Panic attack A (H1N1)


Så var det färdigt igen. Svininfluensan som jag hade hoppats försvunnit ur medias lupp är tillbaka och skapar panik här i Thailand. Bangkok Metropolitan Administration (BMA) har nu beslutat att alla skolor (435 st), dagis (200 st) och training centre (13 st) i 5 dagar för att förhindra spridningen. Det ska även jobbas hårdare på att folk ska använda munskydd och det kommer att dela ut 2 miljoner skydd gratis på ex BTS (skytrain) och vid tågstationen. Det sätts nu upp stora skyltar där det står att alla bör bära munskydd och tvätta händerna, även i radio och TV pumpas budskapet ut. 24 personer har nu dött i Thailand av viruset och över 4000 är smittade. Allt detta låter ju hemskt men läs nu dessa sk tillägg:

De tre sista dödsfallen var:
- Kvinna, 67 år med svår lungcancer i sista stadiet.
- Kvinna, 57 år med svår lungcancer i sista stadiet.
- Kvinna, 32 år med mycket svår astma och övervikt.

Och en stilla undran; Varför stänger man inte arbetsplatser, smittar det inte genom vuxna? När skolorna är stängda kommer alla barn hänga på internet cafeér och shopping malls, ska man stänga dem också? Varför stänger man just i 5 dagar, kommer det vara borta efter det? Varför envisas med munskydd när det är bevisat att det inte har någon som helst effekt? Och hur gör vi med Soi Cowboy och Nana där vidriga män köper sex dagarna och nätterna igenom? Fast å andra sidan gör det ju inget om just de männen smittas.

Igår pratades det också om att stänga flygplatsen men då satte premiärministern ned foten och sa nej. Klokt då Thailand redan förlorat ca 3 miljoner turister pga det politiska läget, influensa och krångliga visumregler.Kommentarer
Postat av: A

Har planerat en resa till Thailand väldigt länge nu men nu börjar jag bli lite tveksam eftersom allt det är med svininfluensan. Men jag är lite övernojjig. Men vadå du tycker inte att det är en grej som man ska vara rädd för? Att man kan åka ändå?

2009-07-14 @ 12:11:09
Postat av: queenpeach

A: nej jag tycker nte du ska vara orolig MEN man vet aldrig var nästa steg är.. de kanske stänger flygplatsen och alla vägar in/ut ur Thailand, de kanske stänger vissa hotell/stänger av swimmingpooler etc och frågan är hur kul semester det blir till slut?!

2009-07-14 @ 12:33:37
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: A

Men precis..:( ! Tack för tipset!

2009-07-14 @ 13:18:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0