matångest i Bangkok


God Morgon!
Sitter på jobbet och sörplar nudlar på min lunchbreak. Fick en kommentar om att det vore kul om jag berättade mer om hur det är att bo i Thailand och visst kan jag göra det.

Det första jag kan berätta om är maten, och hur svårt det är att hitta bra, god och hälsosam mat här. Vill man inte äta papaya sallad eller fried rice varje dag från en matvagn på gatan så är livet inte lätt. Jag gillar thaimat men jag tycker att den mesta thaimaten är väldigt ohälsosam, den dryper av olja, mycket friteras eller wokas i olja, kokosmjölken är fet som grädde och köttet har ofta allt fett kvar. Att bara ta en snabb lunch, som i Sthlm betyder köpa en macka, äta lite fil och flingor, eller köpa en sallad det finns inte här. Varje lunch är ångest för mig då det oftast betyder en cup of noodles/en smoothie eller ingenting. Färdigpackade mackor smakar fisksås, sallader finns knappt och är i såfall är de dränkta i saladcream och matlåda är det ju inte tal om då jag inte kan laga mat där jag bor (eller jo på en kokplatta med det är halvkul).

Middag betyder ungefär samma sak då jag varken har råd/lust att betala 300 bath (80 kr) varje kväll för bra mat. Oftast slutar det med att jag åker till emporium och köper en matlåda med pasta eller soppa för 100 bath (27 kr). Tyvärr är dessa varor färskvaror vilket betyder att man inte kan köpa på sig ett gäng utan man måste åka dit varje dag.. Jag vet att detta låter extremt bitter och blir ett negativt inlägg men detta är min vardag, matångest. Jag, som brukar älska mat, tycker nu mat är trist och ett nödvändigt ont. Detta medför att jag slinker in på McDonalds, Subway, KFC, Fuji och Starbucks alldeles för många gånger i veckan. Men just nu äter jag hellre ingenting än att tvinga i min en oljig padthai som smakar socker eller en kao pad gai där kycklingen mest är brosk som knastrar i munnen. Det handlar inte om vad som är nyttigast utan att jag är trött på att ha oljesmak i munnen och jag behöver andra smaker än fisk och oystersås för att leva!

Jag lovar att det kommer mer positiva inlägg under dagen men man får väl blogga negativa inlägg också även om man bor i Thailand hoppas jag.

En uppdatering kring detta finns två inlägg högre upp!

Kommentarer
Postat av: Turid

Jag gillade verkligen deras kycklingwokar och phad thai m.m. som också kändes hyfsat nyttiga. Thailändsk mat är ju känd för att vara hälsosam med nyttiga oljor och kokosfett. Bodde runt Silom tror jag det hette (finans/businesskvateren) Där fanns det jättegod och bra mat på restauranger. Åt aldrig för dyrare än 45 kr

2009-03-10 @ 12:27:26
URL: http://travelandfashion.blogg.se/
Postat av: Anonym

se där, trodde de hade massa nyttig mat bara, typ ris och sånt:))

2009-03-10 @ 13:10:50
URL: http://KarinOlofsson.se
Postat av: Therese

Åh gud vad jag håller med dig! Jag känner matångest varje dag men kanske inte lika starkt som du gör, jag kan i alla fall laga till mat men det är svårt att hitta bra råvaror här. Mc Donalds och Fuji är konstanta i min vardag också. Men jag förstår dig helt och hållet. Det jag saknar mest är SVENSK frukost, oj så gott :)

2009-03-10 @ 13:59:51
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: Josefine

Visst saknar man "vanlig" mat efter ett tag på resande fot!



Ha det bra!

2009-03-10 @ 15:12:59
URL: http://blaeld.blogg.se/
Postat av: queenpeach

Turid: men när det bara finns sån mat tröttnar man, lovar!

Karin: du ser här lär man sig grejer.

therese: tack, äntligen nån som inte säger " men thaimat som är så gott o billigt".

josefin: o ja!

2009-03-10 @ 16:00:29
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Emelie

Godmorgon:)

2009-03-11 @ 09:11:15
URL: http://emelicarolin.blogg.se/
Postat av: Emma

http://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.sehttp://eeemma.blogg.se

http://eeemma.blogg.se

2009-03-11 @ 09:29:37
URL: http://eeemma.blogg.se/
Postat av: Rebecca

där måste jag faktiskt så säga en sak :) maten i Thailand är nyttigare än i Sverige! När vi var i Thailand i en månad gick jag ner typ 2 kilo, fast att jag åt som vanligt. När jag kom hem passade jag i mina gamla jeans, så direkt onyttigt är det inte! Beror också lite på VAD man äter iofs :)

2009-03-11 @ 09:42:15
URL: http://bexiii.blogg.se/
Postat av: RadenMan

Du vet att det är mer ohälsosamt att äta fil och bröd än att äta en padthai. Brosket är bara nyttigt för kroppen likaså fettet på köttet. Du blir inte tjock av det. Så ät det med gott samvete och det finns mer än friterad mat i thailand. :)

2009-03-11 @ 09:52:44
URL: http://www.myspace.com/RadenMan
Postat av: Nitania

Hejsan! Nu har jag startat en ny tävling. Nu har du chansen att vinna en röd digitalkamera från Samsung S630 Fantastiskt va? Även hela 14 tröstpriser utlovas! Delta nu: http://nitania.blogg.se/2009/march/utkast-ny-tavling.html

2009-03-11 @ 09:59:23
URL: http://nitania.blogg.se/
Postat av: EmelieLiljeberg - Känd som Ämmi

Fin blogg du har :)

är allt bra ?

Kram !

2009-03-11 @ 10:04:58
URL: http://lemondream.blogg.se/
Postat av: nadja

jaså, på det viset. jag trodde inte de var så illa. har bara hört att när man kommer utomlands dom första dagarna att man ska passa sig för vad man äter. då magen inte "vänjer" sig riktigt vid utlands mat. hehe

2009-03-11 @ 10:24:13
URL: http://nadjadeluxe.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Jag som trodde att thailändsk mat var nyttig.

2009-03-11 @ 10:37:54
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Emma Damm

Kika gärna in på min konstnärsblogg. Jag postar bland annat olika kändisporträtt och säljer även egendesignade linnen :-)

2009-03-11 @ 10:44:30
URL: http://emmadamm.blogg.se/
Postat av: Lisa

Nu tycker jag att du tänker lite konstigt. Är du verkligen säker på att det är så himla onyttigt? Har du seriöst någonsin sett en fet thailändare? Och så tittar du på oss svenskar, där var annan nästan är överviktig?

Jag tycker att du ska tänka om lite grand, för jag tror faktiskt inte att det är någon onyttig mat, tvärt om. Du får färska rena råvaror utan några transfetter eller liknande som fastnar i din kropp. Om du håller dig till fisk och kyckling, gör det inget om det är fritterat, men du behöver ju inte ens välja det! Ät mindre istället om du är så orolig, så håller du ju ändå vikten. Och hallå, all frukt och grönt? Det är vell inget onyttigt?



Mvh, Lisa.



http://lisatapper.blogg.se



2009-03-11 @ 10:58:01
URL: http://lisatapper.blogg.se/
Postat av: Elin

Förstår dig absolut. När jag bodde i Laos 3 år så åt vi ute kanske 2 gånger i månaden för vi upplevde maten så fet. Vi hade då en riktig spis och gjorde maten precis som vi ville då. Kan förstå att det är tråkigt när man inte kan göra sig egen mat.



Måste bara..

Lisa: Thailändare är ganska så olika från oss.. Känner 2 thailändare som äter glass till frukost, chokladkakor till lunch och sen typ pepparbiff till middag och dom går inte upp ett kilo.. DOm har en annan matsmältnings grejjsimojjs än vi. Vet inte termen men dom har svårt att gå upp i vikt. Spelar ingen roll vad dom äter (dom flesta såklart)

2009-03-11 @ 11:08:57
URL: http://allaboutneni.blogg.se/
Postat av: Tess

Lustigt att man så sällan ser kraftigt överviktiga thailändare. Tror det ligger nåt i att äta som förr och strunta i light-produkter så jag kör också på mycket fett och försöker istället undvika tillsatser. Nackdelen är väl att jag VILL gå upp i vikt och inte gör det.

2009-03-11 @ 11:14:43
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Postat av: Helen

Håller helt och hållet med Lisa, och Elin, självklart kan sånt där vara individuellt, min sambo kan äta pizza sju dagar i veckan om han så skulle vilja, han skulle inte ens lägga på sig ett hekto, han är inte thailändare... Bara det som Lisa säger att du får alltid färsk mat, beställer du fisk så kan du vara garanterad på att den är fångad bara någon timme tidigare. Sen så kryddar dom sin mat väldigt mycket vilket är bra för förbränningen, så ju starkare desto bättre. När jag har varit i Thailand så har inte jag upplevt att så mycket har varit friterat, mer stekt. Så jag kan inte hålla med om att Thailändsk mat är onyttig.

2009-03-11 @ 11:16:39
URL: http://hellenhelakvallen.blogg.se/
Postat av: stina

jadu, det lär inte vara lätt att bo i det där vackra landet jämt inte..

Förstår dig gällande maten.

Jag vet att när jag var där i två veckor så älskade jag den.'Däremot hatar jag svensk tahi mat.

Den känns faktiskt betydligt flottigare och onyttigare än vad den gjorde i thailand.

Sen hör man ju om allt jävla natriumglutamat dom har i som smakförstärkare också.

Inte najs.

Och just det där med lunchen, nej, jag skulle nog bli jävligt less tillslut.



Hoppas du har det bra för övrigt :)

2009-03-11 @ 11:22:10
URL: http://stinasohlberg.blogg.se/
Postat av: sofie

at enligt low carb high fat metoden! super bra for kroppen och du far ata kott med fett och annat smaskigt

2009-03-11 @ 12:27:52
Postat av: Maado

Min pojkvän kommer alltså komma hem som en tjockis efter 2 månader där borta?

Haha, good to know :D



Jag kommer kanske också flytta dit några månader snart, trivs du? :)

2009-03-11 @ 12:28:46
URL: http://maaado.blogg.se/
Postat av: Sara

Håller med flera av de som kommenterat innan mej, onyttigt är det inte LCHF kost är det bästa en människa kan äta. Jag har själv tappat 1 kg på den korta veckan jag nu kört enligt lchf. Och det är väldigt få thailändare som är feta som Lisa skriver.

Sen kan det vara så att man tror att grädde är onyttigt för man lever enligt tidigare råd och rön och ej är påläst.

Säger bara det att du borde skippa alla kolhydrater och välja fetare mat om du vill må bättre och ta hand om din kropps inre organ.

Lycka till med att hitta mat och ha en fortsatt bra dag! Roligt att läsa bloggar som handlar om att vara svensk men bo i ett annat land! Jag kommer tillbaka! =)

2009-03-11 @ 13:02:00
URL: http://dizela.blogg.se/
Postat av: Beatrice, blivande mor -äntligen! ♥

Tvärtom. Thailändare är oftast mer hälsosamma än oss Svenskar. Hur kommer det sig annars att dem har så fina kroppar och inte lider av lika stor fetma som oss?

2009-03-11 @ 13:35:20
URL: http://beabus87.blogg.se/
Postat av: sandra

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

http://sessah.blogg.se

2009-03-11 @ 13:43:26
URL: http://sessah.blogg.se/
Postat av: Elin

Det där problemet har jag haft i Kaukasus och Centralasien när jag spenderat långa tider där, maten är så oljig så att det inte är klokt. Min värsta matupplevelse var en adjarisk khachapuri, vilket i stort sett är en stor brödbit, med en massa, massa ost och toppat med ett rått ägg. Det var så äckligt att jag inte kunde äta mer den dagen. Men när jag var ute och reste så hade jag flera påsar varma koppen och små förpackningar med havregryn och salt, så att jag i alla fall ibland kunde få äta något som jag och min krppp var van vid.

2009-03-11 @ 13:46:58
URL: http://elinl.blogg.se/
Postat av: Deniesé

Det beror ju på vart man är, inne i stan kanske det inte är lättast (a) Finns väl mest snabbmat där, men det beror ju på vad man är villig att ta ;)

2009-03-11 @ 14:01:57
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: Annika

Inte ofta man ser överviktiga i Thailand...

2009-03-11 @ 14:48:16
URL: http://sriwanna.blogg.se/
Postat av: Joanna

men om det är så himla besvärligt så stick från mitt hemland.



Bara för att du har dålig ämnes omsättning och inte kan äta lite grädda utan att gå upp 30 kilo..

hur jävla många fetton hittar du i thailand om du jämnför med sverige?



Kan du ingenting om kolhydrater?

i thailand äter man nästan inga kolhydrater, medans i sverige äter vi både ris potatis och makaroner..



så klaga för fan inte på maten, flytta därifrån sånna fall. fan jävla irreterande svenskar som ska klaga hela jävla tiden.. usch!

2009-03-11 @ 15:13:31
URL: http://ceasedemotions.blogg.se/
Postat av: Lena

haha, min bästa kompis är också och jobbar i thailand men kommer hem om ett par veckor.. hon har sagt typ 30 maträtter hon vill att jag ska laga åt henne när hon kommer hem.. fast sen sa hon att hon säkert kommer sakna thaimaten efter bara några dagar hemma.. ;P

2009-03-11 @ 15:22:20
URL: http://moeller.blogg.se/
Postat av: Jäm

Nej thailänds mat är bra =) Oroa dig inte för oljan den är bra, mycket bättre än sockret i alla produkter här hemma :D

2009-03-11 @ 16:27:34
URL: http://blattejaveln.blogg.se/
Postat av: Hanna

Usch låter som om matkulturen inte är så exotisk som man tänker sig...:S

2009-03-11 @ 17:29:17
URL: http://sweethanna.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Men gott är det nog iaf :D

2009-03-11 @ 17:42:15
URL: http://kajisa.blogg.se/
Postat av: BEGONIA

Hejsan! haft en jobbig dag kanske? du kanske ofta känner att allt är jobbigt? ta då en titt på sveriges mest positiva blogg. www.begonias.blogg.se



Jag skriver om exakt allt du kan tänka dig. haha kolla in min blogg! :D

2009-03-11 @ 18:11:40
URL: http://begonias.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag var i Thailand i 10 dagar och blev otroligt less på thai mat bara under den korta tiden. billigt, men som du säger väldigt fet och onyttig. Lite mer svensk mat skulle jag gärna ha blandat in, som fil, bröd osv =)

2009-03-11 @ 18:26:31
URL: http://emmanylund.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag har altid tyckt att thaimaten är rätt nyttig. Massa grönsaker o så här.

2009-03-11 @ 19:41:29
URL: http://ndail.blogg.se/
Postat av: Madde

Bra inlägg. Vad är de du gör i Thailand? Har du bott där länge, jobbar du?

Madde

2009-03-11 @ 19:44:43
URL: http://laadyy.blogg.se/
Postat av: Ronahi

Åhh, älskar thailändskmat! :)

2009-03-11 @ 20:34:13
URL: http://shoorypie.blogg.se/
Postat av: Sanna

Jag förstår inte heller riktigt hur du tänker. Du menar att det är svårt att hitta hälsosam mat i Thailand utan väljer istället att äta mat från McDonalds eller Subway? Den maten är väldigt mycket onyttigare än lite kokosmjölk i maten

(Som är nyttigt fett)

2009-03-11 @ 20:35:43
URL: http://sannamariaisabell.blogg.se/
Postat av: Foki

jag tycker att det finns mer nyttig thai mat än de onyttiga faktisk :) det är sant det du säger med friterad & olja & kokosmjölk o.s.v... men man äter ju inte sånt hela tiden, & plus att dessa mat är mycket vanligare i restauranger :D. Har du testa att äta på en gatukök? de har billig mat (inte lyxig ställe) men maten är hur god som helst ändå!:) & Olja är faktisk nyttigare än smör! Här ska allt lagas med smör.. höm & ha du tänk på att alla där i Thailand (asiater) är smala? Det är ju på grund av deras kost, maten är betydligt nyttigare än Europa, USA o.s.v..



Jag är från Thailand & äter t.o.m thaimat nästan varje dag (när jag bodde hemma med mamma hehe), jag tycker att jag får alltid nåt nyttig på tallriken ialf :)



// ha en fin dag i den varma Thailand :)

2009-03-11 @ 21:40:17
URL: http://foki.blogg.se/
Postat av: Sanna

Hej. Om du känner för det är du välkommen till min bloppis där jag säljer iväg alla mina senaste impulsköp. Bland annat svarta slitna jeans, lackleggings, slitna ljusa jeansshorts, en Rolling stones thirt, sidenjackor, cheapmonday jeans, leopardcardigans, rosa high heels samt adidas hoods. Kanske finns det något som är rätt för just dig?

2009-03-11 @ 21:47:44
URL: http://snakeshout.blogg.se/sale
Postat av: Caroline

Nja låter inte så kul, jag åker till Phuket nästa fred =) Men bara 2 veckor...så då ska jag njuta av mat och bad =) Hoppas du har det bra iaf!! =)

2009-03-11 @ 22:37:39
URL: http://mysticcc.blogg.se/
Postat av: bea

gott dock!

2009-03-12 @ 00:03:30
URL: http://beatasbilder.blogg.se/
Postat av: queenpeach

Rebecca: beror nog på vad man äter och at portionerna är mycket mindre.

RadenMan; men det är inte grejen.. jag kräks ju på pad thai.

Lisa: fast det är inte det som är poängen.. det är att jag inte gillar när allt är dränkt i olja!

Beatrice: för de är helt annat kropp och uppbyggnad än vad vi har.

Joanna: I love you! Visst att nån skulle reagera på att man som svensk klagar på ett annat land ;)

Sanna: suck. läs igen.



2009-03-12 @ 00:42:11
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Malin

Haha, det ar hemskt men jag kan kanna igen mig i vissa bitar - och jag bor i England! Det har med latta, och/eller nyttiga luncher ar ingenting de kor pa har heller och det finns inga granser pa vad man kan, och inte kan fritera har.

2009-03-12 @ 09:39:34
URL: http://piccadillytears.blogg.se/
Postat av: Peppe

Är inte själv i Thailand, men bor dock i Korea. Känner igen mig grymt mycket i det du säger att man lätt smiter in på KFC, Mc Donalds, Starbucks och liknande, man vet liksom vad man får där. När man inte orkar med att chansa på de lokala maträtterna.

2009-03-12 @ 10:06:31
URL: http://peppegoeseast.blogg.se/
Postat av: queenpeach

Malin: skönt att du förstår vad jag menar!

Peppe: Precis!

2009-03-12 @ 10:13:32
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Emma

Fett, kolhydrater, mineraler, vitaminer och proteiner är livsviktiga! Utestutningar är däremot livsfarliga. Äter du regelbundet och får i dig alla ämnen du behöver så har du ingenting att oroa dig för. Kroppen gör sig nämnligen av med det den inte vill ha, men då är det en förutsättning att äta regelbundet, mycket och gott;) Så ät så mycket du vill, ät regelbundet så kommer du vara skitsnygg när du kommer hem! Jag lovar!

Ju mer man äter- desto mer förbränner man.



Kram!

2009-03-12 @ 11:11:37
URL: http://thecrawl.blogg.se/
Postat av: joella

2009-03-12 @ 11:12:50
URL: http://talkingbird.blogg.se/
Postat av: joella

Har svårt att föreställa mig eftersom jag älskar thaimat men förstår att det måste bli tröttsamt! Precis som svensk husmanskost för mig. ;)

2009-03-12 @ 11:13:28
URL: http://talkingbird.blogg.se/
Postat av: queenpeach

emma: jag är inte orolig jag tycker bara det smakar skit ;)

joella:precis..

2009-03-12 @ 11:33:03
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Erica

Jag förstår dig! Det gör jag!

2009-03-12 @ 12:05:37
URL: http://icasasikter.blogg.se/
Postat av: Juliflickan

hej hej , allt bra idag :)

2009-03-12 @ 12:36:37
URL: http://emmajuli.blogg.se/
Postat av: Catrin

Men mataffärer då? Vad har de för råvaror? Du kan väl göra egen mat utan fett... vet i och för sig inte hur du bor eller vad u har för förutsättningar =) Läste bara detta inlägg och det låter verkligen deprimerande... I alla fall i längden

2009-03-12 @ 12:50:04
URL: http://cocobycatrin.blogg.se/
Postat av: queenpeach

catrin: tyvärr har jag varken ugn eller spis.

2009-03-12 @ 13:08:51
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Mamma Melissa

Låter inget kul alls det där... nu känner jag att det är tur att jag kan steka min sojakorv och koka mina makaroner!:.)

2009-03-12 @ 13:52:38
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: mikaela

ohh jag vet exakt vad du menar med maten i thailand, kom nyss hem därifrån och har vart borta 6 månader och det jag saknade mest var ju maten hemma i sverige, thaimat är inte nyttigt alls och jag åt ofta på subway eller mc donalds för thaimat är alltid same same dessutom... vad jobbar du med i thailand och vart i thailand är du? :)

2009-03-12 @ 15:35:37
URL: http://tindraa8.blogg.se/
Postat av: Victoria

Konstigt - det finns ju en hel del bra alternativ i Thailand! Både biffsallad & papayasallad bara för att nämna 2..

2009-03-12 @ 15:37:26
Postat av: maya

Jag hade velat byta plats med dig, jag är uppväxt med thaimat och tycker att den svenska maten är alldeles för fet för min smak.

2009-03-12 @ 15:39:18
URL: http://mayahataichanok.blogg.se/
Postat av: queenpeach

Mikaela: jag bor i Bangkok.Jobbar med min webshop och som lärare.

Victoria: ja fast jag gillar inte smaken..

Maya: du ser..tror det är vad kroppen är van med.

2009-03-12 @ 15:51:13
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hur är läget med dig då? x]

2009-03-12 @ 18:09:40
URL: http://fotoblixt.blogg.se/
Postat av: verri

de låter inte lätt, snabbmat kan vara gott ibland men för mycket är inte gott mera.

2009-03-12 @ 19:03:06
URL: http://nillens.blogg.se/
Postat av: Dilan Amin

hejhej (;

Fin blogg.



/ Kram.

www.mramin.blogg.se



2009-03-12 @ 20:11:39
URL: http://mramin.blogg.se/
Postat av: linnea

varför raderade du min kommentar? lol

2009-03-12 @ 20:19:37
URL: http://linneah.devote.se
Postat av: Anonym

åh jag älskar thaimat! måste åka dit någon gång ^^

2009-03-12 @ 22:19:58
Postat av: Cityprincess

åh jag älskar thaimat! måste åka dit någon gång ^^

2009-03-12 @ 22:20:20
URL: http://ninakartal.blogg.se/
Postat av: Eva

Har varit i Thailand två gånger och tycker att deras mat är helt underbar. Stekt ris, nudelsoppor, fisk, räkor, bläckfisk mmmmmm. Det fanns ganska mycket att välja på, tycker jag, som inte var friterat eller i kockosmjölk. :-)

2009-03-12 @ 23:43:52
URL: http://mamascorner.blogg.se/
Postat av: queenpeach

-: det är bra med mig.

linnea: ?

cityp: gör det!

eva: jo men jag gillar som sagt inte smaken längre..

2009-03-13 @ 00:17:31
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är ju självklart att man tappar smaken för ngt, om man "måste" äta det om och om igen när man är sugen på annat. Ungefär som om jag är sugen på köttbullar, men allt jag har hemma är havregrynsgröt och detta händer varje dag i 2 veckor elller säg 2 mån. De flesta hade inte velat äta gröt på år igen.

2009-03-13 @ 01:08:56
Postat av: Linda Fick

Fast de flesta fetter är faktis nyttiga som är i thai mat men om man ska äta utländsk mat i thailand som ex bacon ect så fattar jag inte vad man gör där för dom suger rejält på att laga typ skandinavisk mat.

Jag föredrar thaimat än svenskmat egentligen men kan hålla med om att det är störigt med fett bitar och feta delar av brosk i kött o kyckling, men thailändare iaf min mamma äter vad som helst och slösar inte på nåt som ex. hon gillar käka på fiskhuvud och har en kompis som gillar speciellt ögonen...euuhh?.

2009-03-13 @ 01:29:33
URL: http://lindafick.styleblogg.se
Postat av: queenpeach

-: exakt!

linda: jo inte min grej riktigt det där med hela fiskar. är mer en fullkornperson :)



2009-03-13 @ 04:49:46
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Soufya

Usch, skulle aldrig klara av att bo i Thailand. Maten är fruktansvärt äckligt. Tillochmed vattnet smakar fisk. Nae usch får hemska minnen från de två veckorna jag spenderade där. Gick ner 2 kg för jag åt nästan ingenting förutom vattenmelon, gick bara inte att äta så som det smaka! Så jaa, förstår inte hur du klarar dig!

2009-03-13 @ 08:21:37
URL: http://soufya.blogg.se/
Postat av: Soufya i DUBAI

Usch, skulle aldrig klara av att bo i Thailand. Maten är fruktansvärt äckligt. Tillochmed vattnet smakar fisk. Nae usch får hemska minnen från de två veckorna jag spenderade där. Gick ner 2 kg för jag åt nästan ingenting förutom vattenmelon, gick bara inte att äta så som det smaka! Så jaa, förstår inte hur du klarar dig!

2009-03-13 @ 08:21:44
URL: http://soufya.blogg.se/
Postat av: fia

tycker det är konstigt de du skriver. Varför är de så få asiater som är överviktiga då??????

Fett är INTE farligt. De låter snarare som att du lider av ätstörningar och har fobi för fett. Fett gör att man håller sig mätt länge, och så länge dwet är olja så ínehåller det itne massa kolesterol och mättat fett. Ät och vad glad, försök att njuta lite av mat ibland och se det inte som ngt som bara ger ångest. Min kompis var lite överviktig men efter en asien resa gick hon ner ca 20 kg och hon fortsatte äta som vanligt. Köp en frukt till lunch iaf, stackare, ist för att svälta helt!

2009-03-13 @ 12:00:31
Postat av: queenpeach

Soufya: yes! :)

Fia: ja kanske för de är annorlunda bugda än västerlänningar och uppvuxen på helt annan mat.Jag garanterar här finns ingen ätstörning utan mer en känslig tunga ;) Har bara ångest över allt smakar illa, men äter mer än gärna svensk, mexikanskt, indiskt, italienskt och njter i fulla drag!

2009-03-13 @ 12:28:37
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Samantha

Ser att du har Pad Thai på bilden! Miam miam brings back memories! Var utbytesstudent i Bangkok och har fortfarande inte tröttnat på thaimat. Men jag förstår ditt dilemma.

2009-03-13 @ 12:32:51
URL: http://samanthaisgoldy.blogg.se/
Postat av: Maria

vad gott det såg ut

2009-03-13 @ 13:02:58
URL: http://mariaholgersson.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Jag åt den så kallade "feta" maten när jag var i Thailand nästan hela tiden och oj, jag gick ner 7 kilo och mådde toppen! Inga fel alls fick jag. Det är så olika med nyttig mat i Sverige och nyttig mat i Thailand eftersom man gör andra saker där och klimatet är helt annorlunda. För att vara hälsosam här i Sverige krävs extremt nyttig mat varje dag och att man motionerar. I Thailand krävs det att äta deras mat och svettas (som man gör i stort sett hela tiden i Thailand) så mår man bra och går samtidigt ner i vikt. Chansen är vääääldigt liten att man går upp i vikt i Thailand. Oljor och fritering är onyttigt i Sverige men i Thailand använder man sig av helt annan olja och fritering. :)

2009-03-13 @ 13:13:42
Postat av: BUMBI

Äsch sålänge det är gott så är det värt att äta vad som helst!



www.littkes.blogg.se

www.littkes.blogg.se

www.littkes.blogg.se

www.littkes.blogg.se

2009-03-13 @ 14:58:02
URL: http://littkes.blogg.se/
Postat av: Tess

Nu tävling till östeuropa va med å tävla och vinn..

lite senare idag lägger jag ut bilder på vår resa ifrån euro disney som vi kom hem ifrån igår



kram

2009-03-13 @ 15:16:49
URL: http://misstessan82.blogg.se/
Postat av: Ylva

Sceriöst så svårt är det inte att hitta nyttig mat i Thailand, jag äter nyttig mat varje dag, finns grönsaker, frukt och otroligt goda och billiga soppor att välja mellan. Jag har nog aldrig levt så nyttigt som jag gör nu.

2009-03-13 @ 16:04:45
Postat av: Anonym

Vilket trams! Finns massor med god och nyttig mat i Thailand! Hur tror du annars att thailändarna är så smala?

2009-03-13 @ 19:25:56
URL: http://eleganzias.blogg.se/
Postat av: Aime

thai mat är såå gott, men jag har ingen aning om det är nyttigt eller ej. du kan ju alltid söka på nyttiga rätter på internet :)

2009-03-13 @ 19:36:59
URL: http://killingalllights.blogg.se/
Postat av: gert

Hej!

Jag har ett inlägg ifrån Thailand just nu och jag älskar den Thailänska maten. I Bangkok finns många bra matställen, Ett är Thelephonbar.

Ha det gott.

Mvh gert. Viaköps trädgård

2009-03-13 @ 19:59:55
URL: http://kullamannen.blogg.se/jagarnyhar
Postat av: maija

måste varit en riktig utmaning att flytta till thailand :D

2009-03-13 @ 20:10:18
URL: http://maijais.blogg.se/
Postat av: Ellen

Men gud vilket gnäll! Thaimat är ju massa grönsaker och det finns hur mycket färsk frukt som helst. Maten är närproducerad och av betydligt högre kvalitét än vad du handlar i mataffären hemma!

2009-03-13 @ 21:22:43
URL: http://toldbyellen.bloggg.se
Postat av: Rebecca

usvh vad tråkigt! det var verkligen INTE så jag trodde det var när dte gällde maten i thailand! :O

2009-03-13 @ 22:15:33
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: eliin

Ösh, fett är gott xD

2009-03-13 @ 22:51:38
URL: http://bengtssons.blogg.se/
Postat av: queenpeach

Alexandra: men jag tycker fortfarande inte det smakar gott.

Bumbi: men det är ju inte det, gott alltså.

Ylva: men du kanske inte mår illa när du går förbi ett matstånd?

-: orkar inte en svara..

Ellen: ja och detta är min blogg och ibland får jag gnälla. struntar i vad maten kommer ifrån, den smakar illa.

elin: inte här.

2009-03-14 @ 00:49:28
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: mango

det finns annan mat som inte tillagas med olja, jag äter thaimat varje dag och jag är inte tjock för det haha! (jag är thai..) Men liksom det finns ju en massa soppor och nudelsoppor och sådant är ju inte alls onyttigt! Förresten är väl olja nyttigare än smör? om man jämför med hur man tillagar saker i sverige dårå, men i thailand så använder man knappt ugn så jag håller med om att en hel del saker friteras.



PUSS!

2009-03-14 @ 08:16:01
URL: http://mango.blogg.se/
Postat av: queenpeach

mango: jo men jag gillar inte thaimat smakmässigt, där ligger problemet.

2009-03-14 @ 08:17:54
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej på dig :) vill du ha en bild redigerad eller bli fotograferad? kolla min blogg.

Tävlingar också.



puss

2009-03-14 @ 10:03:07
URL: http://chaosbabe.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åh, kan du inte berätta lite om det finns nåt kul kickboxningsställe som du känner till i Thailand? jag och min kille vill dra dit och han vill fördjupa sig i sin kickboxning...

2009-03-14 @ 11:13:37
Postat av: Alexandra

Nej, men det var ju inte det det handlade om. Du skrev ju att det är svårt att hitta nyttig mat, inte nyttig och god. ;)

2009-03-14 @ 12:30:41
Postat av: queenpeach

alexndra: jo i typ första raden är ordet god fetmarkerat..

2009-03-14 @ 12:35:47
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: Småbloggskommentatorn

Jag har en blogg där jag kommenterar bloggar. Har nu kommenterat din blogg! Läs vad jag skrivit på www.metrobloggen.se/bloggk



Hälsningar,

Småbloggskommentatorn

2009-03-14 @ 12:42:47
URL: http://www.metrobloggen.se/bloggk
Postat av: cashman

fan va du överdriver om maten där. Varför åker du dit om du klagar på maten för det är ju det bästa med thailand. De har sin egna kultur och sätt att läga hälsosam mat. Om du älskar mat, varför tränar du inte? Då kan du äta allt utan att få matångest som är så onödigt att få. 80 kr för mat i thailand är en middag. Jag har varit där och vet att man kan hitta riktigt god och hälsosam mat för bara 20 kr. Överdriv inte. Annars finns det ju bambuskott du kan käka.

2009-03-14 @ 13:00:30
URL: http://cashman.blogg.se/
Postat av: andrea

Det finns onyttig mat vart man än vänder sig i världen. Men jag tror att vart man än kommer i världen så kommer man alltid sakna det svenska råvarorna speciellt frukost saker. Själv bor jag i Norge till och med här saknar jag svenka råvaror så som bregottsmör och kött med fett! I norge ser köttfärsen hemsk ut! Och alla dessa smörgåsar man klara sig verkligen inte med det till lunch!

2009-03-14 @ 13:19:48
URL: http://mittbrev.blogg.se/
Postat av: Annelie

Det är klart att det inte är roligt att behöva leva på mat man inte tycker om. Men med en kokplatta kommer man ändå en bit på vägen, du kan koka soppa t ex. Sen framgår det inte vad du äter på McDonalds, förhoppningsvis har de sallad i sitt utbud även i Thailand?



Till de som nämnt, smör är inte onyttigt, även om olja är nyttigare. Margarin däremot är fruktansvärt onyttigt, liksom alla lightprodukter. Fettet behövs! Det är kolhydraterna som ska bort ur kosten. Socker, vitt bröd, vanlig pasta och ris osv.

2009-03-14 @ 15:44:46
Postat av: kitty

Hmm, måste säga som är halv thai och bor där 6 månader om året. Att du verkar inte riktigt veta dej så mycket om våran mat kultur.

Det finns så mycket NYTTIG mat utan en massa konstiga oljor och fisksåser.

Men rör man sej runt i bangkok vid siam paragon.. Emperium osv osv.. att du inte stöter på dessa maträtter då de är kännada bland "faranger".

Och självklart är ju allt då serverat för dem.

Annars kan du äta hur mycket bra mat som helst. Jag går ALLTID ner i vikt i thailand utan att banta. ;D

2009-03-14 @ 16:15:07
URL: http://thekittycats.blogg.se/
Postat av: Berit

Läs om mitt bråk med kissie på min blogg

http://beriits.blogg.se

2009-03-14 @ 17:43:42
URL: http://beriits.blogg.se/
Postat av: My

jag har varit i thailand och nu när du säg det är maten ganska fet men man tänker inte på det då. fast sopporna där är väl rätt magra?

2009-03-14 @ 17:48:06
URL: http://birch.webblogg.se/
Postat av: sarah

Oj, många upprörda inlägg här märker jag:P

Jag håller dock inte med dig Queenpeach, maten i thailand är överlag mycket nyttigare än i många västländska länder. "fet" mat där är ofta gjord på BRA fetter, och bevisat som det är, är ju rätt sorts fetter väldigt nyttigt.

Maten är oftast färsk, och det används knappt något salt (salt som är oerhört onyttig i fel mängd, det saltas för mycket i sverige).

Även fisksåsen är väldigt nyttig, och enligt mig smakar den INTE fisk?!

Vet inte riktigt om du har hamnat på jäkligt dåliga matställen eller ojm du har felaktig uppfattning om nyttighetslära...För jag känner verkligen inte igen thai-mat så som du besrkiver den.



Sen så handlar väl även själva resandet om att uppleva olika matkulturer? Så tråkigt att höra att man saknar svensk mat hela tiden när man är i andra länder...ta till dig istället för att vara bitter:S

Käka köttbullar och mos i thai funkar liksom inte...



Sarah

2009-03-14 @ 18:44:44
URL: http://sarahdiem.blogg.se/
Postat av: Em

Jag har inte orkat lasa igenom alla kommentarer,

sa jag vet inte vad dina andra lasare tycker, men

vad jag reagerar pa ar att maten i Thailand anda

innehaller bra fetter i jamforelse med tex. maten

i UK dar jag bor. Att ata kott med fett pa ar inte

ohalsosamt, nagot som tyvarr snevridits i var

viktfixerade media. Jag tror thailandarna har bra

mycket battre koll pa sin mat an vad vi har pa varan.



Kan forsta att det blir trottsamt med samma mat

hela tiden dock. Har en van som bor i Thailand

dock & hon brukar handla pa Tesco, dom har ju

jattefrasch mat! Varfor inte gora egna sallader

& ta med till jobbet? Da vet du exakt vad du

stoppar i dig :)



2009-03-14 @ 19:26:53
URL: http://mammaochbullen.blogg.se/
Postat av: sandra pahlm

när jag var i thailand (nyss) åt jag jättemycket nyttig och got mat! all pad thai dryper inte alls i fett som du säger eller smakar socker eller vare nu va... prova den vegetariska pad thai:en och be att få den utan socker... jättegott.. de har många goda soppor också!

2009-03-14 @ 19:31:58
URL: http://pahlm.blogg.se/
Postat av: sofia

Kul att jag hittade just ditt inlägg. bor nu mera i bangkok och kommer att stanna minst 1 år. Jobbar som modell o lägger därför ner mkt tid o energi till att hitta nyttig o lätttillgänglig mat här, Kom gärna med mer tips. Själv köper jag bara frukt på gatan, eller plockar egen sallad från siam gourmet market.

Jag har inte heller ngt kök hemma, bara kyl och vattenkokare.

2009-03-14 @ 22:04:28
URL: http://zebrant.blogg.se/
Postat av: queenpeach

cashman: jag gillar inte maten som finns i foodstall och för 20 kr får du bara sån mat.läs 2 inlägg högre upp, hatar svar som"men åh hm då", det är inte ett rimligt svar.

Annelie: tyvärr har inte mcdonalds sallad här och det där med kolhydrater tror jag inte ett dugg på.

kitty: jo fast jag gillar inte thaimatsmaken och jag har bott här i tre år så jag är ingen turist.

sarah: absolut men jag reser inte jag bor här. himla skilland på att vara här två veckor då älskar jag också thaimat men inte efter 3 år.

Em: jo jag gör det.

sandra: jag har bott här i tre år och aldrig hittat en pad thai utan olja.

zebrant: bra att nån på plats förstår.

2009-03-15 @ 01:03:14
URL: http://queenpeach.blogg.se/
Postat av: molikhkk

Will plain packaging of cigarettes work? a look at the current evidence

2014-10-12 @ 19:15:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0