Party Dome

image138

Det ar hit jag ska ikvall och dricka mumsiga drinkar. The Dome. Och de har strikta regler nar det galler klader, sa jag kommer inte se shorts eller flip flops sa langt ogat nar. Och till drinkarna far man aven Bangkoks godaste oliver :) Rapport imorgon!

skyskrapor o fest

Tillbaka fran spa dag! Har tyvarr inte laddat min kamera sa kan inte ta bilder men det blev fransk manikyr pa fingrar och pa tarna blev det guldigt for att matcha mina klanning ikvall. Det var helt underbart att bli omhandertagen och nu kanns mitt ansikte superrent och lent och jag kanner mig sa frasch.

Ska strax hoppa in i duschen och gora mig redo for kvallen. Forst blir det vegetarisk mat pa restaurang och sen blir det drinkar pa en bar pa toppen av en skyskrapa. Det ar tva andra grejer som ar bra med Bangkok, alla hoga hus och en skyline som ar underbar pa natten. Och det blir ju aldrig for kallt att sitta ute, snarare for varmt. Fast ibland ar det laskigt att festa pa en takterass pa 70e vaningen, far tvangstankar om att man skulle ramla over kanten liksom :)

Nej dags att piffa till sig, jag ar hungrig redan nu men ska forsoka sta ut 2 timmar till! Vad gor ni ikvall?

City Complex

image137 
Detta ar City Complex som jag besokte igar. Ett helt ok shoppingcenter men inte det basta jag besokt. Bra priser, snygga klanningar men ocksa manga tomma affarer och inte alls snygg inredning. Jag saknade aven skoaffarer. Men helt klart vart ett besok om det ar klanningar man ar pa jakt efter. De har oppet 10-17 men eftersom detta ar Bangkok och folk inte vill jobba ihjal sig sa borjar de stanga redan lite fore 16.

Betyg 3/5.

Queenpeach outfit

image136


Dagens outfit.pa vag ut for lunch innan spa besok:
Bla rutig klanning  - affar pa Siam Square (i butik nu)
Skor - beyond retro

spa och naglar

image135 
Godmorgon!
Klockan ar 12 i Bangkok och jag har just kommit upp fran min morgon simning i poolen. Det borjar dra ihop sig till het period har i Thailand och for varje dag kanner man att det blir lite varmare. Idag ska jag hoppa shopping och faktiskt lyxa till det med en dag pa spa innan utgang ikvall.

Igar sag jag en tjej pa BTS (skytrain) som hade tanaglar som bilden ovan. Lite kul tyckte jag sa nu ska jag ga och fa en ansiktsbehandling, pedikyr och manikyr. Att fixa naglarna har i Bangkok kostar 20-40 kr sa det kan man unna sig infor en big night out. Men jag tror att jag ska vara lite mer neutral an bilden. Blir nog fransk manikyr pa fingrarna och kanske rott pa tar. Beror pa vad jag ska ha pa mig ikvall ocksa, som tur ar har alla utestallen AC sa man slipper bli alldeles blank i ansiktet.

Nagelforlangning ar superstort har och overallt kan man fa sina naglar fixade, av bade tjejer och killar, och man kan fa exakt vilket monster man vill. Man kan ocksa kopa med sig askar hem med losnaglar och fixa sjalv som ett billigare alternativ.

Ha en bra dag :) Outfit kommer snart!

flyr brun utan sol

image134I Sverige och i ovriga Europa och USA ar ju de flesta personer beroende av brun utan sol/solarium eller pressa pa beachen nar solen val tittar fram. Har i Asien ar det tvartom. Har gor man allt for att inte bli brun. Nar det ar 35 grader ute klar de fortfarande pa sig stora jackor,mossa och vantar sa inte en enda solstrale ska komma at dem nar de sitter pa sin vespa. De skulle aldrig fa for sig att aka till en strand for att sola och bada det gor man med klader pa. Har anvander man paraply mot solen inte mot regnet. Affarerna ar fyllda med kramer som gor en vitare och brun utan sol existerar inte i denna del av varlden. Till och med mirakelkramen No7 fran Boots finns har som whitening..

Lumpini Park

image133

Igår eftermiddag/kväll var jag till Lumpini som är Bangkoks största park och som en grön oas, tänk Central Park i NY. På morgonen har de aerobics, yoga och qi gong där, på dagarna ligger folk på filtar och tar igen sig i skuggan och på kvällarna öppnar en utav Bkk största marknader upp sina stånd där man kan hitta allt. De har även en superbra foodcourt med mumsig thaimat.

När jag iallafall gick där igår krälade detta djur upp ur den konstgjorde sjön som finns i parken. Jag är van med att det bor duvor, ekorrar, råttor och liknande djur i parker men inte direkt stora varaner. Men han var snäll och gick inte till atttack :)

Queenpeach outfit

image132


Efter en mycket lugn morgon med några timmars läsning vid poolen ska ge mig av in till city of Bangkok och besöka ett shoppingcentrum jag inte varit till förrut, City Complex. Lovar att avge rapport på hur det var. Staden är fortfarande het så det får bli skytrain in till stan.

Dagens outfit:
Sailorklänning - Pretty Girls (finns att köpa här
Skor - Beyond retro (ja, jag lever i dem..)

queenpeach outfit

image130

Tillbaka fran Chiang Mai med lite nya saker i vaskorna :) Hall utkik sa far ni se. Webshopen ar under uppdatering men det gar bra att kopa saker pa denna sida
Dagens outfit pa balkongen
Rosa rutig klanning - liten shop runt Siam Square (finns i butik nu (rosa och bla) klicka pa lanken ovan.)
Vita skor - beyond retro

Queenpeach outfit

outfit9

Nu är jag äntligen framme i Chiang Mai efter en nattbuss på 9 timmar. Ska precis lämna mitt hotell för att gå på bikinijakt och dricka mangoshake :)

Chiang Mai ligger i norra Thailand och shoppingen kanske inte kan mätas med Bangkok men priserna är det inget fel på! 2 stora varuhus, galet bra marknader och massor av supersnygga silversmycken. Finns elefantskola, apfarm och ormfarm och jag tröttnar på shopping, troligt :)

Outfit på hotellrummet på väg ut i ett något svalare Chiang Mai:

Skjortklänning med rosett - Platinum (har funnits i min webshop)
Svarta shorts - skräddarsydda i Bangkok
Vita peeptoes skor - Beyond Retro (tröttnar aldrig på dem..)



Queenpeach outfit

image126


Tisdagens outfit på balkongen:
Klänning - Platinum
Skor - Beyond Retro

gillar du klänningen kan du buda hem en lika dan men skynda skynda..

mot norr

Godmorgon!
Ikväll ska jag ta nattbuss till Chiang Mai i norra Thailand för har hört att det producerar grymt mycket bikinis där. Har fått mycket förfrågningar på mail om jag inte kan sälja fler bikinis och självklart vill jag göra det, har bara inte hitta sådär jättemånga än. Men kanske kommer jag hem från Chiang Mai till helgen med väskorna fulla :) Tror Chiang Mai kommer att vara något svalare än Bangkok, det brukar vara så iallafall, och det välkomnas. Sommar i all ära men när det är över 35 grader och luftfuktigheten är som i en regnskog så är det svårt att bära alla mina fina klänningar med stil :(

Annars kommer dagen mest ägnas åt att få ihop webshopen som antagligen har premiär nästa vecka. La förresten ut massor med nya klänningar igår i min butik på Tradera, besök www.queenpeach.com och klicka på butik.

sailor

image125


Den här söta klänningen köpte jag in till shopen igår. Älskar att den har lite sailor stuk och den påminner mig om modet i Japan. Detaljen med katten är också kul och gör den mer unik. Den är supersnygg till vita peeptoes eller ballerinas och en favorit hos mig just nu. Rutigt är riktigt somrigt tycker jag. Här kan du buda hem den.

en vanlig dag

image117

Tänkte jag skulle visa hur en helt vanlig dag ser ut i mitt liv här i Bangkok. Idag började dagen med att jag tog skytrain in till Siam för att leta kläder till webshopen. Skytrain är världens bästa uppfinning, AC, aldrig signalfel och man blir aldrig fast i Bangkoks lååånga trafikköer.


image118

Det smidiga med Bangkok är att nästan alla stora varuhus är sammanlänkade med gångar upp i luften så man slipper gå bland bilar och på trottoarer som inte är gjorda för promenader.


image119

Började med att besöka Central World. Enligt mig det snygagste varuhuset i hela Bangkok. Bangkoks varuhus över lag går inte att jämföra med Stockholms. NK framstår som ett skämt när man jämför. Dessa varuhus har alla en foodcourt med massor av mat, alla har bio högst upp, ett varuhus har ett superstort akvarium i källaren, många har bowling, internet och karaokebås att erbjuda, ett har en egen radiostation och ett har till och med godis från karamellkungen (candy king from sweden.. ;) )

image120

Gjorde ett stopp i en utav mina favoritbutiker Sugar pop, har jättefina klänningar och jag är kär i designen på butiken. Fick med mig ett par nya skor därifrån.

image121

Efter några timmar fick jag lov att pausa vid en fruktvagn på gatan och köpte en påse färsk ananas.

image122

Mumsade ananas på en bänk utanför ett varuhus och vilade mina små fötter.

image123

Trött. Hittade en hel del fint som jag kommer lägga ut i shopen nu ikväll. Fick lov att byta om från trist outfit med shorts o linne till finare ljusblå klänning från Platinum och blåa skor från Sugar Pop då jag avslutade kvällen med bio och starbucks. Så ser mina shoppingdagar ut här i världens hetaste huvudstad.

Queenpeach outfit

image116

Dagens queenpeach outfit innan biobesök o webshopsletande, +36 grader ute....
Svart Hello Kitty linne - H&M
Svarta shorts - uppsydda hos skräddare i Bangkok
svarta spetsballerina - liten affär vid Siam Square (måste verkligen köpa nya ser jag..)


Bangkok International fashion week

image115

Så här såg det ut vid Siam Paragon ikväll där Bangkoks International Fashion Week 2008 avslutas ikväll. Kön ringlade lång och man kunde inte se in till catwalken alls. Många viktiga personer sprang omkring med VIP pass runt halsen. Verkar som denna show har dragit mer folk än Elle Fashion Show och jag såg extremt mycket snygga thaipersoner. Det är nåt visst med personer i här och kanske även i övriga Asien. Hur varmt och fuktigt det än är så ser de alltid snygga ut. Håret ligger blankt och rakt, make-upen är perfekt och de har aldrig problem med att gå i hur höga klackar som helst. Sedan att medelvikten här ligger runt 45 kg gör dem inte direkt fulare.. Ja, jag är avundsjuk!

Queenpeach outfit

image114

Dagens outfit på väg mot city
Vitt linne - H&M
Blå o vit randiga shorts - liten butik i gångarna under MBK
Svarta spets ballerina - skobutik vid Siam Square
Silverhalsband med älva - köpt i Chiang Mai
Solglasögon - Marc Jacobs kopior

randiga skönheter

image113

Kolla in dessa läckerbitar!! Fick lov att ta kort på dem för att jag inte skulle glömma vilka underbara skor jag ska köpa när jag har mer pengar än nu :) Hittade dem i en liten liten butik vid Siam Square. Så snygga, både till smala jeans och klänning i sommar! Har ingen aning om vad de kostar men det ska jag ta reda på någon dag när jag har mer tid än vad jag hade idag.

Shoppat del 3

image119

Igår kväll sprang jag över denna tuffa plånbok i ett marknadsstånd nära Siam Square och var bara tvungen att köpa den. Så söt och så jag. Den fanns i massor av olika mönster och färger men denna tilltalade mig mest. Funderar på att även sälja sådana här söta saker i webshopen, vad tycker ni?

shoppat del 2

image118

Och när jag ändå hade köpt ett par skor var det inte så svårt att köpa ett par till. Gjorde i fuskskinn och supersnygga säger jag. Dessa kommer för övrigt också att finnas till försäljning på min shoppingsida ikväll.

shoppat del 1

image117

Kolla in så snygga sandaler i läder jag köpte igår på Chatuckak weekend market. De är mer mörkbruna än röda och snygga snygga. Riktiga jesus/krigsprinsessa sandaler som jag ska glida omkring i.

sommarens snyggaste

image116

Detta kan vara sommaren snyggaste klänning! Iallfall kan jag inte tänka mig något snyggare till en fest i skärgården eller på en bar i Grekland. Jag har min i garderoben och här kan du också köpa en.

fashion överallt

image115

Under Elle fashion week var det tyvärr få förunnat att fakstikt få komma in i tältet där catwalken var. Men schysst nog hade de även catwalken på storbild utanför så vi andra, som inte hade en gyllene biljett, kunde få se vad som hände där inne. Bilden är tagen lördag kl 20.45.

Något som inte är så geonomtänk är att samtidigt som detta event går av stapeln så firar Siam Paragon Bangkok International Fashion Week. En del säger att timingen kunde inte vara sämre medans andra menar att det är bara bra att Bangkok visar upp sig så mycket som möjligt. Modellerna springer mellan de båda showerna och Lóreal står för hår hos båda men make up gör Bobbi Brown hos Elle med Siam Paragon har Lóreal Paris. Elles show har 10 designer att visa och Siam Paragon har 11 och en del designer förekommer på båda showerna.

Queenpeach outfit

image114

Lördagens outfit, redo för sushi och fashionshow.
Klänning: Platinum Fashion Centre
Skor: Beyond retro
Skärp: Köpt i liten butik runt Siam Square


Queenpeach outfit

image112
Detta var min outfit igår när jag var ute på shoppingrunda till webshopen.
Svart linne - Top Shop
Röd jeanskjol med svarta prickar - Queen Bee
Svarta ballerina - MBK
Halsband med älva - Köpt i Chiang Mai
Solglasögon - Marc Jacobs kopior, MBK
Svart väska - H&M

Jag ska säga att det är inte lätt att vara stylish i världens hetaste huvudstad men om man röra sig i AC miljö så funkar det hyfsat :)

Bangkok fashion week

image111

Det är alltså här det kommer hända i helgen, Elle fashion show. Utanför det varuhuset Central World, som förövrigt är väldigt stylish, håller de nu på att bygger upp catwalks, röda mattor, fotovänliga miljöer och reklam som ska synas i varje vinkel. Detta foto togs i torsdags klockan 18. Återkommer med bilder hur det ser ut när showen har dragit igång. Och hur många fläktar och AC system de måste ha igång när en fashion show ska gå av stapeln när det nästan är 40 grader varmt.

fashion week

image110

Imorgon drar Elle Fashion Week igång här i Bangkok vid Central World. Först ut imorgon kväll är Kai som är en veteran på Elle Fasion week här i Bkk, Mannen bakom Kai är designern Somchai Kawtong och sägs vara ryggraden inom Thailands modeindustri. Han är tydligen väldigt engagerad och hjälpsam när det kommer till unga, nya designer och på förra årets fashion week avslutade han sin show med att visa upp en utav hans toppstudenters kollektion. Bilden visar en utav hans klänningar från förra årets kollektion och är den inte underbar?

prinsessklänning


image109

Jag köpte den här klänningen för några dagar sedan, och jag önskar att jag kunde ha den på mig jämt. Tyvärr kan man inte det men prinsessklänningen är perfekt för bröllop i sommar, midsommarfest eller bara sena sommarpartyn. Den kommer under dagarna även finnas i min webshop för den som är sugen på att köpa en likadan. Bara att klicka här.

Har fått höra att det är stor efterfrågan på bikinis till shopen så imorgon ska jag bege mig ut och leta snygga bikinis. Har även slarvat med streetstylen men lovar att bättra mig. Bangkok är just nu en kokande stad på ca 36 grader så jag är glad att jag har pool där jag bor. Nu när jag inte har nåt gym att gå till får simning bli min träning, tillsammans med de mil jag går i alla enorma varuhus :)

badpaus

image104

Dålig uppdatering på bloggen, jag vet. Men har varit på en liten liten ö i 5 dagar och där existerade knappt internet. Det var helt underbart att ligga under en palm och läsa böcker och bara behöva oroa sig för sandflugors bett. Däremot ser man så mycket modemissarnär man reser i Thailand. Varför envisas nästan alla killar med att resa runt utan tröja? Varför tror somliga att string bikini är ok? Och hur i fridens namn kan man sätta sig på en restaurang i bara Speedos? Nån som ser sjukt bra ut på stranden är däremot Cheryl Cole (bilden). Rätt bikini för sin perfekta figur och hur snygg stråhatt som helst. Detta är looken jag vill ha på stranden! Gäller bara att hitta rätt hatt, ska bli mitt nästa mission här i shoppingparadiset. Imorgon är det även dags för mer shopping för webshopen så håll ögonen öppna. Och kom gärna med förslag om det är något ni saknar!

Shop til you drop

Shopping är jobbigare än man kan tro. Idag har jag spenderat ett X antal timmar med att gå runt i ett shoppingcenter på 7 våningar för att hitta fina kläder till shoppen. Och det var svettigt ska jag säga och nu värker fötterna. Jag hIttade riktiga godbitar ska jag säga som finns upp här senare idag. Det finns så mycket snyggt och jag vet inte riktigt var jag ska begränsa mig. Ska jag sälja skor, smycken, underkläder också eller bara koncentrera mig på kläder? Det är mycket svårt att för mig som är en skofantast att motivera varför jag INTE skulle köpa in alla dessa underbara skapelser som finns i denna stad. Nu, kvällsdopp i poolen och kanske en Chang på kanten.

Bangkok streetsyle

image107

Siam Square fredag. Skjortklänning från Platinum, skor från MBK.

Såg denna tjej i fredags och blev kär i hennes klänning. Fick reda på var hon hade köpt den och spenderade timmar på Platinum innan jag hittade den. Den är hur snygg som helst och en favorit hos mig just nu. Köpte även in en extra till webshopen och du kan lägga bud på den här.

Asien istället för Europa

image105

Queenpeach har flyttat. Eller rättare sagt jag har flyttat, från grå London till soliga Bangkok. Och jag ljuger inte när jag påstår att bangkoks shopping slår Londons med mil. Många gnäller på att Bangkok bara är varmt och fullt med avgaser. Jag skulle säga att de inte varit på rätt ställen. Här finns verkligen de finaste kläningarna, de snyggaste skorna, de hetaste badkläderna och för att inte tala om alla väskor. Min webshop kommer numera utgå från modets huvudstad Bangkok och om några veckor hoppas jag att sidan är helt klar. Men såklart kan ni shoppa redan nu genom tradera. Bara besök queenpeach.com och klicka på butik. Jag kommer fylla denna blogg med streetstyle (för är det några som har koll på modet så är det kidsen i Bkk), shoppingtips, modenyheter och vardagsliv. Har ni speciella önskemål är det bara att höra av sig.

RSS 2.0