Koh Samet guide del 2


Såhär ser piren ut i Ban Phe, viktigt att du säger var på Koh Samet du vill så båten åker till rätt ställe. Säger du ingenting kommer du hamna nära Sai Kaew Beachen där det är mest liv och rörelse. Vill du till Ao Prao, Vong Duen Beach eller Wai Beach är det andra båtar som gäller. Självklart kan du ta båten till Sai Kaew och därifrån ta dig till de olika stränderna också.

Så här ser båten ut som tar dig till ön och den avgår alltså när det är 20 pers eller mer som vill åka med. Mitt tips är att sitta på övervåningen om tak finns, annars riskerar du att bli stekt i solen.

Såhär ser det ut på övre däck och det fins inget bättre än att puttra ut i solnedgången, nedsjunken i en utav dessa solstolar. Men antalet är begränsat så skynda på, först upp vinner :)
Båten tar alltså ca 30 minuter är man inte sjösjuk ller väldigt stressad finns ingen anledning till att betala extra för en speedboat.

När du kliver av båten och piren kommer du att se flera av dessa gröna taxibilar på rad. De kostar mellan 20-30 bath per person, beroende på var du ska, och åker när bilen har tillräckligt många passagerare. Berätta var du ska, hoppa på flaket på rätt taxibil och förbered dig på en skumpig resa. Efter ca 5 minuter kommer taxin stanna vid ingången till själva ön och eftersom Koh Samet är en nationalpark så måste man betala inträde, 20 bath om du är thai, 200 om du är falang (västerlänning). Sedan kör taxin dig till ditt boende och släpper av folk på vägen så se til att du går av på rätt ställe. Betalar gör du när du kliver av taxin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0