Bangkoks årstider


Dessa bilder är tagna på Koh Samet för exakt ett år sedan. Jag vaknade av att regnet fullkomligt öste ned men efter någon timme blev himlen blå igen och stranden var redo för sol och bad.

Här i Thailand finns 3 så kallade årstider. Jag skriver så kallade för om man jämför med Europa är det inte mycket till årstider men lite skillnad märker man. November - februari är det vinter eller cold season; då är det mellan 20-30 grader här i Bangkok, regnar ingenting alls och luftfuktigheten avtar något. Det påminner lite om svensk sommar när det är som varmast och det är helt klart min favoritperiod. I mitten/slutet av februari brukar det vända, då inleds hot season och då blir det hett! Mellan 35-40 grader, luftfuktighet som gör att svetten rinner i floder, inget regn i sikte och lika varmt dag som natt. Så det är med lättnad man välkomnar den tredje årstiden, rainy season. I april/maj kommer regnet och åskan och stannar till början av oktober, men det betyder inte regn från morgon till kväll utan mer en daglig eftermiddagsskur.Mellan skurarna är det fortfarande hett och soligt med 35 grader och fukt fukt fukt. Jag kan säga att när det regnar då regnar det! Det är inget mysigt sommarregn utan det regnar så mycket så det gör ont, hus regnar in, gator blir översvämmade och det är omöjligt att ta sig från A till B...

Nu vet ni lite mer om årstiderna här så ni kan planera er resa efter vilken temperatur ni gillar. Men kan säga att då vädret är lite oförutsägbart i hela världen kan man inte lite på Thailand heller.. Solsäker period betyder inte längre endast sol inga moln och torrt betyder inte att det inte kan komma en galen regnskur då och då men så är det ju överallt :)

Kommentarer
Postat av: Jannis

Var nog säkrare förr angående årstider. Nu med global warming och växthuseffekten vet man aldrig hur vädret blir.

2009-03-31 @ 11:13:42
URL: http://bkkuniversity.blogspot.com/
Postat av: queenpeach

precis.

2009-03-31 @ 11:51:42
URL: http://queenpeach.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0