle vilja ta en liten weekend trip dit.. Lite långt bort nu men i sommar kanske. Filmen var iallafall bra och fck mig på gott humör.

Sedan blev det lite nudlar och vårrullar till middag och nu ska jag strax sova. Imorgon är en sån där härlig morgon när jag måste gå upp före 06, hurra eller nåt ;)



Queenpeach outfit


Dagens outfit
Röd/rosa klänning - Queenpeach.com (dock ej i lager)
Röda ballerinas - köpta i London

Im off to work!

vardag fast utomlands


Detta är positionen jag har intagit hela morgonen.. trodde ju förkylningen var över men vaknade med världens huvudvärk och illamående. Försöker bota det med te, vatten, ipren och bananer. Jag är så glad att jag inte börjar jobba förrän senare. Annars är det en helt vanlig dag i Bangkok, jo det blir vardag även här. Solen strålar, det är 30 grader ute, min kille har gått till jobbet, bygget utanför slamrar och jag ska snart släpa mig in i duschen.

Jag kom på i natt när jag inte kunde sova vad mitt nyårslöfte ska vara år 2009; jag ska resa mer! Ja jag vet att jag rest en del redan men jag ska ta vara på att jag faktiskt bor i Asien och försöka resa mer till närliggande ställen och besöka ställen i Thailand jag ännu inte varit på. Högst upp på reslistan inför våren står Japan, Korea och Singapore.



thaikök


Detta var vad det blev till middag idag, chicken med cashewnuts. Jag har tröttnat på det mesta från thaiköket för tillfället men denna rätt står sig, speciellt om den kommer från Cafe 22. Ikväll såg jag också ett avsnitt av Greys när Alison åker till LA och det var totalt värdelös, hoppas det blir bättre igen annars kommer jag nog lägga ner snart.

Tror min förkylning är på bättringsvägen och ska snart gå och sova.. när jag är klar med youtube, sitter och lyssnar på A Camp och Hello Saferide, inte mycket slår sån bra svensk musik.

Imorgon börjar jag inte jobba förrän vid 13, så förmiddagen ska ägnas åt att paketera paket och besöka posten.

Ikväll är en sån här kväll då jag saknar mina kompisar, lattefika, vinkvällar och shoppingdagar så det svider!!

Blythe


I helgen köpte jag två nya tavlor som nu hänger i mitt sovrum, hur fina är de inte?! Jag har kollat in dem men inte kunnat bestäma mig för vilka motiv jag skule välja.. men i lördags slog jag till och är supernöjd. Denna docka är riktig het här i Bangkok och kommer egentligen från Japan. Blythe heter den och designades för första gången 1972 av Allison Katzman men inte förrän år 2000 blev den riktigt känd i Japan genom en tv reklam. Dockan kan ändra ögonfärg och finns bara i en liten upplaga. Japanska Vogue hade med dockan i varje nummer under ett år och olika designers sydde upp kläder till den vilket skapade succé! En äkta Blythe docka kostar runt 700-800 kr.

Just nu kan man hitta denna docka på en massa grejer här i Bangkok som t-shirts, halsband, armband, örhängen, plånböcker och vykort. Jag vill ha allt men försöker sansa mig.. I min webshop kan du hitta en tavla och örhängen :)

Queenpeach outfit


Dagens outfit (mer bekväm än stylish..)
Vit tshirt med fint tryck - Queenpeach.com
Svarta shorts - H&M
Svarta väska - second hand

tupp möte


Jag överlevde min första dag på jobbet och nu sitter jag i soffan med laptop, en burk nudlar och två paket näsdukar :)
Jag ska säga att det var tungt att gå upp vid 06 men det gick och nu har jag ju hela dagen framför mig, eller iallafall nästan klockan är 12:40 här nu.

När jag kom hem stod denna tupp utanför mitt hus mitt i Bangkok, ganska idylliskt om jag får säga det själv!

Mina planer för resten av dagen kommer inte bli så många.. jag ska bli frisk, äta nudlar, fixa med shopen, sova lite och läsa Svensk Maffia. Jag fick den i julklapp och den verkar lovande!

äppeltorn


Den här underbara skapelsen smällde jag i mig igår på Swensen. Det var så jäkla god, apple pie tower, med vaniljglass, fudgeglass, äppelsås. äppelbitar, kanel och kex. Jag skulle nog kunna leva på äppelpaj med vailjsås eller andra äppel efterrätter!

Just nu mår jag som en disktrasa så middag ikväll blir bara en smoothie.. Imorgon ska jag gå upp före 06 vilket är lika med döden när man varit ledig i 3 veckor men jobbar bara till 10 så det ska nog gå :) Ska strax gå och lägga mig här med min nya hostmedicin, massor av näsdukar och mina näsdroppar. Jag vet, klockan är bara 21:30 men jag behöver min sömn säger min kropp!

gladiator


De här skorna från Forever 21 har jag varit sugen på ett tag, provat, klämt och känt men inte köpt...än. Här i Bangkok är gladiatorsandaler hett hett men håller trenden i sig i Sverige? Kommer ni använda er sandaler även denna sommar?! Tipsa mig så jag inte kommer hem till Stockholm i sommar och är clue and shoeless!

Queenpeach sale


Nu kör vi!!
Idag startar Queenpeach.com sin End of Season Sale!! Massor av rea och löjligt låga priser, skynda fynda mina små persikor!!

åh nässpray


Här ligger jag och drömmer om nässpray.. för dum som jag är så köpte jag fel på Boots igår och kom hem med näsdroppar!! Ni vet såna där droppar man hade när man var liten som rinner ner i halsen?! Men det står nasal spray på flaskan och inte nasal drops. Så jag droppar min näsa och hälften rinner direkt ut igen känns det som.. Todde inte ens det fanns droppar år 2009 men jorå i Bangkok gör det det iallafall.

Idag kommer ingen outfitbild dyka upp här då jag halvligger i sängen med smutsigt hår, svarta shorts och Hello Kitty linne..

Ko Kret


Igår var jag och min kille på en liten utflykt, flydde några mil utanför Bangkok, tog oss över floden och till den lilla ön Ko Kret. Inga bilar, massor av keramik och fruktträd, god mat och som att färdas 50 år bak i tiden.

Hela ön var som en enda stor lerugn och det drejades överallt, imponerande! Det var skönt att få komma bort från buller och avgaser några timmar kan jag säga!

Idag är det måndag och har haft en riktig hell night. Min förkylning har nu nått sin topp och jag nyser, snörvlar, svettas, snyter, hostar och tycker synd om mig själv. Som tur är, är det jobb hemifrån som gäller idag men imorgon ska jag ha lektioner igen, hoppas jag mår bättre då.

Jag hade en superkväll igår med min kille som köpte hem italiensk/grekisk mat (lyx här i Thailand). Det var sjukt gott och efter middagen tände vi en massa ljus, läste varsin bok och mumsade på oliver! Kvalité!

inte stabilt


Så här ser himlen ut i Puket, Kao Lak där Alex Shulman är just nu. Himlen har tydligen sett ut så i 4-5 dagar och regnskurar rullar in dagligen.

Såhär ser det ut på Koh Samui, på andra sidan Thailand, där en kompis till mig befinner sig. Det har tydligen regnat i en vecka.

Såhär ser min himmel ut i Bangkok och det har den gjort ett tag. Men detta vill jag säga; kom till Bangkok, ta in på bra hotell och bättra på solbrännan vid poolen istället! Jag lider med alla turister som betalat minst 10,000kr för att vara i Thailand några veckor när Europa är som mörkast och möts av grått och regn! Att åka på solsemester och inte få se solen suger. Att slappa, läsa böcker och äta mat i all ära men en liten stillsam ö och ett hotellrum/hydda är kul högst en dag när det regnar. Så kom till solsäkra Bangkok istället :D

Queenpeach outfit


Dagens outfit
Grön klänning med volangärm - Queenpeach.com
Gladiatior sandaler - Vila
Glasögon - köpt här i Bangkok

utflykt

GodMorgon!
Klockan är 10:30 här och jag sitter och dricker kaffe och äter jordgubbar. Ganska mycket förkyld men ska ändå snart gå ut i det strålande vädret och göra en dagsutflykt. Jag och min kille ska åka till en liten ö utanför Bangkok som heter Ko Kret där det tydligen inte finns några bilar, det är tyst och stilla och det görs enormt mycket keramik. Flyr storstaden helt enkelt, såhär sista dagen på semestern.

Igår kväll blev det sushi i massor, 3 avsnitt av Greys och jag var nära att sluta kolla på serien när Merdith drunknar men det blev ju ok tillslut.

Imorgon kommer det förresten hända stora saker hos Queenpeach.com!!

dagen i bilder


Här kommer bilder av min lördag. Shopping på Chatuchak - outfit: gula shorts H&M, linne topshop, ballerinas köpta i Malaysia.

Tofee nut latte på Starbucks och läsning av en av mina julklappsböcker Innan jag dör. Fick massor av svnska pockets skickade till mig under julen och blev jätteglad! Denna bok verkar hur hemsk som helst, en 16 årig flicka som är döende i leukumi och som gör en lista på saker som hon vill göra innan hon dör. Jag har bara kommit till kapitel 8 men jag gillar den!

Provade ett par drömskor på Central World! Tyvärr fanns det bara ett par kvar och de var i strl 39 och för stora :( Klackarna var skyhöga och de är gjorda i mocka. Hur snygga skulle de inte vara till kort kjol eller smala jeans?! De kanske skulle få in fler nästa vecka så jag håller både mina tummar och tår!

lördag i januari


Lördagen har bjudit på förkylning, shopping, latte och nu slappa vid datorn. Jag har fått någon konstig förkylning med mycket hosta, huvudvärk och nysningar. Nu väntar jag bara att det ska bryta ut på riktigt.. Imorse var jag upp tidigt för att besöka Chatuchak Weekend Market. Det var galet mycket turiset där men kom i skaplig tid så hann köpa det som behövdes. Det blev en jättefin tavla till sovrummet, sushiset med pinnar och wasabiskålar, två pashmina sjalar, några ljuslyktor och en jättefin t-shirt. När jag tröttnat på att trängas åkte jag till Central World, drack en latte på Starbucks, letade träningsbyxor och strosade runt lite..

Nu är jag hemma och ska ha en jättelugn kväll. Jag och min kille ska äta massor av sushi, kolla på film och dricka té, ibland är det skönt att vara planlös!

Australia


Egentligen skulle jag har varit vid havet i 4 dagar nu och slappat.. men tyvärr var veranda bungalow på Koh Samet upptagen så jag fick stanna här hemma i Bangkok. Imorse kändes det surt då hela staden är tömd på folk förutom turisterna på MBK men dagen blev helt ok. Kollade lite på Greys, shoppade lite på rean, fikade, åt sushi och var på bio och såg Australia. Gillade den filmen! Påminde mig lite om filmen Pearl Harbour och underbara bilder från landet down under.

Jag vet att bloggninge varit halvbra under jul/nyår men har ju fortfarande semester men på måndag är det slut med det och då ska det finnas minst 3 inlägg i denna blogg/dag!

mitt 2008


Nu ska Queenpeach försöka sammanfatta år 2008.. I januari och februari bodde jag fortfarande i London, jobbade mycket med personlig shopping + i en liten boutique i Hampstead Heath. Trivdes ok men började tröttna på prisläget och hur dyrt man får betala för till och med det sunkigaste rummet. Tankar på att åka tillbaka till Asien börjar gro.

Den 2a mars åkte jag tillbaka till Asien och Bangkok. Det var underbart att slippa det engelska regnet och få sommar och sol igen. Jag startade upp min webshop Queenpeach.com på riktigt. Reste till lite öar och bodde hos en kompis i Bangkok.

I april tog jag båten till Koh Samet och blev kvar ett tag. Sedan blev det en tripp till Chiang Mai och sedan tillbaka till Bangkok. Webshopen började ta fart och det blev en himla massa shopping!

Sedan blev det maj och jag längtade lite till Sverige och en vardag. Så åkte tillbaka till Stockholm, fick jobb, skaffade bostad på Kungsholmen och njöt av våren som inte är lika fin någonstans som i Stockholm.

Juni i Stockholm var amazing! Sommarvärme, superkul jobb, picknick och ljuset som bara finns i Sverige och som gör mig så mycket piggare och gladare. Midsommarafton på Djurgården, parkhäng med kompisarna, cafe coolers från 7/11 och mängder av rosé. Bloggar som aldrig förr och webshopen rullar vidare.

Juli minns jag som en enda lång, ljus och jum sommarkväll. Många latte med mina kompisar, bad i årstaviken, långpromenader på kvällarna runt Stockholm, var en del hos mamma och pappa, hade några veckors semester, roliga fester med Dagens och mycket shopping på H&M :)

Var ledig lite till i augusti och jag och min kille åkte till landet för att plocka svamp, softa i hängmatta, äta kräftor och ro eka. Sedan var det tillbaka till jobbet och det var ganska skönt med rutiner igen. MIn kille blev erbjuden jobb i Bangkok och jag var tveksam till hur jag ville göra.. Bloggen hanns med som aldrig förr och jag undrar hur jag hade tid med så många inlägg per dag?

Hösten kom till Stockholm i september och då var inte Sverige lika kul längre. Grått, kallt och blött. Min kille börjar jobba i Bangkok och jag bestämmer mig för att flytta med en månad senare. Har rea i webshopen för att kunna börja med helt nytt sortiment i Bangkok. Blir asocial av vädret och sitter mest inne med en kopp té.

Under oktober månad umgås jag massor med mina bäta kompisar som jag vet att jag kommer längta ihjäl mig efter när jag flyttar. I mitten av oktober flyttar jag ut ur lägenheten, slutar på jobbet och tar en enkel resa mot Bangkok. Webshopen slår upp dörrarna med helt nytt sortiment och jag fick mycket bra feedback. Börjar också jobba lite som lärare och stortrivs med sommar igen.

November blir allt annat än kall och grå. Slappar vid poolen, shoppar mycket för att fylla på shopen och jobbar mycket med marknadsföring kring företaget. En kompis från Chiang Mai kommer och hälsar på, jag hittar ett bra gym och allt känns bra förutom saknaden efter mina vänner.

Och nu är det december och den månaden har det mest blivit resande. Var till Koh Samet, fick besök från Sverige, var på julsemester på pytteö, saknade svensk jul med överlevde, fick jullov och webshopen har gått superbra!

Nu hoppas jag att 2009 överträffar 2008 om det är möjligt!?




onödigt


Har just fått reda på att 60 personer dog här i Bangkok igår och över 200 skadades när en nattklubben Santika började brinna. Så himla läskigt när det är en klubb jag har hängt på, den ligger nära där jag bor och vi valde att gå till annan klubb igår.. Det kommer för nära på något sätt. Tänk att vara på en klubb som börjar brinna, det finns bara en dörr ut och panik uppstår!

Utanför klubben lindades kroppar in i vita lakan och en del hade så svåra brännskador att de inte kan identifieras. Allt detta för att någon antagligen avfyrade en raket inomhus..

nyårsdagen


GodMorgon!
Hoppas ni alla hade en kul nyårskväll! Det hade jag! Kvällen började på The Londoner med mat, vin, nyårshattar och coverband. Vid 22:30 tyckte vi att medelåldern var något hög så vi gick in på 7/11, köpte öl och begav oss upp till takterassen på vårt hus. Dä blev det lite spontanfest med andra människor och klockan 24 såg vi fyrverkerierna över hela Bangkok! Sedan åkte vi vidare mot klubb där vi var kvar till 03. Helkul kväll och väldigt spontan!

Idag har jag inga planer alls och klockan är 11.30. Känner mig lite rastlös så kanske blir en promenad eller fika snart. Har ju tänkt göra någon form av årskrönika på bloggen också, som alla andra. Den kommer under dagen :)

julsemester


Här kommer äntligen lite bilder från julsemestern. Vi lämnade alltså Bangkok, flög en timme till Ranong och tog sedan båt några timmar till en näst intill öde ö som enligt resetidningar har en utav världens vackraste solnedgångar, Koh Phayam. Här är den lilla stranden/hamnen där man gick iland.


Vi bodde i en bambuhydda på stranden som i stort sett bestod av säng, myggnät, dusch, toalett och handfat..

Utsikten från vår terass på  hyddan, helt ok :)

Stranden på morgonen. Den var över 3 km lång, nästan helt tom på folk och det är nog den bredaste stranden jag sett här i Thailand.

Utsikten åt ett annat håll.

Min skugga i vattenbrynet.

Och jag håller med alla reseexperter, solnedgången var helt amazing.

Åkte motorcykel på stranden och upp till norra delen av ön.

Och där hittade vi en helt öde strand med massor av fina fiskar, gul sand och klarblått vatten. Jag står här och kollar in nemo fiskar.. Semestern var hur bra som helst och nu när man är i storstan Bangkok igen så längtar man såklart tillbaka till stranden massor!

RSS 2.0